Топло лято наближава,АВГУСТовско бебе здраво шава

• 16 142
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро . Май аз съм от ранобудните днес.
Имам един въпрос към Котката Марта- вярно ли е , че прекомерната употреба на магнезиеви препарати може да доведе до бъбречни кризи?
 Днес съм на преглед  и аз като Стела , дано не ми се налагат пак системи. Все ми е притеснено с това скъсяване на шийката, но и доста имат. Четох ,че при втора бременност се появявало по-често.  Днес на прегледа ще искам да ми обяснят по-обстойно , че да видя дали ще потвърдят и пола.
 това е за сега , ще пиша след прегледа.

# 91
 Добро утро мамчета
Най-накрая усетих бебо да ритка football    superuu

Да ви кажа май се бях попритеснила, че само аз си имам мързелив бебо, въпреки че миналата седмица мисля го усетих. Но сега съм сигурна цяла нощ и цяла сутрин прави гимнастика.

Таткото милия вече втори месец виси с ухо на корема, накрая взе да му се причува плицикане  hahaha

Приятен и хубав ден на всички   bouquet

# 92
Здравейте момичета термина ми е на 30,08 от хасково съм и очаквам второто си детенце   имаме си батко на 7 години и чакаме още едно момченце  Grinning Лек ден момичета бъдете много усмихнати днес

# 93
  • SZ
Здравейте мамчета!
Искам да поздравя всички здравни работници в нашата тема!Пожелавам им много здраве,щастие и успехи,както и прекрасни бебчета разбира се!
Знам само за Котката Марта(и за себе си),но ако има други да се чувстват поздравени.
А ако случайно има някой доволен от своя лекар,днес е момента да му се обади за поздрав.Днес е празника на здравните работници.
Желая на всички слънчев ден,въпреки облаците!!!

# 94
Да се включа и аз за днес и да помоля за стиснати палци Rolling Eyes - от 14,20 съм при Марков Rolling Eyesи ме заболя корема отсега.
Дано всичко е наред - ще се включа да "докладвам" после.
Времето днес е прекрасно (за разлика от вчера) и това поне ми повдига малко настроението. Наслаждавайте се на пролетта, много весело настроение и усмивки, на почиващите дълги разходки, на работещите - по малко ядове. Аз и днес съм болнични и от утре пак съм на работа. Нямам търпение вече да почивам - омръзна ми от тази работа Close
Хайде лека за сега - до после Hug

# 95
Здравйте и от мен днес мами! Много е хубаво времето навънка и дано вече се поооправя, защото и това влияе на настроенията ни.
Благодаря Puhi, за напомнането, честит празник на всички работещи в сферата на здравеопазването   bouquet Дано ставате все по-добри специалисти, които са удовлетворени от това, с което се занимават Simple Smile
Иренка, mi6imadi, виждам, че ние 3те за сега сме се ориентирали към бившата правителствена. Иренка, даже мисля, че теб те питах за цени и т.н. Друга позната, ме посъветва това с отиването към края. Вярно, че и тя е родила може би преди около година и малко там и нещата може би не са седяли по този начин тогава. Но личното ми мнение, е че не бих платила още от 3-4 ти месец. Да сме живи и здрави и ние и бебета ни, но все пак всичко е Божа работа  Praynig
Ще отида ще поразпитам, но и ще поизчакам, дано да взема правилното решение. Все пак не е редно според мен, която и да е болница толкова от рано да се опитва да те обвързва с плащане и т.н., като някои неща се случват неочаквано и къде те карат обикновено...в Майчин дом.

# 96
олаа чикас, как сте мами:) добър ден и от мен след няколко дневно мълчание, първо честит празник на всички докторици и доктори и здравно трудещи се люде:) въпреки, че са серд и ме дразнят понякога все пак честит праник! да са живи и здрави, част от тях ни спасяват живота ежедневно  bouquet на Котето най-вече хубав ден:)

моята дребна настинка в петък едва не ме вкара в интензивното...както си мислех, че ще ми мине така ме повали ужасяващ вирус, момичета казвам ви исках да умра възможно най-бързо и безболезнено ... та стоях си и си дремех пред тв и изведнъж се започна едно повръщане, без спирка...не можех да пия вода даже, всичко изкарах...и температура, и болки и /....така няколко пъти, няма сили да отида до доктор и се обадих по тел, купих лекарскатва ама не...и така до вечерта...накрая след третия опит да поема лекраства, които в последвие повръщах със всичката налична вода в тялото ми, реших че ще взем ада се гътна и газ с колата по нощите до спешния в шейново, там разбира се ми предложиха да ме сложат веднага на система обаче..ако остана 3 дни?!?! така било по здравната каса...минимум 3 дни, дори и да се оправя, да съм добре-пак трябва да стоя, не можело да ми сложат система с лекарства за няколко часа, защото не мога да приемам през устата, а трябва да стоя там задължително! -АБЕ ХОРА, НЕ МОГА ПОВЕЧЕ-КАКВИ СА ТИЯ РАЗПОРЕДБИ?!?! добре зле минимум 3 дни в болница- къде живеем?!?!?! smile3511 ....3 дни и аз като си представих да лежа в мизерията 3 дни заедно с начумерените лелки дето само знаят да се карат- Naughty не казах си последен опит- дадоха ми други лекарства, изпих ги и о чудо! оправих се -,на другия ден спах почти цял ден от изтощение, но вече съм добре и не във болница.. Mr. Green

