Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 28 614
  • 400
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз пък съм чувала точно обратното - че кърменето намалява риска от рак на гърдата  Rolling Eyes

# 256
Ами понякога е важно и да слушаш Grinning Щото ми се е случвало да гледам предаване заедно с други хора и установих, че някои хора гледат така: На телевизора се появяват диаграми на женска гръд и  се споменава рак, показват болни, операции, показват бебета, кърмещи майки и човека прави проста връзка:
Кърменето води до рак Grinning Пък ако слушаш какво се говори докато вървят картинките излиза точно обратното Grinning

# 257
Ами понякога е важно и да слушаш Grinning Щото ми се е случвало да гледам предаване заедно с други хора и установих, че някои хора гледат така: На телевизора се появяват диаграми на женска гръд и  се споменава рак, показват болни, операции, показват бебета, кърмещи майки и човека прави проста връзка:
Кърменето води до рак Grinning Пък ако слушаш какво се говори докато вървят картинките излиза точно обратното Grinning
Laughing Определено   ooooh!

# 258
Чета я вашата тема с интерес и не спирам да се чудя, истина ли са тези неща дето ги пишете или си ги съчинявате, за да се правите на репресирани?   newsm78
Има някои, които звучат правдиво и смешно, но повечето са направо невероятни.
Или сте прекалено докачливи. Защо например се дразните от коментарите за "Крали Марко"? Че какво лошо има в него? На мен не ми звучи обидно.   bouquet

# 259
Чета я вашата тема с интерес и не спирам да се чудя, истина ли са тези неща дето ги пишете или си ги съчинявате, за да се правите на репресирани?   newsm78
Има някои, които звучат правдиво и смешно, но повечето са направо невероятни.
Или сте прекалено докачливи. Защо например се дразните от коментарите за "Крали Марко"? Че какво лошо има в него? На мен не ми звучи обидно.   bouquet

Ами ако четеш само нашата тема, нормално е да се чудиш. И ние се чудим.  За съжаление са напълно достоверни - постоянно се сблъскваме по форуми и наживо с такива куриози.  Дори и да го обръщаме на смях, всъщност хич не е забавно.  Особено когато е намесен медицински персонал.  Confused  А сме пуснали темичката, за да се разтоварваме, когато ни хване безсилният яд на тези неща, дето засягат здравето на децата. Най-хубаво щеше да е да няма поводи за такива темички.   

# 260
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
След като родим и темата "Смешно ли е раждането" вече не ни вълнува толкова, се разтоварваме с тази, защото наистина не знаеш понякога дали да плачеш или да се смееш, но винаги е по добре да се посмееш, отколкото да се ядосваш на глупавите, не образовани и не тактични изцепки за кърменето!  hahaha  hahaha  hahaha
harri със сигурност не си ги съченяваме! За жалост са чистата истина!  ooooh!

# 261

Разбира се,че ги съчиняваме! Mr. Green
  За да провериш,дали това е истина,пробвай да кърмиш едно бебче,захрани го по-късно,и кърми по-дълго,та ще видиш....
  После ни пиши! Wink
  Чакаме! newsm53

