Отговори
# 195
Привет! Hug
Ей това време пак се скапа  Tired едно ми е отнесено днес..............
Зоуи пиши как сте  Rolling Eyes  Hug
Нещо и Дани се загуби да каже изписаха ли ги вече? Simple Smile

Момичета,я се успокойте  Hug и не преувеличавайте нещата така  Whistling
Ясно е Мила,за какво говори никой не е казал,че дете не може да се доближи до Боби  Hug Нека всеки си гледа децата както иска  Peace но дайте да не се заяждаме за глупости! Peace

Сега не разбрах в Събота ще има ли гръмотевици или не  newsm78 В сайта на Зори го дават дъждовно,а по БТВ го дават чак вечерта да се разваля времето  Rolling Eyes Че ние в Събота летим и се надявам да е хубаво времето ... Simple Smile

# 196
Танче докато четях поста ти в началото си помислих ,че ти е време не само за второ ама и да е момиченце по възможност /пожелавам ти го  Heart Eyes/ после видях ,че и ти си се замислила за това  Peace
При нас хич не са на почит колите ,играе от време на време с някоя ама за марки въобще не е ставало на въпрос. Ние сме по скоро фенове на моторите, много им се радва и като види някъде на картинка или по улицата казва ,, Еее ,готин мотор,,  Joy иначе вкъщи само с книги се занимава в момента, по картинките разказва целите приказки без грешка знае в коя книжка кои приказки са нарежда непрекъснато.

Джеси ,хубаво ще е времето не се притеснявай  Peace дават ако превали ще е за малко ,а и важното е ,че ще е топличко  Grinning

По принцип естествено ,че насилието супер тъпа и безмислена история ама като немогат да говорят децата търсят други начини да се изразяват  Grinning Ох незнам до сега и ние не сме попадали в някъкви такива ситуаций ама мисля ,че ако се случи ще реагирам като Катето.
Танче ,мисля ,че определено ако Алекс прояви насилие  последното което ще получи е нещото което иска така ,че това няма да му е разрешение на въпроса нито пък пример ,че може по този начин да си постига целите. В нас със Симона дори и без да се бият само да се разправят за нещо /като вчера за едни чаши  Mr. Green/ ей немогат да ги поделят и това си е. 2 пъти им обясних да престанат и всеки да вземе чашата със сок която е пред него ама не -продължиха и накрая взех им и двете чаши и да видиш как след половин час набързо грабнаха по една и се приключи спора.Та относително е пак до възпитание и гледна точка опират нещата.

Веси ,виж аз каво съм взела от Джъмбо -http://www.snimka.bg/album.php?album_id=185852&photo=11
За корниза с децата навързахме малки яйчица, свещите са като яйчица и от тях излизат цветенца /незнам дали добре се вижда/
пеперудата е свещник /вътре се слага от чаените свещи 1 бр./ и на стъклото това са 2 като вазички за малки цветя ,или за гербер с по къса дръжка или фрезий нещо такова би се събрало ама още не съм купила. Във тази жълтата купа мисля да наредя яйцата ,за сега седи празна. В детската стая на прозореца съм налепила много цветенца от тези където са като желирани пак от Джъмбо .

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 15:04 от miki3

# 197
Привет!
Относно агресията,мисля,че истината е някъде по средата...поне за мен.Всяка майка си познава детето и може да предвиди до голяма степен реакциите му в определена ситуация.Яна е щипана и хапана няколкократно....мога само да кажа,че ми беше безкрайно тъжно и неприятно да си гледам детето посиняло цяла седмица. SadМисля,че случката с ухапването съм ви я разказвала... newsm78Майката седи и пуши на пейката,децата-Яна и въпросния Гого се заиграха,аз бях до тях...разменяхме играчки,за да не се карат...майката на Гого ми казва:Внимавай,че Гого напоследък хапе. ShockedАЗ да внимавам,че НЕЙНОТО дете хапе?????В следващата секунда Гого захапа Яна за ръката,стиска и не пуска,Яна пищи...аз съм до тях,а не мога да направя нищо...какво да направя и как да постъпя с чуждо дете???Та,познаваме си децата,след като знаеш,че детето ти е склонно да напада-трябва да бъдеш до него!Реплики от сорта:той си е такъв при мен не минават.Разбирам майката да е до него,да се случи нещо такова...човек не успява понякога да реагира светкавично...да говори с детето си...ДА...тогава ще го приема!Но седейки отдалече-НЕ. Naughty
Мисля,че подобно нещо Мила има предвид...че родителите носят отговорността за децата си.Дали ще говори по телефона,дали ще пуши/аз също пуша/ ,това не я оправдава,след като знае що за темперамент има детето й.Тук не става въпрос за ежедневните караници за играчки между децата...това е неизбежно на тяхната възраст...а за по-агресивните деца и незаинтересованост от страна на родителите им.

Ходихте ли на цирк?Ние заведохме Яна в събота,много й хареса...особено животните Heart Eyes...крещеше "Бавоооо" и ръкопляскаше постоянно.Акробатите й бяха скучни.

# 198
мила, писах ти на лични. четенето в други теми и използването на някакви изречения от там с цел обида те приравняват с бившето ти гадже, което чете тук и изполва писаното срещу теб. Как се отнасям с координаторките е било тема на друг разговор, по друг повод, в друга тема, в която съм споделила нещо с хора, имащи подобни проблеми с подобни хора. Това по никакъв начин не е било свързано с мамите от отчетни и съответно не смятам, че имаш повод да вземаш отношение по темата.
По темата с колите - иван ляга и става също с коли... непрекъснато се говори за тях, излизаме вечер с коли навън и т.н. Проблема е, че от 2-3 дни започна да употребява изречение - това е на иван, онова е на еди кой си и стана супер смешна ситуацията като вчера вечерта ревна пред една чисто нова джипка, паркирана пред нас  - Тати, дай този джип на Мани (така нарича себе си). Е, 10 минути му обяснявахме, че не можем да му я дадем...

# 199
Моля ви, стига  Stop

за н-ти път да се опитаме да минем в друга посока, моля ви  Simple Smileмисля всички имаме доста стрес в живота си, за да прехвърчат искри и тук. Мила, не напускай темата, моля те  Grinning

Днес имах малко работа, а и нали съм свикнала да върша всичко с бясна скорост, я отхвърлям за секунди. Доскуча ми и блея цял ден. Купих си етерично масло от чаено дърво и сусамово масло, мисля да се отдам довечера на ароматерапия. То ще е един релакс, ум да ти зайде, аз се къпя, а Алис стои и пълни чашки и ме полива, или къса тоалетна хартия и пълни тоалетната, или чука по кабината и вика "ау,ау, бааа МеТса". Другото е, че взех решение да мина малко на диетка - без хляб, пърженотии и пр. И сега съм гладна  Sad

Много е сладко това с колите.

А да ви се оплача. Тия дни Али ме стресира няколко пъти. Първо пристрастила се е да къса тоал.хартия и се прави, че си бърше носа. Гледала майка ми /тя е със синузит и си духа носа по 100 пъти на ден/ и попила информацията. Да, ама както си играе я гледам, направила топченца и си ги навряла надълбоко в носа  Shockedедвам й ги извадих. Скарах й се от уплаха, тя пък като ревна, стана голяма история. После пък като правихме великденската украса /на едни дълги панделки завързвахме пластмасови яйца/, гепила една панделка и си я увила около врата и дърпа ли дърпа  ooooh!застанала зад гърба ми и  не я виждам, добре че баща й я видя. Снощи пък една гривничка за ръка на ластик я разтегнала и си я нанизала през главата на врата. А тя така се стегнала, че в гънките на вратлето не се вижда. Видях я чак като я къпах. Направо изстинах и ми стана лошо. Какво му става на това дете, като бебе не правеше нищо опасно, сега почна  Confused

