Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 28

  • 34 135
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 354
Здравейти сръчки!
Започнах със фигурките. Ето ги
 Къде да ги сложа да съхнат(май в хладилника не трябва) или?

Да ви питам ако искам по покритието на тортата да има шарки, които да не са релефни, трябва ли да ги разточа заедно с марцинана за покриване или после се лепят и заглаждат някакси?
Благодаря ви много.
Мисля да правя още овчици, но много бавно ги направих тези фигурки и ми трябва още време(а никъде не продават), но пък е супер забавно и развлекателно.

# 256
  • София
  • Мнения: 2 649
Пепи, страшна бебешка тортичка Simple Smile
Момичета, да ви питам, в Kuharka видях рецепта за един фондан, който се прави с глюкоза, пудра захар и белтък. На снимката изглежда снежно бял и се чудя, дали е удобен за работа newsm78. Някой работил ли е с него?

# 257
  • Мнения: 4 358
Пепи прекрасна торта - възхищавам ти се на умението, търпението, фантазията - абе с една дума като видя твоя торта ( както и на още няколко момичета от тук) и направо не мога да повярвам че у дома сте ги правили тези красоти.
Neci - леле как само си ги направила тези фигурки. Аз такова търпение нямам за съжаление ooooh!
Отивам да търся рецептата на торта Татяна напред в темата - нещо ми се върти че беше от по лесните торти, а и май без миксер се бъркаше - приемам съвети с какво да я покрия - да не е захарно покритие ,че не ми го ядат нещо моите домашни прасенца Mr. Green

# 258
  • София
  • Мнения: 2 130
Neci, браво! Продължавай, ма тя май тази торта беше за днес следобяд?

Не в халадилника! Ще се изпотят после и размекнат - на сухо, място, например в шкаф ги суши.

# 259
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, отново ви благодаря. На всяка една от вас. Щастливите родители сега си взеха тортата и останаха очаровани.

# 260
  • Мнения: 1 173
Raya_usa, Atalanta:) Моля ви, кажете ми (в инчове или сантиметри) какви са размерите на силиконовото килимче за разточване, в сайта на Wilton няма дадени размери, а ми се иска да съпоставя с тук налични варианти и да реша за кое да "действам", (че тук "просто да купя", често е твърде смело очакване...)
Цитат
Моето не е на Уилтън , размерите са 18инча дълго и 15 широко. Аталанта да каже за това на Уилтън. Това с тези торти е голямо зарибяване Wink. Особено ако си без работа в америка и се чудиш какво да правиш по цял ден. Mr. Green Той мъжа ми има рожден ден след няколко дни , аз си правя подаръци.
 Пепи ти да не говориш и чешки? Shocked Аз нещо по различно от английски , български и малко руски( но виж сладкарските термини не ги знам) не схващам ooooh!neci страшни фигурки , те като истински гумени играчки Simple Smile
 Сега да попитам-някой който е правил Медовик. Има два варианта , кой да направя. А в кухарка има пък поне 10 Shocked. Че се чудя сега кой Медовик да захвана. Препоръки? Hug

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 18:24 от raya_usa

# 261
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
raya_usa, не говоря чешки и не ми трябва за да гледам картинки. Е ако се понапъна и ще разбера прочетеното. Но говоря свободно Български, Руски, Немски. Разбирам всичко, но се притеснявам при говорене на английски (т.е. запецвам като го говоря, но предполагам защото го бъркам с немския). И разбирам почти всичко и говоря малко турски  Blush
За медовик навремето си спомням че го мажх само със подсладна заквасена сметана- ще поразровя и за рецепта за блатовете Wink

# 262
  • Мнения: 1 271
Пепи, страшна бебешка тортичка Simple Smile
Момичета, да ви питам, в Kuharka видях рецепта за един фондан, който се прави с глюкоза, пудра захар и белтък. На снимката изглежда снежно бял и се чудя, дали е удобен за работа newsm78. Някой работил ли е с него?
Аз съм ползвала такъв фондан-но той не е много за покриване.Много се втвърдява-става само за фигурки-според мен, ако става въпрос за една и съща рецепта.Иначе се работи много приятно.

# 263
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Ready-to-roll fondant

4 1/2 ч пудра захар
1 белтък   -   ако имате в БГ сухи белтъци е по-добре с тях
2 с л глюкоза

Прави се кладенче, слага се белтъка и глюкозата и се меси. Става за покриване на торти!

С пресен белтък е трайно няколко дни, а със сух албумин - седмица. Това е най-лесния фондан. Аз все се каня да го пробвам и при следващия повод ще го забъркам.


neci , страшна си!!!

# 264
  • Мнения: 1 173
Ready-to-roll fondant

4 1/2 ч пудра захар
1 белтък   -   ако имате в БГ сухи белтъци е по-добре с тях
2 с л глюкоза

Прави се кладенче, слага се белтъка и глюкозата и се меси. Става за покриване на торти!

С пресен белтък е трайно няколко дни, а със сух албумин - седмица. Това е най-лесния фондан. Аз все се каня да го пробвам и при следващия повод ще го забъркам.


neci , страшна си!!!
Atalanta, къде ги има тези сухи белтъци. Аз сигурно съм ги виждала в магазина , но като не са ми трябвали newsm78. Мисля да взема да го пробвам , и без друго ММФ мислех да правя , но това ми се вижда по лесно.

# 265
  • Мнения: 7 966
raya_usa ,погледни тук за торта Медовик.Аз съм я правила по тази рецепта и стана много сполучлива,но добавих и 1/2 пак.масло(около 70-80гр) към тестото и удвоих крема,защото обичаме по-кремести торти,а тази направо изпива крема.

# 266
  • Мнения: 51
Момичета....големи ядове брах с тази торта ама ooooh!....аз съм си виновна! Първо реших да направя буквичките от готовите бисквитки като азбука. Хубаво (издирвах ги 2 дни)...оцветих ги с разбит белтък и пудра захар и ги сложих уж за малко във фурната да изсъхнат, но....ги забравих и ....изгорих smile3511 Замесих тестото за марципана и стана супер...с ваша помощ, но този път прекалих с боята и плановете ми съвсем се провалиха  Sad Та с останалите продукти, след полунощ изумувах това:
http://danyvas.multiply.com/photos/album/1/Moite_sladki_i_soleni_proizvedenia#3
Не съм доволна от резултата....стана елементарна, но децата много се зарадваха, а майките ме питаха в коя сладкарница съм я поръчала  Laughing. Това беше важното за мен! А и беше вкусна.
Началото на май имам рожден ден и започвам да мисля още отсега какво ще правя....много ме запалихте с вашите красоти!

# 267
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Чудесни тортички сте спретнали момичета!

Аз говоря чешки, та ако имате питанки, питайте  Flutter

Наталина също знае чешки Wink.

# 268
  • Мнения: 1 116
raya_usa ,погледни тук за торта Медовик.Аз съм я правила по тази рецепта и стана много сполучлива,но добавих и 1/2 пак.масло(около 70-80гр) към тестото и удвоих крема,защото обичаме по-кремести торти,а тази направо изпива крема.

И аз я правя па тази рецепта!

Торта "Медовик"

# 269
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Ами те нямат галерия, но ЕТО ти линк към темата им. Само да не ти се замае главата от над 700 страници Wink

Като съм много любопитна и надзъртам където не ми е работа - ей на отиде ми деня - само на 110-та страница съм  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт