Трихомони-има ли излекували се?

• 362 655
  • 1 192
  •   2
Отговори
# 1 020
И ние последно с Орнисид не се оправихме с мъжа ми Sad Пихме 15 дни 3 x 1. Вече съм отчаяна, че с тях ще си умрем. Венозен Метронидазол още не сме опитали, но доколкото съм чела и той не е гаранция за успех.

# 1 021
Аз комбинирах Орнидазол с Нитроксолин. Схемата ми беше 5 дни 2 х 1 Орнидазол, 8 дни почивка, после още 5 дни 2 х 1 Орнидазол, Нитроксолинът обаче съм забравила как се пиеше, че беше много отдавна…
Не знам дали съм споменавала досега, схемата ми изписа д-р Кузманов, микробиолог, знам, че има и негативни отзиви от него напоследък, но поне преди години той ни излекува, иначе Метронидазол и Тинидазол сме пили не знам колко пъти.

# 1 022
Е….минах 2ри курс със Тинидазол.По време на курса всичко беше супер,но ето че 10-12 дни след края на курса,пак се появи леко дразнене и зачервяване по главичката.Точно както стана и след първия курс.Утре ще дам урина,за трихомони.А във вторник ще ида на уролог,за да се консултирам и с него,освен с кожния.Ще му спомена за Орнисид форт и ще  решим какво да правим.Отново съм в емоционална дупка,заради тия гадове.Явно Тинидазола им действа слабо,защото започвайки го още на 3-4 ден зачервявания та изчезват,дразненето постепенно също изчезва.Но…. Явно само до там.В началото не споменах,но преди 5 години също имах трихомони,тогава пих 10 дни Флажил и се махнаха.Имам някаква надежда,че сега може отново да помогне Флажила.Не знам вече.
Освен Мила,има ли други излекували се?По слабата активност тук съдя,че явно доста от хората са се оправили и нямат нужда да влизат тук.

Това че не пишат не означава, че са се излекували! И аз, и брат ми имаме трихомони. Пили сме Флажил, Тинидазол, Орнисид и за момента без ефект. Брат ми последно пи Орнисид 2 пъти на ден по 2 хапчета за 12 дни. Което прави по 2 грама на ден, а препоръчителната доза е 1 грам.

От колко време се лекувате?Направо се ужасявам като чета,че толкова хора пият какво ли не и не се оправят.
Имате ли оплаквания с брат Ви? Защото и 2та пъти като минат 10-14 дни от последния прием и пак се започват дразнене,зачервяване,сърбеж....

Иначе днес давах урина за трихомони,след 2та курса Тинидазол съм положителен пак,то не съм и очаквал друго де,след като отново имам оплаквания.Има наличие на слуз масово и епителни клетки.Утре съм на уролог да поискам и второ мнение,тъй като венеролога ми назначи Тинидазола.Ще видим уролога какво ще каже и дали ще одобри Орнисида от Турция или ще ме посъветва нещо друго.Мисля да му се доверя,не че на венеролога не се доверявам, просто искам и 2ро мнение.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 14:47 от thereason1

# 1 023
Аз от две години, брат ми от една година се лекува! От кой град си?

# 1 024

Габрово

# 1 025

Габрово

Интересно как този венеролог те изследва на урина за трихомони! Тук в София ходим по микробиолози, даваме еякулат и пак не винаги ги откриват. Предполагам този твой венеролог гледа на директна микроскопия?

# 1 026

Габрово

Интересно как този венеролог те изследва на урина за трихомони! Тук в София ходим по микробиолози, даваме еякулат и пак не винаги ги откриват. Предполагам този твой венеролог гледа на директна микроскопия?

Значи ходя на директна микроскопия разбира се.Пробата я давам на място и се гледа веднага,тъй като според венеролога само микроскопа е най-надежден.Пробите не се гледат от венеролога,той само ме насочва къде да направя изследването.Гледа се от специалист Паразитолог.

# 1 027

Габрово

Значи ходя на директна микроскопия разбира се.Пробата я давам на място и се гледа веднага,тъй като според венеролога само микроскопа е най-надежден.Пробите не се гледат от венеролога,той само ме насочва къде да направя изследването.Гледа се от специалист Паразитолог.

Здравей, дай насока кой ти прави изследването в Габрово, ще е полезно.

Иначе и аз съм от тези дето не са се излекували още и вече години така. Пил съм какво ли не във всякакви дози(всичките имидазоли които могат да се намерят у нас и в турция). В момента съм се насочил към комбинация на имидазол + макмирор или нитроксолин. Явно че няма да стане с конвенционална схема.

# 1 028
Bluntt, може ли да споделиш схемата за прием и за двете? 🙏

# 1 029

Габрово

Здравей, дай насока кой ти прави изследването в Габрово, ще е полезно.

Иначе и аз съм от тези дето не са се излекували още и вече години така. Пил съм какво ли не във всякакви дози(всичките имидазоли които могат да се намерят у нас и в турция). В момента съм се насочил към комбинация на имидазол + макмирор или нитроксолин. Явно че няма да стане с конвенционална схема.

Казва се Д-р Иванка Сярова - Паразитолог.Открива ги жената.
Аз изкарах само 2 курса Тинидазол (12 дни по 2тбл.)... Малко намалаляха симптомите.Остана само лек сърбеж и зачервяване.Говорих днес и с ОПЛ,който е на мнение,че се лекуват... макар и понякога да са доста упорити.
Някъде попаднах на дама излекувала се с ударни дози:

Секнол по 1 на 48ч. за 10 дни
6 дни почивка
15 дни Орнисид форт 3х1 на 24ч
3 дни почивка
10 дни 3х2 Флажил на 24ч
и последен ден Орнисид форт 4 таблетки наведнъж.

Общо лечението с почивките и приема 55 дни.След доста време борба се е оправила така.

# 1 030
Така е "успешни" схеми могат да се намерят в различни форуми, обаче проблема е че са единични - един се оправя с тях друг не.

Познавам хора които пиха далеч по сериозни схеми от тази която си написал и по-дълги и с по-високи дози - излекуване няма.

Също е важно да се отбележи и че при мъжете нещата са много по трудни.

Към ~Mystic~:
Не мога да давам схеми аз, не съм лекар а и не е редно във форум по интернет. Особено и като се има предвид че не съм се оправил още.

Но можете да поприказвате с вашият лекар, който ще ви лекува в следните насоки:
- комбинация от имидазолов препарат(тинидазол, метронидазол, орнидазол, секнидазол итн.) с макмирор(орално + глобули) или нитроксолин
- продължителност на курса над 14 дни(по-скоро 21+)
- високи дози и от 2та препарата
- някои експерти препоръчват друг подход - супер високи пулсови дози за кратко и та ка няколко пъти с почивка(3 дни мега дози(3-4гр препарат), 6 дни почивка)

Отново държа да подчертая - винаги се консулитрайте с лекар, не приемайте съвети от хора в интернет на сляпо.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 15:02 от bluntt

# 1 031
Направо не ми се мисли.Само на 30 г. съм… Ако недай си боже и при мен нищо не се оправя…просто не знам.Аз от 19 януари съм заразен с трихомони.Докато обикалях при некомпетентни и им вярвах,стана така че лечение започнах чак април месец.Даже честно казано днес гледам разни болници в Турция.Освен лекарствата там и лекарите са на изключително ниво.Ако не ми мине тук в България…ще се насоча към Турция.Не знам за вас,но при мен психически е много зор.Направо полулявам,но няма да се откажа…ако трябва и в Израелска болница ще ида..

# 1 032
Секнол и аз съм пила в зверска доза, предписана ми от лекар. Също не ми помогна на мен…Адекватно лечение от лекар в България така и не съм срещнала, така че не виждам проблем да се пита за схема. Не ви правят някакви специфични изследвания, че да е индивидуално лечението. Всичко е на принципа проба-грешка. Но щом не желаете да споделите, ок.

# 1 033
Секнол и аз съм пила в зверска доза, предписана ми от лекар. Също не ми помогна на мен…Адекватно лечение от лекар в България така и не съм срещнала, така че не виждам проблем да се пита за схема. Не ви правят някакви специфични изследвания, че да е индивидуално лечението. Всичко е на принципа проба-грешка. Но щом не желаете да споделите, ок.

Ще споделя в момента в който се излекувам. Това което написах горе е достатъчно в момента. Схемите буквално си ги предписвам сам, не са от лекар. Плана е да приемам максималните дози по листовка от 2та препарата в комбинация за 21+ дни. Вероятно също ще сменя имидазола в хода на курса(в момента идеята ми е половината време да пия тинидазол, половината орнидазол).

# 1 034

Схема и вие можете да си измислите! На база вашия опит + всичко прочетено. За лекарите няма какво да говорим - има страшно некомпетентни! Щом завеждащ отделението на Военна болница каза на брат ми, че уреаплазмата е вирус и тялото само трябва да се пребори...

Общи условия

Активация на акаунт