# 262
Съгласна.   Grinning    bouquet

# 263
Темата е: "Кърменето навън".
Ето някои мнения:
Цитат
"Да, радвам се да видя кърмачки навънка" са отговорили повечето майки, но мъжете им или бащите им напр. как ли биха отговорили? Защото по улиците и в градинките няма само жени.
Не го разбирам това да имам гости и насред стаята да започна да кърмя. Ами хората най-малкото ще се почувстват неудобно. Не става въпрос за срам, а за стил на поведение като цяло.
Друг е въпроса, че много жени по принцип не се притесняват от нищо. Като например да си развяват гърдите без сутиен, защото кърмят. Сутиените за кърмачки са излишен разход за превземки. А някое петънце на блузата от засъхнало мляко ги прави още по-горди майки. И това са съвсем реални мои наблюдения, не пиша някакви абсктракции.
Кърменето било естествен процес и затова било
нормално да се извършва на публични места. Ок и др.наши естествени нужди са ест.процес и затова някои си ги вършат навсякъде...Хора разни-разни идеали.
"
Цитат
Аз кърмя от 8 месеца и нито веднъж на вън.Просто не искам да кърмя на вън.успех на тези които им харесва да го правят където и да е !!!Така си правех нещата през първите месеци ,когато Николчето ми беше изцяло на кърма ,че да не се мотам по пазарища и паркове или заведения,че да съм наблизо до дома и бързичко да се приберем за папкане.То е мн лесно да отидеш на майната си и по молове и после,я сега да се сплескам и да извадя една цицка...какво пък .... Аз пък предпочитам да се лиша от това да се мотая насам -натам и да съм си по -наблизичко от колкото иначе........Правете каквото сърце ви иска.То си е за вас!!!
...Щом отношението на кърмачките е такова, какво очакваме всъщност от останалите?

Последна редакция: нд, 01 юни 2008, 02:05 от Tatti

# 264
  • София
Отношението към самото кърмене е едно, а към кърменето на обществени места - друго.

Аз също не се чувствам добре да кърмя навън (правиля съм го 1-2 пъти и то мъж ми е бил с мен, иначе съм кърмила редовно в колата н апаркингина големи супермаркети Simple Smile ). Но това, че аз не го правя навън, не означва, че съм против другите да го правят, всеки си знае, все пак най-добре. Мен ме кефи да видя майка-кърмачка, ама аз не смея  Rolling Eyes

# 265
Нали в това е въпросът. И аз почти никога не съм кърмила навън - беше възможно - родих ноември, зимата се излиза за кратко и по-наблизо. И живея в не толкова голям град, в който с много от минувачите съм в служебни отношения. Та не ми е било комфортно да обсъждат анатомията ми (то не че много ще видят де) вместо професионалните ми качества. НО НЕ смятам, че кърменето навън е грозно и отношението на кърмачките и изобщо майките трябва да е такова, каквото е в изразените мнения. Защото истината е, че ако една жена иска да кърми на поискване и е родила в ранна пролет, както и ако захрани след шестия месец, ако не иска да кърми навън, трябва да не мърда от къщи (най-много да отскочи до някое близко кафе) и да не се наслади на прекрасното време навън.
Така ще лиши и себе си, и бебето си от разходки и общуване. Кому е нужно? Чувала съм като довод за даване на добавка от АМ именно по-голямата мобилност и възможнотта да ходиш, където сметнеш за нужно. Тъжно.

# 266
   Защо си мисля, че с "цици под мишници" е по-лесно да ходиш, където и да било? Simple Smile
Например някъде, където няма чиста течаща вода за приготвяне на АМ? Кое му е по-лесното?

# 267
  • София
И аз мисля, че е по-лесно. Беше  ми много готино като тръгнехме нанякъде с мъж ми и бебо, нямаше грижи за яденето му (бурканчета, манджи, лъжички, салфетки, кърпички, лигавници.... ), манджата му винаги беше с нас, не можех да я забравя  Mr. Green

# 268
  Аз съм родила края на декември.Първите месеци не съм кърмила навън,защото беше студено,но после.....Детето ми е на годинка и 5 месеца и все-още кърмя.Разбира се,че няма да стоя неотлъчно до блока ни,за да не избодя очите на някой с гледката "кърмене навън". Simple Smile

# 269
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Когато сме навън, винаги се съобразявам да не нарушавам спокойствието на хората около нас!  Peace В МОЛ винаги отивам в бебешката стая, а в парка винаги се прикривам с количката и блузата и не сядам на центарлната пейка, а на някоя по скрита. Така, че не е толкова грозно да се кърми навън, не е казано, че трбва да си вееш гърдите на показ, а да нахраниш гладното дете! Но който не го е правил, той не разбира за какво говорим!  baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт