МАЙчета 2005 (109)

• 12 734
  • 306
  •   1
Отговори
# 105
Дона, коремът пи падна с гръм и трясък на 6ти, родих на 12ти. Тапата изобщо не съм й разбрала кога, имах експлозивно изтичане на води и при мен с това се почна. Може и с водите да е изтекла, без да я видя. Laughing
Пожелавам ти лесно и безпроблемно раждане! Ех, много се развълнувах!

Нина, това якенце, което купих, беше 25 лв. Цените бяха между 25 и 41 лв, на якетата специално. Имаше избор - колебах се между 2-3. За момченца даже май имаше повече неща, но не мога да се закълна в това. Имаше разни сладурски жилетки, ризи, тениски. Момичешките ризи бяха около 18-24 лв, но с дълъг ръкав и не точно като за нея.  Тениските - около 12 лв., ако не се лъжа. Жилетките не ги гледах... Нямаше обаче избор на поли, дънки и къси панталони като за Теа. Шапката й е 10 лв. и е изключително сладка. Има и бебешки неща, въобще, стока има доста.

# 106
Изобщо имам чувството, че май дълго и "изключително" кърмените деца някак са по-злояди и невъзприемчиви към твърдата храна.

Аз не съм останала с такова впечатление Simple Smile

аз обаче съм на мнението на Дона. На Теа даже още й държи, още си е злояда. Вярно, че тя е захранена на 7 м. и половина, не знам дали и това няма значение. Изключително много напомняше нашия случай на този на Надето на Малейна Laughing Все едон за нас чета, с изключение, че тя харесваше определени купешки пюрета и определени от това, което аз правех. Иначе и аз я кърмех нощем почти до година и половина.

# 107
  • Варна
Това за злоядите го подкрепям и аз. Детелина е кърмена до 1г, но е захранена много рано и хранена с всичко. И сега няма проблеми с яденето, яде всичко, е почти. Само дето има проблеми със стомаха, които според мен са от захранването на 40 дни, а според мъжО са си физиологична особеност.
Иво го кърмих изцяло до 7м, захраних го трудно и по малко и накрая си имам един глезан, дето почтни нищо не яде и яденето става с кандърми и гоненка и се състои главно от кроасани, бонбони, бисквити и въобще всякакви сладости. Тук със сигурност имам и аз вина, но все си мисля, че ако не бях упорствала толкова с карменето щеше да яде повече неща.

# 108
аз обаче съм на мнението на Дона. На Теа даже още й държи, още си е злояда. Вярно, че тя е захранена на 7 м. и половина, не знам дали и това няма значение. Иначе и аз я кърмех нощем почти до година и половина.
Лора е захранена след 6- тия месец, но определено си е злояда...абсолютно подкрепям- повечето дългокърмени бебета са Злояди  ooooh!...И все още понякога Лорка се буди за нощно кърмене...но пък е спокойна душица...не ме тревожи...но нито купешки, нито изобретените от мен пю=рета могат да я впечатлят, както и храната от Млечна кухня  Sick

# 109
Явно моята ламя е изключение от правилото, а не обратното Laughing
Ама да ви кажа хич не мога да се оплача от ядене. Вчера например си изяде порцията спагети, след това дояде тези на баща си и взе да се заглежда и в моята чиния. Обаче аз я бях омела вече Laughing
Следобяд изяла една голяма кутия с ананас на шайби, беше оставила само две парчета, а това си е доста количество.
Един ден ми се сърди, че й дадох само две чинии леща, а тя искаше и трета Joy
Изобщо, мога да разказвам до безкрай за ламските й способности.
Разбира се, има си и трудни моменти, в които решава, че нищо не иска, но аз пък и не настоявам. Simple Smile

# 110
Ех,Феъри,как си мечтая за такова ящно детенце Heart Eyes.Нас не,че ми е злояд ама никак не е лесен с яденето.По въпроса с за кърменето не мога да дам мнение,защото кърмих Наско едва 4мес.
Аз от два дни съм се заела с пролетно почистване,ама вече съм на привършване и ще си отдъхна.Иначе пък днес ми остане време и за фризьор,и за малко шопинг с приятелка.Купих най-сетне машинка за подстригване и вече Нас ще си го продстригвам аз.Тази вечер дори я изпробвахме Laughing.
Иви ,едно голямо гуш на двете бонбончета Hug/и на теб,де Wink/.
Айде аз отивам да пера килим Crazy.

# 111
И Дени е изключение от правилото в такъв случай. Кърмен до почти 3 годинки -денем, нощем, когато си пожелае, захранен късно, ама яде като ламя. Ако му угаждаме всеки път като му се прияде нещо, би означавало да яде поне по 30 пъти дневно. Не му пречи да изяде шоколад, бонбонки, вафли и след 10 минути да си изяде супата, второто и да пита и за десерт (напоследък, варени яйчица) Crazy Пък е само 13 кг.

# 112
Сиска, в тази връзка, мислех да те питам: колко често суче Дени? Близо ли е до отбиване? До скоро ти казваше, че много често търси... а скоро каза, че веднъж в денонощие. Постепенно ли стана това или рязко?

# 113
Добрютру.

Хубав слънчев ден на всички!

bouquet

# 114
Здравейте!

Тази седмица наистина не ми остана време да драсна някой ред, но ще го направя сега. Flutter
Както бях писала, тази седмица ходих на профилактичен преглед при гинеколожката, при която раждах.Прегледа ме и ми взе  секрет за цитонамазка.Всичко, слава богу, е нормално. PraynigОт четвъртък, обаче съм с висока температура и раздразнено гърло.Пия лекарства, дано не разболея Вали. Praynig

Дона, стискам ти палци и ти желая успех!Убедена съм, че всичко ще бъде наред! Wink
Мартеа, искренни съболезнования за прабаба ти!Да почива в мир!
Иви, да цункаш и двете си сладуранки от мен и Вали! Heart Eyes

Пожелавам ви хубав съботен ден! Hug

# 115
Мартеа мойте съболезнования.
Честито якенце и шапка на Теа!
Дона на мене тапа не ми е падала, направо отидох да раждам,защото цял ден ми течеше нещо като вода,а то бавно са ми изтичали водите.
Успех Hug
Ники си папка,не мога да се оплача.Папка всичко,макар ,че готвено не яде много.
Ема да се оправя бързо smile3525

От нас лек ден,отиваме по разходки family  Nature Sunny 1swing

# 116
  • София
Дадох Зиннат - Ема и тази сутрин вдигна Т, 37. Надявах се да успее да се пребори с болестта, но не искам да рискувам повече да чакам. Пък и така ми беше заръчала докторката онзи ден. Сега спинка и на сън попя  Heart Eyes  "Кой нарисува тази дъга"...но със забързано темпо  Laughing

Ксения, атакувай докато е време. Ние големите поне можем да взимаме повече илачи.

Дона, и аз не бих могла да съм ти в помощ с инфо...каквото и да става, стискаме палци за безпроблемно раждане на здраво бебоче.  Praynig

За апетита - Ема в момента, заради болестта няма никакъв апетит, иначе си похапва доста, като и тя е на периоди. Изглежда слабичка, но всъщност тежи доста, 15 кг., за 102 см.

Ходих да видя апартамента, във вторник е сделката. Напредва работата, може пък и да вземат да спазят срока за А16 (30 септ.). Слънцето пече директно в двете източни стаи почти до 12 часа, което ме радва много. От другия месец се започва с изплащането на кредита  Tired

Смятах да ходим на цирк утре, но явно ще остане за другата седмица.

# 117
И моя малкия е явно "иzключение", zахранен е след 6_я месец, кърмен до годинка, всъщност той сам се отби постепенно като по учебник, пу_пу голям лакомник ми е, но zапочва да се влияе от zлоядия си батко.
Дона аz не zнам какво е да ти падне тапата, нали съм с две секцио, но си спомням, че корема ми спадна като се обърна бебето. Нали си имам ултраzвук на раzположение, видяхме че младежа е zаел правилната поzиция, но така или иначе имах планирано секцио в 38_та г.с.
Леко раждане  Heart Eyes
Дами наближава месец май, много се вълнувам дечицата ни ще станат на цели три години. Планувате ли тържества, подаръци, какви? 22_ри е в четвъртък и съм zамислила почерпка в групата (мъфини да не се цапат допълнително) и торта вкъщи. Купихме колело (цък), което бе планувано zа РД и сега трябва да търся друг подарък, подобаващ zа тригодишен.

# 118
  • Варна
Котарана, много интересно колело. Как се кара това нещо, като няма педали?

# 119
Ей ме на!Благодаря ви за отговорите!
Малейна,не си останала с грешно впечатление ,хапва си Радо,но от известно време яде по 2-3 лъжички ,особенно на обяд и толкова.Но днес ме зарадва с цяло пюре  от пиле на обяд!Решила съм да го отбивам,това е!Малко ми е кофти и не съм сигурна,че е правилно......но физически се чувствам доста изчерпана,а и психически де  Confused
Котаранке,хубаво колело!Парти ще правя за РД-то на Данчо в градината,но не точно на деня,защото нашия се пада точно на Велик ден! CrazyАз съм замислила подарък мотор с ак.батерия
Ще отида да си взема един душ,и да спинкам!Айде, лека ви нощ!

Общи условия

Активация на акаунт