Бебешори СЕПТЕМВРИйски чакат мами късметлийски!

• 13 931
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте в съботния ден!
Днес мисля да заведа малкия на цирк - ако отида непосредствено преди представлението дали ще има билети?
Книга за отглеждане на детето препоръчвам - "Какво ви чака през първата година на детето" Сигурно обаче има и по актуални неща на пазара, все пак тази книга е писана 90-те години мисля....

# 211
Зайче, аз и в предния си пост писах, ама и на теб ще кажа. Но-шпа не върши работа след 4-тия месец. Матката е прекалено разтегната вече, за да може да се контролира само от такъв тип лекарства. Това, което трябва да се пие е магнезиев препарат.
Съншайн, а към теб имам директно питане, че забравих да си питам доктора Embarassed Хубаво за крампите знам, че също се повлияват от магнезиеви препарати. Обаче изтръпването Thinking Знам, че е нормално, но на моменти дори като си държа телефона в ръка към ухото ме заболява бицепса и ми изтръпва ръката (леко, ама аз се наблюдавам доста) Wink

# 212
И нещо полезно - НЕ купувайте тази нига за отглеждането на детето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=280779.0
Не съм и помисляла да си я купувам! Wink
Aсе, да нормално е и това. Както крампите, така и изтръпването. Ти пиеш ли нещо магнезиево? Ако не, можеш да си изследваш електролити-магнезий и калций. Така ще е най-точно и достоверно. Не съм сигурна, че само с наблягане на банани, мляко, ядки ще стане работата... И аз наблягам, ама от днес започвам Магнерота и повече няма какво да го мисля...
P.S: Аз първо прочетох за книгата и веднага отговорих...по-късно видях питането....сега поправих пропуска. Hug

Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 11:37 от sunshine3

# 213
Здравейте мамчета относно книгите аз си взех още в началото "Книга за майката и бебто"има от бремеността до 3 години на детето,малко е скъпичка но според мен има доста полезна информация макар че с книга без книга пак ще си ги отгледаме,не вярвам да е чак такава философия Wink
Ех как се радвам че другата седмица ще се стопли времето направо ще слагаме летните дрехи Sunglasses
Виждам че адашката ми Вики86 е тук не знам дали прочете като ти писах че сме от един град на едни години и с еднакви имена много се зарадвах,жалко че вече не живея в Бургас ама много си го обичам да му пратиш поздрави от мен Party

# 214
Пееща, книгата, която си си взела е много хубава. Най-полезните за мен неща от нея са последия раздел - за реакции при спешни ситуации с детето, както и една таблица за съня. Изключително полезно нещо. Установяваш, че когато на 5 месеца детето ти се буди, за да играе в 3 часа - това е нормално. И някак си спокоен,... Не, че не ти се спи Wink
Съни, ти ми отговори на питането, пък остави книгите настрана Hug
Мацки, ние с вас кога ще се срещаме??? Другата седмица?
Да ви се похваля най-вероятно през май ще ходим на педиатричния конгрес в Слънчев бряг Grinning

# 215
Добро утро мами  Hug,
аз пак се разбудих рано, като за събота и допреди малко се излежавахме Simple Smile сега мислим да отидем до Пловдив, малко на разходка.
Асе, мерси за инфото. Сигурно ще отидем на цирк другата седмица  newsm44
Желая ви приятен и много усмихнат ден   bouquet Hug

# 216
Видях че си писала че сме от един град,но предполагам че именцата не савпадад Аз сам Венелина а то маи не се среща много често!поздравите са изпратени и на морската ще пратя че след малко отивам да разхождам коремчето! Joyкато идваш към родния град  щте направим една разходка!!! smile3503

# 217
  • София
Добър съботен ден от мен мили мамита!

И аз искам срещичка, но от 09.04.-13.04. сме на изложение и ще ми е малко трудно в този период  Sad

За магнезиевите препарати, доктора от Токуда ми изписа Магнерич, но докторката от Щерев каза че не го харесвала този препарат, че бил остарял и трябвало да се приемат много хапчета на ден за да се набави нужната доза, и ми изписа Diasporal 1 на ден (разтворимо прахче). Мнения?

# 218
 smile3501Асе браво като ходиш кам сланчев бряг да минеш и краи Бургас!!!! newsm03

# 219
За магнезиевите препарати, доктора от Токуда ми изписа Магнерич, но докторката от Щерев каза че не го харесвала този препарат, че бил остарял и трябвало да се приемат много хапчета на ден за да се набави нужната доза, и ми изписа Diasporal 1 на ден (разтворимо прахче). Мнения?
Все магнезиеви препарати....е, не бих предпочела Магнерича, защото е български и не знам точно какво и колко има в него. От Диаспорала се наблюдават повече странични ефекти/- гадене, разтройство/пък и не знам дали ще ти допадне на вкус  Rolling Eyes/ Е, никъде не пише, че ти трябва да ги получиш , естествено! Аз заложих на Магнерот на Вьорваг /него пих предишната бременност и добре го понасях/. Пък и има разфасовки от 100 табл . за около 25лв., което е добро като цена, отнесена към брой таблетки.

# 220
  • Варна
Хубав ден на всички!  Hug
Асе, точно вчера се чудих коя книга да си взема за отглеждане на бебето. Те са толкова много на пазара   Shocked че ми се иска ако може да препоръчаш някоя.
Примерно тази мисля да си я поръчам -  http://helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=130376
Някакви отзиви? Flutter
Муцито, хайде завръщай се при нас, че липсваш Hug

Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 13:30 от Juliko

# 221
zajka-честита ти мацка  bouquet
Приятна почивка на тумбаланите Peace

# 222
Зайче, аз и в предния си пост писах, ама и на теб ще кажа. Но-шпа не върши работа след 4-тия месец. Матката е прекалено разтегната вече, за да може да се контролира само от такъв тип лекарства. Това, което трябва да се пие е магнезиев препарат.

Дрън-дрън!
през първата бременост постоянно пиех но-шпа - беше ми изписан когато бях в 5м в болницата! Е и Магнерот! В края на 5м трябваше да пътувам до Пловдив на държавен изпит и ме пуснаха под условие, че ще ми бият инджекции но-шпа - като тръгвм и като пристигам там! След това при всяко пътуване трябваше да пия но-шпа - а ние пътуваме много често!

# 223
Вики, аз през Бургас не само минавам, ами и отсядам Wink И двамата с мъжа ми сме бургазлии Hug
Джули, тази е много добра. Ама аз съм пристрастна, защото познавам авторката лично и сме приятелки Grinning Идеите, описани в книгата са и моите лични разбирания за отглеждане на дете. Така че наистина ще ми е трудно да дам странична и необвързана оценка. Ако на теб ти харесва - вземи я. Със сигурност нещата, които ги пише вътре не г пише в много книги на български език Grinning
Зайче, аз рядко говоря празни приказки. И много добре знам какво изписват лекарите. То обаче не винаги върши работа Peace
Разбира се всеки има право на мнение Peace
Съни, абе то става с банани да ти кажа, и с ядки също... ама по-нататък на Магнерот ще си карам Grinning Че си знам от предния път - мнооого ми беше вкусен Grinning Пък не знам за тази бременност, но предната докторката от ЖК-то заяви, че ми била леко чувствителна матката. Да ти кажа честно не съм имала повече контракции от нормалното, но пък като ме пипнеха з коремчето и се втвърдяваше. Странно защо обаче, като идех на кола-маска нищо не ми ставаше Mr. Green Явно кефът, че ги няма космите е бил по-сериозен от идеята за чувствителност и контракции Wink Laughing

# 224
Привет дружки!
Срамота, докато се разпиша в тази тема - тя аха да свърши.
Признавам, че изчетох по диагонал, но не мога да пропусна да честитя РОЗОВИЯ ЩЪРКЕЛ на Зайка   bouquet
Иначе аз също съм с чувствителна матка  Sad При предната бременност матката ми контрахираше от... почти всичко - друсане в по дупките на София, силно вълнение, когато ми се пишкаше... даже се наложи да полежа в болница някъде в 26-27 седмица - юли месец /нали бъдещият батко също е септемврийче  Grinning/ Препаратите, които взимах до 9ти месец бяха МагнеБ6 и но-шпа, а в болницата ми биеха папаверин и ми вливахаотново магнезиеви разтвори. Когато ме приеха в болницата имах скъсяване на матчната шийка  Confused -направо много бях притеснена. За съжаление, както разбирам който си е с чувствителна матка, си е с чувствителна матка,но тайничко се надявам с тази ми бременност нещата да са по-леки в това отношение  Praynig

Иначе искам да помоля да ми стискате палци в понеделник, когато сме на ФМ -дано бебчо е здравичък, а пък аз ще докладвам за цвета на щъркела  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт