Ученици пребиха учителка, заплашват я с изнасилване

• 35 184
  • 544
  •   1
Отговори
# 210
  Много побързахме да отхвърлим традициите от нашето образование с идеята ,че са отживелици, че са част от онова тоталитарно време .

Пример - униформите. На времето всички креснаха, че ни унифицирали, че ни приравнявали и уеднаквявали. Махнаха ги. Сега отново ги искат и то със същите мотиви, с които някогашните родители ги премахнаха. За съжаление точно такива са всички реформи в образованието - импулсивни, недомислени и недодялани. Всички експериментират на научното поле, щото резултатите излизат след едно поколение. Иди му търси отговорност на експериментатора тогава. Иначе усвояваме парички за реформите. Идва ми да си помисля, че реформираме заради усвояването, не заради усъвършенстването.

# 211
Впрочем къде във видеото се вижда или чува,че я заплашват с изнасилване?  newsm78  Между другото и "пребиха" не е много точна дума,по-скоро "ученици удрят".  Simple Smile Само си питам.

Клипът е само малка частица от това, което тази жена е приживявала в продължение на много много дни. Нали не си мислиш, че внезапен гръм от небето е поразил този клас и те изведнъж са започнали да се държат като стадо разбеснели се маймуни? Заплахата с изнасилването е възможно да се е случила в някои по-предни сблъсъци и изобщо не е за изключване. Освен това само и единствено благодарение на глупостта на втория "оператор" разполагаме с това доказателствено средство за случилото се. Той, милият, се изказваше категорично в подкрепа на съучениците си, но за щастие заснетото няма нужда от специален превод за хората с нормален слух и зрение. Първият показан по телевизията клип беше манипулиран и от него се оставаше с впечатлението, че учителката започва първа да нанася удари. Отново казвам, че тя реагира при самоотбрана и в състояние на абсолютен афект.  Ако беше запазила хладнокръвие или беше изпечена лъжкиня и поради факта, че се снима, тя можеше такова театро да изиграе. Фактът, че не го направи, говори за една безхитростност и искреност в поведението и реакциите й. От друга страна, ако нещо се беше случило и тя случайно се беше подхлъзнала, спънала или паднала в резултат на ударите и блъскането, не ми се мисли какво щеше да стане в точно тази ситуация, с точно тези подивели идиоти.

# 212
Благодаря за дългия пост. Все пак не разбрах и не чух/видях/прочетох къде е тази заплаха.И за мен това не е пребиване,а удряне на учител.  Simple Smile

# 213
Че кой от тук четящите пък изобщо е запознат в детайли със ситуацията, че да я коментира в подробности?
От един случаен запис от телефон, дето дори не се знае дали е излъчен в цялост или не как си правите изводи?

# 214
  • Бу-у-урга-а-ас

Не мога да кажа, че не е в час, но определено не приемам за нормално поведение след бой и гонене из стаята с ученик, да седне и да си отвори дневника, все едно това е най-нормалното започване на часа, човек поне инстинкт за самосъхранение трябва да има, ако не друго ...

Никол, от реакцията на директора стана ясно, че това момиче не е получило никаква подкрепа нито от директора, нито от колегите си. Къде да отиде?

# 215
Благодаря за дългия пост. Все пак не разбрах и не чух/видях/прочетох къде е тази заплаха.И за мен това не е пребиване,а удряне на учител.  Simple Smile
  Е , и какво? Трябва да ги наградим ли, че само са я ударили?
  Хайде да се съсредоточим върху наистина по-важни неща е моето предложение.

# 216
Само учителката си знае какво и е било в момента  Tired затова  е трябвало все пак да не отстъпва толкова лесно пред простотиите на лигавите хлапаци  Naughty  . /сигурно затова е останала след нападките им /

Как' Сийка  според мен тя е имала предвид не някой да ти казва как да си възпитаваме децата  а за някакви изисквания на поведение и норми по училища и други обществени места .  Peace  Ясно е обаче и че от възпитанието в семейството идва цялата развръзка .

Няма какво да се лъжем просто наистина има такива изтървани деца  Sad  и преди е имало такива но бяха по-малко и до толкова озлобени че да убиват /за друг случай говоря/ и бият наред. 

аХ`Не!  ти какво искаш да чакаме да я пребият ли  Crossing Arms  самото посягане на Учител е лошо и  недопустимо.

Judy  то се подразбира че учителката се защитава   Crossing Arms  и  се питам ти гледа ли клипа и как какви чувства изпита като го видя  Thinking

# 217
Никол, от реакцията на директора стана ясно, че това момиче не е получило никаква подкрепа нито от директора, нито от колегите си. Къде да отиде?

Това, което е направила сега е трябвало да го направи веднага след първото посягане. В Полицията.
Не може ученик да шамаросва учител.

# 218
  • София
  Много побързахме да отхвърлим традициите от нашето образование с идеята ,че са отживелици, че са част от онова тоталитарно време .

...Всички експериментират на научното поле, щото резултатите излизат след едно поколение. Иди му търси отговорност на експериментатора тогава. Иначе усвояваме парички за реформите. Идва ми да си помисля, че реформираме заради усвояването, не заради усъвършенстването.

Де да беше експеримент! Експериментите се правят с план и очаквани ефекти, има контрол на ситуацията и т.н.
Тук няма нищо смислено, а е пълно безхаберие и "както дойде".

# 219
За гледането- гледах това, което сме видели всички и поради тази причина считам, че информацията е до такава степен недостатъчна, че едва ли може на база на същата да се вадят изводи. Изводи по "подразбиране" никога не правя.
Други изводи, освен за неадекватно поведение на учениците аз не можах да си направя. Писах вече- ако не ти понася учителя- има начини, този не е от тях.

# 220
sisa_g  Разбира се,че е недопустимо. Просто от друга страна пък е преувеличено. Аз държа на точността!  Naughty Не защитавам нито една от двете страни.

# 221
Аз държа на точността!  Naughty Не защитавам нито една от двете страни.

Не прави тази грешка да обясняваш , че не защитаваш нито едната страна!
Аз се опитах още в началото да обясня , че според мен , всичко е доста преувеличено  и че и двете страни имат вина.

Е, изяде ме една върла противничка на децата-"дебили", според нея!

# 222
Искам да ти кажа,че мен редовно в такива теми се опитват да ме "изяждат",но все им присяда по някое време.  Hug

# 223
Е не може просто защото си от оная страна, всички от тази да са "олигофрени","дебили" и какви ли още не.

....................Щото "те" всички гледат децата си в буркани Crazy

# 224

Не мога да кажа, че не е в час, но определено не приемам за нормално поведение след бой и гонене из стаята с ученик, да седне и да си отвори дневника, все едно това е най-нормалното започване на часа, човек поне инстинкт за самосъхранение трябва да има, ако не друго ...

На всички, които се опитват да направят разбор на поведението на учителката предлагам да прочетат що е афект.
ето:
Цитат
Афект
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Афектът е изключително силно, внезапно настъпващо, но бурно протичащо краткотрайно чувство, предизвикано от определени причини. С други думи, това е емоционален взрив. Той се съпровожда от обилни вегетативни прояви /зачервъване или бледност, сърцебиене, промени в кръвното налягане и др./, силни двигателни и словесни реакции и стесняване на обема на съзнанието, без да се загубва напълно способността да се ръководят постъпките. Разграничават се афекти на гняв, ярост или възторг и афекти на страх, тъга, угнетене и т.н. Афективните състояния се определят от моментно състояние на психичната дейност, от силата и значимостта на дразнителя и от темперамента.

Е не може просто защото си от оная страна, всички от тази да са "олигофрени","дебили" и какви ли още не.

....................Щото "те" всички гледат децата си в буркани Crazy

Все пак не става въпрос за всички, които са от другата страна, считам ученици, дори не става въпрос и за аХ`Не!  Wink.
Става въпрос за конкретно тези момчета, които имаха точно заснетите в клипа конкретни действия, изразяващи недвусмислена заплаха за живота и здравето на конкретната учителка.

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 18:08 от karlota

Общи условия

Активация на акаунт