Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 28

• 34 146
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
[И което доста ме очуди - не била разрешена Стевиата за употреба в някой страни newsm78.

в ЕС стевията не може да се продава като хранителен продукт.
ако се разреши подобна продажба това означава да може да се използва в промишленото производство, което би руинирало цялата захарна индустрия. сещаш се, че там има сериозни лобита  Wink

продава се само като хранителна добавка Peace
аз си я купувам от онлайн магазини или Реформхаус - нещо като специализиран магазин за биопродукти Sunglasses

# 196
  • София
Здравейте пак момичета, имам няколко(сигурно за вас тъпи) въпроси, но....с какво лепите фигурките върху марципан Варна newsm78 А и торта покрита с него може ли да престои 2 дни в хладилника без да стане на петна...от конденза. Че тортата ми трябва за петък и се чудя сега ли да я почвам или утре да се мъча Thinking
 Ако ме помните....ще правя торта за моите ученици...за тържеството на буквите. Ама не съм казвала на никой за тази изненада....да не се изложа , че ще бъде срам  Embarassed голям!

Гледам, че никой от по-вещите още не ти е отговорил, а може би искаш да се ориентираш навреме..Можеш да си направиш тортата, да я сложиш в халадилник, а покритието да го направиш предварително, но да разточваш и покриваш - чак в четвъртък вечер или, ако е за петък следобед - сутринта да покриеш и да наредиш предварително направените елементи за декорация (буквички, фигурки, каквото си решила) Неразточеното покритие съхранявай, както си е в рецептата, фигурките сушиш в някой шкаф и така....А, да, за залепването, пробвай с капка вода, или с малко белтък.
Аз лично само веднъж съм работила с марципан Варна, първият и тогава правих само рози, като прибрах тортата след разрязването в хладилника, забелязах, че доста омекнаха, петна не забелязах, но аз тогава не оцветявах, а ползвах натурален цвят и с какао...
Дано съм помогнала, ако някой друг от по-опитните те посъветва друго, слушай тях...Успех! И непременно да документираш:)

# 197
p4eli4ka,estel,bambinkamalinka,мом4е6ка мама,neleto,NelliDi,asti,Пате,Мегита,ive1ina, smile3501 smile3501
Страхотни торти!!!

# 198
Благодаря за отговора, dimitrina73 !  bouquet
Утре следобяд ще направя тортата...тя ще е с готови блатове и крем парфе, а късно вечерта украсата. А сигурно ще имам още въпроси.... Rolling Eyes
За документирането....проблем няма....стига да стане  Laughing
Лека вечер на всички!

# 199
  • София
Бъни,
стевия има в диабетичните магазини - в София в този на ул. Лавеле със сигурност.

# 200
Дано не ставам много нахална,но нека да ви покажа тортата с подобренията,които ми предложихте!И ви черпя с нея по случай първият РД на Алекс!

# 201
Пате,тортата е станала много готина!Честит рожден ден на детенцето ти!Много да е здрав и много да ви радва.Първият рожден ден е голямо вълнение!Аз съм го изпитвала два пъти.

# 202
  • София
ara75, постна е, проверявала съм като купувах първия път!
Мерси много! Превърна постния сладкиш в торта за баба! Hug

А ето и тортата за малката рожденичка (342 349 234 - ната Барби в темата Wink):
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=228068&photo=36

Пате, честита ви първа годинка! А тортата е страхотна, ще обереш точките на гостите!
Весело празнуване!

# 203
Пате честит ти рожденник. Тортата е станала много хубава. newsm10 nbirthday
ara75 честито и на твоята дъщеричка. Страхотна е барбито.  Peace newsm59

# 204
Съвсем начинаеща съм и искам да питам, ако направя марципан варна, мога ли с него да правя фигурки, както и да покрия тортата след няколко дни, като го държа в хладилника? И още един тъп въпрос. Самото покриване как става така гладко. Аз до колкото разбрах , въпросния марципан се разточва тънко и после с кората се захлупва тортата, но отдолу не се ли набира, много ми е странно? Имам огромно желание да направя торта за РД на детенцето ми и знам, че вие ще ми помогнете!!! Hug
GrOzNoTo^_^PaTe Защо ни метна, че не ти се е получила тортата, ми тя е чудна! Laughing

# 205
neci можеш да правиш фигурки и да покриеш тортата отгоре. И в хладилника можеш да го държиш опаковано. Тортата трябва да намажеш с маслен крем и после да сложиш покритието, не се набира- не знам защо мислиш, че ще се набере? Успех.

# 206
  • София
ara75, GrOzNoTo^_^PaTe, да са ви живи и здрави дечицата! Само малки бели и проблеми, а големи радости и гордост да ви носят! Тортите са много хубави... ara75, в албума ти, след барбито, има една торта малечка-палечка, май не съм я виждала тук преди? Чудна е!

# 207
asti, Estell, ara75, GrOzNoTo^_^PaTesmile3501 smile3501 smile3501

Да са ви живи и здрави малките рожденници, много да ви радват!

ive1ina, това с бибата е супер сладко. Можеш да гланцираш с мед и вода или с водка

Rumya, Atalanta, КорНиШонка, _Пепи_, Бъни Благодаря ви за хубавите думи  Hug Hug Hug

Аз да питам, къде мога да видя идеи за торта на Фризьорска тематика?

# 208
  • Пловдив
GrOzNoTo^_^PaTe, ara75, да са ви живи и здрави дечицата. Да имат щастливо, безгрижно детство. Браво за тортите- супер са.
Estell, интересно хрумване за преливането на цветове  Simple Smile

# 209
  • Пловдив
Нели, пускам няколко идеи.

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 13:06 от _Пепи_

Общи условия

Активация на акаунт