Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 28

• 34 140
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
  • у дома
Аз да питам, къде мога да видя идеи за торта на Фризьорска тематика?

дано не се повтарям с _Пепи_, ето какво имам като идея  Mr. Green :

може и тази да използваш, но вместо лопатките и прочие, сложи ножица, гребен, ролки и т.н.  Grinning

ive1ina, asti, Estell, ara75, GrOzNoTo^_^PaTe  smile3501

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 09:17 от blueeye®

# 211
ive1ina, това с бибата е супер сладко. Можеш да гланцираш с мед и вода или с водка
Благодаря   bouquet Много е сладурска, но идеята не е моя  Grinning Под снимката съм писала, че изкопирах украсата от една торта на Сладка Хапка  Grinning Като съвсем начинаеща в украсата на тортите ми е по-лесно да гледам от някоя друга, иначе по-нататък може да започна и да фантазирам  Grinning
За гланцирането значи-смесвам вода и мед и я намазвам, а с водката не остава ли вкуса на алкохол след това  Thinking Макар че всички около мен пият водка, по-скоро ще им хареса  Laughing Това наистина е много интересно, никога не бих се сетила за водка. Другия път ще пробвам, още веднъж благодаря   bouquet

# 212
  • София
ara75,GrOzNoTo^_^PaTe  , много хубави торти. Да са ви живи и здрави рождениците!

# 213
stasi76   Hug благодаря за отговора.
току що започнах марципан "Варна", като моделирам фигурките в хладилника ли трябва да стоят?

# 214
Бъни,
стевия има в диабетичните магазини - в София в този на ул. Лавеле със сигурност.

Много ти благодаря Hug - предполагам щом е растение не е вредно newsm78 - поне не толкова като изкуствените подсладители - интересувам се за диабетици специално newsm78 - много се извинявам пак че разводних темата, но ми се струва удачно поне да благодаря  bouquet
Пате - да ти е живо и здраво детенцето.Много да ви радва. А тортата - ооооооо тортата - без коментар - БРАВО
Ara 75 - честито и на твоето детенце. Като гледам тортичките с барбита за момиченца и си викам е що нашите майки са нямали такъв форум бе #Crazy - чудесна ти се е получила тортичката.

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 12:36 от Бъни

# 215
  • Чехия
_Пепи_, в това сайче за торти http://www.cakecentral.com/modules.php?name=gallery&aid=12 май е платена регистрацията.. или аз нещо не мога да се регистрирам..за да ди видя тези красоти..

# 216
  • Пловдив
_Пепи_, в това сайче за торти http://www.cakecentral.com/modules.php?name=gallery&aid=12 май е платена регистрацията.. или аз нещо не мога да се регистрирам..за да ди видя тези красоти..

Безплатна е мила. Просто се регни със съществуващ мейл и до 5 мин ще имаш обратен мейл от тях с активационен линк Wink

# 217
  • София
Ей, вдигате ми самочуствието, момичета!!!! Embarassed
И мерси и от името на рожденичката за поздравленията!
... ara75, в албума ти, след барбито, има една торта малечка-палечка, май не съм я виждала тук преди? Чудна е!
Това е за моя РД преде няколко седмици, но не я показах... Така се бях изнервила от млечния марципан, пресече се от боята, късаше се.... Confused
Определено готовата моделираща ме кефи най-много за работа - оцветява се лесно, разточва се гладко, не се къса, стават фини детайли и е много икономична Wink

neci, опитай с покритието - никак не е трудно, а е доста ефектно!
За разточването и пренасянето най-добре използвай подложка за да не се разкъса. Аз ползвам силиконова, но ако нямаш и парче от мушама ще свърши идеална работа.
Коя торта си харесала като вкус и външен вид?

# 218
  • Там някъде нейде !!!
Хрис, да ти е жив и здрав рожденика. Много да те радва и само хубави моменти му желая. Тортата е страхотна. Справила си се чудесно   bouquet  bouquet  bouquet

# 219
  • Чехия
Aз нямам силиконова подложка, ама доста добре става като се точи между два слоя домакинско фолио и стана много тънко и много лъскаво...а ни е нужно да се слада пудра или нищесте. Аз съм старшно доволна от млечния марципан..просто тънко и фино става и много добре се слепват фирурките ..моя даже беше от преди две седмици стар..

Пепи, сега пак пробвах и не ще може нещо мейла ми да не наред..случвало ми се е чакам седмица да ми дойдат покани,  някой така и не дойдоха. Tired

# 220
Крем, който докарва доста на белия крем на Неделя (Taneto):
4 яйца, 250 гр масло, 250 гр захар, ванлия

Приготвяне на крема:
Яйцата и захарта се варят на водна баня при непрекъснато бъркане до сгъстяване (отнема около 25-35 мин), охлажда се и се смесва с маслото, разбито с ванилията.
Към тази смес добавям разбита сметана Президент - количеството е на око.....колкото повече, толкова повече, т.е. по-хубаво

Момичета,скоро ще имаме семеен празник и реших да правя тортата с този крем от 1-ва страница.Имам обаче няколко въпроса.Моля някой,който вече го е правил да ми отговори.
1.Яйцата и захарта се разбиват с миксер и се варят на водна баня след това ли?
2.Яйцата студени или със стайна температура трябва да са?
3.Сметаната кога се добавя към крема,когато крема е напълно изстинал ли?

Благодаря предварително!Просто се страхувам да не объркам нещо за празника,а и мисля да пробвам преди това рецептата.

# 221
  • София
Здравейте момичета!
Вчера ходих до Кадемлия и си взех моделин (пластелин както му казва мъжа ми Grinning). Нищо не можах да разгледам, защото бях с такси и само грабнах кофата и се метнах на колата. С тези си действия оставих безмълвни и чичкото и шофьора. Продавачът, който май е и собственик, беше много учтив и ми даде каталог, който тепърва ще разглеждам.

Моля ви, стискайте палци, че ме чакат два именни дни, рожден ден и Великден. Нооо, аз се пробвах с козунаци миналата събота и неделя и станаха прекрасни, оттатък очакванията ми. И сега съм вдъхновена.

За съжаление нямам фотоапарат, но за събота и неделя ще взема един, специално заради вас.

# 222
  • София
ara75,GrOzNoTo^_^PaTe да са ви живи и здрави мъниците и все по-красиви и вкусни торти да хапват Hug

# 223
  • София
Atalanta, Raya_usa, момичета, хайде, похвалете се с новите си придобивки на Wilton, ние ще се радваме да ги видим:)

# 224
  • София
да ви питам и аз за гланцирането на марципана, в какво съотношение са меда и водата, с каква гъстота да са?

Общи условия

Активация на акаунт