Шареният свят януарчета откриват, все по-рядко те заспиват!

• 13 217
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • София, Дървеница
Благодаря на всички за пожеланията  Hug    Hug
Лактацията я подържам, защото на всяко хранене давам по-малко от болната гърда, после от здравата..
Става въпрос, че кърмата в болната е по-намаляла, но "шъ' съ опраим..."
Лошото е, че ме уплашиха, че ако до два дни възпалението не намалее, ще ме пращат на хигург  Close Дано устискам  Praynig
Лек ден!

# 211
  • На едно ветровито място...
Леле iva_top дано да се оправиш,и да не се налага хирург Praynig ooooh! звучи доста сериозно!!

Много кофти това време,надявах се следобед да изгрее слънце ама уви.
За захранването-рано май го почваме този въпрос да го обсъждаме newsm78, според мен да поизчакаме летните месеци-и тогава със слънчевите плодове и зеленчуци, напълно съм съгласна че в момента купуваме нитратни..Аз лично съм решила да захранвам след 5 месец- ще видя и как се развива Ники, и ще преценя.
За витамините- от десет дена пия пре-натал - купих си ги ,защото то бебото си ги взима с кърмата от мен -пия или не пия витамини той си ги набавя за моя сметка, а аз нещо тази пролетна умора почна да ми се отразява - нося се като ударен самолет,спи ми се и въобще ..пия ги да живна малко.Без това само ябълки ям ,и моркови отвреме навреме.Ще обеднея на витамини Simple Smile,затова взех мерки.
Иначе по въпроса с кафето- пия всяка сутрин с мляко-правя си го по-слабо .Докато бях бременна толкова да ми се пиеше кафе- умирааааах си да помириша кафетата на колегите Sad Ама аз съм си кафеманка по принцип.Затова сега си позволявам по едно на ден- сутрин ,след като току-що съм го кърмила- че да се размине докато дойде следващото хранене Whistling-за последното не съм много сигурна ,ама ..надявам се да е така.

забравих да ви попитам - с какво мажете беоците след баня- аз измазах едно шише на Хипп бебешко олио,сега съм с нивея беб.олио,обаче от няколко дена забелязвам че кожичката му е суха,даже на места се лющи  #Crazy newsm78...И се чудя дали да не купя мляко / тоалетно мляко/ -за бебета след баня да го мажа вместо с олиото?!
Големия все с бебешко олио съм го мазала, от главата до петите Laughing,та сега незнам?!

# 212
Така образно си представих как имам една тръба от устата ,която отива до гърдата ми и всичко що хапна отива в бебето ,че не се въздържах . Ами нали имаме черен дроб, който обработва токсините,който е доста по развит от този на бебчо, вярно че доста неща отиват,но те повечето са преработени.
Всяка майка си знае кое е най добре за детето и никой не желае да налага мнението на другите. Аз лично смятам, че плодовете от градината на баба са най добри и чакам да стане юнака на 6 месеца.

# 213
Oh Bojee  Boje...aman ot svekyrvi aman ot vsichko !!!
Nie chaaaaaaaaaak dnes proqdohme AM...napravo se stopih pokrai shterka mi  Tired
Bolni ...veche ne moga da spq spokoino ...samo kato se e nahranila togava se uspokoqvam inache... smile3511...Ne mi se iska da spodelqm kakvi gi e svyrshila svekyrva mi tozi pyt, che ste kajete che zaslujava neznam kakvo ...potresena sym prosto... ama shte kaja che da mi olekne..."DALA I KISELO MLQKO!" smile3515 smile3515 smile3515 smile3511 smile3511 smile3511 I az se chuuuuuuuuuuuudq tui dete za ko ne iska da qde za ko se obrina...i zashto zashto zashtoooo!!!Zashtoto nikoga poveche nqma da vidi baba si ei za tui!...Izvinqvam se che sym tolkova qdosana i che pak pisha na angliiski ..taka de s angliiski bukvi...iiii neznam nqmam dumi...!!!
Chak dnes sutrintta proqde Nutrilona si deteto..che i dopylnitelno iskashe...spinka si spokoinichko i sym dovolna  smile3521 dano da e taka i zanapred!
Spiram da pisha che...nqkak si ...kato se pouspokoq i ...kato si opravq kompuityra....

# 214
 fight ееее аман от свекита,бе!! Все умни идеи!!!!!!! ooooh!мойта и тя все бели ми прави,вместо да помогне..Не че се е залетяла да ми помага ,ама когато ми се е налагало да оставям сина ми при нея-все ми е било свито сърцето.На две години му беше дала ножица и листи-да си изрязвал Shocked пък тя-на компа,в чатовете Crazy. Или пък-бях му занесла плодово кисело мляко да си хапне за следобедна закуска-тя не го отворила дори-бучнала една сламка- да го ПИЕЛ!!Детето гладно било и му дала желирани мечета,вместо млякото с бисквитки!!Направооо!
Каква ли свекърва ще бъда и аз Embarassed
EleoHopa-не се ядосвай повече- дано бебка да се оправи Wink и да започне да си хапва добре..

# 215
  • София
Ели- просто нямам думи- как може така тази жена. Моята свекърва не смее мляко да и даде ако не и кажа ,такава кротка жена.  Дано да спре да ти се меси ,че не ти завиждам. Praynig Hug

Ханна- много ти е бързо гостито- ама така е като родителите ви са наблизо , а моите чак в Бургас. като дойдат стоят по месеци- много ми е удобно ,но не съм свикнала да има други хора около мен. Embarassed

Фил-  и сега ще даваш ли пак капки за колики.  Аз затова се въздържам със сокчетата и пюретата ,че много ме е страх пак да не почнат колики.

И аз къпя сиянка  както е на снимката след всяко ако- или по три читири пъти на ден,  вечер в корито. Днес чак преди малко и дойде акото - то горкото не беше акало от снощи и направо беше много крива. сега вече се успокои и спи. Голяма е дрисличка Laughing

# 216
Ели, ууужас направо, аман от тия свекърви Whistling
Ханна, ние се разписахме за втори път днес, май ви изпреварихме Laughing
Леле, какъв рев имаше преди малко, нищо не можеше да го успокои, за пръв път така реве. Незнам от ваксината ли беше това чудо, или от лъжичката сок от ябълка дето му дадох вчера за първи път, а днес за втори. Сега се изака и се успокои и е усмихнат (слънце след буря). Но пък вчера след сока изобщо не плака, добре го прие, оф незнам newsm78
Отивам да го мия, че не търпи грам да му е мръсно!

# 217
  • Пловдив
Ели, ужас, ужас ..  #2gunfire
Ама ти къде си била? т.е. вие със свекърва си ли живеете или сте оставили Мария да я гледа за малко?

Мойто свеки винаги стои по малко. 2 часа най-много  Grinning
Аз не се оплаквам от нея. Иска да помогне жената, да се порадва на внучката си. Но никога няма да и даде нещо, което аз не съм одобрила.

Тони, аз преди мажех с Eucerin, сега и взех мляко на Нивеа за разнообразие.

matza83, да, изпреварихте ни  Grinning  Peace Ние още се пънем да излезе втората порция  Joy

# 218
Ханна мерси- ще купя и аз  Hug
Хихи,вие днес с тез акота с matza83...голям майтап...
Никола и той на 3-4 дена по един път,ама много течно бе!!Чудя се дали не е такова от вигантола!?Два дни не му давах и му се измени консистенцията,беше си с характерните семчици,иначе ги няма newsm78 - от както го почнахме тоз вигантол все е течно,много рядко,и се оклепва до врата чак ooooh!Пък как боядисва дрешкитееее

# 219
Здравейте!

Ива_топ - дано всичко отмине бързо  Praynig

За свекитата - ние като цяло се разбираме  Wink Е един път беше дала на Ивана половин лъжичка мед, след като бях забранила, но тя все пак беше вече на година и половина - имаше разяснения след това.

За нитратите - не се предават през кърмата, а детският организъм (не помня до 1 или 2 години) въобще не може да ги обработва - това го гледах в едно предаване преди време. Също така съдържанието на нитрати в плодовете е минимално, основно се съдържат в зеленчуците. Сокове не давам и няма да давам скоро. Всеки сам си преценява, естествено  Hug

# 220
Не съм се включвала днес, но пък от сърце се посмях на подсещащите свекърви
И ние сме в очакване на Големия дрисък, че днес ни е пети ден суша, надявам се да се отчетем По този повод му дадох 10 мл сок от ябълка, дано разхлаби положението Сока дадох както препоръчват тук - разреден с много вода

Аз също имам един бисер от мойта свекърва, дето го изтърси още докато бях бременна, ма още ми държи влага - Ти нали това бебе няма да го гледаш така както гледаш Васи? Това си е чисто признание за майчинските ми умения

# 221
Ханна, ние поднесохме и трета порция вече за днес Grinning
Вече съм 100% сигурна, че целия рев и тормоз беше от пустия му сок, а не от ваксината Whistling
Никакъв сок няма да давам вече, само да си измъчвам детенце, то беше рев, рев, ама толкова, че нищо да не може да го успокои е ужас.
Валя, със сигурност ще го разхлаби Гого, дано само не плаче като моя мъник! А и не е ли много 10мл като за пръв път, или с повече вода става newsm78

# 222
  • София
Ето ме пак Simple Smile
Ние днес изкарахме деня в МОЛ-а и резултата е че мама има нови дънки и блузка Simple Smile Доволна съм,Светльо поигра,после хапнахме,а Лъчи спа през цялото време с едно прекъсване за хапване!
Тамън се бях зарадвала ,че времето се е пооправило и утре ще кръстосваме улиците,а то гледам че сега пак вали Sad

# 223
Ами незнам, Маца, това са две чаени лъжички, аз все пак нямам намерение да почвам соковете, просто искам малкия да се изака, и рещих това да пробвам Ако не стане ще се търся някакъв друг метод

# 224
  • София
Па да взема да ви раздавам от моята кърма, като слабително  newsm78
Моят момък дриска нон стоп в чудо се виждам. С какво му раздразних така стопмаха и червата, като при нас няма свекърва, която да даде кисело млекце.
Мисля, мисля храните които ям вече се броят на пръсти. А акото все е слузесто. В петък сме на лекар дано изясним проблема.
Изчетох сума неща из нета и стигнах до извода, че може да е лактозна непоносимост отключена от ваксината. Нали се сещате, че ако го изтърся това на педиатърката, ще ме погледне косо и ще попита кога съм взела медицинска диплома  hahaha

Ели такива свекърви се държат под непрекъснато наблюдение щото са опасни(и моята е такава). С Ева ме питаше, ама сега от намеците на мъжа ми усещам, че ми е насъбрала и само чака да и се появим, за да каже: "това си е моето внуче, ще си го гледам както искам"  Wink

Общи условия

Активация на акаунт