Февруарските дечица крачат във редица!

• 10 672
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
Maktub 
...и тогава моят глас в тъмното:
"Коте,пъхни си го под мишницата,че ми влиза в устата"

Joy rotfImbo
Софи при нас никненето какво да ти кажа аз вече свикнах от месец насам Алекс заспива като се изкъпем и след 30 минути писва и единия от нас тати или аз отива при него и лягаме заедно на спалнята а другия си почива и после се сменяме. Защото пада едно лудо въртене насам натам и будене до към 2-3. когато си лягам аз. Когато избива зъбче много се върти и при предните не дигна температура но при тези сме си с температура. И ние като Евичка си я варираме към 38,6 , че и до 39 скача, а и я поддържаме някаква междина 37,5 която ме притеснява. За сега давам панадол и ако тръгне да скача много хексалгин или нурофен. Иначе е весел, но има малко хрема. Единия е избил на 2 места остават му още 2 върха, другия се вижда под кожата. Другите два са много подути но за сега не се белеят.
Аврорче от цялата работа дядо му ще е най-доволен, защото мен не можа да ме накара да уча немски, не го залюбих и не го този език. Останах си само с руския, португалския и английския донякъде. Иначе имам мерак за испански примерно, нещо по напевно.
Ясничке за жалост "добре дошла в клуба"  Sad Тва е тоя гадния грип който карам и аз. Аз смея да отбележа че съм малко по добре от към температура и хрема, но пък сега ме обърна на разстроен стомах и болките в ставите и мускулите още си ги има. Главоболието и то седи само дето е станало малко по тъпо. Лошото,че варирало лечение от 4 дни до 14. Една позната е много зле 3-ти антибиотик сменя и няма ефект. Мен ме посъветваха много витамин С, много течности и парацетомол и хексалгин за температурата.
За попарата ние не я долюбваме нещо, в началото си я хапваше с кеф, сега я мрази направо.

# 61
Здравейте и от нас...
 Да се отчета най-общо по темите. Като цяло съм доста толерантен човек и приемам хората такива, каквито са. Всеки да си прави каквото иска - негова си работа. На мен ми беше леко неудобно кърменето навън, но после свикнах. Въпреки това сега като видя някоя майка да кърми не я зяпам, неудобно ми е някак. Та мислълта ми е, че всеки си има право на избор как да се държи и какво да прави, така че дори не бих го коментирала. Това във връзка с изказванията на главните герои в спора-  резкия коментар на Wish за циците се конкурира с този за умрелите животни на Мактуб.  Laughing.
Аз пък оставих Яна за 2 дни на баба й за първи път, и да ви кажа ми е екстра. Такъв кеф е да нямаш денонощни ангажименти и да се посветиш малко на себе си....Хич не се чувствам виновна, втора ръка родител и т.н. След 2 седмици отиваме в Гърция и пак ще я гледат бабите. Мисля, че и на нея й е добре, бабата каза с леко извинителен тон, че Яна хич не се сещала за нас. Дано да е така, не се чувствам "недооценена"  Simple Smile от детето си, важно е да й е добре.
За седенето на W, и аз мисля, че не е определящо за кривите крака.  Peace
Яна прояде манджата от кухнята най-сетне, но когато мога гледам да и давам наша храна. Яденето от ДК е са доста мазно понякога и слагат яко брашно май, не мога да разбера защо.
Попарата ни е любима от няколко седмици - преди това само като я видеше - и рев. Овесени ядки също й пробутах да яде, аз ги обичам, пък и са полезни в крайна сметка.
Опитите с гърнето ги зарязахме засега. Мисля лятото да я заведа на море на палатка и да и махна памперса - там да се учи....

# 62
  • София
Яденето от ДК е са доста мазно понякога и слагат яко брашно май, не мога да разбера защо.
Попарата ни е любима от няколко седмици - преди това само като я видеше - и рев. Овесени ядки също й пробутах да яде, аз ги обичам, пък и са полезни в крайна сметка.
Опитите с гърнето ги зарязахме засега. Мисля лятото да я заведа на море на палатка и да и махна памперса - там да се учи....
За ДК - за да става по-гъста манджата, иначе ще им е много рядка, аз затова не съм записала дребната на кухня, а и давам от моите хубави и вкусни манджички. Не мога да си представя, че тя ще я яде. Овесени ядки и Валето обича много, а също и натурален царевичен корнфлейкс и домашна юфка. И тя не седи на гърне, обаче всеки път като я надупя на тоалетната чиния се изпишква, може и малко, но го прави. И аз на морето мисля да я пускам без памерс и ще се сменяме и перем.

# 63
Този следобед мъжо забели пишката на Яси и сега милото пищи като пиша.  Cry Дано утре го боли по-малко.  Praynig

Този израз "втора ръка родител" май го чувам /прочитам/ за пръв път в живота си. Откъде ви хрумват тия. 33uu

# 64
  • София
Днеска беше 12я ден от ваксината, нито се изпъпчи, нито вдигна Т...надявам се да е отминал периода на страничните реакции от тази ваксина.
Досега на ДК не съм я записвала, но поръчах за няколко дни от другата седмица от Ози...пък ще видим дали ще яде или не...
Попарата си я хапва с кеф...но късно я прояде...към 10 11 месец някъде...
Наболи са й 3 кътника/боцкат вече като се пипне/ и един кучешки много е побелял...Егати гадните зъби...днеска май много я мъчеха, но с тези играчки пълни с вода / дето се изстудяват /потръгна работата....
Днеска цял ден влачи гърнето нагоре-надуло и сядаше в/у него но с дрехите...незнам от къде това желание...и утре мисля със свалени гащи да я пробвам, пък да видим...

# 65
Брях вий сте разгорещили страстите и да си призная и мен мъ разпалихте, ама то минало времето за изказвания аз докът съ усетя.
Бе мойто вече 4 месеца си яде наща храна, защо да взимам от другаде като си яде детито, че аз за какво да готвя ако домучадието нема да яде, аз и на сандвичи мога. Та вече отдавна пари за специална храна не давам  Naughty, шъ яде и шъ трай, туй то. Попара немоа му давам оти тука сиренцето е 10 кинта за 400 грама иначе българско, ама мнооо бе. Та още не съм го пробвала, ама може и да му хареса и кът ми платят хонорара шъ земъ да опитам.
Аз пък моля за идеи и рецепти за кашлица, милото ми детенце вече 2 месеца кашля и му тече носа, два пъти само имаше температура и после му избиваха зъбчета. Кашлицата варира поспада и пак започва, незнам ние ли го простудяваме или пък е от зъбчетата, щото от два месеца все си избива по някое. Обаче е много тъжно и ми е жал за горкичкото мъниче като кашля като магаре. Пробвах онази рецепта с лайката и му помогна, но след три дни пак си беше същото. Водиме го вече 5ти път на лекар и всеки път ни казва, че гърдичките са чисти и от нослето кашля.
За гърнето и нашето е от пеещите и пробвах по съвета на Хрисито май, обаче нищо не става, много му убива онова нещо отпред дето е като претпазител и му издрасква пухкавите краченца и плачка горкичкото. Аз съм го отложила за по-топло време и ще взема да махна претпазителя да пробвам пък ако излиза на вън майната му ще чистя.
Айде лека нощ.

