Топло лято наближава,АВГУСТовско бебе здраво шава

• 16 641
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте и от мен!
Асе браво  bouquet,темичката ни пак е супер!
Със закъснение честитя рождните дни на малки и големи от последните дни ,всичко на хубаво ви желая! newsm59
Stella_a и Меви, много се радвам, че сте  добре!
Malkabubi ,Бланш,много съжалявам ,че сте минали през този ужас,направо нямам думи да изкажа възмущението си.Тези няколко месеца по време на бременността ни трябва да са едни от най прекрасните в живота ни.Много се дразня от хора, които се опитват да скапят настроението и спокойствието ми ,аз специално изобщо не ги трая и направо си ги режа,ще има да вземат.Да не говорим  пък за лекари проследяващи  бременността, плащаш им луди пари за да си по спокойна и и сигурна и накрая  да ти сервират такова отношение. #2gunfire
Бланш,Bobito81, Micra честити да са ви  розовите гащички,радвам се че момиченцата почват да се увеличават!
До скоро и моето мъниче само веднъж беше усетено от баща си ,но от около седмица вече си рита толкова силно, че само като си сложат  ръка отнасят по някой и друг доста сериозен шут newsm32.Така че не се притеснявайте,че не ги усещат още около вас и това ще стане в най скоро време,само повече търпение,милите чак след 20 седмица почват да надават  по сериозно .
 Bobito81 направо ме шашна с тези 1197 грама,аз тъкмо бях почнала да пиша ,че  след вчерашната ЖК моя малък мъж,вече не е толкова малък поне по ехографски измервания е 760 грама, останалите  му размери си отговарят на 23 седмица и всичко си е наред при него.
За твое успокоение това тегло сигурно не е вярно, аз поне  не  вярвам много на  ехографията специално за теглото,защото дъщеря ми  по тази логика трябваше да се роди точно с 1 кг повече.Така че си имай едно наум.  Naughty
Пожелавам ви  много усмивки hahaha  и все приятни моменти!

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 00:43 от steis

# 46
дА СЕ РАЗПИША И АЗ.Днес бях на фетална..моля за розови гащи!100%момиче каза лекаря.
Ще ви разказвам за премеждията си но утре,че сега ме цепи главата и съм труп. Wink
Имам да готвя и куп други неща.....а не ми се мърда хич Cry
Лека вечер и утре ще ви чета и разказвам подробно Hug

# 47
Здравейте момичета!
Аз като писах, че бебето не иска да рита баща си нямах предвид, че той въобще не го е усещал. Просто съм забелязала, че дори много да ме рита и спира когато мъжа ми си сложи ръката. Но като се прояви малко търпение и резултатите идват Wink Дори една вечер наблюдавахме двамата как коремът ми се деформира от крушета и ритници. Голямо шоу беше.
И като стана дума за шоу, бланш не мога да повярвам, че ще отидеш в частна клиника, ще дадеш 80лв. за преглед и ще се държат по този отвратителен начин с теб. bobito81 , моят мъж също щеше да вдигне такъв скандал... мани, мани  #2gunfire Според мен бащата има абсолютното право да присъства на всеки преглед, да не говорим, че и на раждането. Абе нали трябва да има за какво да се ядосва човек...
А сега честито на всички мами с розови щъркелчета. Много се радвам, че броят на дамите започва да нараства, как иначе нашите господа ще си ги разделят Laughing
Лека вечер на всички и страхотен уикенд!

# 48
Момичета имам такъв въпрос, гледам обсъждате ритничета това онова. Аз съм се ошашкала нещо тия дни - снощи ми се стори, че усетих бебата по едно време. Бях седнала да вечерям и лекичко отвътре някой почука два три пъти. Днес обаче е много спокойна Crazy Нормално ли е да не се усеща всеки ден Whistling Така ми е притеснено днес цял ден, въпреки че одеве по едно време май като че ли се обади, знам ли - по принцип е много фина и деликатна не съм получавала "ритници", за каквито вие споменавате. А и снощи ходихме на китайски ресторант и си похапнах добре Blush и прибирайки се така ми се втвърди корема, че щях да пукна. Дали беше от яденето незнам. Прави ми впечатление обаче, че хапна ли шоколад или нещо по-тежка храна веднага ми се втърдява Sad

# 49
е днес е бум на розовите гащи да са ни живи и здравички момичета момчета  няма значение.Ама наистина се смаивам от тия доктори един готов да направи серклаж само от едно бъркане друг шоу не прави моя пък ми измери бебока гигант дебелак направо ooooh! ooooh!и на тях им е писнало гледат да минеш да оставиш някои лев и това днес минават кои знае колко бременни през тези кабинети пука му на някои че на нас тези бебчета са ни толкова скъпи и милички че се вълнуваме за всичко от сърце.Да ви се пооплача имам ужасни киселини нестига  ами и газове  ooooh!ама нещо страшнао не мога да се търпя то вече ме е срам от мъжа ми никога не съм била така...имам чувство че чак детето стряскам за срамотите съм.. Embarassed

# 50
Didi-2 не се притеснявай, успокой се  и съм  сигурна,че ще получиш някой и друг "ритник". newsm32
По принцип ако не ги усетиш от 24 до 48 часа съм чела,че е хубаво да се консултираш с гинеколог,но това се отнася за по късните месеци,когато сладурите ни наедреят и заякнат,сега са още много мънички.Ти си  още в  20 седмица,а и си първа бременност,чак след тази седмица както  писах по горе почват да растат по сериозно.  Hug
bobito81,мила това за киселините и газовете го имат поне 80% от всички  бременни,но  при някои е само една от двете гадости.Тепърва започваме с  тези проблеми,малките наедряват и започват да притискат  стомаха.Аз засега имам само киселини и то вечер,но не всяка и също се чувствам много гадно от това.Моя лекар вчера ми предписа Talcidе против киселини,още не съм го пробвала,но дано да действа. Peace

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 20:15 от steis

# 51
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте, да кажа и аз за киселините, на мен ми го каза една приятелка, която е с няколко седмици след мен в бременността, гинеколожката и изписала Талцид. И жабата видяла, че подковават коня и вдигнала крак, та пробвах и аз, подейства ми, да не повярваш, защото аз по принцип съм с хиперкиселинност на стомаха и дори и небременна се мъча ежедневно. Талцид-а е подходящ да бременни, дъвчат се таблетките и учудващо паренето изчезва.
А за шаването на бебето, мойта госпожичка го раздава много спокойна, днес не се е обаждала, но аз вече спрях да се шашкам, така бях и със синчето, всеки ден паника защо не рита, па като се разрита, защо рита толкова, сега е същата история, и реших, че спокойствието на майката е най-важно за бебоците. Просто те са живи същеснва и си имат свой темперамент, а и като нас си имат и бодри, и мързеливи дни, в които не им се рита. СПОКО  Grinning Чак след 7-ми месец, доколкото знам, се следи по-стриктно активността на мъничетата.

Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 09:25 от mama_galka

# 52
  • SZ
Да ви кажа и аз един лек за киселините,макар че ще ме сметнете за луда.Аз по принцип имам здрав стомах(да не чува дявола).С първата бременност ми се случи няколко пъти само.Та една вечер се гърча аз и не мога да заспя от киселини.Мъжът ми ми вика:върви изпий една глътка ракия и ще ти мине.Първо се дърпах,естествено помислих ,че се бъзика.Ама като ми дойде много и се жертвах.Резултата беше невероятен.Първо ти изгаря всичко от хранопровода до стомаха,но после минава и край.
Който не е предубеден може да пробва.Действа,изпробвано е.Ама да не се улеете newsm03

