Трихомони-има ли излекували се?

• 363 148
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,

прочетох темата и видях, че навсякъде лечението на трихомоните се е провеждало паралелно и при двамата партньори.

Приятелят ми си направи тест и му откриха, лекарят му предписа Флажил и Дифлукан (след като приключи лечението с Флажила). Въпросът е, че при моята микробиология не откриха трихомони, само кандидоза (гъбички). Доколкото разбрах обаче трихомоните се откриват при микроскопски анализ, а не при микробиология.

Възможно ли е да имам трихомони, а това да не се е показало в микробиологията? Има ли въобще вариант аз да нямам, а той да има? И при всички положения ли трябва да пием и двамата лекарства?

Благодаря за информацията!

# 376
Лечението винаги е паралелно и при двамата партньори, ако не искате да си ги предавате непрекъснато! Peace

# 377
Трихомонас вагиналис.... ей, голяма гад!
Излекувах се с перорален прием на Трихомонацид, едновременно перорално лечение при двамата партньори. Нищо друго. Еднократно и веднъж за винаги, поне до сега.
Това беше преди повече от 10 години обаче. Не знам дали това лекарство още съществува. Не помня и дозировката, но ако го има още, в листовката сигурно пише.
Никога повече не съм страдала от това.

А, да, изпрах на висока температура всички гащи, дънки, чаршафи и т.н. , преди да ги ползвам отново. До колкото помня, предава се при допир.

# 378
Здравейте искам да споделя с вас това което аз съм преживял.

Лекувах тези гадове около 1.6м и без успех със всички медикаменти тук в БГ.Уви няма шанс.Даже леко ми се бе уголемила простата.Даже ме плашиха, че мога да остана стерилен и импотентен.
Най-накрая, ми казаха за антибиотик Тиберал от Швейцария и доста скъп, лекаря също искаше да ме натовари.Затова си поръчах същият от Турция за дребни пари.14 дена лечение с него на 12ч по 500мг и всичко се изчисти.Слава на Бог след изчистването, ми се роди син, жив и здрав да ми е.

Сега след 6г пак съм се заразил, на Арилин и флажил съм, но няма да чакам пак ходене по-мъките а директно си поръчвам Орнисид форд 500 от Турция около 15-20лв е опаковката, една опаковка е за 5 дни.Няма дори да ходя да давам урина, след антибиотика може дам, преди това няма смисъл, затваряш се в един порочен кръг.
Ще отида до авто-гарата тук в София и направо на някой шофьор ще поръчам, ще му дам някой лев отгоре и готово за един ден доставката ще е тук.Искам да ви кажа да не губите надежда, не си правете микро-биологични изследвания, а давайте урина, те венеролозите знаят.Понеже на микробиологично изследване не се хващат, аз сменям лекарите или ходя на 3 едновременно.В урината дори да има мъртви ще се видят.Затова намерете си вариант и не чакайте!

Запомнете, че не трябва да правите секс с партньора си, докато не се изчистите напълно, хавлиите и тоалетните принадлежности трябва да се сменят постоянно, една хавлия за интимни зони, др за тялото, и често да се сменят. До скоро.

След курса с Орнисида ще пиша да ви кажа дали съм се изчистил.

# 379
Tedy_33 Прекрасно знам как се чувства трихомоназата при жените. До колкото си спомням обаче и ако не се лъжа, мъжете са само приносители на тази инфекция. Ти как разбра, че си заразен, какви са ти симптомите?

# 380
Симптомите при мъжете най-често са слабо изразени.При мен се получаваше парене в канала при това рядко, след това започна от време на време да ме боцка около канала и накрая се появиха петна около самият канал и почнаха да се разпростират по главата на члена.Отидох на лекар и си направих посявка, излезе ми стафилококова инфекция със скафилокос ауреус(вероятно паралелно със трихомоните съм лепнал и стафилококи), пих 10 дена антибиотик, симптомите отшумяха, след прекъсването се възобновиха, пак пих антибиотик и пак така.При повторният рецидив, отидох на друг лекар и той се усъмни, пак ми направи микробиологочна посявка и излезнах чист, тогава ми каза да дам урина и в урината се откриха трихомони.На микробиологията не излизат, трябва белтъчен и някакъв др тест на урината и там се хващат.Започнах с по-горе изброените лекарства, сега нямам симптоми, пия още флажил, поръчах си Орнисид форт 500 утре го чакам да дойде и от понеделник го включвам за 10 дни.След това ще изчакам седмица и отивам да дам пак урина, дано съм се отървал от тези резистентни гадове.

# 381
maria_magdalenna здравей. Били споделила какви са твоите симптоми и каква е характерната Симптоматика при жените? Благодаря ти предварително. Нека осветлим още темата, дано сме полезни за хората. По статистически данни, това е една от най-разпространените полови предавани болести в развитите страни, около 40% от възрастните боледуват от трихомоназа. Другата по-разпространена са кондиломите или интимните брадавици. За съжаление, там няма излекуване.

# 382

maria_magdalenna здравей. Били споделила какви са твоите симптоми и каква е характерната Симптоматика при жените? Благодаря ти предварително. Нека осветлим още темата, дано сме полезни за хората. По статистически данни, това е една от най-разпространените полови предавани болести в развитите страни, около 40% от възрастните боледуват от трихомоназа. Другата по-разпространена са кондиломите или интимните брадавици. За съжаление, там няма излекуване.
[/quote]

# 383
Здравейте,

аз се излекувах от трихомоните, след няколко курса на лечение при един и същи лекар. Бях загубила надежда, че някога мога да се излекувам, но успях. Трихомони имах 7 години. Правила съм си много пъти микробиология в различни градове в България (Пловдив, Търново, София - Александровска болница). Направените изследвания през годините бяха отрицателни за трихомини. Лабораториите не са ги хващали (аз поне така си го обяснявам). За моите 26 години толкова пъти съм ходила на гинеколог, колкото може би една 50 годишна жена не е ходила. Вероятно се питате как ми откриха трихомони??? Два пъти в годината ходя на гинеколог - профилактичен преглед. Тази година избрах да отида в една частна клиника и препоръчан гинеколог. Обясних му, че имам течение - без цвят и миризма и той предложи да ми вземе секвикален и вагинален секрет, за да се направи микробиология. Аз се съгласих да проверя какво е състоянието ми, въпреки че гинеколога ми каза че ме намира напълно здрава млада жена. След като излязоха резултатите от изследванията се разбра че имам трихомони. Започнах да се лекувам. Лечението ми продължи около 6 месеца, като всеки месец имах контрола. Мъжът ми също се изследва и при него имаше трихомони. Той се излекува сравнително бързо, за около 3 месеца. Бих искала да кажа на всички, които сега са им открили трихомони - ДА НЕ СЕ ОТКАЗВАТ НИКОГА!!!!Лекуват се, просто трябва да си при правилните хора. Срещнах се с много лекари през годините (препоръчани ми от някой че са добри), предписваха ми лекарства, но течение отново имах.....но въпреки всичко аз не се отказах и продължих да търся моето спасение от тези гадини. Вярвам, че когато ви е поставена правилната дианоза - ще имате и правилно лечение. Понякога то е бавно и продължително, но не безкрайно. Ако някой желае да му кажа лекарите, които ме излекуваха, да ми пишат на ЛС. Не губете надежда, живота е затова, за да водим битки всеки ден!!!!

# 384
Здравейте! Може ли малко инфо? Винаги ли ,когато се пуска вагинален секрет и съответно спермограма при мъжа се изследва за трихомони или трябва изрично да е упоменато. Пусках си минала седмица с приятеля ми изследвания. При мен излезе candida-гъбичи, а при него enterococcus feacalis, но дали когато са изследвали в лабораторията са гледали за трихомони или това си е отделно изслеване, за което трябва да упоменеш специално?

# 385
Днес си пуснах урина, 15-20 дена след последният прием на Орнисид форт 500. Нямам трихомони в урината. Слава на Бог. След още 20 дена, ще си пусна отново или направо ДНК тест за тези гадове, 37лв е цената. Поръчвайте си Орнисид от Турция, кои като намери и почвайте да се лекувате, не се отчайвайте. Успех на всички.  Peace

# 386
Здравейте.

И аз съм нападнат от тези гадове,вече от 7месеца.До сега три курса на лечени.1курс флажил и фасажин-гадините са още тук.
2 курс Орнисид форт 500 пет дена сутрин и вечер-гадините отново са тук.
3курс Орнисид форт 500  осем дена сутрин,обед и вечер-гадините отново са тук.
Говорих с лекаря днес като ми препоръча френските прахчета Секнол,ще пробвам и тях 10 прахчета се пият един път на ден като се редуват един ден пиеш един почиваш общо 20 дена.Но до като дойдат смятам да направя ударна доза с орнисид 3 хапчета едната вечер ,почивка,на третия ден пак 3 хапчета.

# 387
Здравейте, записвам се в темата сега се борим с това. По-скоро започваме борбата. Прочетох, че с бг препарати няма голям успех при лечението? newsm78
Явно всичко ще трябва да перем на висок градус само не знам как ще изпера матрака, защото все пак и до него стигат гадинките сигурно?! Shocked

# 388
Може ли да дадете името на доктора и града. Блaгодаря предварително - може и на лични.

# 389
Момичета пробвали ли сте с чеснови глобули - вършат работа при гъбички. Четох на английски, че чесънът убива трихомони и куп други бактерии...

Общи условия

Активация на акаунт