Бебешори СЕПТЕМВРИйски чакат мами късметлийски!

• 13 928
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Асенце, едно предложение да запишеш при чакащите за заглавие от Софи 1914, беше някъде из предишната тема:
"чакаме СЕПТЕМВРИ вече да си гушнем малкото човече"
Асе, да подсетя, ако не си го видяла Hug
Муцоооу,  Heart Eyes Hug

# 226
Асенце снощи не те ли даваха по БТВ новините с малката принцеса?Голяма сладурана е .
 Hug Ще чакам и мен да ме включите в Бургаската среща.

# 227
Побъркахте ме с това но-шпа и се разтърсих. Нищо чудно че не съм го чувала, то се използва само в Източна Европа. Изглежда че няма никакви показатели че е ефикасно, но е показано че забързва родителният процес, което ми се стори интересно, след като го предписват за преждевременни контракции.

И това намерих:
"Dear colleagues, dear Dr.Vats,

Drotaverine used to be a popular antispasmodic in Eastern Europe.
It was invented and made by the Hungarian firm Gedeon Richter,
and it is still on the market in some Eastern European countries.
There are no formal clinical trials proving its value in irritable
colon, and it has never been approved by any Western European
or USA/Commonwealth registration authority. It is remotely
related to a veratrum alkaloids related to veratrine, and its
pharmacological effects are similar to the old drug mebeverine,
marketed by Solvay Pharmaceuticals (originally a Philips-Duphar
drug), which is known to be largely useless. This particular drug
escaped the review of "old" medicines at the start of the CPMP-
EMEA activities because it had great economical value for the
manufacturer and was harmless.
During the review of many Eastern European reimbursement lists
by WHO/EURO in the nineties drotaverine has been almost
everywhere been deleted, mainly for economical reasons, though
the drug is also probably almost harmless.
So: To my opinion just an expensive placebo.

Good luck and best wishes,

Leo Offerhaus
Former Adviser Pharmaceuticals, WHO/EURO
"

(drotoverine = но шпа)

Тука пише, че не трябва да се използва при лактация и бременност - http://www.popular-pharma.com/Dotarin.htm
Тука казват, че тъй като липстват проучвания на лекарството по време на бременост и лактация, трябва да се използва само когато се счита че рисковете са по малки от помоща - http://www.raazee.com/Products/All%20Product/Droverine.htm

Както и да е, поне знам за какво става въпрос сега.

______

Значи още девойки се появиха. Ще слагаме ли щъркелчетата на първата страница, та да видим как вървим? Аз ще гледам гащите чак след 2 седмици, но то ще си е девойка, няма как.

Моите момичета говореха на корема преди да си легнаха - сладури малки. И слушат...бебето ходило до тоалетната...хахахаха!

# 228
Здравейте,дуШички Hug Hug Mr. GreenДойдох си вече от БГ,а тука едно гадно времеее,съвсем ми се дорева,не стига,че там ми остават всички роднии..На сина ми съЩо не му се тръгваШе,ама нормално,тука е училиЩето ooooh! Както и да е,Ще свикнем пак..Муци,ти ми беШе оставила телефон,но не остана време да се обадя,а и гледам иzбягала си от претъпканата София..Иzписали сте 4 5теми докато ме нямаШе,ама оЩе не съм смогнала да ги чета,но Ще успея..
Радвам се,че всички са добре,много хубави снимки на коремчета,браво,а и поzдравления zа всички,които са научили пола,хубаво е,нали?Аz в БГ бях на 3Д,всичко беШе ок,но пола не видяха Sad Но вчера,като си дойдохме имах час тук и май е....МОМИЧЕ newsm44 newsm17 Много ясно,да са живи и zдрави всички бебоци,но ако лекарката е права,Ще сме много Щастливи,zаЩото от самото начало това искахме.Иначе вече от около 2 седмици усеЩам как мърда,сега вече е доста ясно и отчетливо..Към 3кила съм качила вече,ако умеех Щях да сложа някоя снимка,но уви..Ами това е zа сега Wink А,оЩе неЩо,сега пък съм една седмица напред май,та току виж минем в август..Абе божа работа..

Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 17:31 от desi manova

# 229
  • София
Hug Ще чакам и мен да ме включите в Бургаската среща.
На мъж ми майка му е от Бургас и често-често сме там.
Сега например ще ходим края на другата седмица - от 12.04 до 20.04 и ще зяпкам, ако се събирате Hug Вторага половина на юни също ще сме там Hug, живот и здраве.
Деска,  Hug

# 230
Побъркахте ме с това но-шпа и се разтърсих. Нищо чудно че не съм го чувала, то се използва само в Източна Европа.

Тука пише, че не трябва да се използва при лактация и бременност - http://www.popular-pharma.com/Dotarin.htm
Тука казват, че тъй като липстват проучвания на лекарството по време на бременост и лактация, трябва да се използва само когато се счита че рисковете са по малки от помоща - http://www.raazee.com/Products/All%20Product/Droverine.htm

Шейла, така е...само в Източна Европа го има, но тук си се ползва на поразия.....Но...в нашите справочници пише други работи:
НО-ШПА
Директно миотропно
Drotaverine hydrochloride
Инхибира фосфодиестераза IV-повишава цАМФ-инхибира ензима киназа-релаксация на гл.мускулатура
Абсорбция-бърза и пълна
Метаболизъм –черен дроб
Екскреция-с урината и фекалиите
Холецистолитиаза,холангиолитиаза,холецистит,перихолецистит,холангит,
папилит,нефролитиаза,уретеролитиаза,пиелит,цистит,спазми на пик.мехур,по време на раждане,спазми от гастроинтестинален произход,тензионен тип главоболие,гинекологични заболявания- дисменорея

Противопоказания за употреба
Свръхчувствителност
Тежка чернодробна и бъбречна недостатъчност
От 3 до 6 таблетки разделени на 2-3 приема
Над 1год. -1табл. 3пъти дневно

Ето защо препаратът Но-шпа е ефективно спазмолитично средство,без сериозни сърдечносъдови нежелани реакции и силна сърдечносъдова терапевтична активност.

Изводи – Защо Но Шпа?

-силен директно действащ спазмолитик
-няма антихолинергичен ефект
-може да се предписва при болни с глаукома и простатна хипертрофия
-може да се предписва при бременност
-няма ЦНС стр.ефекти
-не маскира остър хирургичен корем
-може да се комбинира с аналгетици и парасимпатиколитици
-много добра поносимост от всички възрастови групи
[/b]
[/b][/color]
И къде е хубавата снимка на аватара ти, а?  ThinkingЩо я махна? Crossing Arms А...? smile3516

И аз да се похваля... От около седмица усещам почукване, предимно в дясно...В началото се съмнявах, че е рано, но сега съм сигурна, че е бебо Heart Eyes Много е приятно пак да го усетиш и припомниш FlutterПък и корема отбелязва тенденция към разтеж определено. Все още закопчавам панталоните, ама скоро няма да е така... Wink

# 231
Добре си дошла, Деси. Как си прекара?

Sunshine, то е явно че там си го харесвате, на мене само ми стана любопитно.

Аватара малко го смених, така за разнообразие. Пак ще се изтипосам, ама по късно, като има корем. И това усещане е прекрасно, нали?! Ти корем ще ни показваш ли? Че аз вече тоягата съм хванала...

# 232
desi Hugдано е мома наистина Laughing
sunshine-започнаха ритничетата,а? GrinningМоята бебка пък ме рита основно в ляво.Все чакам да се премести и в дясно,ама явно тази позиция й харесва Crazy
Асе-би било добре наистина да започнеш да слагаш щъркелите на 1-а стр.Започват да се разкриват лека-полека бебчетата,та е трудничко да се запомним коя какви гащи ще облича WinkОбръщам се към теб,че нали основно ти се занимаваш с пускането на нови теми  bouquet
sheila-ти не бъди толкова сигурна,че пак женка ще е Mr. GreenА това дребната ли е в подписа ти?Убавица Hug

# 233
uanda ние мъжки не може да ги готвим явно Wink Ти хубаво си се докарала - мъжко и след това женско - като по план.
Да, това ми е най-дребната, паднала на фронта на връщане от една почивка.

# 234
  • София
Уандееее беее, гуш Hug Heart Eyes
Шейле, и на мен ми е смотано с новия ти аватар Sad

# 235
Какво му е, Иринка? Виж какво хубаво дръвче е.

# 236
  • София
Какво му е, Иринка? Виж какво хубаво дръвче е.
smile3534

# 237
Шийла-на мен ми прилича на коледна играчка за елха Mr. GreenАма ми харесва Heart EyesМалко е странно наистина като не ти виждаме физиономийката Party
Иринче-розовинче HugКак си,слънце? Heart EyesВ това хубаво време не си ли на разходка с дребният пич?Аз след малко ви оставям,че имам среща с едни дружки,та отивам да се наклюкаме Mr. Green

# 238
Докато успея да се включа днес и ще свърши темичката Simple Smile Като гледам днес празнуваме деня на розовите гащи   stork-girl  newsm18 Честито на знаещите мами Simple Smile
И аз вече се побърках и тотално се обърках от тези спазмолитици и магнезиеви препарати. Даже проверявах преди малко колко Mg има във витамините, които пия. От както доктора ме пита дали ми се свива матката и съвсем се психясах  tantrum и само се ослушвам.
Тази сутрин докато се излежавах и отново се бях вторачила в коремчето и нещо ме побутна от вътре. Съвсем нежничко и лекичко и както го описвахте - като пеперуда Two Hearts  Наистина не мога да ви опиша как се почувствах  dancing Нямам търпение пак да се случи  Heart Eyes

# 239
Мерси,момичета,добре zаварили.Прекарах си екстра,сега ми е едно терсенито..нали ви каzвам,тука сме си сам сами..А и като zнам,че скоро не се очертава да си отидем..Ама се успокоявам,че не сме само ние така,и други живеят беz роднини наблиzо.Абе ака е в живота,няма всичко каквото ти се иска,все има и плусове и минуси..
А zа пола на бебето,ано,ама май няма да повярвам докато не го видя на живо.Живот и zдраве да е..

Общи условия

Активация на акаунт