АвГуСтИнЧе най-обича да ИгРаЕ и да ТиЧа!

• 17 729
  • 287
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

детски песнички, стихчета и др. за DOWNLOAD - ЦЪК-ни

Благодаря на  Kaili за името на темата ни!

# 1
Здравейте в топлата, топла тема!
Честит Pожден ден на Tony_М! Да си и жива и здpава и много щастлива!   bouquet   bouquet   bouquet
Блу, Kaili,   bouquet!
Айде тогава и по едно топло, топло кафенце (капучино) с пожелание за приятен ден.

Дани, ти не си ли качи снимките напpаво в Пpодавалника?

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 10:10 от adrianska

# 2
Здравейте! Hug Не съм писала цяла вечност, ама  търча по хиляди задачи и вече едва дъх си поемам Crazyа за капак преди малко си направих физ-зарядка да търча след паяците, щото малоумниците са влзели в  глухата уличка, в която си паркираме и вдигат коли  наред #2gunfire.Няма къде другаде да спра, освен на платен паркинг срещу 2 лв на час ooooh!.Егати надницата- ще бачкам за паркинг #Cussing out
Сори, ама   ми отиде натроението за словоизлияния по хубави теми.
На вас желая  хубав  ден  bouquet
Тони М- Честит РОжден ден !!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 3
  • у дома
ааа да се пофаля  Mr. Green вчера директорката на яслата ни каза, че със сигурност Ния ще я приемат от 1-ви септември  Mr. Green по-точно тя ме повика (когато взимах кухнята), за да ме пита дали все още имаме желание за ясла  Mr. Green
и така, пофалих се  Mr. Green

обичам таз емотиконка  Mr. Green  Joy hahaha

Дани, ти не си ли качи снимките напpаво в Пpодавалника?

то всъщност там така се прави  Laughing но онова дето ти писах в старата тема е в сила  Wink

днес след 13-14ч най-вероятно ще наминем към парка Заимов с Ния, стига да не вали Simple Smile  Wink

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 10:24 от blueeye®

# 4
  • София
Привет!
И ние станахме по-рано днес - към 9.30ч. Обикновено спим до 11ч (по новото време) , но така е по-добре, дано запси в по-нормален час, че...  ooooh!
Блу, Кайли, мерси за темата!  bouquet
Велмар, радвам се че пишеш, дано и настроението ти се оправи!  Hug
Блу, браво за яслата!  Peace
Дани, дано не е нещо сериозно. Praynig

# 5
Поздравления, Блу, то това си е за хвалене  Peace. А, защо не я пуснеш още сега? Пролетно време е много подходящо и така и така си си вкъщи, може да си я взимаш и на обед известно време. Аз Сашко бих го дала сега, ако има място  Thinking.
Велмар, точно днес си мислех за теб. Дано ти се оправи деня  Peace  Hug.

# 6
  • у дома
Поздравления, Блу, то това си е за хвалене  Peace. А, защо не я пуснеш още сега? Пролетно време е много подходящо и така и така си си вкъщи, може да си я взимаш и на обед известно време.

амиии, не искам  Mr. Green не ми се ще още от сега Simple Smile

# 7
  • София
запис и от мен.

Блу Кайли   bouquet

честит РД Тони_М   bouquet

то и аз се замислям за септември за ясла  newsm78 .

Някой може ли да ми каже ясли в центъра  Praynig ( ама около Възраждане - Ботев- Стамболийски ( до опълченска)....нещо в тази част, да търся близо до офиса, че да е лесно вземането.... не знам как да ги търся.............

# 8
# 9
  • Някъде там...
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ТОНИ_М!
Бъди жива и здрава!

bouquet   bouquet   bouquet

Ей днеска много гадно времето ще е, много е мрачно и дъждовно.  Sick Направо незнам какво ще правим вътре, ама след малко се оправяме и дъжд , не дъжд излизаме с дъждобрана на количката ако е почнало да вали.

А пък вчера заведох Вики на фризьор  Mr. Green , първо не искаше да седни на стола ама го заиграхме с гребени и фиби и кво ли още не и фризьорката го почна, накрая леко с машинката се разрева , нооо вече сме като истински момченца  Mr. Green, направо все едно ми е друго детето. Сега му правя бодлички  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Утре аз ще ходя да се разкрасявам, че в неделя сме на сватба  Crazy

Ами това е общо взето от нас.
Приятен ден ви пожелавам!
Всички болни сладурковци да се оправят!  Hug
 Heart Eyes

# 10
  • София
Мимс, браво на Вики! Ивчо нададе боен вик още като влезнахме в салона и не спря да се дере докато не го напуснахме, та подстригването го отложихме безсрочно.  Tired

# 11
Страхотна темичка, благодаря  Peace

Честит рожден ден на Тони и от нас   bouquet

Ние по правило си ставаме в 6,30 - 7. От няколко дни съм като карикатура навън - бате, куче и Митето в количка - разходка до детската градина и после след като така или иначе сме навън си играем с Митето на кафето до 9,30. После спи /това ни е новия режим, който май ме устройва/ чак до 12, скиторим навън до 15, спи до 17, взимаме бате от градина, мерим улиците до 19,30, вечеря и пак сън.
Много сън му се събира на дребосъчето, ама си наваксва за миналия месец.
Аз съм планирала първо подсригване за другата седмица, стискайте палци.
Блу, радвам се за вас - ние още не сме на 100% сигурни за яслата от септември, но разчитам на предимството за братче.

# 12
  • София
Супер Velmar  Hug

аз сама подстригвам Миташки ( с помощта на татито де  Wink) . В банята, преди къпане, той го държи седнал в скута си, пък аз се вихря около него с ножиците - по-малко, по-малко ......а Миташки не е като да няма коса.....мисля че така не се плаши иначе не се наемам все още да го водя на фризьор щото цирка ще е голям  Laughing

# 13
Запис  Hug
Благодаря на Блу и Кайли за новата темичка   bouquet  bouquet
После ще пиша повече,че сега имам малко задачки  Mr. Green

# 14
абе, мацки, имам едно странно питане newsm78- как мога да променя как е променен даден домашен номер? Thinking Звънях на услуги, ама там нямаха информация за този номер.Други идеи?

Общи условия

Активация на акаунт