редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 29 927
  • 558
  •   1
Отговори
# 495

Ами и теб ще попитам тогава- какво предлагаш ти? Да поставим няколко дечица в това общество и да пробваме какъв ще е резултата ли? Без да ни интересува какво ще се случи с тях?

Какво ще се случи с тях зависи от всички нас. От това, което казваш ти на твоето дете, се формира отношението му към детето на хомо двойките. Ако не искаш да му се подиграват и изолират, не вменявай на своето дете, че това е ненормално.

# 496
  • София
Ами и теб ще попитам тогава- какво предлагаш ти? Да поставим няколко дечица в това общество и да пробваме какъв ще е резултата ли? Без да ни интересува какво ще се случи с тях?

Деца, в 'това общество' има и без да ги пращаме ние там.
Ясно е също и какво се случва. Изказването ти, че децата 'имитират' сексуалността на родителите си е абсолютно невярно и м/у другото вече обсъдено тук.  

# 497
Имам едни такива въпроси-само не ми излизайте с тезата, че не са по темата.
Редно ли е клонирането?
Редно ли е да се създава хибрид на човешки ембрион от кравешки и човешки гени?

ДОКЪДЕ стигат границите на РЕДНОТО? И, въобще, според вас, има ли такива?
Или са като дъвкана дълго време дъвка, която може да се разтяяяяяга, разтяяяяга, но все някога изтънява прекомерно и....се скъсва?

# 498
  • София
до определена възраст момченцата и в детската грасина, че и в училище си мерят пишките с други момченца
това сто на сто са го видяли и научили, като семеен модел на поведение
голямо копиране е паднало

не знам за вас, но аз още не вярвам, че родителите ми правят секс
не съм ги видяла да се държат за ръка, да се целуват, да се прегръщат - нищо
не се и докосват много

аз определено нямам такова поведение във връзките си
сигурно съм осиновена и съм генетично предразположена към това
оп, това не е според теорията за копиране на поведение

предлагам на упорито вярващите, че децата копират и унаследяват родителският си модел на поведение, да си направят една сравнителна табличка - мама и тати правеха еди какво си, а аз......
после да се върнат и пак да потвърдят мнението си

# 499
До колкото мога да чета, заглавието на темате е "Редно ли е гей двойки да отглеждат деца?", демек "Правилно ли е?", "В реда на нещата ли е?".... така разбирам аз темата... А кой оревавал ефира и с какво го оревавал или какво ние ще кажем на децата си... и дали ще им демонстрирате хомосексуален и хетеросексуален акт за да направят разликата и да преценят за себе си кое е правилното още в детска възраст (за да знаят как "правилно" да си играят в детската градина) въобще нямат връзка с темата...

Напротив имат връзка с темата, защото ако всички тези неща се обяснят на децата още в процеса на израстването им като нещо нормално, каквото всъщност са, то тези деца след в някой хубав бъдещ ден, няма да се главоблъскат с подобни въпроси, като "Редно ли е....", "Правилно ли е..."
 И още нещо сексуалността не се формира в ранна детска възраст, това си е естествен биологичен процес, съпътстван с промените на организма в процеса на израстване и няма правилна сексуалност.

Peace Точно това казвам и аз. Това, че някои родители не знаят да говорят с децата си не е причина да се заклеймяват други, че искат да гледат деца...
В една съседна тема... "Какво мислите за хората, които не искат деца?" повечето споделили мнението си казват, че не могат да разберат такива хора и че децата са смисъл на живота им... Явно в тази тема тук някои хора с лека ръка решават да отнемат смисъла на живота на други хора...

# 500
  • София
Имам едни такива въпроси-само не ми излизайте с тезата, че не са по темата.
Редно ли е клонирането?
Редно ли е да се създава хибрид на човешки ембрион от кравешки и човешки гени?

ДОКЪДЕ стигат границите на РЕДНОТО? И, въобще, според вас, има ли такива?
Или са като дъвкана дълго време дъвка, която може да се разтяяяяяга, разтяяяяга, но все някога изтънява прекомерно и....се скъсва?

не са редни и противозачатъчните, инвитрото, семейното планиране, а според доста религии и кръвопреливане и тн.
граници се поставят внимателно

# 501
  • София
.... За мен и мъжът ми, нормални са хетеросексуалните отношения и бих искала да кажа на детето си точно това, а не да му забърквам допълнително психиката, като му обяснявам неща, които дори и аз не разбирам.

Ама за теб и мъжа ти освен хетеросексуалното поведение още много неща са 'нормални', които за други хора не са. Примерно: Ядете месо, а има вегетарианци, християни сте, а има мюсулмани, родителите ви са живи и детето си има баба и дядо, а има семейства, в които децата нямат, има деца, които имат психични или физически проблеми... Да изброявам ли още колко много 'ненормални' с оглед на вашето семейство семейства има. Умишлено не споменах и самотните родители, за да не звуча пристрастно.

На теб и съпругът ти ще се наложи да обясните всичко изброено по-горе на детето ви... или не - то може да го научи от другаде. Особено ако вместо ти самата да учиш нещо, заявяваш толкова смело и категорично - Не го разбирам, не е нормално, няма да се натоварвам и да натоварвам детето си /това пък как го реши/ да го обяснявам.

Животът е пъстроцветен.

Фльонга Заблейкова, задаваш много добър въпрос... За съжаление едва ли някой може да ти даде конкретенм отговор. Това се обсъжда изключително много и на най-високо ниво. Къде е границата? Никой не знае, но през годините се мести все по-напред и по-напред...

# 502
  • Sofia

Деца, в 'това общество' има и без да ги пращаме ние там.
Ясно е също и какво се случва. Изказването ти, че децата 'имитират' сексуалността на родителите си е абсолютно невярно и м/у другото вече обсъдено тук. 

Ами то деца има и в семействата на педофили. И тях ли да узаконим? Не че сравнявам педофил с хомосексуалист, ама нали не искаш да кажеш, всичко дето по някаква причина съществува е редно и трябва да бъде узаконено?!

А това за "имитацията" къде по-точно съм казала подобно нещо?! newsm78

# 503
  • София
...Поне още 10 години не ни мърдат докато се възприеме съществуването на такива семейства, да не говорим за децата.

А защо следва да се чака обществото да проумее и да свикне с нещо, което го има, за да се случи то? При положение, че е ясно - това е бъдещето.
Ами аз не съм съгласна и биометричните ми данни да ги вкарат в личната ми карта. Това ми нарушава моите, лични права, но... искам или не това е бъдещето и ще ми се наложи да го преглътна.

Просто защото обществото го мързи да възпитава децата си в толерантност и/или го мързи да обясни на децата си нещо, което те така или иначе ще разберат да оставим въпросът не решен. За да не му се налага на 'обществото' да каже на децата си - Да, има хора, които обичат и живеят с хора от своя пол. Голямото трудно... децата ще го знаят към 14 си година до едно - гаранция и без вас, дето не ви се обяснява...

Не става въпрос за мъзрел или за неразбиране. Нарочно не искам да употребявам думата "общество", защото никой не знае какво има в нея и затова ще говоря за хората, болшинството българи. Та, не можеш да накараш насила хората да приемат нещо, което е в разрез с културните, национални, етнически и др. видове традиции и обичаи, които са се вкоренили до такава степен у всеки един от нас и  които са в противоречие на това, което се налага със сила и отвън. Просто не става така, защото има един период на пренастройка и вътрешно разбиране за това кой кой е, какъв е, заплаха ли е за мен и т.н. Това са все въпроси, на които всеки от нас си отговаря според собствените си и наслоени разбирания.
Ти казваш "ясно е, че това е бъдещето". Да, ама не. Така си мислиш ти от твоята гледна точка за бъдещето. Може твоят субективен опит и информация да показват това, защото е много по-различен от опита и информацията на по-голямата част от хората.
Също така не става въпрос за мързел във възпитанието, а за съвсем ясен инстинкт за самосъхранение. Този инстинкт казва, че има мъжко и женско и те заедно мъжкото и женското правят бебета, които отглеждат и имат кръвна връзка. Може да кажеш, ама осиновяването на дете е приемане на чуждо дете. Да, но осиновяването е познато в природата  и хората го наблюдават откакто са се осъзнали като хора, осиновяването или гледането на чуждото дете е важно за оцеляването на вида и ни е закодирано.
Повечето хора изобщо не могат да си представят съществуването на хомосексуалните, после още по-трудно преглъщат хомосексуалните двойки, а съвсем далеч в почти нереалното е отглеждането на собствени или осиновяването на деца от такива двойки. Като за капак в БГ патриархалното е здраво вкоренено у нас като етнос и нация и това прави промяната на нагласите и възгледите още по-трудна.

С всичко изброено само илюстрирам колко е трудно и почти нереално и съпроводено с ужасяваща съпротива и разклащане на собствените основи и възгледи за "нормално-ненормално", "редно-нередно" за един човек да възприеме връзката между хомосексуалност-деца.

# 504
[не са редни и противозачатъчните, инвитрото, семейното планиране, а според доста религии и кръвопреливане и тн.
граници се поставят внимателно
Не намесвай религиите, те поставят границите ПО ДЕФОЛТ.Това, което си изброила по-горе, е забранено ОТ ТЯХ.
Аз говоря за другите, чисто човешките. Без намеса на "факсове от другаде".

# 505
  • София
Ама за теб и мъжа ти освен хетеросексуалното поведение още много неща са 'нормални', които за други хора не са. Примерно: Ядете месо, а има вегетарианци, християни сте, а има мюсулмани, родителите ви са живи и детето си има баба и дядо, а има семейства, в които децата нямат, има деца, които имат психични или физически проблеми... Да изброявам ли още колко много 'ненормални' с оглед на вашето семейство семейства има. Умишлено не споменах и самотните родители, за да не звуча пристрастно.

На теб и съпругът ти ще се наложи да обясните всичко изброено по-горе на детето ви... или не - то може да го научи от другаде. Особено ако вместо ти самата да учиш нещо, заявяваш толкова смело и категорично - Не го разбирам, не е нормално, няма да се натоварвам и да натоварвам детето си /това пък как го реши/ да го обяснявам.

Животът е пъстроцветен.

Да но аз не искам зорлем да ппревръщам детето си в потенциален гей, като му кажа, че това е нормално, толкова ли не можеш да разбереш за какво става въпрос! И да ти кажа е доста по-различно отколкото вегетарианството! И не съм съгласна с твърденията, че всички гейове са родени така! Има както хора, при които това е по рождение, така и такива които са станали в последствие ( в повечето случаи заради нещо което не са намерили в живота, или нещо което ги е подтикнало натам като утеха или спасение) Познавам и жена гей, познавам и мъже - гей. На момичето майка й беше ужасно властна жена и я подтискаше невъобразимо като личност, през пубертета това изби в обрърната сексуалност, при едното момче баща му беше алкохолик и ги пребиваше и него и майка му като кучета, а майка му нищо не направи, за да ги избави от този кошмар, след 17 си година след като междувременно упорито не му провървя с жените, той започна да прави секс ту с жени, ту с мъже, докато накрая не си намери сериозен приятел - мъж и не остана трайно там. Има и още примери, но вярвам, че ще ви отегча ако продължа. Забелязвам, че при всеки един такъв случай причина си има. Хората за които споменах са ми приятели и много близки хора, но дори и като за такива не бих ги поощрила да отглеждат дете. Дори единят ми приятел каза следното: Ние с моя приятел сме се приели вече с мисълта, че няма да имаме деца и нямаме проблем! Както каза някой, дори и те самите не са се затърчали да объркват нечие невинно съзнание.

Фльонга Заблейкова, задаваш много добър въпрос... За съжаление едва ли някой може да ти даде конкретенм отговор. Това се обсъжда изключително много и на най-високо ниво. Къде е границата? Никой не знае, но през годините се мести все по-напред и по-напред...

[/quote]

# 506
Ами то деца има и в семействата на педофили. И тях ли да узаконим? Не че сравнявам педофил с хомосексуалист, ама нали не искаш да кажеш, всичко дето по някаква причина съществува е редно и трябва да бъде узаконено?!

Въпроса е как са попаднали тези деца там? Ако някоя жена се е омъжила за педофил без да знае и си имат деца, то те са си там законно и не е нужно да се узаконяват. Ако въпросния педофил не е посягал през живота си на дете (това, че има такова влечение не го прави автоматично престъпник) не виждам защо трябва да му се отнема правото да си гледа децата.

# 507
  • Кори Селести
Май нашето общество е по-толерантно към всякакъв род извращения, отколкото би трябвало.

Абсолютно си права.
Цялата тази дискусия е извращение.

Хора, живеещи в днешно време с претенции за поне среден интелект (така като гледам и една друга тема - с претенции за много висок), да задават подобни въпроси, толкова пъти,  е смешно, тъжно и жалко за бъдещето на обществото ни като цяло.

Ако хомосексуализмът се прихващаше от гледане и  беше така непреодолим, то мили мои...не би трябвало да е останал и един хетеро на този свят вече.

Разбира се, всеки има право на мнение.
На мен лично ми писна тази тема и спирам да пиша.
Ясно е, че на този етап това е общественото мнение.
Искрено се надявам след 10-20 години да е друго, но и да не е...здраве да е.
Ще емигрират хората и ще си гледат децата сред едни други хора, които имат повече свежест и по-малко неоснователни страхове  в главите.

# 508
  • Sofia

Въпроса е как са попаднали тези деца там? Ако някоя жена се е омъжила за педофил без да знае и си имат деца, то те са си там законно и не е нужно да се узаконяват. Ако въпросния педофил не е посягал през живота си на дете (това, че има такова влечение не го прави автоматично престъпник) не виждам защо трябва да му се отнема правото да си гледа децата.

А ако педофила посяга на деца? Ако има основателни съмнения от психолози, че може да посегне и на своето? Тогава какво ще препоръчаш?
Няма ли в този случай да е важно не правото на педофила да има деца, а правото на детето да бъде защитено?!

Ето това се опитвам вече толкова време да намеквам- правата на детето са по-важни и не е редно да ги пренебрегвате! За тях трябва да се помисли, преди да се вземе решение или да се изразява мнение.

# 509
  • София

Да но аз не искам зорлем да ппревръщам детето си в потенциален гей, като му кажа, че това е нормално, толкова ли не можеш да разбереш за какво става въпрос!

честно казано, ти ме уби с това изказване
чак ми свършиха думите за коментар

Фльонга Заблейкова - дадох религиозни примери, ама и доста от отричащите наоколо намесиха я религия я природа
та според природата всички тези неща също са нередни, иначе щеше да си ги създаде сама
и това не е факс

границите са сложно нещо и не трябва да се заковават някъде, и то задължително по-навътре в територията на забраненото
особено, когато всички доводи за забрана се въртят около изказвания от рода на - ами защото е извратено или не е нормално
за баба ми всичко освен мисионерската поза в секса беше извратено, но предполагам че поне една от вас е пробвала и нещо друго
а фелациото е забранено със закон в доста държави
та като си говорим за граници...........

и понеже прочетох някъде по-нагоре - кое е нормално.....
ако самотна жена на средна възраст реши да осинови дете  - тя е светица с майчински инстинкт, неуспяла в брака или имаща проблеми с репродуктивността, да речем
ако самотен мъж на средна възраст реши да осинови дете, то той задължително е извратен педофил

Общи условия

Активация на акаунт