Вродени сърдечни малформации - тема 2

• 42 281
  • 332
  •   1
Отговори
# 270
Искам само да попитам дали някой знае-малкото го водят астматичен пристъп дали можем да ползва ме ТЕЛК като имаме сега 50%.Все пак това са две различни болести не знам аз така си мисля. Моля за съвет дали да ходя да питам в ТЕЛК или не какво да правя????????? Peace

# 271
Здравейте, силни мами!  Искрено пожелавам здрави сърчица на всички дечица с подобни проблеми. Съжалявам, че не можах да изчета всичко написано от вас, но ще ви бъда много благодарна, ако някой ми сподели нещо (особено ако е положително) от пряко впечатление, свързано с диагноза ТАВБВ - тотално аномално вливане на белодробните вени - най-подходящ момент за операцията, прогноза, добри специалисти и т.н. Благодаря ви!

# 272
Здравейте мили мами на дечица с Тетралогия на Фало!

Чета постингите Ви и се изпълвам със смесени и противоречиви чувства. От една страна се радвам за тези, чиито дечица са преминали успешно през оперативните интервенции, а от друга изпитвам съчувствие и съжаление...
Обяснявам защо:
Съпругът ми има дъщеря от първия си брак с Тетралогия на Фало- откоригирана след 3 опарации. Сега момичето е на 27 години. От 2 години обаче се налага да се справяме с допълнителните проблеми които възникват от основното заболяване (тетралогията). Повярвайте ми, белега е най-най-най-малкия проблем който Ви очаква...
Ще мине време и ще забележите изоставане в развитието, доста по-нисък интелект в сравнение с връсниците, като с течение на времето тази разлика ще става все по-очевадна; предстоят ви посещения при логопеди и психолози в опит да "оправите" проблемите, ще се чудите защо детето Ви е с хронично поднормено тегло и опитите Ви да напълнее са безуспешни, и след серия посещения, консултации и стотици изследвания лекарите ще вдигат ръце и ще Ви прехвърлят като топка от лекар на лекар, от специалист на "специалист", докато не се намери някой наистина откровен доцент или професор по кардиология да ви каже, че всъщност всичко гореизброено е част от клиничната картина на тетралогя на Фало в 40% от случаите... Информация, която много рядко достига до родителите.
Пожелавам Ви Вие и Вашите дечица да имате късмета и щастието да НЕ попадате в тези 40% в които сме ние, защото тогава ще разберете какво е да живееш в 24 часов кошмар...
Късмет, късмет, късмет!!!!

# 273
Надявам се всичко това което си написала да не го преживеем ние майките с оперирани дечица.
Маже би дъщерята на твоя съпруг има други съпътстващи тетралогията заболявания ,а може и някакъв синдром,затова да се е  получило така при нея.
Имам син опериран от Тетралогия на Фало.Смея да твърдя ,че е по-умен от връстниците си.Проговори на 1год и 9мес .Сега е на близо 3 год и си разговарям с него като с голям човек.Дори е по-висок от връстниците си.Килограмите са му в норма.
Хирурга ме увери ,че ще отглаждам напълно нормално и здраво дете.Пожелавам си го от сърце,на мен и на всички оперирани дечица и техните мами.

# 274
Здравей kotars,

Доведената ми дъщеря няма други съпътстващи заболявания. Проблема произхожда от това, че тя има 2 слабо успешни операции (тип "закърпване на положението"-знам, че звучи ужасно). Последната и операция, с която окончателно се корегира тетралогията и е извършена на 10 годишна възраст. Съвсем нормално е, ако един организъм толкова дълго време не се снабдява с "качествена" кръв, това да избие в последствие.
Радвам се, че синът ти се развива добре. Прекрасно е, че проблемът му е бил открит и корегиран бързо.
Надявам се никога да не не ви се случват проблемите посочени в моя постинг! Praynig

# 275

Съпругът ми има дъщеря от първия си брак с Тетралогия на Фало- откоригирана след 3 опарации. Сега момичето е на 27 години. От 2 години обаче се налага да се справяме с допълнителните проблеми които възникват от основното заболяване (тетралогията).

Би ли пояснила какви са тези допълнителни проблеми ?
Защо корекцията е извършена с 3 операции?
И ,ако можеш дай ни инфо кой и къде я е оперирал.

# 276
Здравейте Уки!

Тя е родена 81'ва година. Ражда се 1.8 кг. Установяват шум на сърцето, който казват, че ще отшуми с времето. На 1 година прави цианоза с парализа на цялата лява част на тялото. Извършват и операция по спешност в София (82 година)-шунт на лява пулмонална артерия. На 4 години в София и правят отново  шунт на лява пулмонална артерия и казват на родителите и , че ще е необходима още поне една операция, но детето трябва да бъде на поне 10 години, но за съжаление такава операция тогава в БГ не е можело да бъде извършена. До 10 годишната си възраст тя не е можела да мине повече от 50 метра без да грохне от умора, а изкачването на стълби е било абсурд. Третата операция и е извършена в Клиниката по детска кардиология в Мюнхен през 1990 година от проф. др. Бюлмайер. След нея тя се възстановава и развива учудващо добре.
Завършви дори висше образование- за учудване на много от нашите близки и познати...
А що се отнася до проблемите:
1. при ръст 160- 37 кг; хранене 5-6 пъти на ден
2. извадка от последната и епикриза:
"Интелект-нисък-граничен с лека умствено изоставане, нарушения на вниманието, неравномерно справяне с различни задачи; леко до умерено нарушение на краткосрочната памет, нарушение на екзекутивни функции. Липсва спонтанна реч; изразено забавена психична активност. Диагноза- органично разтройство на личноста с предимно шизоидни черти.Граничен интелект"
3. Горното в комбинация със забиване на нокти, хапане, ритане, блъскане, чупене и т.н.
.... и още и още....

# 277
И аз като майка на оперирано от тетралогия на Фало дете ще кажа какво мисля относно това което пишеш BG_dreamer-мисля,че медицината преди 27години изобщо не е на нивото,което е в момента!!!

# 278
На пълно съм съгласна с t a t i a n a,медицината е напреднала толкова много за 27 години и сега децата с Тетралогия на Фало се оправят с една операция,така че нека Господ ги пази малките слънца и всичко ще бъде наред Praynig

Целувки на всички от мен и Плами!

# 279
  • София
Здравей BG_dreamer!
А ти сигурна ли си, че всички тези придружаващи неща, които има детето, са следствие на Тетралогията на Фало? Не е ли възможно, те да са просто съпътстващи неща, независещи и непричиняващи се от това сърдечно заболяване?

# 280
Здравей те аз съм много притеснена за Пепчо сега е в 3грацка в интензивен сектор с майка ми откриха му тромби в мускула на сърцето това е нешто ново казаха че било от обезводнени ето.Централен път му включват за да се разбият най вероятно,моля се за детенцето ми да се оправи и за докторите които са там да помагат на дечицата ни ако някои е наясно с това нешто моля ви да ми ги обясните знам че не е хубаво но някак си съм спокойна че бяха в Банке заштото ако бяха в Хасково едва ли някои штеше да ги види и не искам да си помислям какво можеше да правим дано да са навреме и да се оправят. newsm17 newsm17 newsm17

# 281
  • Варна
  Нямам представа какви са тези тромби, но се моля детенцето да се оправи  Praynig

# 282
Деси,стискам палци бързо да се оправи Пепчо.  Praynig
Дръж ни в течение,моля те.  Hug

# 283
Дано Пепчо бързо се възстанови и скоро мама Деси дани зарадва с хубави новини newsm17 newsm17 newsm17

# 284
Здравейте,аз сам сапругат на мама Деси.Попринцип не чета личната кореспонденция на сапругата си,но този пат си позволих.Благодаря на всеки един от вас Peace.Имам един призив кам всички които четат този форум,Отправете една молитва кам нашият саздател а именно господ бог.От два дни Пепо е в 3-та градска заедно с Деси,откриха няколко тромба,наи големият е11мм.Састоянието му е критично,лекарите и доцентите правят всичко вазможноза очистването им.надяваме се че всичко ще се оправи и ще си останим само с изхабените нерви.Оповаваме се и на господ бог .Затова помолете се  Praynig.Колкото повече положителна енергия се насочи кам детето ни мисля че ще помогне. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт