Вродени сърдечни малформации - тема 2

• 42 271
  • 332
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте майчета!

МИнахме прегледа. Потвърдиха ни диагнозата Тетралогия на Фало. Детето го прегледа д-р Кънева- наистина много мила и чаровна жена. Хубавото в цялата работа е че Сашко се развива много добре физически с оглед на заболяването. Следващата консултация е след 2 месеца, но казаха че може да ни извикат и по рано за катетаризация. Лечението ще е само оперативно. Никакви медикаменти не му изписаха. И ако нещо не дай си Боже се влоши, засилят се и зачестят хипоксемичните кризи, ще се оперира по спешност, но засега изчакваме.
 Накрая ми дадоха един лист с нещо като епикриза, който там нямах възможност да прочета. След като излязохме го прочетох и е описано всичко, но не разбирам много. Може би някой от вас ще ми го преведе от лекарски език:
Предсърдна преграда практически интактна, минимален шънт през ФО. Перимембранозен МКД с ДЛ шънт през него. Яздене на Ао над дефекта 50% високостепенна падклапна стеноза, оформено трето стомахче. Аортен пръстен 11мм, пулмонален 7мм, клонове на БА- ляв-5,5-6мм, десен- 4,5мм. Лява Ао, диаметър на Ао на ниво диафрагма- 6 мм.

Някой знае ли какво значи хиперпнея?

Леле, нищо не знам... може би и по добре, че по малко ще се паткосвам. Аз като цяло съм спокойна, но не знам като стане време за операции какво ще ми е. #Crazy за сега държа фронта.

Благодаря ви! Живи и здрави!

# 46
Здравей,egita.Радвам се че засега бебо е добре предвид диагнозата.Доколкото знам хиперпнея е по-дълбоко и учестено дишане от нормалното,но да ти кажа наистина е по-добре по малко да питаме и знаем защото повече се притесняваме а това не ни помага.Такъв лист дават на всеки преглед и аз така там няма как да го прочета,четях го после.Такова подобно описание имаше и в нашите листи ама да ти кажа и аз незнам какво значи всичко написано,това са измервания който са важни за тях поне така ми казваха на мен.                                                                   

Пожелавам ти да си все така спокойна това е много важно.Целувки на бебо. Успех!

# 47
За Калия штом поврашта бебчо има друго маи прахче дори като идите на прегледа в София им кажи заштото той какъв му е ефекта като го поврашта а той е точно за мускола на сарцето потпомага.
Епикризата си я пишат за тях да може да видят другия пат процентите дали се е подобрило или влошило състоянието на сърцето но ти спокоино можеш да попиташ кърделога в града да ти обесни.  Можеш да си сравниш процентите от старата епикриза но някои като подобрение варвят на горе а други надоло затуи гледаи накрая какво са писали.Но наистена колкото по малко знаем по не се притесняваме всичко е много не постояно затуй Господ да си ги пази дечицата newsm17 докторите и те са хора грешат и нека винаги за лошите работи като казват да е грешка.  love001Целувки на малките сладури идват хубави празници и дано да сваршат тези болести да играят на воля,а и ние да се успокоим smile3503

# 48
Slavi Yo, мойта дъщеря също пие калий, аз и го давам със спринцовка , като пръскам към кътниците (в бузата), в началото и тя не го харесваше, но сега даже си отваря устата и чака, предполагам, че свикна. 4 мл на 4-5 пръсквания. Ако пръска' директно в гърлото може би се дави и се гади и затова има позиви за повръщане?
Може да пробваш и със мерителните спринцовки дето са във панадола например........ newsm78

Егита, добре е че сте наясно с нещата. Аз също помня, че хиперпнея е учестено дишане, ама доколкото помня не е дълбоко ами повърхностно......колко пъти в минута диша бебчето?

Айде бързо оздравяване на Жулиета и бебката и:)

# 49
  • София
Слави и моят Лъчко много трудно приемаше калия, аз от 7 дневен го поях с него, ако знаеш колко пъти се е давил с него, макар че леко впръсквах към бузата, но нищо не помагаше, обръщала съм го с главата надолу за да го оправя колко пъти. Накрая ни смениха вида на калия, дадоха ни едно друго, но беше вече съвсем накрая преди да ни спрат медикаментите окончателно, така че няма друг вариант, по-малко и към бузката, стискай зъби и си мисли, че е за доброто на детенцето.

# 50
Здравейте!

kvr в епикризата пише дишане 50/мин. Но аз взех да се безпокоя малко, защото забелязвам, че колкото повече расте, толкова повече му очестява дишането и умората. Аз постоянно го "тормозя" физически- игри по корем, на ляво на дясно, гъделичкане ... но забелязвам че в един момент просто не издържа и е пред криза. А ми казаха, да го гледам като дете без порок Thinking.....  Имам някакво предчувствие, че скоро ще сме на операция, а и той много добре наддава и това е добра предпоставка за интервенцията , ако не се лъжа. Забравих да кажа на лекарите, че много се поти. Ама излезе ми от главата- то едно да кажеш, друго да питаш ...  Confused
За какво изписват този калий за който говорите?

# 51
Когато имахме сърдечна недостатъчност пиехме прахчета за високо кръвно и за уриниране.Калия го изписваха,за да компесират загубата на калий от прахчетата за уриниране.За потенето и моят син много се потеше,особенно като го държах прав,но мисля че е нормално при това състояние.На мен ми казваха да го пазя да не се измаря много,доколкото е възможно на тази възраст.Но и той си върви "тежък" от малък.в смисъл,че не си дава зор за нищо.Но да са живи и здрави,това е най важното.

# 52
Аз знам че калия е за мускула на сърцето но може да се лъжа но пак едното с другото е свързано лекарство.Но мисля че и колкото да ги гледаме като здрави малко ли много трябва да ги пазим от натоварване,Пепчо вече е на 5 години и аз някои път когато почни да тича с децата гледам да го спирам но има и нешто друго ако той се чувства добре не можеш да го спреш но според мен е хубаво да им се спестяват по уморителните занимавки. А потенето не знам какъв признак е заштото имам позната където детето няма проблем с сърцето а толкоз много се поти .Това поне е мое мнение де всеки си знае наи добре как.Успех на всички и само хубави новини.

# 53
Момичета , хайде да помагаме - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=283426.new#new

# 54
Здравйете Аз също съм една от вас за съжаление  родих преди два месеца малката си дъщеря Зори на втория ден след раждането ми съобщиха че детето ми е оголемено сърце  и че най много до година трябва  да се направи трансплантация защото със всеки ден щяло да се оголемява още. Тогава имах чуството че живота ми свършва сега имаме записан час при Др Трендафилова.  Ако някоя мама е ходила при нея моля да ми каже отзиви за нея.

# 55
radoslava_80  Hug
За съжаление не познавам др. Трендафилова и не мога да ти помогна с информация.
Къде ви поставиха тази диагноза? На какво ви гледаха? Разкажи ни повече.

# 56
Гледаха я на рентген защото мислеха че маше пневмония остановиха диагнозата  в Майчин Дом после беше повторена  и от  един детски кардиолог др Филиппова
моя  колежка от университета и много добра приятелка тя ми препоръча доктор Трендафилова

# 57
Защо не отидете в ІІІ-та градска. Там и лекарите и апаратурата са много добри.  Peace

# 58
Здравей и от мен,radoslava_80

Аз също мисля,че е най-добре да заведеш беба в 3-та градска,все пак е Национална Кардиологична болница и там са най-добрите детски кардиолози и апаратурата е най-добра.Може да се окаже,че трансплантацията не е единствено решение.Дори не сам ги чувала Д-р Филипова и Д-р Трендафилова,не сам чувала и някой да ги препоръчва,но ти си знаеш.Искрено ти пожелавам да се окаже ,че има друго лечение освен трансплантация.Успех!

# 59
Аз  миналата година ходих до болницата на др.Чирков но благодаря на Господ, че не направих ништо там заштото много статии ми попаднаха случаино и настина в 3грацка са най-добрите доктори и най-много опит имат с децката кардиология ние сашто имаме този проблем с оголемено сарчице но аз сашто ште ти препорачам да идиш в 3грацка на консолтация за бебчо,дано да е всичко на добре но не си мисли че трансплантацията поне в България е решението.

Общи условия

Активация на акаунт