Заразна болест ли е ракът

• 26 625
  • 101
  •   1
Отговори
# 30
Абсолютно съм съгласна. Но това е за част от случаите, а и за да се развие до там, трябват още доста фактори...

# 31
Зависи кой за какво говори.Ето тук е написано кой вид рак е заразен!http://www.moetosemeistvo.bg/?page_id=71 Рака на маточната шийка се предава и по полов път и се води за вирус!Зависи и кой какво разбира под вирус! NaughtyДоколото разбрах въпроса на авторката обаче не е за този му  вид.Тя пита за заразяване от пиене от една и съща чаша и т.н.което за пълни тъпизми! ooooh!И както казах вече зависи какъв е ракът.Има рак който се нарича рак на кожата и се причинява от слънчевите лъчи и солариум напр.Ето тук също има подробно инфо за рака и причинителя му http://radionic.hit.bg/thecure.html .А за това да е вирусно....просто това са меко казано небивалици. JoyКлетките на рака живеят във всеки един от нас,друг остава въпроса обаче дали те ще се развият и превърнат в непознатото тяло за твоето тяло! Дали ще се изродят! Naughty
П.С и още нещо да добавя.Това че може някой вирус да отключи твойте собственни келтки и те да станат ракови и изродени е съвсем друг въпрос. NaughtyНо да се носи по въздуха болестта като грип...!Тук също има подробно за вируса и рака!http://www.lekar.bg/news-28/info-117  Мисля че това е достатъчно,а ако на някой не му е да пита чичко google най малкото което може да направи!

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 18:26 от paneva

# 32
Благодаря ви,да не питам за рака на маточната шийка,който се предава по полов път.Имам предвид точно това дали от пиенето от един и същи съд с болният от рак, здравият човек може да се зарази?

# 33
Ооооо, моля те- стига пита ТОВА?   Whistling

# 34
Искам да помоля всички пишещи в тази тема,
да проявят такт,дискретност и възпитание,което е нужно .
Тук има хора,които са болни,други които гледат своите болни близки и е кощунство да се прекалява с добрия тон на хората.
Губите добрия тон на общуване с глупавите си въпроси и отговори.
Не се иска да се всява паника сред хората.
Достатъчно са им болката и проблемите.
Извинете за спама и острия тон.

# 35
"Някои видове рак наистина са свързани с определени вируси. Това са вирусите на папиломата, които могат да предизвикат образуването на рак на шийката на матката. Първичният рак на черния дроб (карцинома) често се развива на фона на вируса на хепатит В. Вирусът на Епщайн-Бар провокира развитието на един от видовете лимфостаза. Но ракът няма никакво отношение към понятието “вирусна инфекция”. Ракът е заболяване на човешкия геном, патология на генетичния апарат на клетката. Ракът не е заразно заболяване. Да се мисли, че онкоболните са опасни за хората, които са около тях, е глупаво и смешно."

# 36
  • София
Ракът сам по себе си не е заразен, но неговият причинител би могъл да бъде.

В крайна сметка да не забравяме, че ракът е резултат от неправилно делене на клетките. Да се говори за заразен причинител е смешно (изключвам папилома вируса и вируса на Епщайн-Бар). Все пак фактори за развитието му са химични и физични агенти, стрес...Това определено не е заразно! Глупаво е да се твърди, че можеш да се заразиш с рак от болен. Аз съм работила в онкология и не съм се з"аразила". Не обръщайте гръб на близките си болни от рак, заради такива твърдения, които нямат научна обосновка, те имат най-голяма нужда от вашата подкрепа точно сега!

# 37
кои рак те много бе... някои почити са...
И смисълът на изречението е....?
Не само аз не съм разбрала смисъла на изречението !
кое не е ясно ? че има много видове рак? или че някои може и да са заразни? и без да знам за кои точно вид става въпрос не мога да отговоря?

# 38
Ама моля ви!Какъв е тоя безмислен спор  ooooh!
Дезинфектанти ВИНАГИ се ползват преди и след допир с пациент независимо с какви оплаквания...Ако беше заразна болест кой медицински служител ще иска да работи с болните?!Ами то лекари и сестри нямаше да останат в раковата болница при вашите твърдения....

Ако ракът беше заразна болест,всички болни щяха да са в инфекциозна болница...

Ако продължа в тоя ред на мисли значи има и световен заговор и  конспирация да се намали бройката на хората на Земята,като не им се казва,е рака бил заразен  ooooh!

# 39
  • София
кои рак те много бе... някои почити са...
И смисълът на изречението е....?
Не само аз не съм разбрала смисъла на изречението !
кое не е ясно ? че има много видове рак? или че някои може и да са заразни? и без да знам за кои точно вид става въпрос не мога да отговоря?
Ами тогава поне назовете тези видове, които са заразни, моля ?
Да знаят такива невежи като мен, от какви раковоболни да се предпазват.
Защото с моя опит с раковоболни в рода и от майчина и бащина
 линия, различни като видове, никой не се зарази !!!
А, че е наследствено заболяване продължавам да твърдя !!!
И, че се причинява от стрес и  и пр. Чернобил, също твърдя !!!

# 40
Не се хабете,бе хора,то няма смисъл! StopПри три линка който дадох на авторката за да се просвети малко по темата,и щом повтаря тъпия си въпрос след моя отговор и всичко което написах,ми стана ясно че тя дори не си е направила труда да отвори линковете,камо ли да прочете.Мисля че всичко написано от тук нататък е безсмисленно,защото смятам че всички който са писали до тук и с линковете който съм дала сме билаи достатъчно изчерпателни!Ама не става така бе моме! NaughtyИскаш някой да ти отговори с "ДА" или "НЕ"конкретно?!Не може да чакаш всичко на тепсия!То за това няма да сте малко от малко образовани,да не говорим за интелигенция!И не ми отговори на въпросите?Или ти искаш отговори ама не искаш да те питат? newsm78
desi_minkova права си,и аз съм гледала болен и то това е бил най-близкият ми!И как да проявявам такт към човек който е просто ...как да кажа,няма значение!Ама то такива хора като авторката са под всякаква критика!Просто едвам се удържам!

# 41
  • София
А Вие защо се ядосвате ?
То има нет, има един куп друга информация !!!
Никой не иска да чете, просто задава въпрос и очаква отговор, който може да му хареса в дадената ситуация.
Може би девойката иска да и кажем, че е заразен, знае ли някой ?
Само тя може да ни каже.
И сигурно има някаква причина да търси точно този отговор, за да се оттърве от някаква отговорност.
Не си хабете нервите за глупости и за някой, който не заслужава толкова много постове  Peace

# 42
А Вие защо се ядосвате ?
То има нет, има един куп друга информация !!!
Никой не иска да чете, просто задава въпрос и очаква отговор, който може да му хареса в дадената ситуация.
Може би девойката иска да и кажем, че е заразен, знае ли някой ?
Само тя може да ни каже.
И сигурно има някаква причина да търси точно този отговор, за да се оттърве от някаква отговорност.
Не си хабете нервите за глупости и за някой, който не заслужава толкова много постове  Peace
Адски си права!Ама какво да направя че ме сърбят ръцете! Joy

# 43
Хулиганче,
Не може така да се говори,когато има толкова болка около нас.
Няма да говоря какво ми е било нужно да разигравам театър пред баща ми, (наред с майка ми и 17 годишната ми дъщеря,заедно със съпруга ми)и да се правим че нищо няма и да знаем истината...
Това за сега го преживях, ...
Но като прочетох за теб и за много други ....
Не съм съгласна.
Може би въпроса на момичето,което пита е съвсем друг,но зададен по този начин е садистичен.  

# 44
  • София
Да, така е.
Но ние трябва да сме над всичко, което се изсипва над нас, под една или друга форма.
Трябва да се преживее и изживее, за да стигнеш до този извод.
Не си заслужава да се принизяваме, нали ?
Въпрос на гледна точка и личен избор.
Пак повтарям, не защото аз съм тъй наречената болна, а и не се чувствам такава - не смятам рака за заразен !!!

Общи условия

Активация на акаунт