Отговори
# 210
Веси, хлор има и във водата, която пиеме. Мисля, че най-малкия проблем е, че иа в препаратите  newsm78. Аз чистя основно с Меглио (маслоразтворител) и други препарати рядко употребявам. С него у дома се мие под, тоалетни, прозорци, печки, плочки, слагам и на дрехите, ако имат петна - изобщо намерила съм универсалното средство за почистване и съм доволна.

Ами аз знам, че има хлор и във водата. Но в репортажа се казваше колко е вреден хлора в препаратите. От разните миризми и изпарения се отключвали много алергии. Казаха, че се обмисляло и за почистването на ДГ да се взимат по-изчистени препарати. А този Меглио лесно ли се намира? И аз искам препарат, който да мога да ползвам за всичко. Много мразя да си правя колекция от всякакви тубички и шишенца  ooooh! Ако става и за съдомиална ще е супер  Grinning
Иначе сега се сетих, че съм гледала този Фрош. Май и той не е лош.

Кети, дано бързо се оправи Дани  Praynig

И аз си мисля за Дани и Лъчко. Как ли са двамата с кака Писи  Rolling Eyes Сигурно не й е лесно сега. Аз се чудя как ли ще е първия месец с новото бебе  Rolling Eyes Пък и после. Те режимите ще са им напълно противоположни. Преди с Маги си доспивах, като тя спи. Ами сега голямото, като спи само следобяд, а през останалото време дивее, ще съм съвсем, като сумнамбул  Tired

А в крайна сметка какво стана със зеления уикенд  Rolling Eyes Аз ли нещо не съм прочела, но не разбрах нито дати, нито място и дали въобще ще го има последно  Rolling Eyes

# 211
Мисля си, че сме подложени на много по - вредни въздействия от  хлора във водата и препаратите за почистване   Joy много се втеляваме за дребните неща, а дишаме и ядем и пием  отрови.
Честно казано всеки път си купувам нещо различно, харесвам си го по опаковката, предпочитам по-скъпите препарати и качеството им общо взето е еднакво, но удоволствието да се мотам, разглеждам и избирам не може да ми го отнеме дори отровното изпарение  Joy

# 212
Мисля си, че сме подложени на много по - вредни въздействия от  хлора във водата и препаратите за почистване   Joy много се втеляваме за дребните неща, а дишаме и ядем и пием  отрови.
Честно казано всеки път си купувам нещо различно, харесвам си го по опаковката, предпочитам по-скъпите препарати и качеството им общо взето е еднакво, но удоволствието да се мотам, разглеждам и избирам не може да ми го отнеме дори отровното изпарение  Joy

И аз съм така ,а между другото никога не съм се замисляла за препаратите и вредното им действие  Grinning Скоро бях взела препарата за стъкло на Фрош и въобще не останах доволна .

Веси , зеления уикенд ще се състои тази седмица/12-13.04/ в Долна Баня .

# 213
за селения уикенд... чакаме дейзи да каже последно да/не. виждам, че клони към "не". значи има едно свободно място. за сега сме с 3 коли. мисля, че ако се посместим, даже няма нужда от четвърта кола, но някое бебе ще трябва да пътува без майка си. (Кайо със сара например ще е много щастлив, особено ако му пусна Гун4о...) днес по път за яслата 20 мин мрънка за Сара...

По този повод... нашта мания Гун4о е в разгара си от вече 2 месеца. Най-забавното е, че снощи докато четях, че питате, той гледаше на половин екран (така си разделяме лаптопа... в леглото..половинка бг мама, половинка гун4о, даже го снимах.) за тоалетната хартия, веднага се включвам с пряк репортаж:

# 214
Веси , зеления уикенд ще се състои тази седмица/12-13.04/ в Долна Баня .

Явно пак съм чела много по диагонал и съм изпуснала всичко  Confused Ами ние ще имаме гости този уикенд и няма как  Tired

Кали, уникална снимка  Peace Аз и без това съм се наканила да си сменям фотото и следващото ще гледам да е нещо по-добро. Просто разликите в снимките са очевадни дори и за невежа във фотографията, като мен  Peace

# 215
За свободните места все още не е ясно защото желаещи има та общо взето нещата не зависят от Дейзи ,но въпреки това чакаме да реши дали ще дойде или не. Зори малко по късно ще се обади да попита дали има още свободни стаи и ще напишеме всъшност реално за какво става въпрос. Ако някой друг проявява интерес пишете сега за да може после да знаеме горе долу за каква бройка да питаме.

# 216
веси, меглио има във всеки магазин. в тубичка като препарат за стъкло е (с пръскалка) и на цвят е отровно жълт  Laughing. за съжаление за миална не става - там ползвам таблетки, че един ден се занимавах да зареждам сол и препарат за блясък в миалната и като резултат извадих чиниите мазни и на петна  Joy. Ама и моята е някаква супер сложна - солта не се сипва, а има една туба, която се прикрепя и има специална програма за пълнене (колко сложно го обясних) и не ми се занимава, та ползвам таблетки 3 в 1. ползвам меглиото да напръскам някой мазен и залоен тиган или някоя загоряла тенджера преди да ги вкарам в миялната. И меглиото не замества и праха за пране, но помага при мазни петна по дрехите. пръскам и пускам в пералнята. Иначе за препаратите и ааз мисля, че се вталясвате. Ако менделей разбере какво има в храната ни тези дни ще се завърти в гроба. Аз четах за захарините една статия и ми се опънаха бръчките просто.... също във фанта портокал имаше някое от Е-тата, които са забранени във целия свят, ама ние си я пиеме. А относно алергиите никой не е застрахован - те се отключват от ей тези 100000000 неща, с които живеем всеки ден.

за тоалетната хартия ние още не сме я открили  Joy. но пък напоследък има някаква мания да се бърше и нон стоп държи някоя мокра кърпа и се забърсва остовно през 2-3 мин, което включва ръце, нос, уста - често и уши  Joy

мики, относно агресивното детенце и аз мисля като надето. обикновенно дим без огън няма, а на семействата с домашно насилие обикновенно не им личи. те са най-скромните и мили хора, подтискащи агресията във всичките и форми през деня... дано не е такъв случая, ама кажи какво е станало.... кофти е за детенцето....

# 217
гер4о, ... иван явно е открил заместител на бибата в лицето на кърпичките...

ти не трябваше ли да си в леглото и без комп 1 седмица?! Wink
хайде погрижи се за себе си. молляяя те. как си днес?

веси, какъв апарат искаш да си взимаш> И аз искам нов. този ме дразни. много е бавен.

# 218
Герчо, и аз съм почитател на Меглио, но не знаех, че може на петна. Мерси за инфото, ще пробвам  Peace

Аз чак сега научавам за зеленият уикенд  Rolling Eyes но ми е късно да се включа, продължаваме пренасянето  Whistling

# 219
Малко късно се включвам, ама цял ден хвърча из София по задачи.

Значи за зеления уикенд  Confusedс прискърбие ще ви съобщя, че няма да дойдем, не искам да ми се обиди жената, а и сутринта ми обясняваше какво точно ще ми сготви. Съжалявам, грешката е в мен, като се уговаряхме въобще не съобразих, че тя има рожден ден. Само да е посмяла да ми каже някой ден, че не я обичам и почитам достатъчно.Зори ми обеща да организираме още един уикенд след празниците, обещавате ли, моля виииии...

Сега по темите - отскоро подовете чистя с Фрош, много ме кефи, пени се много и подовете лъсват. Плотове и печка с Меглио - много е добър.

Дано скоро се оправи Дени  Praynigа какво стана със Зоуи, направо ми се свило сърцето. Все пак е възможно пак да им е прекъснат нещо нета и да не може да пише. А, дано  Praynig

Вчера каква я свърших. Отдавана се каня, ама вчера ми писна на шапката и го направих най-сетне, ей тук да пукна, ако не го направих  Twisted Evilприбрах се пеша от офиса до вкъщи  Twisted Evilот едната до другата врата ми отне точно 1 час, ай сиктир, писна ми от тоя трафик и тея автобуси. Точно като се прибрах дадоха по новините как хванали изнасилвач на Семинарията, а аз тамън оттам минах  ooooh!много се прецаках в участъка от Семинарията до Кулата, че не се усетих да мина откъм страната на Семинарията, а си перках по трамвайната линия, като се уетих вече беше късно да пресичам. То ми светкаха, свириха, аз като пълен тапигьоз перкам здраво напред. На спирката на кулата ме застигна един 120, викам си ще се кача, отваря се врата и пред мен едно мърляво цигане ми се хили от стъпалата, над него дъртите смрадливи цигани решиха да се сместели и да се кача аз, аааааааа, не, не и не. Врътнах се и зафучах към вкъщи. След тоя фитнес, се бухнах в банята и си направих пилинг с новите ми масълца и утайка от кафе. Кожата ми стана супер, натъпках се със супа и цяла вечер виках по домашните  Twisted Evilта снощи бях много, ама много нервна и лоша Twisted Evilкак ме изтърпяха незнам.

# 220
здравейте мили маминки, ето че се добрах до компютъра да ви драсна някой ред Simple Smile Първо, много, много ви благодаря за милите думи и пожелания, а Тасинка заглавието на темичката е направо супер, страхотна изненада, благодаря ти! още не съм прочела какво сте писали назад подробно, но се надявам да си наваксам през следващите дни по малко.

Ох, много съм щастлива, толкова се вълнувам от появата на Лъчко, много ми е миличък и да ви кажа в болницата нямах тръпение да ми го донесат да си го гушкам, а първия път не бях изпълнена с толкова майчински чувства  Embarassed. Даже още виждах звездички посред бял ден, но се добрах до детското отделение да го видя...лекарката като ме видя така ми се скара.. Simple Smile . засега е кротушанко. От време на време има колики, надявам се да не се задълбочат. Буди се да яде през около 3 часа, кърмя го, но после го държа известно време в по-изправено положение, защото връща мляко. Налага се да го преобличам по три пъти на ден най-малко, защото все си мокри дрешките. Бях забравила и колко често се сменят памперсите на бебчетата Simple Smile Като Лъчко спи се занимавам с Писи, която е като полудяла, такава еуфория я гони от понеделник (когато ни изписаха), че не можем да я познаем. Въобще не слуша, тропа и дига шум в стата на бебето, иска да го пипа естествено, започна да закусва само мляко и отново си смуче палеца, май се прави на бебе  Shocked. като кърмя Лъчко се лепва за мен на леглото и трябва да й чета книжки. Та първите дни са ми доста ангажирани, тази седмица имам помагачи, но от другата само майка ми ще идва сутрин да разхожда Писи, та се чудя как ще ги комбинирам сама двамата, но се надявам Писи да започне да свиква с братчето си и  да се нагодим някакси. Сега успях да ги приспя и двамата по едно и също време  Laughing.

раждането мина горе-долу добре,защото ми стана лошо по едно време и имах чувството, че ще ми се пръсне сърцето,но лекарите се погрижиха и за 40 мин операцията приключи. Като цяло се възстановявам доста по-бързо от миналия път, почти не усещам шева, но имах отново схващане и главоболие, което също отмина последния ден в болницата. Общо взето се чувствам добре, естествено недоспала, но се свиква  Grinning

снимки ще кача тия дни, нямам много време и да го снимам. Джеси сигурно ви е показала първите му снимки Simple Smile

много целувки на всички ви, обичам ви !

# 221
Божке, Даниии, толкова се радвам за вас. Да ти е жив и здрав мъника, и сладичката Писи също. Дано да имаш достатъчно сили, нерви и търпение да си ги гледаш и двамата, да си все така спокойна, ведра, усмихната и хубава. Искрено ти се възхищавам и въобще ми иде да ревна от щастие и емоции по вас. Представям си какво ти е, всъщност не мога, само се доближавам в представата си за нещата. Много да сте щастливи миличка, много ви обичам, много, много, мнооогоооооо Hug Hug Hug

# 222
Герчо и аз таблетките за миялната ползвам и съм много доволна  Peace За детенцето довечера ще видиме какво ще се реши ,много ми е тъпо ама това е положението ,а за семейството му може и да сте прави ,нямам представа аз съм говорила с майката 2-3 пъти за по 2 мин. но действително по никакъв начин няма как от външния им вид да знаеме какво със случва след като се приберат  Tired Има го като варянт домашното насилие ,възпитанието и примера който му се дава . Другото което си мисля е да  има някъкви проблеми детето /недай си Боже/ както има деца които са ужасно кротки ама нали не пречат на никой та не им се обръща много внимание така и в другата крайност има случаи ама това са си неща на който родителите трябва да обръщат сериозно внимание да се консултират със специалисти защото найстина е доста трудно така да се впишат във някакъв колектив .

Ейй докато публикувам това Дани е писала  Hug връщам се да чета Grinning
Прочетох  Grinning Дани много добре звучиш  Hug радвам се ,че сте добре  Heart Eyes трудничко ще ти е в началото ,но със сигурност ще се справиш. Да са ти живи и здрави сладурите  Hug

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 16:03 от miki3

# 223
Дани, честито миличка! Много се радвам за вас. дано писи скоро се върне в нормалното си кротко състояние, че да ти е по-лесно на теб!
мики, в повечето случаи родителите реагират много грубо като им се каже, че детето е за психолог/психиатър. И другото, което е, че то детенцето вкъщи може да не проявява агресия. Примерно в ДГ ми казаха, че иван дърпал за косата новата си изгора (вече сменихме катето с огняна  Joy), а той никога не е скубал - дори и като бебе. Та затова ми е странна неговата реакция, защото не съм го виждала никога да прави така. Аз съм им дала пълна свобода за действие да го наказват, както сметнат за добре, защото не ме кефи детето ми да реагира по този начин, но и няма как аз да го накажа при положение, че е хубаво да се прави както се казва на местопрестъплението  Laughing.
Иначе да си похваля гарджето, че е много общителен и с деца и с възрастни. закача се, говори, заиграва се с всеки, говори на всеки и съм много щастлива от този факт.
Кали, незнам дали е заместил бибата с кърпичката, но аз съм доволна, че преди ревеше докато му миех ръцете - сега съм една идея по-спокойна... Иначе за бибата 1 месец след като не я е виждал продължава да обяснява, че бибата му е акана като разредихме това изречение от 1 в минута до 1 на час  hahaha...
и едно странно нещо... намери калъф от бебешките си слънчеви очила, отвори го и каза - мамо, няма ги чилата!?!? Направо паднах от коня - никой от нас не носи очила и съответно нямаме и калъфи (освен неговия), при нашите също не се употребяват такива неща, в ДГ също не съм видяла някой да носи - откъде е чул, видял и т.н., че да се сети, че в калъфа седят очила направо не ми го побра акъла. Чак пък да си спомня от миналата година не ми се вярва... Фрапирал ме е и друг пъ с някакви такива неща... като попивателни са просто  newsm78

# 224
Герчо ,нали хората казват ,че децата разбирали много повече отколкото ние си мислиме ,но просто немогат да ни го кажат. За това нещо винаги съм си мислела -да може би  Rolling Eyes обаче от разни такива моменти като с очилата си викам сигурно пък има нещо такова. Преди 2 дена Алекс ме изуми по подобен начин. Моя приятелка заминава за Италия и той казва -Мамо, Ели на самолета ли отива? Аз му казвам -да и той -Искам и аз днес на самолета да ходиме ? аз му казвам ами няма как днес да ходиме защото за самолета ни трябват билети ,а той казва - И парички  #Crazy ooooh!
Направо припаднах още няколко пъти го попитах и все повтаряше ,че трябват билети и парички  Shocked от къде е чул или по скоро кога го е чул не ми е ясно . То че се коментират разни финансови неща е ясно ,но въпроса е как го свърза с билетите незнам . Последно за билети сме говорили януари месец . Странна работа са децата  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт