Февруарските дечица крачат във редица!

• 10 663
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
И да попитам как се продухват тия яйца?Мисля да пробвам с едно преди Великден да не се окаже че ще духам цял ден и нищо да не направя накрая

Аз ги пробивам от двете страни с игла. После с помпата за колелото  Mr. Green , с игралата продухвам. Много бързо и лесно става. Иначе ако го правя с уста ме заболява главата след първото... Понякога обаче трябва хубаво да се скъса ципичката отвътре.

# 76
  • София
Добрютро!

Ева е с вирус- висока Т,  разстройство и повръщане - кошмар. Нурофена не й достига, цяла нощ будувах и следих да не вдигне над 39°. Вчера беше само на кърма , вода и една солетка. Напоследък беше започнало да ми дотяга непрестанното кърмене, но сега съм благодарна, че все пак хапва и поема течност.
Страх ме е да не се обезводни, сутринта си повърна лекарството против разстройство... за един ден свършиха всички бодита, чаршафи.
Добре, че майка ми дойде- това беше планувано отдавна, по други причини, но съм малко по-спокойна...

# 77
Бети, това с вируса е ужасно ! Бих те посъветвала да си набавиш оризовата вода на Хипп ( тя е с ориз, моркови и разни други минерални соли, които са нужни,за да не се обезводни организмът) . Много е добра за такива ситуации. И съм сигурна, че действа , защото съм я изпробвала върху себе си ,когато бях бременна и на морето го пипнах тоя ужасен вирус. До вечерта вече не повръщах, а разстройството ми мина на другия ден...

# 78
за кашлицата на Иван Асен: според мен мед е рано да се дава на детенце.. за ракия да не говорим.. живовлека незнам що за билка е, но искам само да споделя че моя комшийка има детенце 2м по голямо от нас, което като лепна една кашлица 2-3 м не можа да спре да кашля.. нищо му нямаше, но кашля и то буха направо.. лекарите кзваха ами ще си кашля и след време ще спре.. баси обяснението.. водиха го на хомеопат и с гранулки за 1 седмица спря..
Бети не и върви на Евичка на последък нещо.. пращам положителна енергийка към вас бързичко да се оправяте. Hug

# 79
sky*, трудно щот различни диалекти имаме, аз съм шоп и шопски си тепам, та затова, ама мое да ми върнеш с варненски  Wink и ше стане весело.
Знам, че затворихте темата, ама аз като идиот три дни си мисля и немога да се здържа да не се изкажа. Пък и в спора няма нищо лошо, даже по добре отколкото като в американски сериал всички да сме щастливо флюбени.
Та аз лично нямам нищо против ако ще майката и в училище да ходи да си го кърми, се ми е двеста, и съм кармила на всевъзможни места. Обаче ме изкарва из нерви това пренебрежително и високомерно делене на кърмещи и некърмещи. Майката има контакт с детето си независимо от това дали го е кърмила или родила. Раждането и кърменето са физиологични процеси, а любовта е състояние на душата и няма връзка с това. Тя не се мери в млеколитри а в щастливи усмивки. За мен жените се делят на майки и кучки. Майка е всяка от нас тук, дето скачаме по форумите и търсиме информация за това кое е най-доброто за дечицата ни. Има много, които не са родили, но точно толкова обичат осиновените си дечица. Ами татковците те нямат ли контакт с децата само защото не са ги кърмили. Неможе някой да си приписва 20 см. отгоре само щот давал по 5 литра мляко на ден. Е това толкова ме нервира.
А за кучките скоро чух потресаваща история, представете си следната картинка: пет годишно момиченце, което спи в 12 през нощта облагнато на умазана маса в долнопробна, очадена, квартална кръчма, докъто майката се сваля с поредния карач. Е това е гадно, и когато възмутената ми приятелка сигнализирала социалните, те отишли, питали верно ли бе, "майката" отговорила нема такова нещо и те си отишли по живо- по здраво. Е тия колко ме нерват дето ги мързи да си дигнат дебелите задници и да защитят дечицата.
Ние тука стерилно и лигаво си разменяме рецепти за яйчица, и даже не си даваме сметка колко дечица страдат. Колко много дечица заспиват свити на кълбо, докъто над главата им се вихри буен купон с много цигари, алкохол и шумна музика. Заспиват от умора  където им падне, без уханна ваничка, без майчина милувка и нежна песничка за лека нощ. Е това е недопустимо, а ние тука всички сме еднакво грижовни и нежни и любящи майки.
Сори за спама, ама го държа вече трети ден и немога да издържам да не се изкажа.
Благодаря за съветите, с ракията мисля малко да почакам че раничко ми се вижда отсега да го заучвам  baby_neutral, а за меда съм решила след година и половина, още не смея. Но вчера ходихме в планината и се позагледах за живовляк понеже и бабка все ми го даваше. Индришето не ни помогна, та поне живовляка се надявам да свърши работа.
Приятен ден ви желая и повече усмихнати дечица на света, знам че вие се трудите и с това правите света по-прекрасен, продължавайте да обичате дечицата си.

