Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 28 614
  • 400
  •   1
Отговори
# 210
И какво излезе,че майките кърмят,защото са в следродилна депресия  Mr. Green Голяма депресия,голямо нещо  Laughing

Rookie ,това от този или от др форум е?

От друг  Wink

Прави са и по-горните две потребителки - то сума противоречия и заблуди написала девойката... 
Значи връзката със следродилната било, че ако кърмиш на поискване, или по-скоро оставяш бебето да бозае колкото иска като време и на чести интервали, майката нямала време да си свърши работата. Това водело до следродилна депресия - факторът "притеснение, че нямаш време да свършиш всичко необходимо." Човек реши ли да търси логика, винаги ще я намери.

ето, ако ви се чете пълната дискусия:

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=6540&start=20

# 211
Няма как да не споделя следната реплика.
Разказвам на свекърва ми как Калина вече ходи, като се държи за мебелите и други  неща, за които успява да се хване и че е много доволна от постиженията си и по цял ден се радва да обикаля.
Получавам отговор:
"Ами наяде се най-после детето и вече има сили да се забавлява".
Това по повод факта, че отскоро яде и каши/пюрета, а не само една гола кърма!
Едва ли не, аз гладна съм я държала до сега, на ръба на оцеляването, колкото да може да шава, но сега вече щом яде "истинска храна", няма какво да се притесняваме повече  Close

# 212
  • В Голямото село
Онзи ден баба ми ме срути със следната теза - да сме правили второто дете по-бързо, защото "възрастните" майки (аз съм на 29, направо престарях) не трябвало да кърмят - кърмата им ставала некачествена и трябвало да ходят да се изследват дали няма опасност за бебето  Joy

# 213
  • Стара Загора
Онзи ден баба ми ме срути със следната теза - да сме правили второто дете по-бързо, защото "възрастните" майки (аз съм на 29, направо престарях) не трябвало да кърмят - кърмата им ставала некачествена и трябвало да ходят да се изследват дали няма опасност за бебето  Joy
Joy Joy Joy

# 214
Мале а аз на 35 го трових моето дете цели 10 месеца  Twisted Evil Joy

# 215
Леле, детето ми е натровено! Аз съм на 32, как ли е оцеляло досега? Mr. Green
Но поне можеш да успокоиш баба ти лесно ако се наложи един ден-ще и кажеш че си си изследвала кърмата и няма опастност за бебето Hug

# 216

Но поне можеш да успокоиш баба ти лесно ако се наложи един ден-ще и кажеш че си си изследвала кърмата и няма опастност за бебето Hug

Това  е умно.  Може да се използва и в други случаи - да успокоявате загрижените близки, че кърмата ви е от "хранителните"  Wink Ми щом отлкоз народ си прави изследвания в лаборатории, кодето установяват, че кърмата им била нехранителна, що да няма и печеливши?!

Тоя фолклор с лабораториите и изследването ми е много интересен.  Някой знае ли нещо по-подборобно - в смисъл дали наистина се прави, какво се установява?  Вероятно се установява нормалната масленост за човешкото мляко, която пък се струва ужасяващо постна на някои?

# 217
  • София
Днес педи:" ... и разреждаш пюрето с АМ..."
 Аз:" С кърма не може ли?"
Педи:" Е, може, но като спре ще слагаш АМ."
ШАТ, кранчето и кърмата спира  Grinning
 За какво ли питам де  Tired , аз без друго не захранвам с пюре  Mr. Green .

# 218
  • Earth
Добре че чат - пат и аз попрочитам нещо, та да разбера че кърмата ми е некачествена. На 31 г.съм.
Вие къде си изследвате кърмата?
А резултатите при вас какво показаха - високо или ниско ниво на отровност ? Хранителна или не ?

Ако имате ВНОК ( високо ниво на отровност на кърмата ) или Н2К ( нехранителна и некачествена кърма) веднага спирайте кранчето.  Mr. Green

# 219
Съвет относно подготовката за кърмене преди раждането:

"На мен лично сестра ми ми каза, че трябва да си правя масаж и даже да се опитвам да изкарвам и коластра или там както се казва садържанието което изтича съвсем мъничко от тях когато се оптваш да ги изцедиш по време на масажа преди още да си родила, но това става едва когато си поне в седмият месец. Лекарят нищо не ми е казвал за подобен масаж."

# 220
Това за некачествената кърма си мислех, че свеки ми го казва само да ме обиди, а то бая митове били.
Това, което съм чула до момента за моята некачествена кърма, от която сина ми качваше първите два месеца по килце и половина, а следващите още 5 месеца по килце (изцяло на кърма беше до 7 месец) е:
1. О, ти може да имаш много кърма (налагаше се често цедене, защото след 2 часа неизцеждане вдигах температура, а след 3 гърдите ми бяха вече огромна буца), обаче да е некачествена. Но виж, моята колежка каква кърма е имала - жълта, жълта, гъстичка, маслена. Сега дори гърдите й имат топчета, защото толкова й била гъста, че чак се запушила...
2. Вижда на снимка бебето на бившо гадже на съпруга ми (голям мерак да й стане снаха, щото расли с майка й заедно). Братовчедката на гаджето разправя - виж колко е пухкаво, а е само на кърма. Свеки - Ми, да. То на някои майки кърмата им е много качествена.
Когато обаче ставаше дума за внучето й, се оказваше, че не е пухкаво, а дебело. Причината е моята некачествена кърма  Mr. Green

# 221
  • Кредитен консултант - Варна
" Е ,за какво го кърмиш още- само първите месеци се кърми. След една година и за гърдите на жената е вредно ....(Попитах защо е вредно - не можаха да ми обяснят).
"Много ще се привърже към тебе.Правиш го зависим ,да знаеш."  - Сякаш не трябва да е привързан към мен и сякаш детето не е зависимо така или иначе от майка си ( дръжте се снАхи  Laughing)

" Отбивай вече ,че при кърменето се губи калций и много кърмачки са развили остеопороза ."
Тук се замислих ,може и да си направя остеометрия ,ей така да видя какво ще излезе .

И това са все реплики на лекари ( свеки не коментира ,обаче сигурно си има мнение  и в най-скоро време очаквам включване Simple Smile) Това най-много ме изненадва неприятно - ако от лекар чуваш такива неща ,то на кого да вярваш .... Thinking ooooh!

# 222
боли ме глава и споделям с баща ми. той казва, ми пий нещо. отговарям му, че не мога, защото кърмя и той: о, ти ако си мислиш, че още имаш кърма и че той яде нещо. така като го гледам само си играе с теб!  Wink

# 223
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
hahaha  hahaha  hahaha  hahaha  hahaha
Това за репликите до тук!

Свеки, снощи:
-До кога ще кърмиш Селин? (на 1 годинка е)

-Докогато си иска, защо?
-Ами то няма да остане за бебето коластра! Стига толкова!
-Ами-и-и, казвам аз, тя коластрата не е защото така си иска, ами защото докато нося бебе в мен ще си е коластра, Селин няма да я изпие, преди да се роди бебе!  Joy  baby_neutral
-Е после как и двете ли?
-Да, но трябва да лежа на земята (на дюшека) или на спалнята, че няма да мога да ги държя и двете!
-Тя, хахахахахах, да се карат!
-Няма да се карат, всеки ще си има гърда! Защо не прочетеш малко инфо и тогава да говорим?
-А не не, аз само се майтапя.  #2gunfire

# 224
  • София
Детето ми е наддало едва 200гр, защото го храня на поискване и то само залъгва така глада, без да се наяжда  Naughty .

Общи условия

Активация на акаунт