Ученици пребиха учителка, заплашват я с изнасилване

• 35 168
  • 544
  •   1
Отговори
# 255
  • Там,където се събуждам щастлива.

Извинявай, ама страшно е грозно това, което правите. От позицията на учител ти го казвам. Ясно ми е, че е от възрастта, но вашето поколение просто прекалява в много отношения. Сигурно има неща, които има да си изяснявате с учителката си: направете го по цивилизован начин, а не като диваци. Ако започнеш един разговор по нормален начин, без да критикуваш веднага, а да си дадеш мнението, да бъдеш готов да изслушаш обратната страна и да бъдеш Човек: вероятността да постигнеш хубав разговор е много по-голяма, отколкото това, което правиш /правите сега.

"Отървахме" , "понижава успеха". Сигурно и моите ученици биха искали да се отърват от мен, заради ниски оценки. Интересно защо, обаче, не чуват думичката " учене".  newsm78

# 256
Не си чула,защото не си говорим,а пишем.  Simple Smile До тук с шегата.
По-горе писах,че бяхме няколко човека със сертификати по английски език,а тя ни пишеше 4-ки ей така,не показваше контролните, слагаше си оценки из дневника и т.н. Ако не беше така - нямаше да я махнат. Но когато видяха,че сме се организирали,предпочетоха на тяхна почва да решат проблема,от колкото да извикаме проверка или медия.

# 257
Ще си призная най- накрая:
Преподавах две години на такъв клас. Когато влязох за първи път, се почувствах като хлапе. Изглеждах като техен набор. Тези пораснали момчета,  на външен вид като мъже вече, бяха една глава над мен.
Всички бяха вдигнали ръце от тях, и учителите и училищното ръководство.  Дисциплината беше на нулево ниво. В първия ми час влязоха само трима ученици от класа.  Казах им накратко, какво да предадат на останалите, които бяха избягали. Във втория ми час вече бяха целокупни. Grinning
Голям зор видях, докато си изработя стратегията, но се оказа, че не е невъзможно. Получавала съм и заплахи, но никога не съм се отказвала. За мен беше голямо предизвикателство. Знаех, че има на какво да ги науча във всякакво отношение. Успях да извлека максималното от тези две години. Надявам се, че и те. Wink
Накрая се разделихме с добри чувства. С една от ученичките си все още поддържам връзка. Вече е студентка в Германия.

# 258
 Аз съм една учителка. Не съм чела всички ,но ще ви кажа аз защо напускам след края на тази учебна година:
Омръзна ми да съм звероукротител.
Омръзна ми от подигравки.
Омръзна ми от недоволни родители които"Ми не може да чете на английски"-Втори клас
Омръзна ми да звънят телефони и да излизат да си говорят/забранено ли...мама се обажда/
Омръзна ми да снимат в час.
 НЕПРЕКЪСНАТО Е ТОВА. Мога ли да дебна постоянно 29 души.
Омръзна ми да подготвям всеки ден уроци  по 3 часа следобед с ИНОВАТИВНИ методи, да си давам лични средства за това и да няма кой да го оцени.
Омръзна ми да им влизам в положение и да разбирам чувствата им.
Омръзна ми да се прибирам с главоболие и супер изнервена и това да рефлектира върху моето дете.
...
Мога още дълго да продължа.
Само ще кажа ,че започнах работа с ОГРОМНО желание преди 8 години. Е, моето място явно вече не е там.

# 259
galinela, Подразбирам,че си млада. Бягай далече от училищата. Все по-зле ще става.Нали ги гледам надолу,включително и имам братовчедка 92-ти набор,оле-мале!

# 260
Забравих да кажа, защо си обещах, никога повече да не преподавам.
Тази работа изцежда докрай, особено хора, които са се потопили до ушите в нея.  Взема ти повече, отколкото ти дава. И да, наистина става по- зле, особено след като цялото общество се отвърна погнусено от учителите, даже и от образованието.
Забелязвам, че в медиите всичко това се показва много едностранчиво.

Честно казано, ако продължава така, не съм сигурна, че ще си пусна детето в училище един ден. Може би ще се измислят някакви алтернативни форми на обучение, защото това, което е в момента, е  безобразно.

# 261
  • по пътя на светлината
Галинела,децата на които си преподавала на каква възраст са ...?

# 262
Английски-на първи и втори клас.Друго-начален и прогимназиален.

# 263
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз съм една учителка. Не съм чела всички ,но ще ви кажа аз защо напускам след края на тази учебна година:
Омръзна ми да съм звероукротител.
Омръзна ми от подигравки.
Омръзна ми от недоволни родители които"Ми не може да чете на английски"-Втори клас
Омръзна ми да звънят телефони и да излизат да си говорят/забранено ли...мама се обажда/
Омръзна ми да снимат в час.
 НЕПРЕКЪСНАТО Е ТОВА. Мога ли да дебна постоянно 29 души.
Омръзна ми да подготвям всеки ден уроци  по 3 часа следобед с ИНОВАТИВНИ методи, да си давам лични средства за това и да няма кой да го оцени.
Омръзна ми да им влизам в положение и да разбирам чувствата им.
Омръзна ми да се прибирам с главоболие и супер изнервена и това да рефлектира върху моето дете.
...
Мога още дълго да продължа.
Само ще кажа ,че започнах работа с ОГРОМНО желание преди 8 години. Е, моето място явно вече не е там.

Въпреки че, сега започвам с тази професия се чувствам точно така.... Sad Sad Sad  ( а не съм в България, така че и тук нещата не са розови...)

# 264
Хайде и аз да се включа Simple Smile
Аз също съм учител и мога да кажа, че е напълно възможно да се пише и отсъствие и двойка. Пример: влизам в час правя проверка и започвам да изпитвам, изпитвам въпросния ученик, получава двойка и поради това, че не е съгласен с оценката напуска след 10 мин часа. Тогава освен двойката в дневника нанасям и отсъствието.
Мога да кажа, че един учител ако е прав винаги може да се аргументира. Аз винаги точкувам контролните и правя схема с точките. Показвам писмените работи и учениците ги разглеждат, ако са съгласни с оценката си се подписват.Няма сърдити и ощетени! Писмените изпитвания ги съхранявам цялата учебна година. Представям ги даже и на родители при тяхно желание.
Мисля, че съм намерила общ език с учениците ми. Но това което най-мразя в час е така наречените лидери да се изявяват и да превръщат часа ми в "купон". В такъв случай обяснявам, че начина да ме впечатлят е със знания, а не с агресия и простотия.
Аз независимо, че съм доста крехко същество мога да кажа, че нямам проблеми с дисциплината
 Mr. Green

# 265
Времето на училището, като във филма " Вчера", няма да се върне.  Thinking

# 266
Времето на училището, като във филма " Вчера", няма да се върне.  Thinking
И е добре така.
Говорим за човешки взаимоотношения, които да направят учебния процес възможен.

# 267
  • Шотландия
Хайде и аз да се включа Simple Smile
Аз също съм учител и мога да кажа, че е напълно възможно да се пише и отсъствие и двойка. Пример: влизам в час правя проверка и започвам да изпитвам, изпитвам въпросния ученик, получава двойка и поради това, че не е съгласен с оценката напуска след 10 мин часа. Тогава освен двойката в дневника нанасям и отсъствието.
Мога да кажа, че един учител ако е прав винаги може да се аргументира. Аз винаги точкувам контролните и правя схема с точките. Показвам писмените работи и учениците ги разглеждат, ако са съгласни с оценката си се подписват.Няма сърдити и ощетени! Писмените изпитвания ги съхранявам цялата учебна година. Представям ги даже и на родители при тяхно желание.
Мисля, че съм намерила общ език с учениците ми. Но това което най-мразя в час е така наречените лидери да се изявяват и да превръщат часа ми в "купон". В такъв случай обяснявам, че начина да ме впечатлят е със знания, а не с агресия и простотия.
Аз независимо, че съм доста крехко същество мога да кажа, че нямам проблеми с дисциплината
 Mr. Green
И аз като Greeneyes girl да се включа и да изразя недоумение от тези непрестанни спорове за оценки... Ами има си тестове, особено по чужди езици - общ сбор точки и после система, по която се прехвърлят в 6-бална система. Няма място за някакво двойно тълкуване - щяла учителката да пише каквото си иска - ами не може! Писмените работи би трябвало да се съхраняват в училище 1 година и да подлежат на проверка, доколкото си спомням.

И аз съм била учителка и не си спомням да съм имала пререкания за оценка. Критериите са ясно поставени, оценяването е публично, когато е устно и отново публично, когато е писмено. Когато оценката е аргументирана, никой не я оспорва. Ако реши да я оспори - да заповяда да покаже повече знания и ще получи по-висока оценка, стига да я заслужи.

Напълно съм съгласна, че в тази възраст е напълно възможно да се намери общ език с учениците, до колкото помня, тези въпросните са в 9 клас. Работила съм в професионална гимназия, в която имаше 90 % момчета. Когато им се напомни в началото, че те са дошли доброволно в това училище, за да учат и от следващата година присъствието им не е задължително, всеки си прави сметката. Т.е. тяхната цел е да получат знания и да завършат, а учителите са там, за да им помагат, като преподават и ги оценяват. Като се поставят така нещата, няма място за войни, защото няма две воюващи страни. Учителите и учениците имат една и съща цел - учениците да напреднат максимално според възможностите си. Всяка страна си има отговорности и задължения, но последствията за поведението си ги понасят учениците.

Тази система работи, когато учителите и ръководството работят като екип - имала съм щастието да работя в такова училище. Когато се случи подобна проява, прошка няма. Правилата са доста твърди и ясни, изработени от самото училище. Употребата на мобилни телефони, например, по какъвто и да е повод по време на час е забранена. Нито да телефонират, нито да приемат разговори, нито да снимат, нито за каквото и да е. Има си междучасия за тая работа. При нарушение, телефонът се отнема и се връща на родителя. Родителите са запознати с правилата в началото на годината и са се подписали, че са съгласни детето им да ги спазва. Учениците също се подписват, че са запознати и ще ги спазват.

Но и аз съм приключила с "учителстването" - просто тази система никога не успя да ми плати труда... Добре, че поне получавах удовлетворение...

Преместване ли!? Това си е направо скриване от проблема. Другите учители и ученици в другото учебно заведение какво са виновни, че да бъдат наказани с присъствието им покрай себе си? Според мен трябва да бъде въведено наказание отстраняване от учебна дейност и отлагане на завършването им със срока на отлагането.
Доколкото помня, отстраняване не може да съществува, защото противоречи на заложеното в конституцията право на всеки на безплатно обучение, т.е. държавата е длъжна да предостави възможност на всеки ученик да се обучава някъде, в някакво училище. Но нещата с професионалните гимназии са доста лесни, защото в тях се влиза относително по-трудно и когато ученикът бъде преместен в обикновено училище, това си е достатъчно голямо наказание, защото за да се върне обратно, би трябвало да полага приравнителни изпити като частен ученик, което е доста трудно.

# 268
Липсата на възпитание се оказва 1 от най-сериозните проблеми на нацията! Дори се поощрява неговото неглижиране и  даже унищожаване! Напр. в предаване на Азис по ТV2. Естествено, че на 1-во място са родителите! После училището, църквата и обществото като цяло. Ами родителите кой и кога да ги възпита?-Невъзможна задача, но все пак може да се помисли за някакви курсове. Даже и някои преподаватели имат нужда от това! Изобщо аз виждам спасение само чрез преосмисляне на ценностната ни с-ма. А МАФИЯТА е против вс. това! ЦИГАРИ+АЛКОХОЛ+НАРКОТИЦИ=КОЛОСАЛНИ ПЕЧАЛБИ! Ако 1 ученик е посредствен или направо слаб, той много по-лесно ще посегне към тези 3 неща!  Рекламират мода за лоши момичета, за лоши момчета, сп. "Егоист" и какво ли още не......Да бъдеш скромен, почтен, отстъпчив, галантен, уважитeлен към всички, вече е демоде. И резултатите не закъсняват! Дори за многобройните катастрофи по пътищата, липсата на елементарно възпитание и уважение  към ближния са сред най-основните причини. Липсата на всякаква дисциплина на пътя, употребата на алкохол също. А на вс.това трябва да се набляга и в къщи и в у-ще. След завършването на у-ще вече е късно!

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 11:40 от vl

# 269
Четох четох вече много от писаното и като гледам има хора с такива мисления дето  ooooh! 
Оплюха учителката че едва ли не тя е предизвикала всичко  #Crazy   
Някои пък не има хареса да наричаме въпросните лигавета "гамени"  и че децата били без възпитание  Rolling Eyes
Учителката трябвало да се оплаче  newsm78  и на кой след като вече гледахте клипове  за това  нагло поведение и пак не вярвате и мислите пак лошо за учителите а какво остава жената да отиде с голи думи и без грам доказателстава  Laughing   пък какво остава в полицията да и помогнат  Laughing  /абсурд/
Сигурна съм че има всякакви учители и лоши и добри ,но някакси моето мислене точно тази тема  не може да го одобри. Peace
Надявам се някой ден да измислят правилната дисциплина за учениците и  за учителите и директори също да има  правила които да спазват и да се наказват ако трябва а не да се прикрива всичко както досега .
Достатъчно се изказвах явно има хора със всякакви мнения и едва ли може да си промени мнението  Peace

bowuu

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 05:57 от sisa g

Общи условия

Активация на акаунт