МАЙчета 2005 (109)

• 12 724
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ема е болна, кашляше два дни, аз опитах да парирам нещата, но не би. Вчера като се събуди имаше Т, 37, после 37,4. Ходихме на преглед, предписахи ни обичайните илачи. Днес май е по-добре.

# 91
Привет!
Бързо оздравяване на Ема!
Иви, според мен наистина е по-добре да изчакаш още малко и да пробваш Теа в обикновена градина. Не мисля , че ще е подходящо за нея в специализираната....
Мартеа, и аз я харесвам тая марка. При нас в Лозенец има техен магазин, но  ми се виждат много 70лв за пролетно яке например, макар че е много сладко... Как са цените в аутлета?

Съжалявам за прабаба ти! Мир на праха й!

# 92
Здравейте на всички!
Да се отчета и аз. На Маги най-накрая и излезе и последния кътник. То са едни сополи-водичка и кашлица, ужас. От сутринта е подивяла и вади рокли от гардероба. Преобличаме се през 5 мин. Голяма фръцличка се очертава  Joy
Да се похваля. Вчера бях на заснемането на "Пей с мен" с Иво и Яница. Много ми харесаха, та в понеделник пак. Кофти е, че тогава е от 20ч., ама тати сам предложи  Crazy
Поздрави и прегръдки на всички, с пожелание за бързо оздравяване на болничките и много усмивки   bouquet

# 93
Момичета, започна да ми пада "тапата". Помните ли при вас как беше, колко време след като ви падна тапата родихте ? И корема през нощта ми се е смъкнал. Майкоууу, шашнах се нещо.

# 94
Дона, а контракции имаш ли?
Аз не мога да съм ти много от полза - тапата ми падна в болницата, значи около 4 часа преди раждането. Коремът не ми се е смъквал. Знам обаче, че вторите деца се раждат доста по-бързо от първите, така че може би не е лошо да звъннеш на лекаря си. Hug

# 95
Момичета, започна да ми пада "тапата". Помните ли при вас как беше, колко време след като ви падна тапата родихте ? И корема през нощта ми се е смъкнал. Майкоууу, шашнах се нещо.
Стига шаш, де! Като че ли ти е за първи път Wink
Не ми е падала тапата, но от всичко, което съм чела помня, че може нищо да не се случи дори и седмица Rolling Eyes. Нормалният срок беше 2-3 дена newsm78
Айде, помогнете на жената с информация от първа ръка !

Гуш, дано се оправи днес Ема.
Ава снощи вдигна до 37.4, но пък цял ден изкара без температура. Днес пак няма.  Имаме си и сочни залени секрети Sick

# 96
Дона,мисля че моята първия път падна 10 дни преди да започне раждането,но според док нямаше нищо страшно.По-добре се обади!Успех и стискам палци! Praynig
ДА ви се оплача-Радо не иска много да яде храна,обича да си се кърмим и това е Rolling EyesА на мен ми се иска да стана човек Mr. Green,в смисъл да мога да мръдна за повече от три часа без него някъде.Пробвах попара,месни пюрета не харесва,виж кашички обича,ама вода не пие,сокчета не.....От тази нощ съм решила да спра и нощното кърмене,абе иска ми се .....Я мамите с по -дълго кърмене да ме светнат как е било при тях,ако още си спомнят тоя период на захранване!
Иви,според мен Теа ще се чувства по-добре в обикновенна детска градина,но ти си знаеш най-добре .Желая ви да постигнете целта и малката сладурка скоро да тича ,Дай боже! Praynig
В наше село няма вода,има авария от снощи и ще я отстранят.... не се знае кога ShockedНо са обещали ,че утре сутринта ще има водичка.
Адри,ти публика ли беше на "Пей с мен"?

# 97
Дона, не се шашкай! Чака те най-прекрасното нещо на света, за което благородно ти завиждам   bouquet. Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане и да гушнеш най-сладкото и здраво бебче.
Дидка, аз Маги успях да я кърмя до 7-мия месец. Ако имах възможност бих я кърмила още, но... Напълно те разбирам как се чувстваш. Маги я кърмех по 40 мин. Докато се оправим и излезем то минало 1ч. и хайде след 2 часа пак. За водата не се притеснявай. Щом го кърмиш, няма проблем. А пробвала ли си със сламка да му даваш вода и сокчета? Или пък сам да го пробваш да яде. Може да му стане интересно и докато се маже да се излъже и да похапне  newsm78.
Относно "Пей с мен" - да, публика бях. Не съм някоя прикрита известна личност  Joy

# 98
Тя тапата почна да пада, не е паднала цялата. А докторът ми ще бъде събота и неделя на конгрес, но ми се ще ако се почне по-рано поне да си е в София Praynig и все пак да родя със секцио, защото не е ясно изтрепах ли ги тея стрептококи с антибиотика Confused Каза ми да пия магнезий 3х2 и да си почивам повече. Тъкмо вчера търчах като козичка след Пламен в парка с шкембака Laughing
Дидка, кърмих Пламен изключително до 6-тия месец, но после го захраних бързо, беше ме страх за хемоглобина. Като цяло беше много злояд докато не почнах да му готвя аз, което стана към края на 11-и месец. Иначе беше голям тормоз с бурканчетата ooooh! Пробвай с домашно приготвени пюренца, ако сега го храниш с готови, може повече да му хареса. Пламен също вода не близваше до 11 месец, сокове пък много по-късно пропи, и то и сега пие само портокалов сок и от време навреме сок от ябълка. Сега се сещам, че много харесваше всъщност на Гербер зеленчуковите пюрета, в тях има повече подправки, ароматни са и не са така гъсти newsm78, ако не си ги пробвала, опитай. Изобщо имам чувството, че май дълго и "изключително" кърмените деца някак са по-злояди и невъзприемчиви към твърдата храна.

# 99
Изобщо имам чувството, че май дълго и "изключително" кърмените деца някак са по-злояди и невъзприемчиви към твърдата храна.

Аз не съм останала с такова впечатление Simple Smile. Миша също беше само на кърма до шест месеца, кърмих я до десет месеца, захраних я много бавно и постепенно, защото тя в началото не искаше. Започна да иска твърда храна като й давах с пръст да яде, а не с лъжица. Свикна си бързо с манджата Laughing
Обаче тя пък не искаше изобщо домашно приготвена храна, само купени пюрета Crazy

Дона, наистина, почивай, не се натоварвай и само не се притеснявай, всичко ще бъде наред, сигурна съм Simple Smile

# 100
Дона, при мен тапата започна да пада в петък вечерта. Нямах никакви контракции, нито болки. Събота целия ден се влачеше, като започваше да се примесва с кървави жилки. Чак в неделя вечерта ми изтекоха водите и 2-3 часа по-късно ми започнаха контракциите и след още 2 часа родих. Много силно ти стискам палци! Всичко ще бъде наред! Hug

# 101
Дона, успех! Имай си едно наум, щото наистина вторите деца по-бързо излизат от първите!
Дидка-питка, може зъб да го мъчи младежа и временно да не ще да яде и да предпочита да суче...  newsm78 бях остнала с впечатлението, че иначе има апетит... Аз на Надето сама правя пюретата, кашите ми виж, хич не ги ще, но пюрета на картофена основа (с кърма  Crazy) ги обича. Едва от седмица обаче тя яде с апетит и изяжда по около 50-70 г веднъж дневно. Нали помниш, ние бяхме на диета заради кръв в акото. Иначе гърда и това е. Нощем си хапва поне веднъж. На Марти успях да махна нощните едва на 1.5г и то със зор, тогава забременях. Той си е малко цицоман. Успех, каквото и да решиш. А, вода още не давам.
Гуш, да се оправя Ема!  Praynig
Мартеа, моите съболезнования за прабаба ти! Тъжен уикенд ти се очертава. Дано в личен план просветлеят нещата  Praynig

бъдете здрави!  Hug

# 102
  • Варна
Дона, стискам палци. Hug
Мартеа, моите съболезнования.
Дидка, Иво прояде след годинката и то само каквото той иска. И сега си е така, за съжаление.
Ние сме вече в Русе. Тук нищо ново. Дядо си е все така нито много зле, нито пък добре.

# 103
Дидке Питке да не те отчайвам  Hug  Heart Eyes, ама и Лора е почти само на кърма- ще стане на 1г.4. месеца Laughing...прояде всичко, но по мъничко колкото да не е без хич, не харесва пюрета и каши и мачкано...а предпочита да дъвче, което мен идеално ме устройва /за разлика от кака и, която все още иска да мачкам разни неща  Confused//...хапва супичка, парченца от филийка...ама общо взето си кусва, отклкото да се храни  Mr. Green- фина мацка 9 кг. 300. Whistling
Дона тапата не ми е падала  Rolling Eyes, но определено втприте излизат по- бързо...гушки и всичко ще е наред... Peace Praynig Peace
Уф, моичките ревът да им обърна внимание...досега готвих  Tired

# 104
Момичета, благодаря за стиснатите палци, много сте милички! Аз нали не съм раждала по вагинален път и сега ако бебето тръгне само ще ми е за първи път, макар, че сме решили с доктора да е секцио. Важното е, че днес ми каза, че резултатът от микробиологията е перфектен!
Феъри, а за дълго кърмените деца може би се изказах прибързано, съдейки от моето и още две други бебчета. Виж, Миша пък не е била злоя Peaceда

Общи условия

Активация на акаунт