Флуороза. Ако детето има петна по зъбите, трошливост или чуплив емайл

• 327 728
  • 833
  •   1
Отговори
# 375
Ако минаваха от калция щях да знам мойте колко са изпили от тези ампули. Иначе е полезен срещу вируси, за растежа и за какво ли още не, но на зъбите не ни е повлиял. Надявам се поне постоянните да излязат добре и без петна.  Praynig

# 376
   В темата,където се обсъждат зъбните недъзи,не бих препоръчала да се яде шоколад,с каквото и да е смесен! Naughty Naughty Naughty Шоколадът съдържа захар,а захарта пречи за усвояването на калций!
    Който иска здрави зъби,трябва да ограничи употребата на захар в какъвто и да е вид. Simple Smile

# 377
  Да не забравяме,калций се съдържа в много плодове и зеленчуци:ябълки,банани,кайсии,фурми,броколи,зеле,карфиол.....освен това и в боб,и в орехи......и в много други!
  Освен млечните произведения(не включвам подсладените), обърнете се и към морските продукти,те са цяло съкровище за костната ни система! Hug

# 378
И аз да кажа нещо за калция - внимавайте да не предозирате Simple Smile Защото да не стане недостиг на желязо.

# 379
 Случайно попадам на темата и мога да кажа,че съм направо притеснена.Не съм я изчела цялата,но ще го направя.
Дъщеря ми е на 2г.2м и има бели петънца на предните горни зъбчета.Нямам спомен ,дали така и пораснаха или са се появили после.Пием почти изцяло розов Девин,мием зъбките с Нанедент,НЕ ходи  на ясла.Никога не съм и давала флуорни таблетки,нито пък аз съм взимала такива,дори и по време на бременността.Направо  съм изумена,ако има флуороза какво я е провокирало.
Явно ще трябва да се консултирам със специалист.И ще следя темата.

# 380
Отивай по- бързо и спри добавките с флуора ( лично мнение ).

# 381
Отново флуорно мляко, отново декларации! Ужас! Имам чувството ,че  живеем в ерата на Флинстоун!!!!!!

# 382
Не, миличка, живеем в ерата, където парите са над всичко и всички.  ooooh!

# 383
Интерисува ме дават ли някъде още флуор....      ...........?

# 384
Докладвам за пловдивската градина "Слънце", в другите нямам представа как стои въпросът. Вчера подписах декларация, че не искам да дават на дъщеря ми флуорирано мляко. Никой не се е опитвал да ме притиска или да оспори решението ми. Учителката ме увери, че кремчета, застройки и заливки на ястията НЕ се правят с флуорирано, а с обикновено мляко. Образецът на декларацията е променен, изключително подробен, съдържа информация за дневната доза флуор, която се дава на децата, подчертано дебело предупреждение, че не трябва да получават флуор по никакъв друг начин, освен от паста за зъби, колкото грахово зрънце.
Това сигурно е резултат на вашите усилия, затова БЛАГОДАРЯ, за възможността да имаме избор!!!  bouquet

# 385
При условие, че не можахме да спрем програмата на национално ниво, и това е нещо.

# 386
  • на село
В детската градина на дъщеря ми в Ст. Загора тази сутрин питах, и ми казаха че засега е спряна програмата с флуорирането в града.
Ако започнели да дават флуорирано мляко, щели да ни раздадат декларации за съгласие, и ако не е съгласен родителя, от кухнята приготвяли отделно за децата храната. Поне миналата година така процедирали там  Thinking.

# 387
при нас декларацията няма подобрение. Дори няма място където да напишеш че не си съгласен.
Да не говорим че купиха във всички групи апарати за вода и зареждат с Девин/нерозов...

# 388
  • на село
при нас декларацията няма подобрение. Дори няма място където да напишеш че не си съгласен.
Да не говорим че купиха във всички групи апарати за вода и зареждат с Девин/нерозов...

Това с минералната вода ми е познато. И при нас купиха апарати, но още не са заредили водата. Питах ги с каква вода смятат да зареждат, и ми отговориха че с хисарска, но не бяха съвсем сигурни - днес щели да имат оперативка и да им разяснят.

# 389
В детската градина на дъщеря ми в Ст. Загора тази сутрин питах, и ми казаха че засега е спряна програмата с флуорирането в града.
Ако започнели да дават флуорирано мляко, щели да ни раздадат декларации за съгласие, и ако не е съгласен родителя, от кухнята приготвяли отделно за децата храната. Поне миналата година така процедирали там  Thinking.

Татяна, мислиш ли, че за 2-3 деца от група ще приготвят специално кремчета и др. храни, които се правят с мляко, отделно?
Дано програмата е спряна, защото варианта с 'отделното' много намирисва..  Confused

Общи условия

Активация на акаунт