Вродени сърдечни малформации - тема 2

• 42 284
  • 332
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Още една тъжна мама  Sad .
  И на мен трансплантацията ми звучи ужасно. Доколкото разбрах на деца в България изобщо не правят. Даже не знам дали бих подложила детето си на това. С мнооого малка надежда отивам в София, като знам какъв съм карък...и все пак чакам с нетърпение денят на прегледа.
  Радослава, на моят син го гледаха 2 пъти на ехокардиограф и казаха, че малко се е повлиял от медикаментите. Моля се, като идем на лекар промяната да е още по-голяма. Бебчето ти пие ли някакви лекарства?
  Благодаря на всички за съветите относно даването на калий. Понякога успяваме, но понякога  Sick.
  Лек ден и по-малко болести!

# 61
Балгодаря за съветите  момичета и в 3та градска ще отида обикоих цяла София и всички доктори ми казват различни неща надявам се доктор Трендафилова и в трера градска да ми кажат повече за заболяването. При доктор Чирков никога няма да отида  оби бебчето на моя причека заради неправилно лечение а на всичкот отгоре и казал 'Еми случва се мойто момиче" този човек няма сърце.За сега и даваме  само калий нищо друго утре имаме назначена ехография и аз се надявам да има друго лечение освен трансплантацията.   

# 62
Здравейте мамчета!
Аз писах преди няколко дни но в темата"Тетралогия на Фало", все още съм начинаеща в работата с компа.И аз имам едно прекрасно слънчице Боби, което беше на 10 мес. когато го оперираха в 3-та градска. Това се случи преди близо 2 год.Вчера ходихме на преглед в София и резултатите са много добри.Преди операцията неисках да знам нищо за болестта, защото и така кошмара беше много голям.
Лекарите и сестрите в 3-та градска састрахотни. Ако мога да бъда полезна с нещо, с радост ще помогна. Страхотен детски кардиолог има и в детската университетска болница , това е доц. Снежана Томова.Ако някоя има нужда и от второ мнение може да се допитате и до нея.Имам и номера на тел. от преди 2 год.
На всички много здраве и късмет

# 63
Здравейте, нямам време да пиша и само ви чета, ходя на работа и вечер като се прибера влизам направо в кухнята. Но пък от друга страна толкова добре се чувствам сред колегите си.
Дано няма болни и на тези които им предстои контролни прегледи нека новините са добри.  bouquet

# 64
Здравейте, момичета. Изчетох почти всичко от старата тема и сега и новата. Веднъж  писах , но оттогава  не съм.Момченцето ми е с Тетралогия на Фало и в сряда ни викат за катетаризация. Моля ви да ми обясните какво точно представлява и колко време след нея правят операцията.
 Уки мисля, че ти ми беше писала, че и твоето момиченце е със  Фало.

# 65
Здравей!Катетеризацията се прави с пълна упайка.Когато ние бяхме на катетеризация сутринта взеха Плами около 8:00 до към 10:00 траеше цялото изследване,после беше в реанимация до към 16:00 докато излезе от упойката,след това ми я дадоха на мен и на другия ден ни изписаха.Катетеризацията ни беше на 16.11.07,операцията на 10.12.2007.До колкото знам катетеризацията важи 3месеца,така че операцията трябва да е преди да митат 3 месеца ,защото иначе се обезмисля изследването.Тя е важна за да има хирурга по-ясна представа за проблема на детето.Не се притеснявай всичко ще мине нормално,докторите ще ти обяснят всичко което трябва,анестзиоложката ще доиде и ще ти обясни,помни че всичко се прави за доброто на детето ти.Пожелавам ви много здраве и късмет.Успех

# 66
  • София
Аз занм, че катетализацията важи 6 месеца (на нас са ни правили 2). Изследването е свързано с измерване на налягането на белия дроб и сърцето. Вкарва се търбичка във вената при сгънката на крачето (слабините). По принцип децата като излизат от упойка са доста неспокойни и плачкат. И ако всичко е добре на другия ден ви пускат да си ходите. Стискам ви палци plvnn всичко да мине добре.
А с Виктор ходехме във вторни на контролен преглед. Гледа го д-р Велковски. Каза,че сме добре и сега чак след 6 месеца пак сме на проверка. Спряха ни синтрома и го замени с аспирин. Това е за сега от нас.  Hug

# 67
  • Варна
Добро утро и от нас!
  Вчера бяхме на преглед при д-р Шивачев. Теди не се е влошил, размерите на лявата камера са еднакви с тези преди 10дни, но каза, че клинично е по-здрав. Сега чакаме и прегледа при д-р Велковски и се надявам ако няма промяна в диагнозата, моето малко момченце да израсте това заболяване  Praynig
  За мое щастие му смениха гадния калий с по-сладък и нямаме проблеми с даването. Вярно, обиколих половин Варна, докато намеря аптека, в която имат всички съставки, но пък времето беше супер и си направихме разходка. Не мога да разбера, защо мъчат децата с тая отврат, като имало и друг вариант.
  За сега чао, понеже господина се криви нещо.

# 68
Здравейте , момичета.
plvnn , така е - моето момиченце е със Тетралогия на Фало , има още дечица тук със същия порок .
Момичетата са ти обяснили за катетаризацията . Това изследване се записва на дискета и после на обсъждането за операцията се гледа и преценява от лекарите в съвета . Не знам колко време важи , може и да са ми казали , но не помня  Embarassed . На нас ни я правиха на 12.02 и бяха насрочили операцията за 09.05 .
Не се страхувай , детето ти ще бъде в добри ръце.
Пожелавам ви късмет и да не забравиш да пишеш как е минало.  Hug

# 69
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Честито нов отчетен подфорум! Съберете важната информация от темите за да я оставим в основния форум и библиотеката.

# 70
 Сърдечно благодаря  момичета,  за полезната информация, надявам се всичко да мине добре.
Вече приготвяме багажа, дано не забравя нещо . Така съм се  шашнала, че вече място не си намирам.
Имали някакви задължителни неща -  дрешки , храни , ох , знам ли  и аз.

# 71
Здравей!

Аз бях взела пюрета,дрешки много,папмерси,мокри карпи,т.к.има болнична храна и за маиките и за децата,но Плами не я ядеше пак и тя е за по-големи деца.Сутрин обикновенно даваха попара,на обяд пасирана храна, а вечер кисело мляко за децата говоря.Искаха детето да е с пижамки или бодита с копчета отпред,но това маи беше ве4е след операцията.Иначе в отделението има баня постоянно топла вода,занималня и във всяка стая телевизор.Пожелавам ви много,много късмет,всичко ще е наред,там са наи-добрите доктори.Успех!

# 72
Здравейте и от мен!
На първо време си вземете необходимите неща, защото около болницата има много магазини/хранителни и други/ и е по-удобно да се копува храната, има и заведения на сносни цени.Иначе има един хладилник в столовата, а в стаите има по едно гардеробче и шкафче за багаж.Наблизо има магазин за 1 лев и аз от там си купих легенче за прането.Има добра баня със сушилник в нея.Може да се излиза навън/след визитациите/ и ако позволява здравето на детето.За друго в момента не се сещам, храната по наше време не беше лоша и Боби си а хапваше.Вземете си и термометър. newsm10 newsm10 newsm10

# 73
Здравей plvnn, нашата катетаризация беше съвсем скоро на 6.03. и аз само мога да ти кажа, че операцията ще я насрочат когато видят резултата от самата катетаризация, при нас състоянието му позволява да се изчака още около шест месеца нашата операция ще бъде август или септември. Иначе наистина искат пижама с копчета в реанимация, и ще ти го свалят от там но без да е излязло от упойка. Моят син като го свалиха беше буден, но много плака и буиства, защото не разрешават известно време да се пие вода, след това заспа и като се събуди вече беше напълно адекватен.
Не искам да те плаша с това което написах, но по добре да бъдеш подготвена. Ако всичко е наред на следващия ден ще ви изпишат. Успех!

# 74
Благодаря,  ще ви пиша като ни изпишат, сега за съжаление имам много неща да свърша. Чао

Общи условия

Активация на акаунт