# 80
  • София
Здравейте...
Bettie Page мисля, че има някакви свещички за дупето...комшийката слага на детето...питай педито...можеш да даваш и оризова вода за разстройството....но кърмата си е най-добре...Кати като беше болна със спринцовката от панадола и давах водичка или сокче...там можеш и оризовата вода да сложиш...със сигурност помага за разстройсто...принципо разстройство се получава и при висока Т....но щом кърмиш не се притеснявай....ние така си изкарахме 3 4 дена само на кърма + малко каша...само нея не отказваше....Бързо да оздравявате...
За кашлицата /всъщност Кати кашляше и стигнахме до антибиотик/ слагах на гърдичките мед /малко мед, размазваш добре, отгоре вестник и отгоре бодито, не цапа, ако добре го сложиш.....действа отхрачващо....но на третия път се появиха малко пъпчици и и престанах да слагам, а и вече бяхме на антибиотик....но много помага и това, аз така се излекувах с мед и сироп на др Таис...
За яйцата...това със спринцовката е супер идея...досега съм ги духала с уста, но бързо съм се отказвала...иначе ги правя с кристалите и стават много хубави и бляскави...е не стават биячи...защото оцетната киселина разяжда черупката, ама стават много хубави...
И Кати я мъчат зъбите но дентинокса мисля, че помага...и и изстудените играчки също...нощеска се е будила само веднъж, дадой да цока и си заспа пак...но явно си я болят венците, защото не засуква добре...и цъка..и някакси не й е удобно....Хмм  като ви чета как се будят бебоците ви...незнам какво ме чака...Кати до преди 2 3 дена си спеше по цяла нощ...макар, че единия кътник проби докато спеше през цялата нощ...та незнам дали само зъбките са виновни за неспането....

# 81
Добро утро, друг път за събота и неделя, я запишете, два три поста, я не този път 4 страници , не може човек да изчете всичко Simple Smile
Уиш миличка връщай се обратно веднага  Hug Такива спорове са безсмислени !
Всяка майка знае кое е най добре за нейното дете, който може кърми, който не може храни с каквото може, който не иска си е негов избор Peace

bzepic :  Peace Много добре казано !

Аз пък намерих домашно мляко, много хубаво, тука наблизо, и вчера взех, Никол не беше яла прясно мляко никога, а киселото го спряхме преди 3 месеца, защото повръщаше от него. Вчера пи млекце, много и хареса (то леко сладнеше не знам тая крава ква е Simple Smile
А за вечеря и подквасихме кисело и яде за десерт с бисквити, после ме гонеше с супничето и искаше още Simple Smile
А днес ще правя домашен кашкавал, защото на детето много му харесва, а този магазинския е май бъкан с нишесте.
Аз понеже съм много против зрънчовци, даже и солети избягвам, детето ми май не мисли така  newsm78
Мъжа ми си купи бира и чипс, и сядаме да вечеряме, малката се върти и яде от нашите чинии както винаги, и окото и все в чипса, мрънка мрънка и сочи, накрая и дадох пакета, реших, че то мойто дете сол не е яло и това ще му дойде гадно на вкус и няма да иска повече, а тя като го нагъна, едвам и го взех от ръцете, вади чипс от пакета гризка и хвърля, и това пълзейки докато я хвана   #Cussing out
Та вече всички такива храни са скрити  Twisted Evil

Аз също няма да давам на кухня, ходих да видя какво дават, ама нещо не съм очарована. Засега готвим, а когато нямам време взимам готови пюрета.
За грънето Никол вече го сочи, или си го взима и отива при баба си или дядо си, те я събличат, слагат я и тя пишка (или нищо не прави), после я измиват, обличат я, и тя веднага се изаква в паперса  Twisted Evil

# 82
  • София
Bettie, с Ники ви пращаме много Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Евичка да оздравява бързо  Praynig Аз пък тъкмо замислях една разходка към вашия вилает тази седмица, за да се видим  Rolling Eyes

# 83
  • София
bzepic, за кашлицата ще ти кажа една рецепта, която аз много използвам. Чайче за суха кашлица е: 1 ябълка /цяла и измита/, 1 глава лук /цяла с люспите/, няколко ореха/ измити и начупени с черупките/, ако имаш и дюли или семки от дюли също. Всичко това се вари, прецеждаш и даваш да се пие като чай. Може и да посладиш, че не е много вкусно. Ти си прецени дали ще слагаш орехите, но и с останалите съставки е много добро. Рецептата е на Ванга, ако не се лъжа. Също  давам и сиропче от лук: 1 глава лук/по-голяма/ се нарязва на дебели филии в неметален покрит съд и се залива с няколко лъжици мед/захар/ оставя се да престои и полученият сок се дава по 1 чаена лъжичка.
Живовляка е много хубав за чай, взимам го от билкови аптеки, също и Мурсалски чай, но е доста силен и трудно се намира.
По този повод тази година ще правя сладко от глухарчета, пак за кашлица.

EmiR, свещички се слагат, ако няма разтройство.
Дано Ева бързо да се оправи Praynig

# 84
Здравейте.
Евита да се оправя бързо- стискам палци. В такива моменти съжалявам, че не мога да се върна към кърменето час по час (когато не иска да яде друго).
Аз имам Дентокинд- хомеопатични таблетки за зъби. Софи, може да пробваш с тях да я успокоиш. Засега сме ОК, но както казва ЕмиР, не знам до кога.

# 85
Здравейте,Бети ,преди месец го изкарахме същия вирус,но ние наблегнахме на разстройството.Anim,мисля,че грешиш за свещичките-аз слагах точно такива"Вомитусхил С"-хомеопатични са,също така по половин ампула Деган и прахчета Хидрасек(10мг).И тъй като прахчето трудно го изпиваше(цял ден го пландичкахме),мисля че точно свещичките свършиха чудесна работа Peace.Бети,питай педито си за тях...Дано Евичка се оправи бързо Hug.Sofy,аз съм давала Нурофен за зъбите и помага,успокоява,така че нищо не ти пречи да пробваш с Панадола...

# 86
  • насън...
леле кви спорове кви чудесии....аз неколко дни не съм влизала да чета, като си мисля, че макс 2 страници сте изписали...обаче най-интересно ми стана за яйцата....абе как ги духате тея яйца!?!:)))))):Р....големи майсторки ще дойдете:)))
а иначе и мен мнг неща ме дразнят на тоз свет и се ядосвам ама.....квот мога правя и аз със скорпионския си хъс да ги променя, но иначе най-важното е това как е милото ни адашче петето и всички бони дечица....нека са здрави и щастливи....анимски мнг да я нацелуваш петинката от нас с петето...мнг ми стана криво... Heart Eyes и аз мнг се страхувам от ядки, а познавам и възрастни хора, които си отидоха, ей така, за секунди...и вируса е мнг гаден, а свърших АБ и ме попети и подесети вече им загубих бройката...явно не действа АБ и хомеопатия опитах - временно подобрение...и цитросепт....скоро ще струваме 2 месеца откакто сме болни вкъщи и ми е едно криво....абе не мога на детето внимание като хората да обърна...имам чувството, че няма да ме познае когато сваля маската някой щастлив ден, дай боже скоро...пфу...
за спането по корем....никога не е спала по корем...аз в будно състояние не мога да я накарам да стои по корем....ама тя няма да прилича на друга круша, я...мен с пушка о чело да ме заставят, по корем не лягам, камо ли пък да спя...я ке се удошим...Simple Smile и ще премажем де що е остало от малкото вименце...Simple Smile)
я да кажем, че не съм давала яйца...т.е. жълтък... пък:Р...то яйца вече у маджата в ДК слагат...аз навремето като малка махах жълтъка и маах само белтък...присядаше ми пусто...па може и моя петкана да не обича...

п.с. айде да дооспамя темата и да питам...отдавна се каня ама сега се престраших Simple Smile)...сиер и мактуб, какво ви значат никовете?...интересно ми е...иначе мнг ми харесва на бадемчето ника... Heart Eyes

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 14:49 от Amen

# 87
  • Стара Загора
Хм...аменче разби ме с тоз въпрос  Laughing
Ми кво значи - нищо общо взето Joy Бях бременна като се регистрирах и се чудих, чудих как и взех първата буквичка от името на моя мъж и от моето/нали човечето в мен е общо дело та затуй Laughingинак на мъжа ми нЕмаше да има  Mr. Green / и турих някоя гласна за благозвучие и ей ме на Сиер  bowuu
Пфуууу как го обясних само, ама надявам се ти задоволих любопитството  Wink
А твоя ник какво означава?

# 88
  • русе
bzepic, много ми хареса поста ти за майките и кучките!  Peace Много добре си го казала!  Peace

Bettie, дано Евичка оздравява по-бързо Praynig

За зъбките - и Мария се буди доста често през нощта, плачка, изпива към 300 мл вода... От около 3 седмици, когато реших че са ни избили предните кътници, спрях да я кърмя през нощта и ни остана само вечерното кърмене.  Обаче преди няколко дена установих, че горните й кътници не били избили целите / те нали са по-широки зъбки / и сега избива вътрешната им част, към езика / ама как го обясних  Laughing /.  А на всичкото отгоре май са тръгнали и горните кучешки  Shocked   Този Дентокинд - като е хомеопатично лекарство може ли без рецепта да се купува?

# 89
  • София
Здравейте,Бети ,преди месец го изкарахме същия вирус,но ние наблегнахме на разстройството.Anim,мисля,че грешиш за свещичките-аз слагах точно такива"Вомитусхил С"-хомеопатични са,....

Радвам се, че има и такива свещички, които могат да се слагат при разтройство, при това хомеопатични Grinning И си признавам, че за първи път чувам, за такива Embarassed Hug

Amen, обезателно ще я нацелувам малката поспалана, само да се събуди. Hug Още си наваксва сън, милата, и спи по 3 ч. на два пъти през деня Shocked

Общи условия

Активация на акаунт