Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 28

• 34 126
  • 286
  •   1
Отговори
# 15
КорНиШонка,супер сладки слончета!Честит ви празник!  bouquet
Gushanka,наистина е много хубав този крем и аз правих с него!Но май е необходима малко повече захар,от колкото е описано в упътването!Е,въпрос на вкус,разбира се! Simple Smile

# 16
  • София
запис и от мен Simple Smile
КорНиШонка, страшно сладка тортичка, честита годишнина!
Аз от другата седмица започвам включванията с торти и дано този път да са по-успешни.

# 17
  • у дома
КорНиШонка, честита годишнина   bouquet страхотни слончета и торта  Hug  Mr. Green

Джемма, Clairette поздравления за придобивките  Hug

# 18
  • Варна
Запис

# 19
Корнишонка, много симпатична тортичка  Heart Eyes , каква е отвътре  Thinking

# 20
КОРНИ честита годишнина и от мен   bouquet Тортичката ти е супер.Искам да попитам какво покритие си използвала?
Началото на май месец имам трима рожденика .А таткото е на 20 април и събирам още идеи.Редовно ви чета.
Успех на всички майсторки.  chef

# 21

Сега в умът ми пак трескаво се шматкат идеи за торти и украси, но установих, че с подобни "проекти" в главата си почивам най-добре:)

И аз съм така - почивам си в размисли и страсти за тортоправене,в  разглеждане на вашите красови и в мечти как ще стана така добра като вас.

Корни - честита годишнина и от мен. Пожелавам ти твоето " слонче " много да те обичка и да сте щастливи заедно още много много по 8 години Hug. Тортата ти е разкош просто - каква е вътре, по фарма на рулата на Лео ми прилича newsm78. А слончетата от какво са измайсторени

# 22
  • Балчик
Рая- корите са си такива-тънки и твърди, омекват от крема, затова се държи в хладилник 12-24 часа.
Относно доставката -излезе 12 лири. Блазе ти, че имаш достъп до всичко, а ние тук пренебрегнатите така надплащаме само и само да се сдобием с нещо като хората. Да имаш някаква идея от къде другаде да се снабдя?

Корни, прекрасна торта. Виждам, че имаш от фигурната точилка, на която съм хвърлила отдавна око. Heart Eyes

# 23
Джемма те си омекнаха от крема,но аз го направих малко по-рядък че ми се стори че са много твърди и няма да попият. На вкус си стана страхотна-аз с млечен крем с ванилия и масло си го правя Наполеона. Но понеже направих по-рядък крема , нямаше как да се покрива. Но както и да е , следващата. Важното е че вкуса е супер и се яде на поразия ( как ще ги свалям тези 3кг дето ми стоят не знам newsm78 Mr. Green)
 Ти в България ли се намираш? Много е скъпо в паунди( 2,8лв ли е паунда , не знам) Уилтън не доставят ли международно newsm78?
Димитрина73 знам аз за фурната , но ние сме под наем , и няма да тръгна чужда печка да оправям(мъжа ми няма начин да се хване да я оправя). Като се преместим в новата къща , ще съм о'к с професионална печка  chef. Леле да видим тогава какво извинение ще имам. Но иначе "джажите" и аз нямам търпение да ги изпробвам. Ще пробвам на свекърва ми фурната почивните дни.

# 24
Корнишонка , честита Ви годишнина Simple SmileДа сте живи и здрави и дълги години да се радвате един на друг Simple Smile

Гушанка , имам една книжка с рецепти на разни кремове с продуктите на Йоткер и този крем го видях , но у наше село , в " огромните " магазини се намират кремчетата с варене и без варене , а за на някои места не са и чували за тях Crazy
Ще отскачаме до Варна и ще търся там.Благодаря за инфото Hug

# 25
  • У дома
Корнишонка , прекрасна торта! И честита годишнина!

Момичета, аз още съм без хладилник, цяла седмица вече, но не съм се отказала от тортата за скъпия. Поиска си китара и аз още се чудя как да си направя форма.

# 26
  • на брега на Дунав
Eeee, страхотни сте както винаги   bouquet. Благодаря на всички ви за милите пожелания обичам ви  Heart Eyes Hug. Тортичката както вече предполагате според формата е с рула, но само за по-лесно добиване на формата  Grinning. Рулата са с ягодки а вътре направих една смес от крем сирене и желатин (като за чийзкейк). Сложих ред от тоя крем после наредих солидно количество ягоди и ги залях с разтопен млечен шоколад и отгоре пак от кремчето. Стана наистина вкусно, ама то и как няма да стане с тия ягодки и  шоколад  Mr. Green. Покритието е готова бавносъхнеща моделираща маса, имах останала и последните торти и я използвах за случая.
labrex верно, че слончетата са  символ на късмет, не се бях сетила за това, но явно вътрешното ми чувство не ме е подвело  Hug
Джемма , много набито око ей, ама ние лудите дето пазарим от тук от там разни джиджавки за тортоправенето се надушваме отдалече  Joy. Страхотни неща си накупила от Уилтон, разгледах ти и другите нещица, направо ти завидях за някой  Mr. Green. Инак да, преди няколко седмици една много мила мама ми донесе от Щатите тая точилка и за тази торта й направих сефтето. Ако има кой да ти донесе е добре, цената определено е по-добра, макар, че то зависи пак от къде ще ще пазариш. Ето примерно комплекта на Уилтон за цветята който кумата ми донесе от Канада миналата година струваше 33 канадски долара , но това без шипинг защото тя ми ги взе направо от специализиран магазин, а ако имаше кой да ми донесе от Щатите е само 20 долара айде ако и шипинг сложим става 25- 26 долара ако е от онлайн магазин. Но така или иначе пак е по-добре  на фона на тия 70 лв за тоя комплект, ако трябва да си го вземем от тук. Уф, много задълбах съжалявам  Rolling Eyes
И отново ви благодаря на всички ви   bouquet

# 27
Момичета,понеже коментирате цените на различните джаджи,та да се включа и аз.Аз също си поръчвам от сайта,който е дала Джема.Цените са височки,но все пак те са официални дистрибутори на Уилтън.Имат такива и в Румъния,Молдова,Гърция,Сърбия(това по спомен за най-близки държави).Румънците също имат сайт и форма за он-лайн поръчки,но когато си направих поръчка от там никой не ми отговори.За другите държави има даден само и-мейл и телефони.Ако имате близки в тези държави също е решение да ви купят,но нямам идея какви са цените.От Щатите е най-евтино,НО,ако има кой да ви го донесе лично.Защото по пощата ще трябва да се плащат мита,ДДС,еко-такси за опаковката и др. ,а и доставката надали е по-малка отколкото от Англия и в крайна сметка ще се получи горе-долу същата сума.Наистина всеки си прави сметката и сам решава от къде да поръчва.Просто исках да споделя с вас.

Тортичките ви са страхотни   bouquet .От месеци ви разглеждам тайничко и ви се възхищавам,а и научавам страхотни неща и техники.Благодаря ви,че споделяте опита си и,че правите тази темичка освен полезна,то и много приятна и изкушаваща.Макар,че аз съм повече по креместите украси съм решена да пробвам вече и някоя с покритие.

# 28
От Щатите е най-евтино,НО,ако има кой да ви го донесе лично.Защото по пощата ще трябва да се плащат мита,ДДС,еко-такси за опаковката и др. ,а и доставката надали е по-малка отколкото от Англия и в крайна сметка ще се получи горе-долу същата сума.Наистина всеки си прави сметката и сам решава от къде да поръчва.Просто исках да споделя с вас.
2в1 ще оспамим малко темата , но не съм напълно съгласна с теб. Аз за ДДС, еко такси и тем подобни не знам да има. Мито се плаща на колет с декларирана стойност над 90$. Иначе си е просто колет. Да речем за 1кг колет(повечето формички са пластмаса , колко ли тежат) цената е 21$.
 Но наистина е най-добре ако някой познат го донесе.Аз също гледах дистрибуторите на Уилтън за Европа-останах с впечатлението че всичко е поне на двойна цена. Лично аз от магазин си ги взех нещата , някои бяха на 50% намаление , други на 25%.
 Иначе Джемма може да поразгледа на amazon.com или ebay.com , но не всички доставят международно.
 Извинявам се че оспамих темата

# 29
  • Балчик
последен спам, обещавам- рая, нямам кредитна карта и амазон и ebay не мога да ги ползвам- казах вече нямам друга възможност. Сега една мама от тук ми обеща да ми донесе някои неща де. Peace

Общи условия

Активация на акаунт