Флуороза. Ако детето има петна по зъбите, трошливост или чуплив емайл

• 325 678
  • 833
  •   1
Отговори
# 180
 Знаете ли точно кой е решил флуора да се слага в млякото?
 Дали е имало търг за обществена поръчка за снабдяване на детски градини и дали е било заложено в условието за участие да се флуорира?
 Защо точно в Хасково се прави дали е свързано с това, че единствено там има инсталация и готовност да се флуорира водата?
 Как забъркват млякото с флуора като не могат да преценят след това концетрацията му без апаратура?
 Все въпроси на които искам да ми отговорят тези дето мислят вместо нас за здравето ни тайно да не ги похвалим.

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 12:11 от neli1982

# 181
Обадих се в онази лаборатория в Германия, за която писах по- горе, но там ми казаха, че не правят такива изследвания. Успях да намеря една, в която, след като обясних, какво ми трябва, казаха, че могат да направят това изследване/ но разбрах, че не е практика при тях. То няма и за какво де, там контролните служби се предполага, че си вършат работата.), но цифрата, която ми съобщиха е космическа според мен, 250 евро.  ooooh! Но в Германия са си обирджии, както от личен опит знам Wink.

Минавам на Лични.

# 182
Настръхна ми косата от тази тема. Облаче много отдавна гледам подписа ти и се чудех  newsm78 е днес отворих и  #Crazy.
Всичко това от предозиране се получава така ли - т.е децата и без това поемат флуор в детските градини, не бива и в къщи да им даваме такива таблетки. И като е толкова вреден флуора, на кой изобщо му е хрумнало това ooooh! пък и в млякото да се слага.
То бива бива екперименти ама.....
И как така София е подмината от списъка с градовете. Видях Пловдив, Асеновгред и региона  #Crazy

# 183
 Само не мога да разбера детето ми е на 7м и половина дали да давам флуор или не.Още нямаме зъбки. Има толкова противоричиви мнения. Единия доктор вика давай през ден защото е кърмя и си набавя, другия педиатър вика  не. До момента съм и дала само няколко пъти и се отказах. И все си мисля дали не правя грешка, като не давам. Омръзнало ми е от безхаберието на лекарите и изобщо институциите в България

# 184
Само не мога да разбера детето ми е на 7м и половина дали да давам флуор или не.Още нямаме зъбки. Има толкова противоричиви мнения. Единия доктор вика давай през ден защото е кърмя и си набавя, другия педиатър вика  не. До момента съм и дала само няколко пъти и се отказах. И все си мисля дали не правя грешка, като не давам. Омръзнало ми е от безхаберието на лекарите и изобщо институциите в България
Съветвам те да прочетеш темата още веднъж, както и да напишеш "флуор" в търсачката и да прочетеш и тези теми, които излизат.
Прочети и в Google-пак с тези ключови думи.
И тогава вземи решение. Peace

# 185
  • на село
Да не би в Стара Загора да е спряно флуорираното мляко?

Тази сутрин в яслата ми казаха, че няма нужда вече да нося обикновено кисело мляко, защото вече не им доставят флуорно. Само че беше голяма лудница и не успях да разпитам сестрите.

# 186
И аз така знам, че в Стара Загора също са го спряли.

Вчера си говорих с директорката. И в процеса на разговора осъзнах, че колкото ни информираха едно време, че дават флуорирано мляко, толкова сега ни информират и за обратното. Установихме, че сега би трябвало да уведомяват всички родители, че който иска детето му да приема флуор, трябва да му го дава в къщи. Ама заповед от Общината или предупреждение от "Стоматологично здраве" пак няма. После ще ми говорят за информиране на родителите!

# 187
Спряно е временно във Варна и Стара Загора, докато си намерят уред за измерване на съдържанието на флуор в млякото.
Това се очаква да стане до края на месеца.
От всички нас зависи дали след това ще възстановят доставките.

# 188
Ако искате едно разумно мнение за флуора на специалист по хранене (а не на стоматолог), купете си в-к Лечител от миналата седмица, брой 18 от 1-7 май 2008 г., статията е "Флуорирането - рискове за здравето" Simple Smile

# 189
# 190
Трябва ли да се направят някакви изследвания за да се види  докаква степен има увреждане на зъбите или какви трябва да направя?
 Моля пишете ако някай знае  PraynigЩе следя темата .

# 191
  • София
Дъщеря ми има няколко петънца по зъбите като тезиhttp://www.fluoridealert.org/images/fluorosis/dental10.jpg
Не ходи на ясла. Не съм давала допълнително флуоросъдържащи препарати. Пием пазлични видове минерални води и прясно мляко на Верея. Дали може те да съдържат флуор?

# 192
  • на село
Дъщеря ми има няколко петънца по зъбите като тезиhttp://www.fluoridealert.org/images/fluorosis/dental10.jpg
Не ходи на ясла. Не съм давала допълнително флуоросъдържащи препарати. Пием пазлични видове минерални води и прясно мляко на Верея. Дали може те да съдържат флуор?

Предполагам че най- добре би могъл да го каже зъболекар. Петната по зъбите на дъщеря ми са същите. Последният зъболекар, който я прегледа каза че е от плаката.

Все пак зависи и какви минерлни води е пила.

# 193

Благодаря много че си се поровила и си открила информация.
Как може такова безхаберие не знам - пише че при някой дечица има заболявания, който изключват приема на допълнително количество флуор - как така ще се дава на всички деца еднакво количество.
И кой контролира различните дечица как и колко флуор поемат в ежедневието си - в къщи с храната имам предвид.
Поредното безобразие.
Браво на Варненските родители за инициативата.

# 194
  • Варна
Връщат флуорното мляко в градините във Варна.
http://www.chernomore.bg/news.php?nid=27083

Общи условия

Активация на акаунт