Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 апр. 2008, 08:58 ч.

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 28

  • 32 594
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 159
Марулке, страхотен е комплектът! Да ти е честит! Сега ще чакаме и творенията  Mr. Green
Корнишонке, поздравления за последната ти торта!   bouquet
Момичета, благодаря ви за отзивите за моите тортички, а сега имам и аз молба към вас:
Свеки има РД в понеделник, а тя е от хората, дето не се впечатляват много-много...  Ще направя моята мълзелива еклерова торта, но както винаги ми се иска да направя по-така украса, и тъй като вкъщи не харесват особено вкуса на чаршафа от готова мод.маса, да ви питам следното: доколкото разбрах, фигурките от готова маса не могат да се поставят върух сметана или друг подобен тип айсинг/топинг. А ако поръся обилно сметаната с кокосови стърготини и сложа цветята отгоре? Какво ще кажете? 

# 46
  • Мнения: 972
Момичета отдавна не съм писала, но вие сте завидно напреднали в майсторенето на торти  Heart Eyes
Да не съм съвсем с празни ръце - украса за тортата на мойто момиченце

# 47
  • София
  • Мнения: 1 768
...
За карамела върху 4ерпака : аz го полzвах не намаzнен и ми стана, може би zаЩото линиите са ми дебели и карамелът ми бе светло жълт, не бе препе4ен. Или може би съм имала късмета на новака.  Laughing Вси4ко, което правя zа първи път става раzкоШно, а каото реШа да го повторя се иzдънвам.

И при мен така действа този късмет, първият път обикновено се изненадвам от себе си положително, а после все нещо се обърква...Но така е по-добре, поне занем че има успешен вариант, а то грешки има винаги и колкото повече правиш, толкова повече вероятности и за грешка:)))

аз да попитам пак, че в миналата тема никой не ми отговори. Как да направя марципана на Наталина тъмно кафяв? Нали ще правя торта-чанта. ......
Имам и още един въпрос за тази чанта ....
Ще я редя вертикално и мисля да сложа ганаш, за да не се разтича, но да слагам ли шишчета и как да ги сложа като са вертикални блатовете newsm78. Дали ще се задържи права или да я подпирам с нещо? Моля, дайте ми съвети как да я направя. baby_neutral


Чудя се дали е възможно да направиш по-висока торта и след като стегне, да я "издялкаш" до формата, после с маслен крам да замажеш добре за гладкост и оттам насетне, както обичайно...
Ако пък така стават много блатове, (макар, че тя е малка и обичайни блатове могат да се нарежат по ширина и да станат повече слоевете), може и да я изправиш, но тогава, аз бих сложила преди изправянето някой шиш...Знам ли...
Не съм правила такова чудо, само размишлявам...Избрала си много хубава чанта.Simple Smile

Момичета, най-после се наканих да снимам една от последните си придобивки - комплект за декорация на Betty Crocker, ползвах няколко от нещата, но има много възможности и трябва да започна да ги тествам.

Ето ги започват от тук

Много интересни "уреди" има. Откъде и за колко взе това ценно куфарче:), ако нямаш нищо против да споделиш!:)
Стана ми любопитно  и се поразрових малко за тази Бети Крокер...Интересна маркетингова история и стара...Това бил измислен през 1921 година образ от американска мелничарска компания, за да отговаря на кулинарни въпроси на потребителки и живее своя маркетингов живот и до днес, даже си има и портрети, които през годините се осъвременяват...
За който иска да прочете - http://en.wikipedia.org/wiki/Betty_Crocker и види http://www.cookbkjj.com/college/betty_crocker.htm

# 48
  • варненка от София
  • Мнения: 4 731
Момичета, "куфарчето" на Бети Крокер ми е подарък от брат ми, който е в Америка, така че нямам представа за цена. Ама аз все го врънкам за разни нещица на Уилтън и той ми е взел този куфар, доволна съм.

# 49
  • София
  • Мнения: 1 768
Момичета, "куфарчето" на Бети Крокер ми е подарък от брат ми, който е в Америка, така че нямам представа за цена. Ама аз все го врънкам за разни нещица на Уилтън и той ми е взел този куфар, доволна съм.

При положение, че е купено оттам, цената няма значение, аз питах само в случай, че може да се намери тук:) Благодаря ти за отговора!  bouquet

# 50
  • Мнения: 1 117
И аз се сдобих с Уилтънският комплект за цветя и още един за декорация newsm44
Това ми е подаръка от мъжо за 8-ми март Mr. GreenМного съм щастлива. Довечера ще започвам украсите на тортите за брат ми Simple Smile

# 51
  • Мнения: 1 271
Здравейте
Честито на празнуващите.
Корни, много готина тортичка и моделажа е супер.
marulka_s , много ценна придобивка, със здраве да си я ползваш.
Хайде и аз да не оставам на празно, да се похваля с един сладкиш, който правих преди няколко дни.Той е по рецепта на една наша съфорумка gabi_s.

# 52
  • Мнения: 1 116
Скоро го гледах в магазина това куфарче, не беше скъпо $10. Струва си само заради буквите и шаблоните, на Ултън само едните струват $10.

ето намерих и линк:

Betty Crocker 100-pc. Complete Cake Decorating Set



ето го и в амазон

http://www.amazon.com/Betty-Crocker-Piece-Cake-Decorating/dp/B00 … 323928&sr=8-6

# 53
  • София
  • Мнения: 1 768
Чудесна информация Танита, жалко, че не правят доставки извън САЩ...Но това са тежки неща и затова сигурно...

# 54
  • Мнения: 1 069
аз да попитам пак, че в миналата тема никой не ми отговори. Как да направя марципана на Наталина тъмно кафяв? Нали ще правя торта-чанта. Ако го доизмеся с какао на прах дали ще стане? Иначе за нюанс съм слагала Нескуик в малко вода и се е получавало, ама за тъмен цвят сигурно няма да стане.
Имам и още един въпрос за тази чанта
Ще я редя вертикално и мисля да сложа ганаш, за да не се разтича, но да слагам ли шишчета и как да ги сложа като са вертикални блатовете newsm78. Дали ще се задържи права или да я подпирам с нещо? Моля, дайте ми съвети как да я направя. baby_neutral


Петя, извинявай, аз сега виждам че си питала за вертикално редене на блатове. Аз се опитах, но понеже не ги подпрях с нищо и те ми се наклониха. Може би ако бяха по-дебели блатовете щеше да стане, ама моите бяха тънки и ми се наклони - хем не беше висока тортата. Ето резултата:



Може би с подходящият крем и малко по-дебели блатове - около 1-1,5см. би станало перфектно. Аз ги нацвъках тънки и бях сложи крем ванилия на д-р Йоткер с варене - без масло, без желатин и то стана това  Embarassed Embarassed Embarassed

# 55
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Здравейте Hug
Чудесни тортички сте сътворили Hug
Честито на всички с нови придобивки - да ги ползвате със здраве Hug
 
Да се отчета и аз с торта "Марс"   клик

и още една снимка  тук

Торта с рула на Лео, но с малко видо изменен крем. Покритието е от бонбони Маршмероуз.
Разрез ще публикувам утре.

# 56
  • Мнения: 1 069
Момичета, дайте ми идеи за ТОРТА БУКЕТ?

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 825
NellyDi, може да направиш каквито искаш цветя, да им сложиш дръжки и става букет. Ето такива например:





Или може би искаш цялата торта да представлява букет?

# 58
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
Момичета, дайте ми идеи за ТОРТА БУКЕТ?

Танита беше правила красива кошница с цветя
ето я http://home-and-garden.webshots.com/photo/2666290400086204048FzuBwa

# 59
  • DFW
  • Мнения: 2 135
NellyDi в книгата, която си купих наскоро, има интересна идея за торта-букет. Снимам от книгата с уеб-камерата затова качеството е кофти.


И как се прави блата

Има и разяснения, ако проявиш интерес, ще ти ги препиша   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт