Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 28 614
  • 400
  •   1
Отговори
# 330
От гинеколог #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
"След 1 год. кърмата няма стойност. "#2gunfire #2gunfire #2gunfire
ми дааа, щото е безценна  Mr. Green

# 331
  • Карлово
  А мъжът ми шеговито им каза " Ние Мики го гледаме по древна китайска таблица и затова е малко по-странен неговия начин на отглеждане."
Браво! Това вече ще е любимия ми отговор за отглеждането на Ангел. /да се обърна ли към мъжа ти за авторско право Wink/ Пък и оправдание за многото му кг  Mr. Green

# 332
  • В сърцето на любимите мъже!
Ех, тази тема, много ще ми липсва....

С моя Момчо вече 7 дни НЕ се кърмим... т.е. повече от 2 години си бяхме скачени съдове...

Та всички тези реплики съм ги чувала стократно, но онзи ден седнахме с мъжа ми да изчислим колко мляко съм произвела... и мислихме, смятахме, та решихме че поне половин тон съм изкарала.... Joy Joy Joy

Ами така де, през първата година си бяхме почти само и единствено на кърма, та поне по литър на ден е имало, че и повече... а през втората година... по-малко, средно по 500 гр... та си идват над половин тон...
 Joy

Мъжът ми вика: "Леле, жена, то това са си два варела нафта..." hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 16:29 от Iggiberry

# 333
След годинка кърмата наистина няма хранителна стойност.

# 334
  • Анкх-Морпорк
А ти лекар ли си? Би ли си предоставил любезно адреса и телефона. Не е реклама. Просто да знаем къде да не ходим.

# 335
  • Толбухин
хайде де
Какво по различно яде майката ,когато детето е на 1г? Или датата на годност ни е изтекла.  Joy

# 336

Даааа те гърдите ни имат таймер! Катостанат 365 дена-на 366-ия кърмата не става за нищо! Mr. Green Не уточняваш как стои въпроса с високосните години newsm78

Хайде стига глупости! С това "наистина" толкова сериозно звучиш, че думи нямам! Дай аргументи некви поне Wink

# 337
Съдържанието на кърмата се променя според възрастта на бебето, респективно, съобразно неговите потребности и след година няма особена хранителна стойност, не може да се разчита да храниш детето си с кърма. Други ползи като антитела и може би, но хранителна стойност няма. Не защото майката не се храни или се храни различно.

# 338
Мила, MTV, аз поне изчитам и не обвинявам хората, че говорят глупости, не се правя на професор заради това, че чета в интернет. Ти също не звучиш особено умно на който и да е лекар. Повярвай ми. Hug

# 339
   Има, има и още как. Отглеждам си 12 килограмово, почти 90 сантиметрово човече, стигнало дотук почти само на мамино мляко и не съм единствена. Знам, че и още може. Но вие, petmarsto, може би, просто сте се самономинирали.  Laughing

# 340
Един мъничък и често споменаван от мен личен пример, че кърмата след годинка има хранителна стойност. Алекс изкара около 15 дена само на кърма, беше на около 1.3г. Дори не спадна на килограми. Или на мен ми е объркан срока на годност, или това, че след годинката кърмата става нехранителна си е голяма глупост. Истина е, че детето има нужда от друга храна, но това не прави кърмата по лоша.
По тази логика как на кравите млякото им е все хранително? Или и при тях има таймер, стане ли телето голямо и млякото става диетично  newsm78

# 341
  • В сърцето на любимите мъже!
Един мъничък и често споменаван от мен личен пример, че кърмата след годинка има хранителна стойност. Алекс изкара около 15 дена само на кърма, беше на около 1.3г. Дори не спадна на килограми. Или на мен ми е объркан срока на годност, или това, че след годинката кърмата става нехранителна си е голяма глупост. Истина е, че детето има нужда от друга храна, но това не прави кърмата по лоша.
По тази логика как на кравите млякото им е все хранително? Или и при тях има таймер, стане ли телето голямо и млякото става диетично  newsm78

Подписвам се под това. Момчил е боледувал два пъти. На годинка и половина беше 1 седмица само на кърма, друго не искаше, а повръщаше тежко имаше и диариа, съвсем малко свали...

Преди два месеца, т.е. бил е почти на две прекара пневмония - 3 седмици беше САМО на кърма, вярно, че станах като родилка с огромни пълни гърди за нула време, но детето бързо се възстанови и изобщо не беше отслабнал...

Природата е много умна, ако детето като е болно, отказва друга храна и приема само кърма, то значи това е най-добре за него. Разбира се, че не е задължителна и жизненоважна кърмата след годинка, но е хубаво, полезно и приятно нещо за детето... защо зорлем да го отказвам, ако не ми пречи...

На мен ми омръзна, стана ми досадно и виж тук вече насила хубост не става, за две седмици го отбих, не е имало ревове, тръшкания и прочее... даже сега е на 200 км от мен при баба си, за пръв път... Sunglasses

# 342
Мила, MTV, аз поне изчитам и не обвинявам хората, че говорят глупости, не се правя на професор заради това, че чета в интернет. Ти също не звучиш особено умно на който и да е лекар. Повярвай ми. Hug

Драга petmarsto, понеже не виждам никакви аргументи от твоя страна, ето, аз ще предоставя такива-в защита на моята /и не само/ теория в полезността на кърменето след годинката; както и липсата на вреда от споменатото!
Същевременно ти доказвам с това и т.нар. от теб "обвинение", че говориш глупости.
Заповядай, чети...явно това си го пропуснала Wink

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/696/

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/693/

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/672/51

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21657

P.S. Подбирам си докторите-да са компетентни и в час с новостите!  Naughty

# 343

И аз веднага за кравите се сетих Simple Smile . На колко ли трябва да е телето, за да стане млякото диетично?  Joy

И нещо друго, което чух от една майка в парка, след като нахрани дъщеря си (на 1,5 год. ) с кубети:
"Кърмените деца изостават с храненето. "
Е, моето горкото е мнооого изостанало в това отношение в сравнение с нейното  Mr. Green

# 344
"Кърмените деца изостават с храненето. "

......... с пиенето още повече! Като гледам повечето ги "лишаваме" и от сок и от вода. Абе страшна работа, само на една гола и "нехранителна" кърма са си.

Общи условия

Активация на акаунт