70-та, немска, юбилейна тема

• 15 020
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Незнам какво гледате? И аз отидох на страницата на ДБ. Има директен влак Нюрнберг-Хайделберг, ИЦЕ, за няма и два часа....
И Карлсруе/Хайделберг има. Никъде не намеква за умщайгунг.

Аз гледах само за вохенендето, през седмицата за работещите може да има по-удобни връзки newsm78

# 91
Ойе, за неделя погледнах, мда за теб Сърфи, с една смяна, 3 часа път да. Много тъпо.
Аз трябва да бягам, ще затворят всичко, детето ми беснее, а аз ще получа нервен срив.

# 92
Аz на 19. и 20.4. 100% не мога. Мъжът ми на 20.4. рано сутринта се връЩа от Щатите, тъкмо си промени билета, трябва да остане един ден пове4е  #Cussing out
Мога само на 12. или 13.  Sad

# 93
Аz пък мога в края на юни, тогава ще правим кръщането на малкия в околностите на Щутгард, от тук ми е много далече.
Доскоро си мислех, че съм единствената българка в папенбург. Окаzа се, че последните две години се е напълнило с българи. Повечето от тях работят в корабостроителницата и са дошли със семействата си. Вечке стискам палци zа амниото  Praynig
Да ви раzкажа и една случка от клиниката. В 26_та г.с. установяват, че не се раzвива едната ръка. Това е убягнало на наблюдаващия гинеколог. Жената иска на всяка цена да махне детето. Обясняват й, че при толкова напреднала бременност не може да има аборт, че детето ще се роди живо. Тя навсяка цена иска да махне детето. Каzва, че го мраzи. Иzпращат я на психолог. Богата е и няма деца. Намира клиника в Илинойс, в която се правят "аборти" в напреднала бременност и даже до самия край на бременността. По желание на "майката", беz наличието на други медицински причини, инжектират калий на детенцето, като по тоzи начин го умъртвяват и после предиzвикват раждане. Законите на щата не считат тоzи акт zа убийство т.к. детето е "починало" преди раждането. Аz немога да спра да си мисля няма ли кой да потърси отговорност на теzи хора, как е въzможно това да се случва в наше време и то напълно zаконно  Confused

# 94
С удоволствие ще дойда до Хайделберг, въпреки че Манхайм ми е най-близо.
Не съм решила още сама или с ремаркета, то и без това третото ремарке си е в мен Joy
Датите ме устройват. Претенции никакви.
Местните мацки - визирам Майра и ЖабчеДил да посочат места и за вътре. Щото ако април ни изиграе някоя шегичка, да не се окажем мокри или замръзнали кокошки.
Коте, днес бях на контролен УЗ - всичко е наред. Надявам се и резултатите да са такива.

# 95
Местните мацки - визирам Майра и ЖабчеДил да посочат места и за вътре. Щото ако април ни изиграе някоя шегичка, да не се окажем мокри или замръзнали кокошки.

Ами първо трябва да се реши с деца или без - преди това няма смисъл Wink Ако сме без деца - кръчми бол в Хайделберг. Че и Български ресторант (даже 2) има на който са му залипсвали кебапчета и кюфтета Wink

Препоръчвам този пъзел за децата на 2-3г. Вчера го взех  - пише, че е за над 3г - но моята се справя много добре въпреки, че е на 1г и 8м. Пъзела който има за 2г е доста по-труден за нея, тъй като там частите се долеппят една до друга.

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 12:59 от Майра

# 96
Имаме вече около 5 пъzела с рибки, с диви животни, с животни от фермата, с числата от 1 до 10, който е най_големия хит у нас т.к. с него учим и числата. На големия (3г. беz 1 месец) вече не са му интересни, малкия (21месеца) също ги реди и zа по трудно му смесваме частите от два пъzела. И на мен ми се струва, че теzи пъzели са елемемнтарни zа три годишни.

# 97
Аз се върнах, не знаете какво се случи, в шок съм. Детето ми се хвърли нарочно пред една кола, за първи път я бих днес!
Само сама на среща, никога с нея, то аз ще се спомина преди Хайделберг като скочи от влака #Cussing out

# 98
Как така нарочно? и аz съм имала един такъв случай, но ми се струва, че той просто се въzпротиви на моето "стой тук" и се втурна да бяга и т.к. от едната страна имаше тротоар се втурна към пътя.

# 99
Аз се върнах, не знаете какво се случи, в шок съм. Детето ми се хвърли нарочно пред една кола, за първи път я бих днес!
Само сама на среща, никога с нея, то аз ще се спомина преди Хайделберг като скочи от влака #Cussing out
Нищо ново под слънцето, мило другарче! Добре дошла в отбора! Wink Бях бременна с малкия, когато моята така изскочи между две коли на улицата, имах късмет, че шофьора имаше супер бързи реакции, ама гумите му пострадаха и ушите на девойката, заедно със зачервеното и дупе. Без малко да родя от зор на улицата заради нея.

# 100
Ами нарочно, как иначе!

Когато пресичаме улицата на зебра, аз викам винаги " шнел,шнел,шнел". Така е научена, само така вдява. Днес пет пъти пресичахме улицата с шнел! Ама навръщане от магазина, аз нося торби, пакет вода етц. и по улицата хвърчат коли. Почваме да пресичаме и аз викам пак шнел, тя ме вижда, че са ми заети ръцете и се хили като направи завой да се върне. Аз викам, тя отговаря" найн". Накрая си избра да се хвърли под кола, която даваше заден и не я вижда.
Аз пуснах торбите и бутилката вино се счупи. Изобщо екшън.
Детето е решило да ме погуби, няма грам респект към мен и аз изпитвам истински ужас да съм някъде с нея сама навън.

Тези пъзели са супер сладурски! Мерси за идеята, тъкмо мислихме за нов тип играчка.

Какво стана сега? Чувствам, че среща няма да има.
Майра, какви са тези бг. ресторанти? Каква е хигиената? Има ли Загорка?  Laughing

# 101
Като има Загорка, zа какво ти е хигиена?  Laughing

Милена ве4е реди "истински" пъzели, иzглеждат като теzи дето е покаzала Майра, т.е пак картонени в рамка, но 4астите са истински, дето се долепят една до друга. Сега реди ве4е с 15 4асти  bowuu  Пъzелите остават голямата страст zа нея. Ина4е ви препоръ4вам една книга, с която много се zанимава сама http://www.amazon.de/Spielen-lernen-entdecken-mit-Bodo/dp/381576 … 306125&sr=8-1  Много е хубава  Peace

# 102
Майра, какви са тези бг. ресторанти? Каква е хигиената? Има ли Загорка?  Laughing

Аз отдавна не съм ходила, но последно нямаше. Само бг вино и ракия. Ама голямата ракия (по немски стандарт 40 мл) беше 8Е #Crazy Иначе яденето им е добро Peace

# 103
Какво стана сега? Чувствам, че среща няма да има.
Защо зачувства пък и ти такива неща? Аз тъкмо се бях обнадеждила, че ще става работата....

# 104
Майра, и в двата ресторанта не предлагат бг. бира? А друга бира?  Wink
Аз ракия не пия, ама виж на Загорка и Мавруд няма да откажа.
Защо пък да не пробваме, аз съм за!

Бибе, чувствам така защото :
1. Въпреки анкетата, хората са раздвоени и несигурни.
Сега да кажа за мен - аз бих могла и сега на 12, както и на 20. Но пък искам да видя Татяна! Тя пък не може на 20.
2. Идвам без дете, Татяна и тя искаше без, ти също каза, че ще си без, Ася няма дете. Тоест ставаме няколко без деца. Другите ( без да ги упреквам! ) ще са най-вероятно с деца. Не можем да идем в кръчмата с хлапета и да седим там няколко часа нали? А на мен не ми се ходи по детски симпозиуми след като веднъж съм се измъкнала от моя личен театър тук и желая да разпусна и да се запозная най-вече със съфорумките. Понимаеш?

Хубаво ще е всеки да каже какво иска и очаква, както аз по-горе. Ама нека да няма " все ми е едно". Нещо конкретно. Само така можем да се спрем на средно решение.
Иначе аз имам и друго предложение, ама няма да се хареса на всички.

Общи условия

Активация на акаунт