Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 28

• 34 132
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Atalanta,,благодаря за пояснението за фондана  bouquet За следваща торта ще го пробвам.

# 271

Като съм много любопитна и надзъртам където не ми е работа - ей на отиде ми деня - само на 110-та страница съм  Embarassed
[/quote]

Laughing и аз така, а утре имам изпит по английски  ooooh!

# 272
raya_usa ,погледни тук за торта Медовик.Аз съм я правила по тази рецепта и стана много сполучлива,но добавих и 1/2 пак.масло(около 70-80гр) към тестото и удвоих крема,защото обичаме по-кремести торти,а тази направо изпива крема.

И аз я правя па тази рецепта!

Торта "Медовик"
И аз по тази я направих , но без канела. Сега да питам , може ли да се покрие тази торта след като е направена с крем Ванилия.Аз сложих и 100 гр масло в крема. Това достатъчно ли е за да стегне , или няма да стане? Станаха твърди корите , затова реших да си намажа тортата отстрани и отгоре с крема , пак стане не стане за покритие , важното да е вкусна.

# 273
  • Балчик
Утре племенницата ми става на годинка. Тортата, която ще и занеса утре е почти готова. Остава ми да украся само 3D мечето. Обаче не ми стигна масления крем и нямам повече масло- утре сутринта ще я довърша и ще пусна снимка , тъкмо дневните ми снимки са по-качествени от вечерните. А засега ще ви покажа самото мече, за да кажа, че съм супер доволна от формичката- на Уилтън е . А и имам прекрасна рецепта за тесто за такава формичка . Ако някой я иска ще я напиша.

# 274
РаzкоШни торти
бравос на вси4ки ви  smile3501 не ви споменавам по имена, да не объркам пак някоя торта и д а я предпиШ на друг.

Мисля, 4е raya_usa даде в таzи тема рецепта zа марШмелоус ... напълнена 4аШа с бонбони, раzтопени в микровънова и ...
 Минавах по вси4ки страници наzад по диагонал и не я намерих. Може ли тоzи дето я пуснал да я даде пак  Embarassed
И няколко въпроса
с какво намаzвате марципановите торти zа да лъскави?
с какво лепите фигурките върху марципан, марШмелоус или фондан?
може ли с 4етка диретно да се рисува върху покривката и вкои слу4аи се препоръ4ва и в кои не?

# 275
  • У дома
az biah, eto

В един форум на Уилтън намерих перфектната рецепта за маршмелоуз-

1 ч ч маршмелоуз, добре натъпкани се слагат в микровълновата с 1 с л вода за 20-22 сек. Изсипват се в кладенче от 1 1/2 ч ч пресята пудра захар и се замесва. На мен ми пое около чаша захар, стана просто идеално - меко и не лепещо. Когато тръгнете да го разточвате, слагате обилно захар на масата, аз ръснах и нишесте, и много леко омазнявате ръцете за последно разточване. Рецептата няма грешка!

# 276
Мерси   bouquet zаписах си я. Не съм работила никога с марШмелоус нито с фондан, и нямям търпение, но преди търся да си купа комплект zа декорация,4е с голи ръце и ножле в ръката ниЩо не става  Naughty

# 277
  • София
Момичета....големи ядове брах с тази торта ама ........децата много се зарадваха, а майките ме питаха в коя сладкарница съм я поръчала  Laughing. Това беше важното за мен! А и беше вкусна.
Началото на май имам рожден ден и започвам да мисля още отсега какво ще правя....много ме запалихте с вашите красоти!

Супер е тортичката! Чакаме тази за рожденния ден!

# 278
  • Карнобат
Големи красоти сте сътворили момичета.
Джемма ще пуснеш ли рецептата? А би ли показала и формата или шаблона на мечето?

# 279
Ready-to-roll fondant

4 1/2 ч пудра захар
1 белтък   -   ако имате в БГ сухи белтъци е по-добре с тях
2 с л глюкоза

Прави се кладенче, слага се белтъка и глюкозата и се меси. Става за покриване на торти!

С пресен белтък е трайно няколко дни, а със сух албумин - седмица. Това е най-лесния фондан. Аз все се каня да го пробвам и при следващия повод ще го забъркам.

Да, така е , извинявам се, че ви подведох без да искам, не съм дочела , че има и белтък в рецептата.Аз правя един фондан с желатин и се обърках с него.Ами то така става като чета по диагонал.   bouquet

# 280
  • У дома

Моля Simple Smile
Исках само да допълня, че поне 50тина книги на световни професионалисти са минали през ръцете ми и рецептите и съветите са от там. Да живее библиотеката Grinning
Последно вземах една нова книга на Марта Стюард, колкото и да не я харесвам тази жена, но с много ценни съвети.
Момичета, малката ми е болна, нямам време за превод, но за любопитните мога да пусна сканирани страници на англ.

Успех на тортоправещите Heart Eyes

# 281
  • Балчик
Големи красоти сте сътворили момичета.
Джемма ще пуснеш ли рецептата? А би ли показала и формата или шаблона на мечето?

Разбира се, заповядай. Това е формата:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&photo=18
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&photo=19

А рецептата е следната:

Объем 0,55 л

50 гр маргарин
50 гр захар
1/2 пак ванилена захар
щипка сол
2 яйца
1 ч.л ром
50 гр млени орехи
50 гр брашно
50 гр нишесте
1 ч.л. бакпулвер

Всичко се разбърква с миксер, формата се намазва и поръсва с брашно. Пече се в загрята фурна. Не залепва и се вади лесно от формата, а освен това става вкусно.

# 282
  • София

Моля Simple Smile
Исках само да допълня, че поне 50тина книги на световни професионалисти са минали през ръцете ми и рецептите и съветите са от там. Да живее библиотеката Grinning
Последно вземах една нова книга на Марта Стюард, колкото и да не я харесвам тази жена, но с много ценни съвети.
Момичета, малката ми е болна, нямам време за превод, но за любопитните мога да пусна сканирани страници на англ.

Успех на тортоправещите Heart Eyes

Atalanta, чудесно е че си имала възможността да четеш толкова различни източници...Би ли препоръчала някоя от тези книги, която ти е била най-от полза, защото се каня да си поръчам някоя и друга, е не бих могла 50:))), например тази The Cake Bible  (на Rose Levi Beranbaum - http://www.amazon.com/Cake-Bible-Rose-Levy-Beranbaum/dp/06880440 … i3_rdr_bb_product) дали си струва?
И пак да те помоля да погледнеш размерите на това силиконово килимче за разточване на Wilton - интересува ме дали става да си разточиш чашаф или е малко и е само за декорациите... Praynig

Дано бързо се оправи детецето и да нямаш такива грижи!

# 283
Джемма,видях в албума ти форма на Снежен човек.Аз я имам същата,но така си стой защото нямам подходяща рецепта за нея.Ако имаш възможност да напишеш рецепта и за тази форма.Може и ЛС.Благодаря предварително! Hug

# 284
  • Балчик
За снежния човек- тази която написах също е подходяща, пандишпан също, мисля, че всяка рецепта ще стане. Peace

Момичета ето тортата ми за моята племенница- почерпете се днес става на годинка.

Повече снимки тук:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=437

Общи условия

Активация на акаунт