За ПАП 3 - ІІІ тема

• 147 855
  • 177
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, реших да се включа в темата, тъй като и аз преживях миналата година този кошмар. Откриха ми ПАП 3 и ЦИН 3 и всички доктори, с които се консултирах бяха единодушни за конизация. Аз обаче много се притеснявах от факта,че не съм раждала и съм на 24 години., и реших да се подложа не на стандартанта операция,а на един нов метод - с електроконизация(нещо като лазер), което е по стадящо за жени, които не са раждали като мен. Беше малко неприятно, но е за 10 минути.
На всички, които се притесняват искам да дам кураж - да се излекуват.
Ако някои се интересува по-конкретно за този метод ще пиша -казва се LETZ.
Стискм палци всички да се излекуват бързо.

# 31
  • София
dorabella , къде ти правиха LETZ.? Защото доколкото знам в София на 1-2 места го има само ?

# 32
Правиха ми го в една частна клиника на Д-р Божидар Славчев. Намира се в кв.Стрелбище, а самият д-р е едно от светилата,както казват в хирургията. Хубаво е да се направи преди М...,но е ясно,че първо д-ра прави подробен преглед,за да прецени дали е възможна тази операция. Клиниката се намира на ул.Костенски водопад, а самата операция струваше около 300лв.

# 33
M.V а какво каза Кърлов ако нямаш ЧПВ как ще процедирате?При мен нещата също се развиха за около 8 месеца от ПАП2 до Пап 3а-в.
CINDER какво да ти кажа много е тежко но не мисля че конизация ще пречи после да забременееш и родиш.Ще направят серклаж и така.А пък никъде не съм чела да пречи точно на забременяването.Виж във първата такава тема имаше една мама която след конизация и то на години си роди детенце разрови се и прочети.Мисля си че трябва да си направиш конизацията за да си спокойна че е премахната заразената част а и може да не е скалпелна а електрическа нишка за която съм чувала че е по щадяща.От къде си и при гинеколог онколог ли ходиш?

Здравей! Много благодаря, че си отдели време да пишеш ... нямах възможност да вляза във форума през последните седмици. По повод забременяването... може би не се изказах добре, разговарях с лекар-специалист по стерилитет, който сподели, че конизацията би могла да се отрази неблагоприятно на възможността за износване на бебето Sad. знам ли... иначе, всички цитонамазки, биопсия и т.н. са гледани от специалисти в Онкологията. Лекарят, при когото ходя е категоричен, че при това ми състояние, няма нужда да се пристъпва към конизация. Казва, че състоянието ми е напълно под контрол и че към настоящия момент не се налага конизация. Сега периодично изгарят мястото. Дано да има ефект. Охх, направо не знам как да постъпя Sad

# 34
  • Димитровград
Аз утре отивам за типизация и контролна цитонамазка след конизацията.Дано да е наред всичко. Praynig

# 35
Момичета-някой чувал ли е или може ли да каже нещо за инфекция с името-ГЕНТИЛОМА,май така беше Embarassedбях толкоз паникьосана че не съм сигурна сета гочно как се пише Rolling Eyesта въпросната инфекция ми се установи след профилактичен преглед на ЦИТОНАМАЗКА излезе че съм 2-3 група и имам тази инфекция newsm78Гинеколога каза че е или предадена по полов път или е вирусна инфекция,та да ви питам някой нещо знае ли по въпроса Praynig

# 36
  • Димитровград
Потърси в гугъла.

# 37
Ная може ли да кажеш името на лекаря от Стара Загора  bouquet

# 38
Здравейте!Моите проблеми изглежда сега започват,но малко се поуспокоих като видях колко жени са минали през това.Цитонамазката ми беше 3А-В.Обяснете ми това по-лошо ли е от 3В или е средно между Аи В?Вчера ми правиха пробно абразио и сега не знам как ще дочакам резултата...Забравех да кажа,че на резултата от цитонамазката беше отметнато "без HPV".Това трябва ли да ме успокоява малко?

# 39
  • Димитровград
milnik 1968,не казваш при кой лекар си,какви са прогнозите,какво са ти казали?
Вариантите са два-или ще те наблюдават,или ще те конизират веднага(както мен).И в двата случая може би ще ти направят първо биопсия,защото излизат по-точни резултати.Успех!!! Peace

# 40
Гинеколожката ме изпрати за биопсия,а в клиниката ми говореха за абразио.Каква е разликата?

# 41
  • София
момичета, имам днес в 14.40 час при проф. Карагьозов, записан от преди два месеца, но за съжаление съм възпрепятствана и няма да мога да отида. иска ли някой часа или да се обадя да го отменя?
ще изчакам до 12 часа на обяд и ако не ми се обади никоя от вас ще го отменя.
поздрави!

# 42
Моля ви разчетете ми тези неща и ми кажете честно имам ли основания за притеснение:
Цитонамазка:ПАП 3А-В,без HPV,нискостепенни ПИЛ.
Диагноза на болничния:Дисплазия коли утери
Сега чакам резултати от биопсията и не знам на кой свят съм.
Моля ви,пишете!

# 43
  • Димитровград
Успокой се!Като излезе резултата от биопсията след 10 работни дни ще ти кажат какво ще стане.

# 44
Благодаря за куража!Дано няма нищо тревожно!Имах нужда да го чуя от някого...

Общи условия

Активация на акаунт