РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 263 631
  • 788
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 1 253
pokita дозата тесто е за 2 правоъгълни тави от тези, които вървят с фурната. За да стане тънка пицата.
Моята фурна също е от новите - Електролукс и имам специална програма за пица - 200С, нагревател отдолу и вентилатор отгоре. Става супер. Провери дал имаш такава програма.
Ако нямаш печи на 200-220 (бих пробвала първия път на 200). Аз лично пека като сложа тавата най-долу във фурната за да стане хрупкава пицата.
Абе първия път пробваш и после коригираш грешките Simple Smile
Аз лично след първия опит добавям кашкавал на отгоре на пицата, защото така ми харесва повече Simple Smile в оригиналната рецепта не е така Simple Smile

# 301
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Здравейте,

търсех рецепта за тесто за пица и попаднах на предишната тема, в която харесах рецептата, цитирана от sylya за пица Верди.
Направих тестото, но все още не съм я изпекла, защото исках да Ви попитам преди това:
1. В рецептата от първия пост пише, че се пече на 250-300 градуса за 10 мин, а после самата sylya (ако не греша) пишеше някъде, че се пече на 180?! Моля Ви, който я е правил да сподели на колко точно градуса се пече?
2. Къде се поставя тавата в самата фурна: най-отдолу направо на пода на фурната или посредата на решетката? Моята фурна е сравнително нова gorenjie и смятам да направя в кръгла тава, по-малка от правоъгълните, които са към фурната.

Много ще съм Ви благодарна, ако ми помигнете с мнения. Hug

За 1 пица ползвам 1/4 от дозата дадена от sylya.
Аз я пека на 260 С  , първо 5 мин. на долен реотан , следващите 5 на горен и я изваждам
По средата на фурната я слагам .

# 302
  • Мнения: 383
pokita дозата тесто е за 2 правоъгълни тави от тези, които вървят с фурната. За да стане тънка пицата.
Моята фурна също е от новите - Електролукс и имам специална програма за пица - 200С, нагревател отдолу и вентилатор отгоре. Става супер. Провери дал имаш такава програма.
Ако нямаш печи на 200-220 (бих пробвала първия път на 200). Аз лично пека като сложа тавата най-долу във фурната за да стане хрупкава пицата.
Абе първия път пробваш и после коригираш грешките Simple Smile
Аз лично след първия опит добавям кашкавал на отгоре на пицата, защото така ми харесва повече Simple Smile в оригиналната рецепта не е така Simple Smile
exxo, благодаря много за бързия отговор!!!!
Взех голямата правоъгълна тава и ще действам  Laughing
Упс, забравих да попитам колко време я печеш на тази програма?
Благодаря отново    bouquet

# 303
  • Мнения: 1 253
pokita ти вече си я изпекла пицата, така че сподели какво стана Simple Smile
12-15 минути.
Както раздавах акъл за пици и се бях приготвила да правя пилешки неща, малката ме подюрка да правя пица та и аз набързо спретнах една Simple Smile
Много добра рецепта! Аз само си добавям сол в тестото.

# 304
  • Мнения: 1 461
kar4ita , аз като един Тома Неверни, да те питам.  Laughing Когато разтопиш шоколада и добавяш млякото, на огъня ли или после слагаш млякото върху бисквитите? Попива ли се всичкото това количество без нишесте. Да не ми стане каша с мляко и бисквити?  Crazy Може ли да се обърне тортичката на чиния за торта?
Я пусни една снимка, че нещо не ми стана ясно.  Peace


Здравей
първо си разтапям шоколада и маслото на водна баня ,след това натрушавам бисквитите , слагам смлените орехи отдоло слагам фолио за да може да се обърнe по лесно тортата ,добавям  шоколада с маслото след това добавям студеното мляко и разбърквам и така на определено време разбърквам торатата  и я  оставям в хладиника  за около 3,4 часа  след това я обръщам
тук имам една снимка  но тук съм сложила повече шоколад и локум  по принцип е по светъл цвят самата торта   
http://kar4ita.multiply.com/photos/album/43/43#19  тази рецепта е взета от самата сладкарница не съм си я измислила аз и другите ми колежки си я правят в къщи успешно

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 00:20 от kar4ita

# 305
  • Мнения: 984
kar4ita фен съм ти  Hug Много ми хареса тортата  Mr. Green Благодаря за рецептата  Hug
Утре ако остане ред ще пусна снимки. Прилича ми на домашната торта от сладкарница Неделя - любимата ми  Mr. Green
Аз сложих 2 големи пакета Житен дар /нямаше повече в магазина / от 275 гр и малко по-малко мляко /един литър без една чаша/. Добре че изчаках с доливането на мляко! В началото се съмнявах дали ще стигне, но след бъркането стана прекрасна!

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 15:04 от М@я

# 306
  • Мнения: 1 461
М@я много се радвам че се е получила  Hug Grinning рецептата е с по малкия грамаж обикновенни бисквити ,както казах рецептата е от известна сладкарница в Варна ноо не ми се споменава името й

# 307
  • Мнения: 984
Да, аз исках да взема 3 големи пакета, но нямаше. Затова така се получи...

# 308
  • Мнения: 2 144

http://kar4ita.multiply.com/photos/album/43/43#19  тази рецепта е взета от самата сладкарница не съм си я измислила аз и другите ми колежки си я правят в къщи успешно

Така си я представих и аз, но не бях сигурна. Ок, благодаря ти! Ще се пробва непременно. Лесна за изпълнение е. Пък като я опитам, може и да се подсетя за коя сладкарница става дума.  Wink  Laughing

# 309
  • Мнения: 383
Здравейте,

вече след като за първи път правих пица (по рецептата на sylya за пица Верди), мога да споделя какво се получи.
Първо благодарности на exxo и E&M за светкавичните отговори вчера!  Hug

Прелистих упътването на фурната (gorenje) и видях, че има същата програма за печене на пици, на която я прави exxo: "Долен нагревател и вентилатор".  На тази програма пекох пицата на 200° в голямата правоъгълна тава, поставена най-отдолу направо на пода на фурната, НЕ на релсите, около 15-тина минути. Резултатът: отдолу порозовя, отгоре, дори с настърган кашкавал най-отгоре, не се препече прекалено. С изпичането се справих мисля добре, благодарение на вашите съвети.  omm 

Но не беше перфектната пица, както по пицариите. Първо, защото ми се залепи на места за тавата, въпреки че я бях намазала с олио. После разбрах, че е трябвало да наръся в тавата и брашно, но беше късно. Освен това, след като опитах ми се стори доста безсолно тестото (exxo , едва сега видях че си писала и за солта  Close) и някак ронливо, трошащо се, не така "гъвкаво" или жилаво както е по ресторантите (всъщност не знам дали е добре да е такова жилаво и трудно режещо се както по пицариите?!). Но може би солеността зависи от нещата, които се сложат отгоре, а  "гъвкавостта" - не знам от какво.....
Другото, за което си е изцяло моя вината е че сложих 2/3 от тестото, а не както трябваше по препоръките 1/2, защото тавата ми се струваше огромна за половината тесто, а нямах с какво да го разстела/разточа равномерно. В рецептата пише, че не се точи, но според мен при самото разстилане в тавата ще стане по-добре, ако се разточи директно в нея. Затова вече се сдобих със силиконово валяче за точене, с което днес разточих останалата 1/3 от тестото в сравнително малка тавичка и направих нещо като пърленка, намазана със смес от смлян чесън, зехтин и босилек и поръсена с нарязани маслини, натрошено сирене и настърган кашкавал  Mr. Green
Стана много вкусно, пробвайте!!!   chef

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 19:50 от pokita

# 310
  • Мнения: 2 144
На мен не ми залепва тестото Верди в тавата, дори и да е само с олио намазана. Всъщност, винаги така я правя.
Ще ви кажа един трик /показан ми е от готвач/ как да разточите тестото върху масата и да го прехвърлите после в тавата. Разточвате си го върху масата, според формата и големината на тавата. После намазвате с мазнина или поръсвате с малко брашно самото тесто, както е разточено и го сгъвате на две. Пак намазвате или поръсвате и отново сгъвате на четири. Вече повърхността му е по-малка и можете спокойно да го повдигнете от масата, и да го поставите в края на тавата, така че като го разгънете да заеме точното си място. Дооформяте, ако е нужно.  Peace

# 311
  • Мнения: 4 358
Аз също точа тестото за пица Верди.По тънко и по хрупкаво ми става така.
А и също добавям мъничко сол.Безсолно ни е иначе Peace, но това е въпрос на вкус де. Ако се сложи синьо сирене примерно отгоре или друго нещо солено може допълнителното сол в тестото вече да е излишно.

# 312
  • Мнения: 1 253
И при мен не залепва пицата. Мажа тавата само с олио. Също разточвам, защото ми е по-лесно и по-равномерно.

# 313
  • Мнения: 1 461
на мен един готвач ми показа да мажа тавата с два вида мазнини аз мажа с олио и маргрин и никога не ми е залепвала  Peace

# 314
  • Мнения: 46
Здравейте момичета.Съвсем случайно попаднах в този форум и съм във възторг.

При последното ми посещение в БГ през миналото лято ядохме бирени кюфтенца в Хепи.Много ни се харесаха, но за голямо съжаление не мога никъде да открия рецептата.
Много ще съм благодарна ако я имате и я постнете тук Blush



Happy Valentine Day  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт