РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 263 541
  • 788
  •   1
Отговори
# 525
# 526
  • Мнения: 1 088
а как съм изтървала   chef

# 527
  • Мнения: 326
Записче и от мен  Peace доста интересна тема   bouquet

# 528
  • София
  • Мнения: 436
Запис!   bouquet

# 529
  • Мнения: 892
И аз се записвам в темата.
Много е вкусна  chef

# 530
  • Мнения: 2 883
Интересна тема  Flutter
Преди време съм хапвала много интересен десерт в Годзила с моркови, сметана, мед, канела... някой ако може да ми съдейства с цялата рецепта? А също и пиците им там са разкошни, но са по - различни от това тесто на пицария Верди, което сте коментирали по - напред в темата  Thinking някаква идея какво е по - различното?
Много интересни рецепти сте дали напред, извадих един доста голям списък с ястия, които мисля да приготвям скоро  Heart Eyes Благодаря   bouquet

# 531
  • Мнения: 1 745
Да ви се похваля как направих дюнери. Използвах вместо питки пърленки от ЦБА, изглеждат точно като питки за дюнери. Запържих в тефлонов тиган с много малко мазнина обезкостено пилешко месо от бут, поръсено със следните подправки: канела, индийско орехче, смлян бахар и смлян карамфил. Соса направих от кисело мляко, майонеза, чесън на прах и малко сос "Уорчестършир". Добавих зеле и бланширани картофки, които не пържа а пускам за малко в микровълновата. Станаха супер, детето вече трети ден само това иска да яде.

# 532
  • Мнения: 2 144
Да попитам в темата - някои линкове към рецепти, като този:


са по-скоро линкове към старата тема. А не към рецептата.
Там са все пак 24 страници.  Rolling Eyes

Някаква грешка ли има?

# 533
  • София
  • Мнения: 119
Някой случайно да има рецепта за "Телешко с картофи по китайски"  Praynig

Търсих доста в нета, но нищо не намирам  Confused

# 534
  • Мнения: 958
Търся отчайващо рецептата за охлюви с масло и билки на Мезон Годет в София.
Помагайте защото се пристрастих, убийствено вкусно, доста скъпо за ежедневно, но вече два пъти поръчвам от там, а мъжо ме гледа на кръв. На децата също им хареса, а порцийката е 5 охлюва, не ми излизат много сметките. Simple Smile)))

# 535
  • Мнения: 0
Здравейте, някой много назад в темата беше питал за супи като по ресторантите и по специално -  защо са такива гъстички. Като продукти човек може да сложи каквото му е вкусно - хватката е в застройката. Четвърт главичка лук се запържва в повичко олио. Като се позапържи, но да не е вече кафяв лука, че не е приятно после в супата на изглед де, се прибавя супена лъжица брашно и като се позапържи и то прибавяте 2-3 супени лъжици кисело мляко, разбърквате и изсипвате в супата. Ако млякото е по гъсто, прибавете и малко водичка. Това е за бяла застройка. Ако искате да има леко жълтеникав цвят, като при яйце, към лука се прибавя и един настърган на ситно морков и се запържват заедно. Яйца няма. Те са нетраен продукт, а и многократното затопляне не им понася добре  Wink  Дано съм полезна  Peace

# 536
  • Мнения: 4 444
Ruve, за пръв път чувам да се пържи лук при супа. Но не пречи да пробвам, това с моркова, че не обичаме бяла супа.   bouquet

# 537
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 140
Случайно попаднах на публикацията на RuVe и ми допадна много. Та се хванах да чета темата. Супер неща сте споделили.  Hug

# 538
  • Мнения: 0
И на мен ми беше малко странно, когато майка ми каза за тази застройка, но като я изпробвах и ни стана любима. Пробвайте смело  Peace Само забравих да кажа, че след като се изсипе застройката при супата се оставя малко още да поври. А и хубавото е, че човек може да варийра с брашното, за да стане по-редичко или пък по-гъстичко - на вкус  Flutter

# 539
  • Мнения: 382
от готвач ,в ресторант ,знам че си приготвя предварително сварени и надробени видовете меса за различните супи/агнешко,пилешко,телешко,свинско/,които съхранява в хладилник, а застройката я прави след поръчката на клиента.Обясни ми ,че така никога няма стара супа и нищо не се изхвърля,а клиента получава току-що застроена супа.Още каза,че използва традиционната застройка с яйце  и кис.мляко.
 Тази ми звучи малко странно със запържения лук,но ще се изпробва...

Общи условия

Активация на акаунт