# 66
пу всичко съм отървала.. Rage eat
Bzepic многоо трудно ти чета постовете.. диалекта на моменти не го разбирам... ама съм толерантна да знаеш не подхващам нов спор Stop
моето дете спи по корем.. и в никакъв случай не го бутам, обръщам и тем подобни.. само да спи.. а то диването в 3 ококорва очи.. честно казано дотежа ми и на мен това безсъние..
за болежките дето ви споделих.. не съм толкова зле колкото съм ви прозвучала (явно много съм преекспонирала проблемите си че всички ме пратихте да се лекувам..).. та силно вярвам че проблемчетата са решими и с класическа хомеопатия.. да видим..
п.с. класиката във форума е "аз пък повече няма да ви пиша, нъц" Sunglasses

# 67
Много пишете немога да смогна да ви прочета! JoyТук има много лазарки и вече сме в месец с мноого празници Hug!Дайте нещо за ритуалите?Нещо по весело и без това не спим май всички с тия зъбчета и сме изнервени hahahaИ да попитам как се продухват тия яйца?Мисля да пробвам с едно преди Великден да не се окаже че ще духам цял ден и нищо да не направя накрая

# 68
sisa788, трудно е това с яйцата. Правила съм го мноооого отдавна ,но помня, че отне доста време... Нали питаш за това , дето се пробива една дупка отгоре и една отдолу и се зитръсква съдържанието на черупката, за да се запази тя цяла?

За кашлицата : помня ,че майка ми приготвяше сироп от : равни части мед, зехтин и ракия . Действаше отхрачващо, дори леко болкоуспокояващо - мнохо хубаво. Но не знам от кога може да се дава на детенце  newsm78

# 69
  • София
Добро утро от една много щастлива мама,

Марти е толкооова променен, пълен с нови номера. Ние като пристигнахме той спеше и като се събуди, първо ни хвърли по една усмивка, после ни замери със каквото намери в кошарата и после удари един сърцераздирателен рев "а ла къде бяхте толкова дълго...". Като си го гушнах, така силно ме прегърна, сигурно 5 минути нищо не беше в състояние да го отдели от мен.
Сега като си е отново при нас, къщата се напълни. Докато беше в Плевен, аз нарочно бачках до 7-8 вечер, защото по същото време Явор пътуваше в командировки и хич не ми се прибираше в празния апартамент.

# 70
  • София
Много пишете немога да смогна да ви прочета! JoyТук има много лазарки и вече сме в месец с мноого празници Hug!Дайте нещо за ритуалите?Нещо по весело и без това не спим май всички с тия зъбчета и сме изнервени hahahaИ да попитам как се продухват тия яйца?Мисля да пробвам с едно преди Великден да не се окаже че ще духам цял ден и нищо да не направя накрая

Ние го правим със спринцовка - пробиваме дупката и през нея.

# 71
ееее много хитро е това със спринцовката,сега ще пробвам и ще кажа.

# 72
  • София
Добро утро Simple Smile
Ние от зъби пак не сме спали. Някой дава ли за зъбките Панадол за успокоение на болката. Аз давах веднъж и нямаше ефект, пак бяха писъци и будене. А хомеопатичното за зъбките пробвали ли сте дали има ефект. Дребната вече 3-та нощ почти не спи. Незнам какво да направя да я облекча  Sad
bzepic за кашлицата може да пробваш чай от бъз и мед смесено, ако се осмеляваш да даваш мед вече. Друго знам чай от живовляк много помага. Аз така се оправих едно време с много чай от живовляк. И другото, което Радостче каза има ефект, ама за нас възрастните да, ама за детенце ракия  Confused
Аз за яйцата, няма да имам време да правя разни екстри. Правя си ги омешани с различните цветове, топвам в единия цвят, после в друг и така и също на памук слагам от всички цветове и увивам яйцето, понякога и със свещ нарисувам нещо набързо и така.

# 73
  • София
Добро утро и от нас   Hug,
Синоптиците май познаха, че времето ще се оправи. Момичета, вадете банските, до края на седмицата дават температури - 25-30 градуса  sun
sofy, за зъбките аз мажа с Калгел. Напоследък вечер му давам и успокояващия чай на Хип (лайка, маточина и липа), не знам дали от него, или аз спя по-дълбоко, но резултатът е налице - буди се само 4-5 пъти и аз съм  Laughing

# 74
Да попитам и още нещо Simple Smile,от къде мога да купя такава свещичка като тази на тортата ни?

Общи условия

Активация на акаунт