извинявам се, че пак отворих хранилката срещу болниците ама тая нащта здравна система си е е*** майката и сбърканата!!! #Crazy

иначе от цялата работа си изпросих от шефа 2 дни да не ходя на работа-вчера и днес, утре пак на тръстиката, но поне 2 дни да си почина..толкова имах нужда...днес ще си оправя ноктите и ще ходя на разходка на слънце Mr. Green Heart Eyes Mr. Green

направо ме е страх да ви кажа, ама аз още не съм усетила бебето Sick...много ми е странно....не мисля, че не е добре, гледахме и онзи ден на ехографа, ама не го усещам, е вчера и онзи ден нещо ми се строи че някак се помръдна ама с много въображение..даже съм по-убедена, че май ми бяха червата.. Embarassed Embarassed...честно казано, не искам да чуя повече:"спокойно, до седмица-две ще го усетиш"! еми аз съм вече във 22-ра....както и да е..или е някой мързел или аз съм свръхнечуствителна вътрешно newsm78 #Crazy newsm78

на всички пожелавам да се наслаждавате на хубавия ден и реших да ви питам:
как сте със секса тези дни? с нарастването на корема правите ли повече или по-малко?  luvbed от мързел или занижено либидо? интересно ми е. аз за протокола си имам либидо, при нас мъжо е проблема-много се притеснява за бебето Stupid..взе да ми омръзва това притеснение да ви кажа честно  Embarassed Embarassed
 smile3515

хайде сега усмихнат ден от мен smile3525

# 97
  • SZ
Абе хора,защо не излизате в болнични!?! Чак ме е яд да ви слушам! Всичките с проблеми,а се юркате да ходите на работа! Вземете си болнични,почивайте си вкъщи,наслаждавайте се на бременността.Ще имате време да се трудите после цял живот!Недейте така,възползвайте се от намалението,дето се вика! smile3511

# 98
Здравейте и от мен, момичета!

Първо честит празник на Котето Марта, Пухи и ако има други колежки!  bouquet

malkabubi, не се притеснявай, че бебето още не рита. Имаш само една лентичка, значи най-вероятно ти е първо, а при първа бременност е нормално да започнеш интензивно да го усещаш по-късно. Моят батко започна да ме подритва едва в 23 седмица, но затова пък после така се разигра, че на моменти мислех, че ще ми счупи някое ребро. Joy Сега въпреки че ми е втора бременност, едва онзи ден мушмороците се размърдаха по-осезаемо, а и аз съм в 22.

Да ви кажа за проблема с венците, накупих всички пасти и води за жабурене, които ми препоръчаха оттук-оттам и си правя експерименти. Най-добър ефект при мен има от Лакалут, но подозирам, че е индивидуално. А иначе според моя познат стоматолог - нормално си било за бременни и трябвало просто да се изтърпи. Laughing

Не искам да разочаровам някого, но за розовите гащи имайте все пак едно наум и при най-добрата техника. Wink Преди месец малко преди да пътувам насам, роди моя приятелка в Канада. И тя самата, и мъжът и са гинеколози. 100% уж беше момиче \те вече си имаха две момчета и беше голям зор за щерка\. Бяха се обзавели с розово креватче, розова количка, за розовите дрешки да не споменавам. Ама ги изненада трето момченце. Laughing

Хубав ден желая на всички, болните да оздравяват бързо, че времето се оправя и е само за разходки!

# 99
kleopatra_r  мила стискам всички палци всичко да е наред,после да пишеш,че мен живо ме вълнува какво са ти казали  Hug
didi-2  и на теб успех днес,няма за какво да се притесняваш
моят преглед е утре,но съм почти сигурна,че пак ще ме вземат в болница,защото контракциите ми продължават  Cry и наистина ще имам нужда от моралната ви подкрепа и силно стискане на палци
поздрави на всички докторки августинки и хубав ден на всички мами

# 100
стелка, стискам ти палци  bouquet

puhi, аз не мога да излизам в болнични-работя на граждански договор, политиката на фирмата ми е такава, рабоатат ми е такава, че до сега съм работила по проекти с различно и гъвкаво работно време, сега хем работата ми е постоянна-хем нямам договр Sick мразя ги, но на средата на бремеността нямах избор. трябваше да остана за да изкарвам някакви пари и да имам работа. така, че не всеки може да си вземе болничен.

