Флуороза. Ако детето има петна по зъбите, трошливост или чуплив емайл

• 326 506
  • 833
  •   1
Отговори
# 555
 µg - микрограм Peace

# 556
  • Deutschland/HE
Даковска не се отказва от флуора  Close
пак обмислят начин да започне даване на обогатено с флуор мляко на децата в детските градини:
http://news.varna24.bg/121708.html

# 557
Грейс, ето това пише на опаковката: Fluorure/Fluoride < 40µg на 100 мл

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Това просто не е възможно!!!! Сигурна ли си, че е 40 мг?? Да не е 4?
За бутилираната вода говорим, че не е подходяща за деца, ако флуоридът е над 1 мг и то на литър. И това е официалната страна на нещата, аз не бих давала никакво количество.

Не мисля, че това е мг?? По-скоро нанограм, или каквото там му се вика...µg Не че съм много запозната, но определено на опаковката не прилича на мг. Thinking

Знаех си, че трябваше да си легна по-рано снощи, вместо да пиша глупости #Crazy

Точно така - µg е микрограм. Което значи, че количеството е о,4 мг на литър в това мляко (или 0,04 мг на 100 мл). Все пак съветвам те да си потърсиш друго мляко без флуор изобщо.

Даковска не се отказва от флуора  Close
пак обмислят начин да започне даване на обогатено с флуор мляко на децата в детските градини:
http://news.varna24.bg/121708.html

Е няма да се укротят тия след всичките скандали. Фондация "Бороу" явно са много щедри.

Какво ли ще рече това: "Според нея (д-р Анелия Клисарова - председател на здравната комисия към ОбС ) от флуорната профилактика би трябвало да се възползват деца, чиито родители нямат възможност да осигурят необходимия стандарт за това."

# 558
Надявам се този път ,ако не дай си Боже подновят програмата,да предупредят в ДГ и да поискат съгласието на родителите,а не както до миналата година да тровят децата

# 559
Ще потърся друго мляко без флуор и ще пиша ако съм намерила. Peace

# 560
От доц. Пенева лично аз съвсем не останах очарована, въпреки всичките и  титли и заслуги. Прегледа премина в това да ми се кара как аз сама си причинявам проблеми на детето с това, че го кърмя още (беше шокирана от факта). След 6тия месец в кърмата нямало ама АБСОЛюТНО НИщо !!! За 20 лв за преглед изобщо не извади огледало и сонда, нито лампа светна да и види зъбите, да провери дентина мек ли, твърд ли е на разпадащия се зъб. На голяма част от моите въпроси отговори с " Има си начини" . Добре че си вдигнах детето в 5.30 сутринта и пропътувахме 400км, за да чуя безценните и съвети !

# 561
Знаете ли нещо за локална флуоризация на млечните зъби?Сега се подема тази инициатива пак от същите хора. Как мога да имам доверие?

# 562
Знаете ли нещо за локална флуоризация на млечните зъби?Сега се подема тази инициатива пак от същите хора. Как мога да имам доверие?
Какво имаш предвид?

# 563
Какво имаш предвид?

Сигурно за някакво "запечатване" става въпрос. Нали говорихме, че ще им намерят приложение на онези тонове флуор? Та явно са намерили - флуорни лакове.

# 564
Да не става дума, за т. нар. силанизиране?

# 565
Не става дума за силанизиране. Става дума за флуорни гелове , кремове  и тем подобни с които да мажат зъбите на децата.Да, да намерят проложение на флуора!Като не им потръгна с флуорното мляко сега се насочиха към това. Доколкото разбрах, ефекта от подобно нещо е много съмнителен.А отново опасността е голяма- ако има предозиране.Е , сега ще кажат , че няма такава опасност.Дори си мисля , че няма да има никакъв ефект.Само печалба за производителите.Тази инициатива всъщност е  само една реклама.Ех , писна ми от този флуор

# 566
Надявам се, че няма да бъде  задължително.  Който иска , да се маже. Mr. Green

# 567
Надявам се, че няма да бъде  задължително.  Който иска , да се маже. Mr. Green

Не, но ще е част от националната програма за орална профилактика и естествено този флуор ще го платим всички ние от джоба си.

Нали помниш, че бюджетът на програмата беше 15 милиона лева годишно!!!! От които колко бяха за флуор - 14 милиона по памет.

# 568
Надявам се, че няма да бъде  задължително.  Който иска , да се маже. Mr. Green

Не, но ще е част от националната програма за орална профилактика и естествено този флуор ще го платим всички ние от джоба си.

Нали помниш, че бюджетът на програмата беше 15 милиона лева годишно!!!! От които колко бяха за флуор - 14 милиона по памет.

Помня, помня. Те освен да ни мачкат и да ни доят, правят ли нещо друго? Confused

# 569
Момичета здравейте!Аз искам да ви помоля за съвет. Hug
Дъщеря ми е на годинка и пет месеца и вече има няколко кафеви петънца на едното зъбче  и няколко бели на другото.Кърмена е да година и два месеца,от тогава пие АМ нестле,първото и зъбче поникна на 10 месеца.Кажете ми какви действия да предприема,защото баткото по същия начин на 2 годинки вече му бяха почернели...
Не съм давала минерална вода,(имами си изворна),не съм давала и нищо друго освен капките до 1г. деавит.Направо съм изпаднала в ужас ,искам да и помогна но не зная как.

Ще съм ви много благодарна да ме посъветвата какво да правя,Само забравих да кажа че една семейна приятелка лекарка ме посъветва да и давам капки Зимафлуор Tired

Общи условия

Активация на акаунт