Отговори
# 180
Привет и от мен!
Шоши ще се справите с новата обстановка само търпение.
От понеделник и ние тръгваме на детска градина. За нас също ще е нова, защото през  пролетта ходеше на частна. Все още ев ремонт и ще бъдат временно в сборна група, но само за една седмица.
На частната ходеше с желание надявам се и тук да нямаме проблеми с ходенето.
Ходихме днес на промоцията на Милка,но беше голяма навалица и почти нищо не видяхме. Децата си поиграха в градинката пред Народния театър и се прибрахме.
Ванче, къде се загуби? Как сте?

# 181
 Здравейте, и ние вече 3 дни ходим на градина. Нашия също е много горд, че вече е с големите. Хвали се наляво и надясно, че ходи вече на градина. При нас също са сборни групи, но децата не са много, затова исках да си тръгне и да си свикне по- рано, че на 15 ще е лудница. На мен малко ми е особенно, въпреки, че исках да тръгне за да си почивам. Сега обаче се въртя напред назад и не знам какво точно ми се прави. Но нали не остана много до раждането, та трябваше да имам "глътка въздух". Зимата най- вероятно ще го спираме, заради болестите, та със 2 няма да е лесно.

# 182
  • София
Ванче, къде се загуби? Как сте?
А тук съм Heart Eyes, но нещо не сколасвам да стигна до компютъра напоследък.
И ние бяхме на Милка ленд и съм мноооого разочарована. Преди 2 год. беше къде-къде по-добре, по-добра организация, имаше много повече неща да се видят. А сега какво - по една бисквитка и скачане на батута за всичкото чакане. Да не говорим, че още 10-15 мин. след отварянето и вече бяха свършили подаръците (даваха за първите 1 000 камионче Милка). Ние се редихме 2 пъти, като отвориха в 11ч. видяхме, че е голяма блъсканица и много се чака (и ме достраша да не прегазят децата), та после вечерта пак ходихме. Crazy

Шоши, аз съм пропуснала, че не сте в БГ вече? Къде сте сега, преди в Молдова бяхте, нали? Дано бързо свикнете. Hug

И Емко вече е не е в бебешката група, те още лятото го свалиха долу при големите  Laughing. И обяснява, че не е бебе, а и го виждам, че доста нови неща е научил, напр. вече не иска да му слагам лигавник като яде, а да му дам салфетка да си бърше устата. Laughing Тази седмица си беше в къщи, че те имат ваканция първата седмица на септември и забелязвам колко е порастнал, мъчно ми е честно казано, че толкова бързо растат  Cry (нали наближава 1вия РД на Дани и хем се радвам, хем ме наляга една носталгия, сякаш не усетих кога бяха бебета...).

DEZIRELA, и ние това си говорихме с Иво, че ако и тази зима така боледува както предните 2, ще го спрем за няколко месеца.

# 183
  • София
И на Мартина много й се ходи на детска градина, но се разболя и скоро май няма да я огрее. На мен също ми писна да си седим вкъщи сами, обаче с нея никъде не мога да мръдна. Най-много да слезем в градинката пред блока, а така ми се иска да се разходя по центъра, още нищо не съм видяла Sad
Тук ми препоръчаха преди да тръгне на градина да й пръскам в носа ИРС -19. Ползвал ли го е някой и има ли ефект?
  Неви в руско училище ли ходи?
В руско ходи, но освен руски и английски, които е учила трябва да учи още украински, украинска литература и немски.

# 184
И на Мартина много й се ходи на детска градина, но се разболя и скоро май няма да я огрее. На мен също ми писна да си седим вкъщи сами, обаче с нея никъде не мога да мръдна. Най-много да слезем в градинката пред блока, а така ми се иска да се разходя по центъра, още нищо не съм видяла Sad
Тук ми препоръчаха преди да тръгне на градина да й пръскам в носа ИРС -19. Ползвал ли го е някой и има ли ефект?
....

shoshi докато да излезна в майченство ИРС 19  още го нямаше в б-я спряха го преди около 1 г.(може и малко повече да е)Знам че е нещо като ваксина през носа против респираторни заболявания.

# 185
  • София
Да споделя малко украински опит  Mr. Green
На Мартина гърдите вече са й чисти, но за да е по-сигурно, че нищо няма да остане ми казаха да й правя един масаж, който ми е трудно сега да описвам и да правим следните дихателни упражнения: Първо да й дам някаква тръбичка или по-широка сламка и да я карам да духа /да прави балончета/ в чаша с вода; да й давам да надува балони; да я хвана за краката и да ходи на ръце. Лесни са и са забавни за децата и когато имат лек бронхит им помага да отхрачват.
mmagy ( Маги) знам как действа ИРС 19, но не знам дали е ефикасен. А защо са го спрели?

# 186
  • София
    Здравейте, сладурки   bouquet,

От понеделник и Алекс е в редиците на градината. Първият ден, сутринта поплака и се наложи надълго пак да го окуражавам колко ще е хубаво и че мамината отпуск свърши.  Г-жата го гушна и влизайки в групичката веднага спря да плачка. Сега вече се адаптира. Все още са сборна група, но поне имат нова дограма и дворни плочки. Виждам Велинчо и той се забавлява и слушка  Peace.

Приятен и разхлаждащ уикенд  Heart Eyes.

# 187
  • София
В руско ходи, но освен руски и английски, които е учила трябва да учи още украински, украинска литература и немски.

Късмет с не леката задача  Praynig. Вярвам, че ще се справи и с помоща на мама  Wink. Както се казва "езикът е богатство".

# 188
.....
mmagy ( Маги) знам как действа ИРС 19, но не знам дали е ефикасен. А защо са го спрели?

Проблема беше нещо с пререгистрацията...И доста дълго време след това го търсеха клиенти.Явно бяха доволни.

Успешна учебна година на всичките ни деца!!! smile3529 newsm51

# 189
  • София
Здравейте и от нас,

Лази вече ходи на държавна детска градина - за съжаление нямам финансова възможност за частната Confused. Ванче, Лази много тъгува за Емко и само за него ми говори, не иска да има нови приятели ,той си имал от старата "работа" (така нарича градината) и нови не искал. Госпожите казаха, че е спокоен, самостоятелен и много кротък. Тръгва сутрин с желание, не плаче - само днес, понеже видя 4 ревящи деца, които не оставят майките си да си тръгнат. Госпожата го взе , гушна го, и въведе в групата поуспокоен.
Понякога се чувствам виновна Sad, че не го оставих в старата градина, но ..такъв е живота, не мога нищо да направя, даже и мъжа ми да се скъсва от работа, пустите му пари все не стигат Confused.
Ирен е добре, вече напредва с ходенето, обикаля по мебелите у дома и много разтребва - всичко наред, къде какво докопа и го разтребила, голяма хала е.

Liviat , нещо съм пропуснала - вие в коя градина ходите, в кой квартал?

Е, това е за сега от нас, целувки на всички дечица Heart Eyes

# 190
  • София
Лази вече ходи на държавна детска градина - за съжаление нямам финансова възможност за частната Confused. Ванче, Лази много тъгува за Емко и само за него ми говори, не иска да има нови приятели ,той си имал от старата "работа" (така нарича градината) и нови не искал.
Аз тъкмо онзи ден се сетих, щях да питам Емко дали Лази ходи на градина. Той цяло лято ми казваше, че лази е при баба си на море. Laughing И на нас ни става доста тежичко финансово, с мъжа ми обсъждахме евентуално да го спрем тази година и да си го гледам аз и после другата есен заедно с Дани двамата (не искам да му сменяме градината). Но на него много му харесва, като не слуша го заплашваме, че няма да отиде на градина  Laughing. Пробвам аз да си намеря нещо от къщи да работя, днес съм на 2 интервюта и ми е доста притеснено  Crazy, цяла година, че и повече съм само на бебешка тема; а и се притеснявам Дани да не плаче за мен.   Rolling Eyes

# 191
  • София
Άня, какво стана с интервютата?
Jujka, щом ходи с желание бързо ще свикне.
Много ми се иска и на Мартина да й хареса детската. Дано до края на месеца да тръгне.

# 192
  • у дома с любимите си хора
Момичета,Вико вече цяла седмица ходи на градина и е многооо щастлив.Учителките са възхитени от него и все го хвалят.Дори си имаме щъркелче за награда.Ама момчето ми не плаче сутрин,здрависва се с госпожите,храни се и се облича сам,сам ходи до тоалетна.

# 193
  • София
         Привет, момиченца    bouquet!

От една седмица Алекс са в тяхната си групичка. Ходи със желание и пресонала е доволен от него. Не говори много, но се надявам че скоро ще дойде и тоз момент  Praynig. Госпожата много ги глези, подарява им бонбонки. В четвъртък имаме родителска среща да се запознаем с правилата и навярно как ще протичат занятията.

jujka, не се обвинявай. Лази и тук ще си намери приятелчета. Все още е малък.
Хубаво е, че Ирен шета из къщшата и сигурно помага в разтребването  Laughing. Правихте ли и прощъпулник?

shoshi, късмет с градината  Peace. Оздравя ли Марти?

Ваня, честита 1-ва годинка на Дани! Да е здрав, жизнен, обичан и обичащ и само радост ви доставя!

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 11:19 от Dori

# 194
Ваня, честита първа годинка на Дани! Много усмивки и щастие! newsm59

Преската днес беше за първи път на градина, на мен ми беше много притеснено и тъжно,  а той много добре е прекарал - въобще не е плакал, г-жата каза, че е паднала голяма игра.

Общи условия

Активация на акаунт