# 53
  • ....от ляво до десния завой...
Аз ви препоръчвам за киселините да пиете вода с разбита в нея една малка чаена лъжичка сода - така наречената "лимонада" на баба! Малко кофти като вкус, но помага. Peace
От часовете по химия в училище се сещам, че основите неутрализират киселинността?! Така ли беше?! Rolling Eyes Thinking Wink
Лично аз през тая бременност не съм привърженик на никакви лекарства.....Даже спазмолитиците реших да не приемам, тези които ми предписа докторката в началото, като имах проблеми....Изтърпях болките и толкоз! Sunglasses
Между другото вчера си взех направление за невролог, по повод на гадната болка в кръста, която ме мъчи вече повече от месец. В понеделник ще отида при специалистката - тя практикува малко и "източна" медицина - разни хомеопатични лечения, иглотерапия, неща които се надявам да са безболезнени и безвредни за бебенцето, аз ще изтърпя каквото трябва, само да спра да се схващам докато лежа, че е неприятно.....Като видим какво ще ми прави като терапия и какво ще ми предпише като лечение, ще ви драсна, сещам се от предните теми, че имаше и други с моя проблем....
Хайде, поздрави на всички от мен и хубав ден!  bouquet
~~

# 54
Добър ден на всички!

Най-после днес мога да пиша, а не само да ви чета!
Имаше две теми по които адски ме "сърбяха" пръстчетата да се включа последните дни - проблемите на malkabubi и прегледа на бланш.

Просто съм шокирана от безхаберието на лекарката на malkabubi. Изумена съм как може такъв проблем да се подминава с такава лекота.
Темата за шийката и наблюдението й ми е много болна, тк съвсем скоро наши познати в София загубиха бебето си в петия месец, точно заради поради тази причина.
Моят лекар при всеки преглед ме контролира с вагинален ехограф, но ако не го правеше, щях сама да настоявам. И бих ви посъветвала, без искам да ви панирам или стресирам излишно, но и вие да си изисквате тези прегледи.

За лекарката на Бланш... Без коментар просто. За кой ли път се уверявам, че човешкото отношение е все по-голяма рядкост...

Аз също имам ужасни киселини от няколко дни, но тк това е много нехарактерно за мен, реших, че е предизвикано от нещо конкретно. И по метода на елиминирането, останаха само двама заподозрени - един нов вид зехтин, с който готвя и ... препаратът за миалната машина.  Днес продължавам с "разследването" Simple Smile  Искам наистина да открия от къде идва проблема, а не само гълтам прахчета и хапчета...

За движенията на бебето - и моето е адски активно. Въпреки, че не бих казала точно, че "рита".  Просто се мести и се мърда. Във френската ми библия пише, че до шестия месец активността е различна и движенията са некоординирани. А майката трябва да започне са следи на броя и честотата на движенията на бебето след 7 мия месец. До тогава - спокойно, няма нужда да се шашкаме излишно!  Grinning

Хайде, че стана адски дълго. Приятен ден на всички! Почивайте си и се усмихвайте!

PS Еya, какво стана с къщата?
     Марта, как мина публичната изява?

# 55
Eхе къде сте вички бе поспаланки не че аз не ставам сега нощем съм като вампир и денем спя луда работа.Хубав ден на всички днес времето е страхотно може човек да се празходи.  newsm68
Нека да забравим всички неудачи да погалим тумбачетата и да изжевеем наи прекрасния момент бременноста.
На мен си ми харасва да съм бременна супер е ще ми липсва после аиде пък догодина пак :35
Мъжо трябва да го викам на поправителен да се види може ли да прави мъжки бебета е то не се знае може и сега да е взел изпита но доки да не вижда пишото.
Вярно ли е според вас че на  мъжете курвари им се раждат дъщери така съм чувала тои моя е скрита лимонка значи...... Joy bash bash

# 56
  • Все на втория етаж
Хайде най- сетне и аз да се появя. Нещо тези дни не ми оставаше много време, трябва да прочета и предната тема.

В сряда съм на преглед и ще видим какво ще кажат.

future_mama , твоята позната там ли работи? Защото аз като звънях да говоря с моята позната ми каза, че ако чакам до 8 месец, няма да ме приемат. Израждали само тези следили цялата бременност при тях  Rolling Eyes Аз и затова си извадих 770 лв. и се записах и честно казано не съжалявам. Просто ми е интересно , а иначе първата бременност се записах там 9 месец и родих там, но нямаха ремонти и имаха места. А сега местата им са ограничени и затова записват за следене от по- рано. Аз като се записвах имаше записани за септември и октомври вече. Shocked Така че май е по- добре да отидете и на място да попитате. Simple Smile

# 57
Здравейте, аз не пиша често, но сега гледам повече да си лежа, че така се шашнах с тия контракции. Днес съм малко по-добре.
Bobito81 и аз съм го чувала това за мъжете. Та това значи , че моя  както е направил две мъжки... Joy
Май розовия отбор се увеличава , честито на всички разбрали пола.

# 58
Bobito според мен мълвата е вярна. Аз правя наблюдения от известно време и досега няма пропуск Wink Ще ми се да има и изключения де, защото чакам момиче  от настоящия ми мъж. Имам една девойка и от бившия ми мъж Shocked

# 59
Включвам се да ви разкажа за прегледа вчера!
Всичко беше ок,лекаря беше много мил с нас и ни обясняваше подробно през цялото време всичко за бебка.В стаята имаше 3 стола за "гости" и седнаха мъжа и ми дъщеря ми.На стената си гледахме беба на 32 инчов телевизор Laughing(измерих ги Mr. Green)беше много забавно.Та прегледа си вървеше в началото ок,докато мен не ме хванаха контракциите и почна да ми се втвърдява корема.Ужас!Не беше разгледал най -важните органи,и се наложи да ставам 2 пъти и да излизам от стаята ,да ходя до тоалетна и да не мърдам10минути,да се отпусне корема ми и да се обърне беба.Тъкмо се отпускаше и когато влизах на ново вътре и ми слагаше гел на корема,на наново втвърдяване и няма мърдане.Клатихме я,побутвах ме я нищо.Не знам защо но беше много неприятно,една странна тъпа болка,и лекаря и той ме натискаше да го види по добре,абе беше трагедия.След час и половина успяхме най накрая да видим всичко ,и дъщеря ми се беше изнервила да разбере пола,не ни го беше казал до тогава.Милата тя се надяваше да е момче,и в момента който беба се наду пи и той ни попита дали искаме да ни го каже(макар че беше ясно от екрана че няма "пишка" Mr. Green) ,казва "ОЩЕ ЕДНО МОМИЧЕНЦЕ ОЧАКВАТЕ",и дъщеря ми "Я виж наново,нещо ме съмняваш,момче е виждам го" Joy JoyТова стърчащото какво е???? Joy Joy
Леле умрях от срам ,от друга ми беше толкова смешно за отношението и и не знаех къде да се навря!Той горкия беше изнервен и се измъчи с мен ,толкоз време,отвън в чакалнята стана лудница с закъснението ми и се смениха на всички чакащи момичета часовете.Мина най накрая всичко но беше наистина голямо приключение.
Каза ми че шийката на матката според него е скъсена(3,3см)и да почивам повече.От вървенето се втвърдява корема и май ще поспря с работата и обикалянето.Ще се посъветвам и с моя лекар в петък като му занеса изследването.
Бланш честити розови гащи и на теб!Вчера си мислех като се прибирах от феталната за теб,и се надявах че са ти казали СИНИ,поне на теб,но карай...да си ни живи и здрави и аз го приех че момче не ми е писано да отгледам!
Олях се наистина,спирам ...до после  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт