Ученици пребиха учителка, заплашват я с изнасилване

• 35 289
  • 544
  •   1
Отговори
# 120
Горгона Медуза, да комисия и после всички нейни колежки "Ооо,тази ли е дето много знаела и ходи да вика комисии? Добре,добре".
Нали ги знам какви са.  Stop  На никой не му е нужно подобно нещо в 12-ти клас,когато нямаш време да се обърнеш,особено заради техните стачки и т.н. ,че и комисия да свиквам.

ariadna, Разбира се,точно това е,овладях си емоциите. Макар че,си го заслужаваше- нямах по-удобен случай. И на мен ми е пределно ясно каква е преценката и - финансова е.  Peace

Тя^Той , човек,който си прави частните курсове в училище и взема по 500лв на ученик,на който в момента преподава-  уважението някъде другаде.

# 121
  • по пътя на светлината
Е,добре де...учителката на сила ли ви е записвала на тези курсове и каква е била целта за провеждането им...?

# 122
Е,добре де...учителката на сила ли ви е записвала на тези курсове и каква е била целта за провеждането им...?

Не ни е записала насила,затова и не се записах. Курсовете са с цел подготовка за сертификат,който едно време ти го даваха просто като завършиш гимназията. Само да подчертая,че не е разрешено на останалите учители да подготвят ученици за него.

# 123
Аз съм от по-старото поколение когато имаше ред и дисциплина в училищата. Искам да ви разкажа за едно от най-долните училища в Ст. Загора по онова време където пращаха "непоправимите" деца - с намалено поведение и изключени от всички други училища в града. Става въпрос за Сградостроителната гимназия (или Сградото както всички го знаеха) Кака Сийка може да потвърди моите думи.
Та там в Сградото директор беше Недьо Ранчев (лека му пръст) Беше шампион по джудо и карате. В това училище всички ученици бяха точно като тия дето ги гледате по видеоклипа дето бият учителката си. Повечето от тях бяха били свои учители в предишните училища.
Ранчев ги спукваше от бой. Ама бой на умиране. Обаче беше справедлив - биеше ги само когато имаше защо. Никога не удряше без причина. Него се бяха опитвали няколко пъти да се събират цяла тайфа ученици и да го бият щото сами не можеха. Така би беше пребил че няколко от тях бяха по болници после. Това говоря за 80-те години на миналия век.
Защо ви разказвам това. Защото въпреки че ги убиваше от бой той беше боготворен от учениците си. Легенди се носеха за него из града. Какви ли не случки се разказваха. Но наистина всички ученици които беше бил после го боготворяха. Родителите им които бяха вдигнали ръце от децата си ходеха да му носят подаръци че ги бил вкарал в правия път. Много странно - колкото повече ги биеше толкова повече го уважаваха и обичаха. Не мога да си го обясня това. Беше много уважаван човек и в целия град. Лятото работеше като шеф на спасителите на плажа в Несебър.
Ранчев почина при катастрофа. Тези които беше бил, плакаха за него като малки деца. Цялото училище го изпрати на гробищата. Всички плачеха.
Сега в града има клуб по джудо на негово име.
Не знам как ставаше тоя номер но човекът който най-много биеше своите ученици беше най-обичан от тях.

# 124
Горгона Медуза, да комисия и после всички нейни колежки "Ооо,тази ли е дето много знаела и ходи да вика комисии? Добре,добре".
Нали ги знам какви са.  Stop  На никой не му е нужно подобно нещо в 12-ти клас,когато нямаш време да се обърнеш,особено заради техните стачки и т.н. ,че и комисия да свиквам.

ariadna, Разбира се,точно това е,овладях си емоциите. Макар че,си го заслужаваше- нямах по-удобен случай. И на мен ми е пределно ясно каква е преценката и - финансова е.  Peace

Тя^Той , човек,който си прави частните курсове в училище и взема по 500лв на ученик,на който в момента преподава-  уважението някъде другаде.

A защо бягате в 12 клас от редовните часове, където ви даваме безплатно знания, а харчите купища пари на родителите си, за да ходите по курсове?! Защото това се смята за модерно може би. А учителите в едно училище никога няма да  нарочат никого заради тива, че се е явил на комисия. По-скоро подготовката на МЕРАКЛИЯТА му куца и затова не смее да свика комисия. Пак казвам, че е най-лесно да си измиеш ръцете, натопявайки другиго.

# 125
  • При семейството си
аХ`Не! Аз казах, че съм готова и сега ти се извинявам, че на твоя сарказъм отговорих, по този начин, с моя. Всъщност аз не "осъждам" твоето поведение, ти все пак нищо не си направила и си осъзнала факта, че има и други начини, тоест, че това не е начина. Но не мога да се съглася, че който и да е учител, независимо от постъпките си, /освен, ако с тях не заплашва друг реално, физически/ заслужава физическа саморазправа, още повече пък и тя да се осъществи. А за уважението... в живота ще ти се наложи много пъти да се съобразяваш с, да "уважаваш" някой, само заради неговото и твоето положение, ще се изисква от теб да демонстрираш такова "уважение", ще трябва да имаш определено поведение, дори и в разрез с твоите разбирания за справедливо или не. А хора, към които да изпитваш истински респект, които ще бъдат авторитети за тебе, ти пожелавам да срещнеш много. Огледай се, сигурна съм, че и сега ги има сред учителите ти.
излязох от темата и се повтарям, за което се извинявам на останалите. 

# 126
Аз съм от по-старото поколение когато имаше ред и дисциплина в училищата. Искам да ви разкажа за едно от най-долните училища в Ст. Загора по онова време където пращаха "непоправимите" деца - с намалено поведение и изключени от всички други училища в града. Става въпрос за Сградостроителната гимназия (или Сградото както всички го знаеха) Кака Сийка може да потвърди моите думи.
Та там в Сградото директор беше Недьо Ранчев (лека му пръст) Беше шампион по джудо и карате. В това училище всички ученици бяха точно като тия дето ги гледате по видеоклипа дето бият учителката си. Повечето от тях бяха били свои учители в предишните училища.
Ранчев ги спукваше от бой. Ама бой на умиране. Обаче беше справедлив - биеше ги само когато имаше защо. Никога не удряше без причина. Него се бяха опитвали няколко пъти да се събират цяла тайфа ученици и да го бият щото сами не можеха. Така би беше пребил че няколко от тях бяха по болници после. Това говоря за 80-те години на миналия век.
Защо ви разказвам това. Защото въпреки че ги убиваше от бой той беше боготворен от учениците си. Легенди се носеха за него из града. Какви ли не случки се разказваха. Но наистина всички ученици които беше бил после го боготворяха. Родителите им които бяха вдигнали ръце от децата си ходеха да му носят подаръци че ги бил вкарал в правия път. Много странно - колкото повече ги биеше толкова повече го уважаваха и обичаха. Не мога да си го обясня това. Беше много уважаван човек и в целия град. Лятото работеше като шеф на спасителите на плажа в Несебър.
Ранчев почина при катастрофа. Тези които беше бил, плакаха за него като малки деца. Цялото училище го изпрати на гробищата. Всички плачеха.
Сега в града има клуб по джудо на негово име.
Не знам как ставаше тоя номер но човекът който най-много биеше своите ученици беше най-обичан от тях.

Много ми е неприятно да призная, че е истина- бий и ще те уважават! И понеже се промъкна думата "авторитет", аз искам да добавя и още една- "респект".  Авторитет и респект трябва да имат не само учителите , а и родителите. Таткото на гаменчето не е бил дупе, но е въпрос на време да бие дупище. Ако не стане обрантото де- татето да отнесе някой и друг кютек. Родителите правят мечешка услуга с подобни абсурдни защити. Мечешка услуга за отрочетата и за самите себе си.

# 127
Немога да разбера защо толкова плюете тези деца,та дори ги наричате дебили.Виновни са,но всеки прави грешки и трябва да им дадем втори шанс,не е нужно за такава дребнавост да се стига чак до прокуратура и съд.Тези неща са ежедневие в българските училища,все едно не сте ги правили и вие навремето,буквално за дребни работи правите световен проблем.Учителката като неможе да ги укроти и спечели уважението им какво прави там,та тя има 60 процента от вината.Много често и учителите са виновни,никой не знае за какво е станал целият спор,може учителката да ги е убидила,да им е писала незаслужено двойка и те са с правото си да се защетят.Всеки се прави на моралист а навремето кой знае какво сте правили!Има учители които си го заслужават,ама все учениците ви са виновни,защото немогат да се защитят ги обвинявате.

# 128
Немога да разбера защо толкова плюете тези деца,та дори ги наричате дебили.Виновни са,но всеки прави грешки и трябва да им дадем втори шанс,не е нужно за такава дребнавост да се стига чак до прокуратура и съд.Тези неща са ежедневие в българските училища,все едно не сте ги правили и вие навремето,буквално за дребни работи правите световен проблем.Учителката като неможе да ги укроти и спечели уважението им какво прави там,та тя има 60 процента от вината.Много често и учителите са виновни,никой не знае за какво е станал целият спор,може учителката да ги е убидила,да им е писала незаслужено двойка и те са с правото си да се защетят.Всеки се прави на моралист а навремето кой знае какво сте правили!Има учители които си го заслужават,ама все учениците ви са виновни,защото немогат да се защитят ги обвинявате.

Какво наричаш "дребен проблем"? Интересно, когато някой обиди теб и те унижи, пак ли ще е дребен проблем. Голям проблем е , че нашите деца най-напред налитат на бой и проявяват всякакъв вид агресия, за да се защитят. Интересно е и друго - родителите хем разчитат на училището да им направи децата хора, хем по никакъв начин не оказват съдействие, даже напротив. Така ли сегашните 16-годишни влизат в обществото - с бой и викове "Убий я!"?!

# 129
Вие гледахте ли видеото? Защото "горките невинни деца" са го направили сякаш снимат филм. Значи сценарият е ясен, изиграван многократно. И не, не само децата са виновни. Директорът, колегите, учителката, родителите- всички са виновни. Дори и ние сме виновни, защото вече до толкова сме свикнали с такива ексцесии, че дори ни се струват нормални, щото държавата ни била такава- ненормална. А ако с вашата майка се държат така? Или с вашата дъщеря? Или с вас самите? И не ми обяснявайте как вие няма да допусните подобни отношения. Никой не е застрахован. Агресия има навсякъде.
Да ви припомня как в същия град преди няколко години три момичета си играеха с огъня и в последствие едното го намериха убито по зверски и мъчителен начин, както се оказа от приятелките й. Перфектият план за прилъгване на жертвата и самото деяние са се родили в главите на две 14-годишни момичета. Там учители и родители е нямало, но процесът е същия. Твърдо съм за наказание на всяка от страните. Спомнете си вас на 12-14 години какви мисли са ви вълнували. Да убивате? Да изнасилвате? Да правите клип на гаврите в даскалото?

# 130
Та там в Сградото директор беше Недьо Ранчев (лека му пръст)

Въпросният Ранчев не беше страшилище само за своите ученици и не само тях биеше. Беше шеф на Патрулите, в чийто състав влизаха учители, даващи всяка вечер дежурство по улиците. Обикаляха кръчмите също и следяха за спазването на вечерния час, който бе до 20 часа през зимата и 21 часа през лятото. Кръчма след това ли? Дискотека ли? А бой?  Mr. Green
Моя приятелка беше "арестувана" една привечер от въпросните патрули заради пушене в Градската градина. Придружих я от солидарност (аз още не пушех тогава) и едва отървахме боя от въпросния. Вбеси се, че не намери цигари в нас и трябваше да ни пусне без последици. А бяхме пълнолетни и двете, с навършени 18 години. Ама... ученички.
На нито един от родителите ни не би му хрумнала мисълта да ходи да се разправя с него, камо ли да го съди. То и не беше възможно тогава, де.
Не искам да твърдя, че боят е средството за всяване на респект и уважение. Много учители и тогава, и сега го постигат без насилие.
За жалост, на коментирания клип аз не видях нито ученици, нито учител. Особено второто категорично липсваше. Дано това момиче осъзнае, че е сгрешила с избора си на професия и упорствайки да я върши, вреди най-вече на себе си.
А за учениците - много се съмнявам, че ще осъзнаят постъпката си. По-скоро ще се опиянят от факта, че са станали медийни звезди. Нищо чудно скоро да се сдобият и с последователи.

ПП Борисе, пусни си поста и в Нашите деца. Има там една подходяща тема, за учителката, която ударила шамар на дете.  Mr. Green

# 131
Това изказване ме потресе меко казано !!!!И да попитам авторката му на колко е години ????
ooooh! Shocked #2gunfire #Crazy

# 132
Вие гледахте ли видеото? Защото "горките невинни деца" са го направили сякаш снимат филм. Значи сценарият е ясен, изиграван многократно. И не, не само децата са виновни. Директорът, колегите, учителката, родителите- всички са виновни ...

Именно!

Не познавам учителката, не познавам и детето, не мога да съм сигурна кой е започнал пръв, но си личи, че това не е първия път.

Не ме разбирайте погрешно, дори учителката да е имала "особено" отношение към него и да го е тормозила, не е това начинът да се разправя с нея  Stop
Но това, което е снимано, не се случва за 1 път. Просто сега някой адвокат е разбрал и е накарал учителката да проговори. А тя е виновна, защото го приема за нормално  Crazy да се биеш с ученик и после да се върнеш спокойно и да си отвориш дневника, все едно е станало няй-нормалното нещо  Crazy

# 133
iovka69, Ох,винаги започвам со кротко со..... в темите за учители,но не ме разбират правилно май. Я се гръмни с твоите часове и подготовки,при условие,че в университета ти искат да пишеш тема - как ще ти я преподадат в час,после да я пишеш и да ти я проверят? Най-малкото,че времето не стига. За качеството на преподаване и обръщането на внимание, заинтересованост от страна на преподавателя - няма да говоря. Само да те открехна,че в момента по история сме на Иван Асен II  . От темите в конспекта тя дори не е в средата,а от първите - 7-ма или 8-ма тема. И прощавай ако разчитам на вашите безплатни знания,кога щях да стана студентка? Въпроса е реторичен.Не е нужно да ми отговаряш.

# 134
  • Sofia
да се биеш с ученик и после да се върнеш спокойно и да си отвориш дневника, все едно е станало няй-нормалното нещо  Crazy
И на мен това ми се вижда ненормално, но може би няма право да напуска часа или изхвърча от работа?? newsm78 Не знам какви са правилата...
По бТВ даваха само част от видеото и там нищо не разбрах, не чух репликите към учителката, пак бях потресена, особено от бащата после, но сега, като изгледах цялото клипче, съвсем оставам без думи.
Това не са хора, а диви животни.

Общи условия

Активация на акаунт