Флуороза. Ако детето има петна по зъбите, трошливост или чуплив емайл

• 326 469
  • 833
  •   1
Отговори
# 540
Стефане, много ще са ми интересни резултатите от изследванията ти. Благодаря за систематизираната информация по темата. Всъщност отдавна мисля, че тази тема, чиято практическа цел беше да събере за преглед и статистика децата с флуороза, и да предупреди родителите за риска от предозиране, отдавна си е изиграла ролята, и се е превърнала в място за шашкане на всички майки с деца с проблеми с емайла. Може би трябва да се направи директно информативна тема с линкове и ясно заглавие - рискове от предозиране с флуор или пиенето на минерална вода в детска възраст...

# 541
От 3 години ходим при доц.Пенева в Стоматологичния факултет ,това е единственият  доктор ,който ми даде някакво обяснение и ми предложи лечение  . Благодарна съм и на проф.Мутафчиев при който отидох ме за шини ,но той ни насочи към доц. Пенева като специалист в тази област...преди това където и да отидехме всички : Така ще е.....

И нас Мутафчиев ни изпрати при доцент Пенева. Ходим при нея от около 9 месеца. При нас петната са на два от предните долни резци и предимно от лявата страна на шестите зъби. Те обаче са доста зле. Минахме през 3 курса на лечение с някакви пасти. Видимо нещата съвсем малко се подобриха при предните зъби. Сега в момента мажем зъбите преди лягане с една паста с калций за да заздравим емайла им. Вие какво лечение провеждате и имате ли подобрение?

# 542
А някакъв телефон на доц. Пенева дали може да дадете? Нашето посещение в Стоматологичния се оказа малко разочароващо, но това не пречи дач чуем още едно мнение.

# 543
Здравейте,

Пуснах и отделна тема, но да попитам и тук, тъй като виждам имате доста опит с детските стоматолози. Ето какво ме интересува и предварително се извинявам, ако съм отклонила темата.

Много моля някой да ми даде тел. на Доц.Р.Кабакчиева - детски стоматолог. Кабинетът й се намира на гара Подуене, бул.Мадрид. Водих там малката, тъй като падна много лошо по лице и си умъртви едното зъбче. Сега трябва да ходим на контролен преглед и установих, че координатите й са в откраднатия ми портфейл... за съжаление ги нямам вече...

# 544
Търся добър стоматолог за сина ми на 6г за същите проблеми, бели петна по новите му зъбки, кариеси по млечните във Варна. Някой ще ми препоръча ли зъболекар ? Благодаря предварително  bouquet

# 545
Искам да питам майките, които преди време инициираха кампанията против предлагането на флуорирано мляко във Варненските ДГ, дали нямат останали брошури. Трябват ми 15- 20 бройки. Hug

Между другото, попадна ми малко апокрифно инфо, как се "чисти" флуорид от организма.
Средството е  тамаринд ( Tamarindus indica)- имало на капсули и в течна форма.
Някой знае ли подробности?

Ето го растението:

# 546
Листовки има ... пратете на roditeli.varna :peace:gmail.com пощенски адрес, на който да бъдат изпратени.

# 547
  • Под гъбата
Не съм и подозира за съществуването на тази тема. Обаче след прочитането и заглеждането в новите ни зъбки открих едно петънце, което за сега е с прозрачен вид. Ще запиша час за преглед при стоматолога ни, обаче трябва ли да търсим някакъв специалист в тази област или всеки добър зъболекар може да се справи с проблема?

# 548
Листовки има ... пратете на roditeli.varna :peace:gmail.com пощенски адрес, на който да бъдат изпратени.
Благодаря! Една добра душа вече се отзова. Hug
Но може би някой друг ще се заинтересува.

# 549
  • Под гъбата
Благодаря! Една добра душа вече се отзова. Hug
Но може би някой друг ще се заинтересува.
Бих сложила такива листовки при мен в магазина. Все пак децата са ни основните клиенти а това е важно!! Какво трябва да направя? newsm78

# 550
И аз видях едно бяло петънце на зъбчето на дечко! На 1 г. и 7м. е! Какво може да е?? Изобщо не давам флуор, единственото, което пие и пише, че съдържа флуор, е млякото. Rolling Eyes

# 551
И аз видях едно бяло петънце на зъбчето на дечко! На 1 г. и 7м. е! Какво може да е?? Изобщо не давам флуор, единственото, което пие и пише, че съдържа флуор, е млякото. Rolling Eyes

Лурдес, какво е това мляко? Флуорирано?? Какво количество е флуорът на 100 мл и по колко пие на ден?
Не се шашкай веднага - може да е нещо с минерализацията на зъбчето. Просто го наблюдавай и мини на друго мляко.

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 00:16 от Grace'

# 552
Грейс, ето това пише на опаковката: Fluorure/Fluoride < 40µg на 100 мл
Различно пие, но сумарно за деня/нощта пие към 350-400 максимално!
Интересно, че млякото се води Био. Rolling Eyes
Дано да не е нищо обезпокоително
Ето го и млякото:
http://www.candia.fr/les-produits/les-produits/pour-les-enfants/ … oduits-2-3-3.html
и на английски:
http://www.candia.fr/version_us/france/babies.html

# 553

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Това просто не е възможно!!!! Сигурна ли си, че е 40 мг?? Да не е 4?
За бутилираната вода говорим, че не е подходяща за деца, ако флуоридът е над 1 мг и то на литър. И това е официалната страна на нещата, аз не бих давала никакво количество.

# 554

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Това просто не е възможно!!!! Сигурна ли си, че е 40 мг?? Да не е 4?
За бутилираната вода говорим, че не е подходяща за деца, ако флуоридът е над 1 мг и то на литър. И това е официалната страна на нещата, аз не бих давала никакво количество.

Не мисля, че това е мг?? По-скоро нанограм, или каквото там му се вика...µg Не че съм много запозната, но определено на опаковката не прилича на мг. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт