Ученици пребиха учителка, заплашват я с изнасилване

• 35 230
  • 544
  •   1
Отговори
# 75
и какво трябваше да направи махленски скандал.ако някой се държи като глупак да паднем ли до неговото ниво.

# 76
Така беше и преди - нямаше кой да носи отговорност. Ученикът беше длъжен да се обади на родителя да отидат при директора.
Не разбирам защо наказание като "последно предупреждение" има давност само 1 срок.

Звезделина, написах "ако е толкова умна, за колкото се мисли". Проблемът е, че често се мислят за по-умни, отколкото са. Махленски или не - тя е допунала да бъде уронен авторитетът и.
(Това, което е трябвало а направи е да продължи да пише отсъствия и закъснения)

# 77
  • по пътя на светлината
Никол,в моето училище не е имало съученици,които да се държат по начина който видях на записа и наистина (някой в темата бе споменал),че си зависи и от цялостното реноме на съответното учебно заведение.Като цяло моето поколение с малки изключения(и пак повтарям не до там агресивни)децата имаха друго възпитание и друго отношение към учителите.

# 78
Не знам вие в къде живеете, но аз съм в друго измерение. Не съм била свидетел на случки, подобни на описаните от вас. И не може да ме напусне чувството, че силно преувеличавате.
Относно конкретиката  на този случай - от вас разбирам за него, не съм гледала нито репортажи, нито познавам главните действащи лица. За това не мога да нарека децата дебилчета или пък учителката фина и прекрасна женица - тинтири, минтири. Щом има посегателство,  то то е доказуемо, да се докаже и посегателите да бъдат наказани.

Колкото до институцията училище - няма вакуум на Земята. Като се разбие държавното такова, ще потръгне бизнесът на частните. Тенденцията е ясна. Жалко само, че разпределението на дечицата ще бъде на принципа - Да го духат бедните!

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 14:08 от Летящата крава

# 79
Принципно си права.
Само дето в търговията не е толкова важно да станеш по-добър, по-важно е да съсипеш конкуренцията, за да не си даваш зор да се подобряваш.

В този дух - частните училища няма да станат по-добри отколкото са в момента, но затова пък държавните училища ще станат по-лоши от частните.

# 80
  • София
Потресена съм само от самият разказ, независимо какво е преувеличено или спестено самият акт на насилие говори сам по себе си. Нямало право да ги наречем дебили, а как можеш да наречеш същество упражняващо насилие върху друго нямащо цел самоотбрана. Деца какви в 10ти 11ти клас си на прага на самостоятелният живот едва ли не. Тези ДЕБИЛЧЕТА съм убедена, че се държат безобразно не само в училище и в развлекателните им начинания са включени гаргари с възрастните, тормоз на по-малките за изграждане на самочувствие занапред и тем подобни за усъвършенстване на ДЕБИЛНАТА им същност истории...тая дума през живота си не съм я използвала толкова.

# 81
  • по пътя на светлината
Таткото спомена в репортажите,че синът му е отслабнал за няколко дни с 3 килограма,здравословното му състояние се влошило -възпалил му се синузита ....и всичко това от стреса на който бил подложен от учителката във въпросния ден и побоя от нейна страна, който се е наложило да понесе....... Whistling

# 82
  • София
О, милото дете толкова травмирано изглеждаше...Гледах клипчето, честно казано момичето ми изглеждаше така сякаш вкъщи е репетирало как да се отбранява, което говори , че подобни изпълнения не са за пръв път...независимо дали са били в по- лайт вариант.

# 83
не сте гледали , а изказвате мнения ...тинтири минтири

най-лошото от всичко бе , че бащата подкрепяше бруталното държане на сина си , '' детето '' така бе възпитано - нагло и арогантно ,
явно водейки се по модния днес принцип - да ги нахален и нагъл , защото слабите ги мачкат

# 84
Потресена съм само от самият разказ, независимо какво е преувеличено или спестено самият акт на насилие говори сам по себе си. Нямало право да ги наречем дебили, а как можеш да наречеш същество упражняващо насилие върху друго нямащо цел самоотбрана. Деца какви в 10ти 11ти клас си на прага на самостоятелният живот едва ли не. Тези ДЕБИЛЧЕТА съм убедена, че се държат безобразно не само в училище и в развлекателните им начинания са включени гаргари с възрастните, тормоз на по-малките за изграждане на самочувствие занапред и тем подобни за усъвършенстване на ДЕБИЛНАТА им същност истории...тая дума през живота си не съм я използвала толкова.

Много ми е любопитен процесът на еволюция от лидери в яслите и детските градини до дебили в гимназиите. Много!  Thinking
Едно и също поведение, а го наричаме с толкова различни думи!

# 85
Сийке, не мога да разбера що за  внушение правиш. Че детето ми, с любезното ми съдействие, неминуемо ще се превърне в дебил?!

Виж, колкото и да ме убеждаваш, няма да се съглася с това.  Grinning

Иначе намирам мненията ти по темата крайно адекватни.

За да не съм съвсем офтопик - Още при първата ни среща, целият колектив на училището, начело с директора, спечелиха уважението, демонстрирайки тяхното уважение към нас и децата ни. Така наложиха типа на отношенията ни.

Няма да го тълкувам. На разбралите, честито.

# 86
А като сме тръгнали да правим задълбочени и разширени анализи, защо де не обвържем този проблем с темата за "Първи клас от шест годишна възраст"?

# 87
Летяща краво,
Кой ще признае, че детето му е дебилче?

Допълвам - кой ще признае себе си за глупак и дебил?

# 88
Летяща краво,
Кой ще признае, че детето му е дебилче?

Допълвам - кой ще признае себе си за глупак и дебил?

И аз за това се чудя на Сия. С къв акъл се трепе?!  Grinning

Допълвам - Обаче, знаеш ли, един дебил, поставен в хармонична обстановка, на какво би бил способен?! Аз лично се държа с хората, по начин провокиран от тяхното държание към мен.

# 89
ОК.
Тук присъстващите сме изключения.... Laughing
И не си признаваме, само защото не сме такива, но иначе - с готовност...

Общи условия

Активация на акаунт