# 101
Стела не се притеснявай ,а почивай повече!Спри с рзходките за известно време и ще видиш че ще отминат.Лекаря на мен ми каза да намаля ходенето на половина и вече 3-ти ден мисля че имам резултат .Не ми се втвърдява толкова често .Иска повече да полежиш май.Аз хич не мога,нервите ме избиват и все чиста в нас.Днес прозорци пак мих ,аман!Все нещо ми се отваря да правя ,но гледам поне следобеда да съм легнала.Стискам ти палци да е ок всичко утре на прегледа и да не те вкарват пак вътре(като в затвор си там) Wink
Диди и на теб успех на прегледа  bouquet

# 102
  • София
Здравейте, момичета Hug
Честит празник на Котката Марта,*puhi* и Emily_r bouquet да сте живи и здравички момичета smile3525
Kleopatra_r и Stella_a, желая ви всичко да е наред и да не се налага да се връщате в болници..вярно е някакъв ужас то и аз съм с контракции ама май по-малко #Crazy УЖАС!! #Cussing out
Добре дошли на новите мами и благодаря за пожеланията на августинки 2007 Hug
Gitsa, не се ядосвай мила.. аз съм същата..като се сетя мъжо какъв беше като се запознахме и какъв е сега и ми иде да го удуша #Cussing out ама те май повечето мъже са су такива.. даже снощи като ритна бебето и ми викам дай си тука ръката и то не рита повече и моя се изцепи и вика "Рита ти на тебе мозъка" #2gunfire #Crazy
Didi-2, всичко ще бъде наред и после да разказваш как е минал прегледа Hug

Лек и спокоен ден момичета и по-малко ядове  bouquet

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 12:50 от IntRiGa_GirL

# 103
Горе пропуснах.

Синдарела, внимавай с иглотерапията и масажите за болки в кръста. Има макар и само хипотетична възможност да се окаже дискова херния, а при нея са противопоказани. Сестра ми се подреди така, докато беше бременна.

Мика, ако си с по-чувствителен стомах, докато си бременна - зехтин само проверен extra virgin. Аз преди няколко дена щях да се побъркам от киселини \досега изобщо не съм имала\ и установих, че са предизвикани от някакъв зехтин-менте, който е купила майка ми.

Клеопатра, като правило магнезиевите препарати могат да доведат до бъбречни кризи само ако вече имаш камъни в бъбреците или уретъра. Трябва да се внимава с тях и при инфекция някъде в отделителната система, защото тогава по-лесно се образуват струвитни камъни. Но пък магнезият е необходим при бременност, затова е добре да се пие. Е, разбира се, нищо прекалено не е добро, така че гледай употребата да не е "прекомерна", както пишеш. Laughing

# 104
Здравейте и от мен,мамита!  bouquet
Напоследък хиш ме няма в писането,но успявам поне да ви изчета.Асе,темичката отново е супер сладурска и свежа! smile3501.  От няколко дни ме е налегнала някаква депресия,защото се сдърпахме със свекито...а живеем у тях  и съм и бясна,ама няма да ви занимавам с глупости smile3511.
Оказа,че мога да се явя на държавен изпит в края на юни,което е доста добре като вариянт,защото по-късно със сигурност няма да ми се занимава с такива неща,та...сега трябва да си налягам парцалките и то доста сериозно,за да се справя навреме...
Бях на преглед в събота и,слава Богу,бебка е добре newsm32.Последният път се бях притеснила доста,понеже притока на кръв беше много намален,но сега всичко е наред и дано така да продължава и занапред newsm17.
future mama,и мен от около 1 седмица бебката ме рита право надолу и бях "на нокти",защото и плацентата ми е много ниско и ме беше страх да не стане някоя беля,но док.ми каза,че няма страшно - от ритничетата на бебето нямало опасност от разлепване,опасни са контракциите.
С киселините засега успявам да се справя с билковите лукчета newsm10
Браво,радвам се,че розовият отбор напредва stork-girl
Поздравявам,с мнооого голямо закъснение Embarassed всички рожденници от предишната тема-желая им много здраве и усмивки! newsm51
Честит празник и на всичките ни мед.работници-августинки!  costumed050  bouquet
Желая на всички с болежки да се оправят бързо и всички да износим и дочакаме здрави и щастливи бебенцата си през август!!! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed  ylinfant
И сега това за магнезия...ужас Weary.Аз и без това си имам камъни и в двата бъбрека,а пък трябва да го пия...Дано да ми се размине newsm17.
Хайде стига съм се вайкала...извинявайте,че ви занимавам с моите глупости...Целувам ви и се радвайте на слънчицето и на малките душички в коремчетата! preggo  love001

Общи условия

Активация на акаунт