# 200
Мисля,че подобно нещо Мила има предвид...че родителите носят отговорността за децата си.Дали ще говори по телефона,дали ще пуши/аз също пуша/ ,това не я оправдава,след като знае що за темперамент има детето й.Тук не става въпрос за ежедневните караници за играчки между децата...това е неизбежно на тяхната възраст...а за по-агресивните деца и незаинтересованост от страна на родителите им.
Наде аз мисля, че всеки сам взема решение дали да се намеси, както казах в повечето случаи моето дете е било потърпевшо, но щом майката на отсрещната страна е преценила, че не бива да прави забележка на собственото си дете, колкото и да се дразня, не съм аз човека, който да възпитава детето и. В този спор няма прави и криви, избор на възпитателна стратегия  Peace За мен майките водещи сополивите си деца на обществени места при други деца и развиващи теориите как не са болни, са за много по-голям линч  #2gunfire, отколкото тези, които оставят децата им да темарят другите  Wink Напоследък откачам от масовата липса на здравна култура и толерантност!
За сведение аз непрекъснато говоря по телефона в 80% от случаите служебно и доскоро търсех градинки с кафета за да мога да седна на кафе и да пуша  hahaha Peace
Дейзи и Михаил къса тоалтна хартия  Joy ама се прави, че си забърсва дупето и я мята в тоалтната и така докато свърши топчето  Joy

# 201
Дейзи и Михаил къса тоалтна хартия  Joy ама се прави, че си забърсва дупето и я мята в тоалтната и така докато свърши топчето  Joy

И Маги много си пада по тоал.хартия  Laughing Бърше си дупето през 15мин  ooooh! И, като задърпа рулото и не може да откъсне хартията и ми носи края на рулото от тоалетната до хала, да й го откъсна аз  Laughing  ooooh!

Дейзи, успех и приятно с ароматерапията  Peace И на мен много ми се иска нещо такова, но не знам кога ще го дожинвея  Tired

Маги за сега си няма някаква мания. Но и за мисля, че е много хубаво децата да имат поне едно хоби. Така не се занимават с глупости. /Е, зависи какво е хобито де Laughing/. Аз имам доста хобита, но лошото е, че повечето изискват време, а аз нямам  Tired

# 202
Преди 10 мин. ми се обади майка на детенце от групата на Алекс по повод детето за което ви писах , то било страшна работа. Не научих всички подробности ,но ми настръхна косата освен един куп счупени играчки, видеото ,вратичка на шкафче и незнам какво още се оказва ,че 2 деца са със спукани капиляри в окото от него , имало ухапани ,ущипани абе ужас. Учителките са вдигнали ръце непрекъснато ходят след него за да пазят децата ама вече не издържат та утре се организира  родителска среща да се реши какво да се прави с него. Много тъпо хем не ми се иска да се притеснявам всеки ден да не направи нещо и на Алекс хем ми е тъпо за родителите му изглеждат свестни хора и се чудят как да се оправят ,говорят му ,карат се и нищо то е на 2.5 г. не му разбира особено главата ,явно си има наистина проблемни деца .
Ужас като си помисля аз как бих се чуствала на тяхно място ,ако детето ми тероризира всички и го изгонят от градината по никое време ,то сега нито другаде може да го запише на работа ходят хората  Tired лоша работа.

# 203
Леле, Мики, това което казваш е  #Crazy В такава ситуация май трябва да се търси професионална помощ  Rolling Eyes А нямаше ли детски психолог в детските градини  newsm78 Или май не беше задължително. Наистина сигурно не им е леко на родителите  Confused

# 204
Наде аз мисля, че всеки сам взема решение дали да се намеси, както казах в повечето случаи моето дете е било потърпевшо, но щом майката на отсрещната страна е преценила, че не бива да прави забележка на собственото си дете, колкото и да се дразня, не съм аз човека, който да възпитава детето и. В този спор няма прави и криви, избор на възпитателна стратегия  Peace
Кате,за мен отговорността си е едно,а умственият потенциал на родителя съвсем друго нещо.В такава ситуация не приемам за нормално да се въздържиш от забележка на детето си... най-малко.Тук въобще не става въпрос за възпитание...за стратегия да не говорим.Не торелирам агресията под каквато и да е форма.И докато детето ми не порастне достатъчно,да се защитава само-ще я защитавам аз.Ето примера в градината на Мики...в случая мисля,че нещо общо има и средата ,в която живее детето....дано не съм права.Дет'се вика...крушата не пада по-далече от дървото.За сополите мисля,че всички сме единодушни. Peace

# 205
Мами, вие с какво почиствате пода  Rolling Eyes Ние полваме Доместос. Но скоро гледах и по новините, колко са вредни препаратите с високо съдържание на хлор. Та сега се чудя какъв препарат да си купя  newsm78

# 206
Мами, вие с какво почиствате пода  Rolling Eyes Ние полваме Доместос. Но скоро гледах и по новините, колко са вредни препаратите с високо съдържание на хлор. Та сега се чудя какъв препарат да си купя  newsm78
Вземи си на Фрош, те са природосъобразни. Бях гледала някакви изследвания и резултатът беше, че продуктите на тази фирма са екологични, съответно най-малко вреди ще нанесат и върху децата ни.

# 207
  • София
За препаратите, аз използвам Пронто за дърво и за плочки. И двата ми харесват как миришат. Много съм капризна към миризми.

Денито лепна някакъв вирус Sad От 20.00ч до сега е повърнал 5-6 пъти. Rolling Eyes Спи и повръща.
Племенничката ми е така от два дни .И днес го оставихме на свекитата и те ги събрали и той веднага го лепна. Сложих му свещичка Виброцил, друго не се сещам Cry

Зоуи какво стана бе миличка Sad

Джеси кажи как е Дани. Пиши поне дали са се прибрали вече в къщи, че много ги мисля Hug

# 208
Денито лепна някакъв вирус Sad От 20.00ч до сега е повърнал 5-6 пъти. Rolling Eyes Спи и повръща.
Племенничката ми е така от два дни .И днес го оставихме на свекитата и те ги събрали и той веднага го лепна. Сложих му свещичка Виброцил, друго не се сещам Cry

Милото дете, от всички вируси този ми е най ужасен , мисля , че децата се измъчват най-много като повръщат.Знам , че отвара от Джоджен( подправката , която се слага на боба) , подтиска  поривите за повръщане.Имаше и една ужасна комбинация джоджен , листа от вишни , троскот Sick....и още няколко вида треви , но действало безотказно
Пази се , и ти , че само това ти липсва.

За препаратите: Аз отначало  като се роди Ели използвах само ЛОК  - той е изцяло на растителна основа. Чистех всичко у дома с него , но напоследък не се задълбочавам толкова.Сигурно съм ви разказвала как щях да застрелям майка си като изчисти всичко с Белина , а Ели беше на 20 дни#2gunfire #2gunfire #2gunfire
Тогава си дойде от Гърция за пръв път след три годишен престой и реши да налага гръцки маниери Tired. Гърците били маняци на тема чистота и чистели всичко с Белина.Обясних и , че преди да родя съм правила основно почистване  , а бяхме след ремонт , и нямаме нужда чак от такава дезинфекция   , но  сякаш не и казах така........Излязохме ние с Митко  за 2 часа и като се върнах - още от вратата мирише на Белина тя запретнала ръкави и чисти ли чисти , а детето спи в кошчето за кола сложено на края на спалнята и и беше подложила възглавничка , че било много хлътнало #Crazy
Като подивях аз , направих я на нищо , както не я бях виждала три години....тя се разплака и излезе  , а аз се заех да чистя с вода и да проветрявам.......
 Между друготто лед две седмици ще я посрещам на летището и ми заяви категорично , че няма да стои при мен в София , та добре , че са празници , че да си отида в Разград да се видим Laughing Mr. Green

# 209
Веси, хлор има и във водата, която пиеме. Мисля, че най-малкия проблем е, че иа в препаратите  newsm78. Аз чистя основно с Меглио (маслоразтворител) и други препарати рядко употребявам. С него у дома се мие под, тоалетни, прозорци, печки, плочки, слагам и на дрехите, ако имат петна - изобщо намерила съм универсалното средство за почистване и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт