РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

• 263 970
  • 788
  •   1
Отговори
# 360
4 малки или 4 големи пакета с бисквити сложи?

# 361
Сложих два малки пакета житен дар и един голям който е около 280 грама, не можах да си обясня защо 1лтр мляко не стигна. По скоро стана много сочно, а на места хрупкаво, не е като цялостна консистенция, а някак си на парчета седи  newsm78
На колко дребно трошите бисквитите, да не би това да е проблема, моите на ръка ги чупих?

# 362
и аз на ръка ги чупих, най малко трябва да са счупени на четири, а може и на повече. Да не би да не си я разбъркала добре. Аз сложих 5 пакета и накрая се оказа че е имало място за повече. Сега ще я направя с 6 независимо че в началото ще изглежда суха. Не мога да се сетя защо се е получило така, да не си забравила маслото?!

# 363
Сложих едно пакетче, и два шоколада.
И на мен ми е странно, и аз чупих на 5-6 парчета, биквитката.
А в какъв съд го правите, аз нямам толкова голям, направих го в тенджера, покрита с фолио, и може би понеже внимавах доакто бъркам да не скъсам фолиото и не съм объркала хубаво  newsm78

# 364
Аз я правих в голяма купа, в тенджера ми се струва по неудобно. Да, тоя момент с фолиото е малко неприятен. По добре е без фолио, в дълбока тава, да може да се бърка спокойно, а после не е задължително да се обръща. Струва ми се че ще стане по лесно.

# 365
joya, aз я правих като пропорции точно по рецептата, в най-дълбоката ми тенджера (,че като видях количеството натрошени бисквити се стреснах).
Млякото най-последно го сложих като постепенно наливах, бърках малко, пак наливах и така 1л. През следващия 1 час я разбърквах на няколко пъти, всичко се смеси добре и си попи и едва тогава вече я прехвърлих в тавичка с ринг (ако искате може с фолио) и я оставих да се стегне. Стана разкошна, отгоре за търговски вид намазах с течен шоколад.

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 09:09 от Amica

# 366
Здравейте,някой пробвал ли е да  сложи бисквитената торта в силиконова форма,тя се огъва лесно,и ще се извади без проблем!Мисля да пробвам.

# 367
joya да не би да си изсипала всичкото мляко на веднъж? Аз правих тортата втори път и изсипах всичкото и не се получи. Точно този ефект стана - на места бисквитите бяха разкашкани, а на други хрупаха. Пак си я изядох  Mr. Green но за другия път ще знам.

# 368
М@я точно, наведнъж го ливнах  Embarassed
Ама не съм разбрала че трябва постепенно, да се слага.
Ох винаги си има някоя тънкост и аз вианги я пропускам, когато реша да се правя на сладкарка Simple Smile

# 369
М@я точно, наведнъж го ливнах  Embarassed
Ама не съм разбрала че трябва постепенно, да се слага.
Ох винаги си има някоя тънкост и аз вианги я пропускам, когато реша да се правя на сладкарка Simple Smile

по-добре така и след това да е ок,а не като мен първия път винаги става и после ПРОВАЛ,когато си мисля,че няма къде да сбъркам Embarassed

# 370
Момичета здравейте, Не съм писала досега във вашата тема а и да си призная не успях всичко да прочета,но искам да питам.
Месец януари бяхме в един хотел в Старозагорските минерални бани и се хранехме само в ресторанта на хотела който имаше стархотно меню и всичко беше много вкусно,Но последната вечер си поръчах Постни лозови сърмички.Казвам Ви цял живот ще ги помня тези сърми.Такава вкусотия не бях яла.Два пъти приготвях оттогава рових се из нета за разни рецепти обаче и двата пъти мъж ми вика:"Нямат нищо общо"
Незнам в някаква марината ли бяха киснати сърмите или пък само листата но моля ако някоя от вас има идея как се приготвя такава вкусотия да пише.

# 371
За кой хотел става дума?

# 372
Калиста

# 373

Любимият ми хотел там. Heart Eyes
За съжаление не съм опитвала сърмичките там, но следващият път ще го направя.

# 374
Totally*Av4e ,а Боровинковия чийзкейк опитвала ли си?Ауууу като се сетя и само преглъщам.Момичетата тук от форума казваха че на KFC бил много хубав.Не съм го опитвала но този в Калиста беше newsm74

Общи условия

Активация на акаунт