Ученици пребиха учителка, заплашват я с изнасилване

• 35 221
  • 544
  •   1
Отговори
# 105
Много е грозно. Признавам. Жалко, че не е имало някой възрастен да се намеси. Остра липса на авторитет съзирам. Бих искала да знам, дали си позволяват такова поведение и при други учители.

Уважението не се изисква.
Сарказмът е излишен, Тя^Той. Ако идеята на темата е да оплюем до удавяне "гамените", разбирам поста ти. Но, ако ще си говорим сериозно за причините, по-добре е да приемаме различните мнения със желанието да ги разберем, а не със сарказъм. Изобщо, когато има сериозен проблем, хубаво е нервните изблици да бъдат овладявани. Правилен и коректен анализ се прави хладнокръвно.

Училището я вземе мерки, я не. Но полицията задължително трябва да го стори. Тук има посегателство. Не чак толкова физическо, колкото върху достойнството на гражданин.

Добавка - Сийке, кой трябва да повдигне въпроса за вменяване на достатъчно права на учителя, с които да осигури необходимата дисциплина в час? Хайде да сте вие учителите. След този случай ще се обърне внимание на едно такова искане. Ние ще ви подкрепим.

Последна редакция: сб, 12 апр 2008, 09:00 от Летящата крава

# 106
Не ми се чете цялата тема...
Мога само да кажа, че фактът, че записът на случилото се започва с влизането на учителката, ме навежда на мисълта, че шоуто е планирано...
Не мога да приема и изказвания от рода, че "уважението не се изисква".Можете да го кажете за любовта примерно... Но всеки има право на уважение. И продавачката в магазина, и просяка на улицата... А когато обиди и физически посегателства са насочени към длъжностно лице, то тези деяния трябва да бъдат наказани...
Качествата на личността в случая нямат значение. От значение са нейните права...
Надявам се, учителката да има успех в съда, а "юнаците" да си получат заслуженото, дори и това да се случи след като навършат пълнолетие...

# 107
 Аз в момента съм учителка (вече 14год.) и в моето училище още не сме имали изстъпления (Слава Богу!). Има си начин, когато учениците, имащи възражения към някой учител, да ги изразят. Всяко учебно заведение си има директор, които е и затова там - да решава подобни казуси, а следващата стъпка е регионалният Инспекторат по образованието. Не на самоуправството! Откъде-накъде те ще се разправят с учителката си по този начин?! Тя, като всеки човек, си има лично достойнство. А професионалното достойнство на БГ УЧИТЕЛЯ къде е , щом всеки подрастващ ненаказано може да му посяга и да издевателства над него както му се прииска?! Най-лесно е да се обвини учителя, но тези , които го правят, са именно родителите, които оставят отговорността за децата си на някого другиго. Типична бг черта - наклепай другарчето за това, дето ти самият не можеш да направиш!  #2gunfire

# 108
  • София
Цитат на: аХ`Не!
Thinking Още се изумявам от самата себе си как аз не пребих една учителка по френс език тази година първият срок.
Ето това показва, че по някакъв начин вече си зрял и отговорен човек, няма значение какви са ти поривите идеята е да ги овладееш.

# 109
Да не бъркаме възпитаното отношение към случайния минувач, продавачка или просяк, с уважението в смисълът му на респект. Един учител трябва да има авторитет. Този авторитет от МОН ли му се гарантира?

И тъй като всички учителски теми, носят сериозен заряд и емоционална натовареност изобщо няма да се намери тънката линия на реалността. Тук ще започнем сърцато да защитаваме пристрастията си по всевъзможен начин, нещата отново ще загрубеят, доказали сме, че ако не искаме, няма да допуснем да ни повлияе чуждата гледна точка и т.н. Само да добавя, че съм потомка на учителски род и във възпитанието ми Даскала е Светая светих. Но има доста проблеми и в учителите, които няма да изтъквам, за да не се почувстват атакувани.
Пожелавам на учителката бързо възстановяване от случката.

# 110
Мога само да кажа, че фактът, че записът на случилото се започва с влизането на учителката, ме навежда на мисълта, че шоуто е планирано...

Аз съм на същото мнение.
Каквито и проблеми да има между учител и ученици, не трябва да се решават със саморазправа. Има си директор, има си и по-горни инстанции.

# 111
  • Стара Загора

Аз съм на същото мнение.
Каквито и проблеми да има между учител и ученици, не трябва да се решават със саморазправа. Има си директор, има си и по-горни инстанции.
и аз мисля така  Peace

# 112
  • по пътя на светлината
Момичета,само не разбрах с каква цел са заснели цялата история.....и защо е предоставена на медиите.....!? За геройство ли имат тази постъпка или някой се е осъзнал и е решил да вкара някой по бързо в затвора?

# 113
  • При семейството си

Сарказмът е излишен, Тя^Той. Ако идеята на темата е да оплюем до удавяне "гамените", разбирам поста ти. Но, ако ще си говорим сериозно за причините, по-добре е да приемаме различните мнения със желанието да ги разберем, а не със сарказъм. Изобщо, когато има сериозен проблем, хубаво е нервните изблици да бъдат овладявани. Правилен и коректен анализ се прави хладнокръвно.

По принцип съм съгласна, но бях прекалено афектирана. Конкретен проблем видях във факта, че едно момиче, приблизително на същата възраст, ученичка, "оправдава" поведението на тези младежи с обяснението "ами и аз се чудя как не пребих една учителка, която така и така...". Образованието не започва и свършва с техните випуски, учителската професия не същесвува от днес. И ние сме имали учители, които повече или по-малко харесваме, уважаваме, ама...А за живота в и след училище, във всеки един момент зависиш от някой, в толкова много моменти има несправедливости, толкова често се чувстваш недооценен, защото "трябва" да уважаваш някой, който, според теб, не заслужава твоето уважение, но не може в тези случаи реакцията ти да е насилствена саморазправа.
Ок, а на момичето мога и да се извиня.  Peace

# 114
Момичета,само не разбрах с каква цел са заснели цялата история.....и защо е предоставена на медиите.....!? За геройство ли имат тази постъпка или някой се е осъзнал и е решил да вкара някой по бързо в затвора?

Най-вероятно за да продават клипчето на съучениците си....

# 115
Направо съм в потрес как изкарват учителката виновна. Дори директорът индиректно защитава ученика. Накъде отива тази държава?!
Казват, че тя им била писала двойки за отсъствия, че била куку. Ако на мен в училище бяха писали двойки дали щях да пребия учителката?
Ужасно.. #Cussing out

# 116
  • Бу-у-урга-а-ас
Да не бъркаме възпитаното отношение към случайния минувач, продавачка или просяк, с уважението в смисълът му на респект. Един учител трябва да има авторитет. Този авторитет от МОН ли му се гарантира?

Хубав въпрос. Аз мисля, че след учителската стачка МОН тотално срина авторитета на българския учител и тотално обезличи училището като институция.

Освен момчетата, трябва и директорът да си понесе наказанието, че е бил безхаберен и не е туширал проблемите навреме. Той като шеф има отговорност не само за учениците, но и за служителите си.

# 117
  • Sofia
аХ`Не! , в такъв случай пребиването нямаше да ти помогне. Винаги можеш да се явиш на комися ако усетиш лично отношение и несправедлово написана оценка. Правила съм го в университета, не се харесвахме с преподавателката Д.Б, изпита ме преподавател, който не познавах , но до бой не се стигна. В училище може да се направи същото.  

# 118
  • по пътя на светлината
Вярно е ,че това е проблемна възраст в която хормоните им още не са си намерили място,но това не ги оправдава.....Родителите имат голяма вина за тяхното поведение,като отбележа,че чрез този видео материал би трябвало да им стане ясно за какво идва реч,не безсрамно да застават пред камерите и да защитават и съжаляват отрочетата си.Директора и класната са в същото положение(учителката била с психични дупки Shocked)....нормално е зад такъв гръб ,който имат младоците ,да си позволяват това извратено поведение,особено когато те самите не са на ясно със себе си и имат за пример мнението и отношението на самия директор на училището....Трябва да направят основна чистка от педагогическия персонал,да обърнат внимание на моралните ценности на родителите(особено на бащата на инициатора) и тогава вече да обърнат внимание на децата от къде идва агресивното им и неприлично(слабо казано) поведение.Възрастните в тази история са на преден план за търсене на отговорност.

# 119
Не мога да изчета всичко, но съм потресена най-вече от реакцията на бащата. Така защитаваше детенцето си, че направо да ти се догади. Вместо да му свие два шамара, той щял да съди, да не знам си какво.  smile3544
Едно време ни беше страх, защото имаше наказание, можеше да ти намалят поведението, можеше да те пратят в друго училище, в ТВУ и нямаше да те чакат да се провиняваш найсе пъти. А и родителите ни бяха по-строги. Сега има една мода да се глезят децата, да им се спестява всякакво поемане на отговорност и разбира се всички учители, педагози от детската градина та до университета ни тормозят милите дечица. Нали виждам как реват майките срещу детските градини, само защото там има правила, които трябва да се спазват, ама на нечий синковец това не му отърва. После всичко се прехвърля в училище - там имам преки наблюдения, майка ми е учител и редовно се потриса от ситуации, в които е извикала нечия родителка, защото отрочето и е ударило друго дете по главата тежко, бутнало го е в чина или подобни и родителката само казва: "Нали няма да правиш така миличко", погалвайки го по главата. Ами как няма - утре ще повтори и защо не? Да не би да има някакво последствие? А за случаите как "Тати ще извади пищова", мисля, че не е нужно да коментирам.

Та така, може и учителката да е куку, но ученик да си позволява да налага преподавател е недопустимо. Защото същия този ученик утре ще налага някой на улицата, защото за него няма значение кой какъв е, всички могат да се налагат.

Общи условия

Активация на акаунт