Ученици пребиха учителка, заплашват я с изнасилване

• 35 255
  • 544
  •   1
Отговори
# 60
karlota , това ти изказване говори само за теб.
Мен не ме притеснява.

# 61
Аз подкрепям учителката. Hug
Не може децата ни да нямат уважение на възрастните.Не може.

# 62
уважението към учителите започва от родителите
ако родителите дуднат по цяла вечер колко са некадърни учителите, с колко тежки уроци товарят горкото им дете ( Crazy ), как само мрънкат за пари, а нищо не вършат и работата им не струва - няма как да се очаква утре детето да гледа учителя си с благоговение

а физическата саморазправа, независимо в училище или извън него, си е чиста форма на примитивност
хората с умствен багаж обикновено намират по-разумни начини да се справят в трудни ситуации
голяма част от тези безумия стават в строителни/хранителни/текстилни техникуми... където учениците далеч не са като тези в първа английска или в НПМГ....

# 63
  • София

сто процента съм съгласна
но не може и да имат сляпо уважение

това е като с политиците и правителството
не могат да те задължат да ги уважаваш, само защото са управляващи
уважението се получава заради пост, възраст и тн., но се запазва заради това, което представлява представителя на тази възраст

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 13:17 от mimmy

# 64
karlota , това ти изказване говори само за теб.

Да, на това се надявам. Wink

А пък аз точно от това се притеснявам. newsm78 За моите 17 години и половина майченство съм се нагледала на родители на деца насилници, които ми обясняват, докато техните отрочета пред очите ми се държат грубо и агресивно към другите деца и към моето собствено, че те са деца. Дори съм чула и това, цитирам: "Ще се бият, ще се хапят, ще се плюят и така ще пораснат. Те са деца."
Но това не е моето верую. Ако, както написаха и други по-горе, навреме родителят погледне на проблемът "агресия" и се заложи повече на доброто възпитани, а не на пробивността на всяка цена, може и да не се стига до такива случки. Но когато вече се е стигнало, има нужда от обществен дебат и да бъдат наречени нещата с истинските им имена.

# 65
Пълно безобразие.

Ако това не е причина за моменталическо изключване на лекенцата, не знам кое е?

Защо не е извикана веднага полицията: посегателството на хулиганите е подсъдно?

Къде са отворените иначе профсъюзи да защитят учителката?

Некадърният директор защо не застане безрезервно зад учителката, и да каже, че авторитетът на един учител е особено важен?

Няма ли кой да обясни на бащата на лекето, че няма особено убедителни правни основания за съдебното дело, с което заплашва, но пък затова синът му може да цъфне с условна присъда за нанасяне на телесна повреда?

Няма ли кой да обясни на тъпите списвачи, че не могат просто да повтарят дословно глупостите, казани по случая? Казал някакъв сулъо, тя е в дупка, и те го написали. Да, в дупка е. Във вонящата дупка, която е ТОХ-а в Пловдив, барабар с бавно-развиващите се ученици дето бройкат време там и след 5 години барем научили от коя страна се слага ножа (за сервитъорите) и как се пържат яйца (за готвачите). Отличниците пък ще могат да псуват на английски (ако не си утрепат учителката дотогава).

# 66
  • София
karlota - агресия може да има не само физическа, а и с думи
твоята е от вторият вид, но не по малка от на тези ученици
единствената разлика между вас, е че ти си по-възрастна

# 67
  • Бу-у-урга-а-ас
Karlota, много добре си го написала. Познаваш проблема доста добре, явно от опита и наблюденията ти от вече порасналата ти дъщеря. Не виждам защо някои форумки скачат така насреща ти, но явно българският родител все още не иска да проумее, че училището е загиваща институция. И много жалко, че е така, защото докато българските майки и татковци не подкрепят българския учител, нещата в системата няма да се оправят.
Трябват активни родителски настоятелства във всяко едно училище, които да тръбят за проблемите и да съдействат за разрешаването им.

Как сега ще санкционира учениците си този директор, като веднага ще намалят бюджета на училището му?  newsm78

# 68
Недопустимо е и трябва да наказват такива ученици. С изключване, съд, както си му е реда.

Това, което мен ме учуди като гледах клипа е, че учителката, когато имаше възможност да излезе през вратата, не го направи, а тичаше след ученика да го удря, а той вече беше спрял Rolling Eyes

Нямам спомен от ученическите ми години ,някой съученик да е удрял учител,та дори и най неприятния.....Поведението на днешните ученици е повече от възмутително.....

Аз имам такъв спомен, не от днешните, от 80-те г., разлика не виждам.
Майката на момчето от моето училище, което би учителка беше син на друга учителка (пак от нашето училище). Имахме и учителка, която биеше, като под бой нямам предивд шамар, а блъскане на глави по чинове и шкафове. Тогава разбира се такива неща не стигаха до медиите, никой не разбираше, нито за едните, нито за другите.

# 69

сто процента съм съгласна
но не може и да имат сляпо уважение

това е като с политиците и правителството
не могат да те задължят да ги уважаваш, само защото са управляващи
уважението се получава заради пост, възласт и тн, но се запазва заради това, което представлява представителя на тази възраст

СЪГЛАСНА СЪМ С ТЕБ,РАЗБИРА СЕ.

# 70
Пълно безобразие.

Ако това не е причина за моменталическо изключване на лекенцата, не знам кое е?

Защо не е извикана веднага полицията: посегателството на хулиганите е подсъдно?

Къде са отворените иначе профсъюзи да защитят учителката?

Некадърният директор защо не застане безрезервно зад учителката, и да каже, че авторитетът на един учител е особено важен?

Няма ли кой да обясни на бащата на лекето, че няма особено убедителни правни основания за съдебното дело, с което заплашва, но пък затова синът му може да цъфне с условна присъда за нанасяне на телесна повреда?

Няма ли кой да обясни на тъпите списвачи, че не могат просто да повтарят дословно глупостите, казани по случая? Казал някакъв сулъо, тя е в дупка, и те го написали. Да, в дупка е. Във вонящата дупка, която е ТОХ-а в Пловдив, барабар с бавно-развиващите се ученици дето бройкат време там и след 5 години барем научили от коя страна се слага ножа (за сервитъорите) и как се пържат яйца (за готвачите). Отличниците пък ще могат да псуват на английски (ако не си утрепат учителката дотогава).

Един да се изкаже както трябва!!! newsm10
 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

При фактите от втория запис, няма нужда от думи.

Лого5ка, благодаря! Все пак ти си човек от системата и от двете посоки - от вътре навън и от вън навътре - знаеш как изглеждат нещата.

karlota - агресия може да има не само физическа, а и с думи
твоята е от вторият вид, но не по малка от на тези ученици
единствената разлика между вас, е че ти си по-възрастна

Разликите са много повече, но основната е: НЯМА БИТИ.
А приказката за боя всички я знаем....

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 13:41 от karlota

# 71
Тогава разбира се такива неща не стигаха до медиите, никой не разбираше, нито за едните, нито за другите.

А ние бяхме едни кроооотки, едни възпиииитаниии...  Whistling
Затова майка ми, учителка, се връщаше като пребито куче от работа.
Завършила съм 84-та, най-елитното училище на града ни и подобни примати и орангутани бяха повечето ми съученици през междучасията, особено в подготвителен клас. Разликата е, че в часовете не се държахме така. Вече споменах по-горе, че освен оценки, имаше и степени на поведение, както и за отражението им върху бъдещето на ученика.
Някой да попита пак защо Петя Дубарова се е самоубила заради "някакво си поведение"?

# 72
коментирайте това.когато моя син беше първи клас,една майка каза за учителката:като си е дала газът под наем,ще търпи.повода беше че госпожата и е направила забележка,че не може детето й да закъснява всеки ден,и по всяко време тя да влиза в час,защото си е забравило закуската или ключ.коментара на майката беше направен в училищния двор и в присъствието на децата.

# 73
Звезделина,
Ако учителката е била умна толкова, за колкото се мислят повечето учители е щяла да я сложи на място...

Проблем има и с това, че всяко предупреждение за изключване важи само до края на текущия срок. Т.е. следващия срок същият оченик може да се държи по същия начин, без да бъде изключен, тъй като няма да има предупреждение за изключване.

Това, което не разбирам е кой и защо е махнал наказанието "гонене от час". Какви са последиците от липсата на наказателни мерки ги виждаме всички.

ПП - Наскоро се запознах с цялата им система за наказания в училище, установих, че директорите просто ги мързи да пишат, затова не наказват ученици.

# 74
учител не може да гони ученик по време на час,защото нямало кой да носи отговорност за него и можело да случи нещо.детето оставало без надзор.

Общи условия

Активация на акаунт