Раз, два, три, ще съм ученик, нали-набор 2001

• 17 346
  • 362
  •   1
Отговори
# 240
  • Ланкър, планините Овнерог
Офффф, с тези тестове е голям ужас за мен. Танти дори и не знае какво е това и не мисля да й го изяснявам, че ще вземе да се притесни предварително, а и аз самата не знам какво ще представлява. Най-лошото е, че го разбрах наскоро и случайно. И от мен разбраха още доста родители. Никой не знаеше за този тест-при подаването на молбите казаха, че няма да има. Сега знаем на коя дата и от колко часа, но нищо повече, дори и в коя стая ще е не е ясно  Crossing Arms

Да се оплача-Танти е болна и жална. Снощи голям рев рева, че иска да оздравее. Толкова жалана никога не съм я виждала  ooooh!

# 241
  • На черешата
 При нас на вратата на училището пишеше за теста,но никой не можа да ми даде отговор какъв ще е този тест.За сега е загадка.На детето още нищо не сме казвали.Но мисля да и обясня,че някой ще поговори с нея за да разбере  какво са учили с  госпожите в градината.Че в различните градини учат по различни учебници и в училище искат да знаят кой какво е научил.Или нещо такова,още го обмислям. Confused

# 242
  • София
Здравейте,

Отдавна не съм писала, но ме провокира  въпроса ви по повод на "тестовете" за 1-ви клас.
    На нас на предварителната родителска среща в едно от у-щата в които се записахме, ни казаха за този изпит. Тоест те го наричат"Диагностика за 1-ви клас" присъстват  освен учители и хора от ХЕИ( дали разбрах правилно???) и с елементарни въпроси ( пространствено ориентиране, природа и т,н) определят училищната готовност на децата.

"Диагностиката" става СЛЕД записването и не е критерий, просто информативно за учителите с какви деца им предстои да работят.

Тъка че не се притеснявайте, дори и да има "тест" няма да е непостижим за деца минали 2, 3-та и предучилищна групи.

# 243
Е, при нас теста ще е преди записването и той е един от критериите за записване. Родителската ни среща ще е след това и ще е само за записаните вече деца.

# 244
Добре де аз ли бъркам или тестовете за прием в първи клас бяха забранени със специална наредба от МОН?
Не че имаме някакъв избор, щом в училищата към които сме се насочили има изпит ще го държим искаме или не искаме, но все пак защо тогава има такава наредба и спазва ли я някой?

# 245
  • На черешата
 И в избраното от нас училище пише,че теста няма да има изпитен характер. Confused

# 246
И в избраното от нас училище пише,че теста няма да има изпитен характер. Confused

Е за какво служи тогава?
За да се затормозяват децата още преди да са седнали на чина?!
Радвай се - защото при нас си е истински изпит, тоест ако по някаква причина психоложката реши че не ставаш..... си търсиш друго школо - аз защо бях в безтегловност цяла седмица  Flutter Flutter #Crazy.
Но го преживях в смисъл вземе го - не вземе го да ми е жив и здрав, няма да го върна в магазина я!  hahaha

# 247
  • София
И при нас така , но това не ми пречи да се притеснявам. Пред непознати моята госпожица е много дръпната , не знам какво ще се стане. Случвало се е да скръсти ръцете , да вирне носа и да каже не съм в настроение да ви обръщам внимание. При бате Енчо го скрои този номер. Верно беше на 5 тогава , ама знам ли?
А плановете , верно ,че с училището ще ги съобразявам , само не знам дали бебето ще ми влезе в положението  Joy

# 248
Аз също знам, че тестовете с изпитен характер са забранени.
Гита Ог, не се притеснявай, по последна информация в нашето училище ще има 3 паралелки, а те все още деца за 2 немогат да съберат, а директорката е казала, че ако има деца ще направят и четвърта паралелка.

# 249
Аз не се притеснявам знам че може и ще се справи Laughing Peace

# 250
При нас няма такива неща- изпити и подобни
Вчера децата са били на спортен празник в близкото училище
малко се ядосах, че не са ни питали дали да ги водят, ама те бяха много доволни
Видяли са стаите, салона, залата с компютри, учителката по плуване, учителката, която ще ги води
Имаме и брошури от всички квартални училища  #Crazy, явно има глад за деца

# 251
....
Гита Ог, не се притеснявай, по последна информация в нашето училище ще има 3 паралелки, а те все още деца за 2 немогат да съберат, а директорката е казала, че ако има деца ще направят и четвърта паралелка.

Васе, аз се ядосвам, че така случайно разбрахме и че никакво инфо няма. На таблото в у-щето пише, че теста ще е един от критериите за прием. Писах мин. седмица на МОН, обаче...."от умрЕл писмо"

# 252
Аз не се притеснявам знам че може и ще се справи Laughing Peace

И моя може - но ако той поиска!

Писах мин. седмица на МОН, обаче...."от умрЕл писмо"[/b]

Нали?

# 253
Бе, и аз знам, че може да се справи детето, но......ако иска  Crazy Не е особено разговорлива с непознати.

# 254
Здравейте,
по повод тестовете--не се притеснявайте-
ходило ли е детето на детска-ще се справи
Тестовете в Горна баня са по-трудни

синът ми преди 6 години за училището в Овча купел  държа изпит-- и аз доста се притеснявах
истината е ,че няма "скъсано" дете
ИЗпитъът там го водеше психоложка ,
и синът ми влезе доста спокоен и после сподели че е било интересно и забавно Wink Laughing

Общи условия

Активация на акаунт