Любители на КОТКИ тема 1

• 47 378
  • 472
  •   1
Отговори
# 345
Djindjari , за очичките на пухчо: Взимаш от аптеката Амоксиклав и го разреждаш , както е посочено.Дозата е 1 милиграм на 2 кг тегло.Взимаш си и спринцовка , разбира се. Grinning Даваш го на 12 часа 10 дена поред и го държиш в хладилника.Заедно с това купуваш и тетрациклин мас за очи.От нея слагаш по 1 см в окото по 2-3 пъти на ден в продължение на 3-4 дена.Аз бях стресната , като разбрах че тази мас се слага в окото и ме беше страх да го правя , но мъжът ми се справяше успешно!  Peace Тя естествено се разтича и около клепача / и погледа му е мазен,мазен няколко дена Joy / , но с двете лекарства ефекта е бърз и дълготраен.  Peace
Амоксиклав е Пеницилин. Има животни, които са алергични към него, т.е. добре е да се даде малко и да се изчака дали има реакция, преди да се даде голяма доза.
Към Тертациклина също има алегрични животни, особено котки - те са доста по-чуствителни от кучетата. Моя котка с очни проблеми след намазване с Тетртациклин (по съвет от вет) се влоши много и трябваха 3 дена, да мине реакцията.
Изобщо, това са сериозни лекарства, които би трябвало да се назначават от лекар.
Отделно, когато им съмнение за нещо нередно - трябва да се вземе проба от секрета, да се иазследва и АКО има бактерии да се направи анабиограма, за да се види с какво да се лекува конктрентото нещо.
Всичко друго може да има или сериозни последици, ако е алергично животното или да "замаже" картината за малко и после да се повтори или дори усложни.
 Peace Така мисля аз.
Да не кажете, че ви плаша, просто съвет. Лошото е, че има мноооого лекари, които правят същото - назначават лекарства без изследвания. Остава ни ни е да се информираме какво и как и да го изискваме от тях (то с какво ли не е така...хора се лекуват по този начин, какво остава за животни).
Отделно съм наблюдавала най-различни случаи на животни лекувани след диагноза "на око" и разликата и успеха, когато се  направят изследвания и се приложи точното лечение.

# 346
bushkata благодаря за инфото, днес ще разпитам вет , да каже какво му е, че наистина не знам.
Записах си го и това ... микроспория  newsm78
Това бялото беше като мехлем-не съм го разреждала във вода него. ( Преди имах и такова дето се разрежда във водичка  ...  дето го натрових малкия,  ма то беше за някакви черни точки на брадичката му )

Диди69   Hug златна си направо , благодаря и на теб !!! Не знам и аз как ще се оправя с поставянето на мас в очичките му, ма си струва да опитам  Peace Много полезно инфо и за другите пухчета с плачещи очички  Peace
Опсссссссс bushkata ,(сега прочетох това което си писала за очите)  . Ще видим какво ще каже чичо Док и за това  newsm78

Фогата , силно се надявам котенцето да се оправи, моля те заведи скоро душицата на вет да го погледнат и не ми се сърди  Peace
Много ги обичам тия животинки(и не само тях) , може би трябваше да стана вет и аз ...

Ние май усетихме, на къде задуха вятъра и решихме да се скрием под дивана  Joy
Малкия видя кошничката с която ходим на вет и  ... се изниза набързо.
Хайде момичета , много сте мили и ви благодаря за съветите !!!  Hug
Ние отиваме , пожелайте ни успех  Heart Eyes

# 347
  • DE
Микроспорията е много коварна, при Пусана се появява всеки път, когато котката има срив в имунната система. С тези 4 операции за последната година и съпътстващите ги антибиотици съвсем се проскуба, милата.  Много упорито мазане трябва, а и да се хване в началото, защото петната се разпространяват много бързо. Успех при вета, Djindjari!

# 348
Малчо е добре  Peace
Сиамка  Hug
Беше готиният доктор.
Нямаме  микроспория, просто е развил някаква алергия към бълхи. От къде са се взели тия бълхи и аз не знам, но вет каза, че може и ние да му ги носим  Shocked
Даде ми пак от лекарството против бълхи, дето се мацва зад вратлето и обеща, вече да нямаме проблеми  Praynig
Намериха му още две петънца, за които не знаех  Sick

Питах за това за очичките, каза сега да не го тормозя. Първо да оправим належащия проблем, че трябва да е здрав за да му бием пак ваксината ...
И каза , че всяко коте си е различно, някои имат алергии към тези мазила , други не ...  newsm78
Ще видим сега тези 2 седмици да минат да се съвземем от петната ...

За гларуса , може да се помогне само ако фрактурата е прясна, имало голям шанс чрез шина да се оправи. Ако е стара, крилцето му се ампутира и трябва да се намери човек , който да го гледа милото, щот не може да оцелее само с едно крило. Имало някакъв приют за птици в Стара Загора, ма ония не ги искали на гларусите и отказвали  Sick
Явно на никой не му пука , за гларусите   smile3518, та за друг път ще знам веднага да тичам при вет , а не да се доверявам на някакви си стари рибари  Crossing Arms

# 349
  • Countryside

Нямаме  микроспория, просто е развил някаква алергия към бълхи. От къде са се взели тия бълхи и аз не знам, но вет каза, че може и ние да му ги носим  Shocked

Да и на мен ми го е казвал вет, те се лепяли по обувки и крачоли и ние сме ги носели вкъщи. Писанка няма откъде другаде да ги хване, тя не излиза. Затова лятото за всеки случай й слагаме противопаразаитна каишка и я изкъпваме с разтвор против бълхи.

# 350
  • София
Хари, Харо е съкратено от Харитон. Аз го донесох у дома, аз го кръстих Simple Smile Мъж ми е фен на Ливерпул и понякога го бъзика, че е кръстен на Хари Кюл. Старият ми котарак се казваше Спас Simple Smile

Харо от време на време си прави петънца над окото, но не чак оголени. като прекали с чесането.
Не излиза навън, бълхи никога не е хващал. Като малък му бях купувала каишка.

Фогата носи котето на лекар. При хора с подобни проблеми се минава на картофена диета, но за котки не знам как е.
Моя мъж не ми дава да давам обелки от колбаси на Харо, даже и тези, които са от черва. Мрънка, че Харо бил хапнал не знам си кога найлон и повръщал, или пък, че щял да ръси опаковани изпражнение.

# 351
  • Countryside

Моя мъж не ми дава да давам обелки от колбаси на Харо, даже и тези, които са от черва. Мрънка, че Харо бил хапнал не знам си кога найлон и повръщал, или пък, че щял да ръси опаковани изпражнение.
Тъкмо няма да мирише, опаковани чистички  Mr. Green Аууу, ако беше Спас, щеше да е върха, но и Харитон й подхожда. Харитон и Спаска, идилия  Mr. Green Да ги сватосаме,а  Twisted Evil

# 352
  • София
И ние на даваме не Пухчо обелки.Дори и тя самата не ги яде,ако има на саламчето обелка следва едно плюене.Мъжът ми казва,че ще й се заплетат червата.Може и да е вярно.

# 353
  • DE
Абе обелки на салам е едно, има шанс да се изакат или повърнат без да нанесат щети, обаче желязна тел е съвсем друго, особено ако става дума за малко коте. Това може да му нанесе непоправими увреждания на стомаха, ако го раздере, пък и хранопровода... Дано да се оправи, но трябва час по-скоро да го види лекар. Уф, животните са си като малките деца, това е, трябва да имаме очи и на гърба си и пак няма гаранция, че няма да свършат някоя глупост!

# 354
  • София
И аз мисля,че няма да може самичко да се справи.МОже да му заседне в стомахчето/хранопровода.И да го запуши.Не ми се мисли за последствията.Много му е малко стомахчето/силите за да го изходи.Горкичкото животинче.От лакомия страдат котките.От лакомия.Няма солидарност с пет минути по-късно.

# 355
На нашите им даваме, но от домашна наденица, иначе не смеем.
А 1 приятелка разказваше, че тяхното  куче изяло 1 обелка на кренвирш и после не могло да я изходи, само се подавала малко и те извикали ветиринар, за да я облекчи.

# 356
Фогата как е котачко ???
Дано се включиш скоро и  да кажеш как е това мъниче  Sad

# 357

Да и на мен ми го е казвал вет, те се лепяли по обувки и крачоли и ние сме ги носели вкъщи. Писанка няма откъде другаде да ги хване, тя не излиза. Затова лятото за всеки случай й слагаме противопаразаитна каишка и я изкъпваме с разтвор против бълхи.

Точно, с обувките ги внасяме.  Peace Лятото тук в София поне е ужас - навсякъде има бълхи.  ooooh! Мъжът ми работи във фирма за пест контрол и вкъщи винаги има какви ли не препарати знайни и незнайни.  Crazy Та лятото не знам точно колко пъти ходят и обезпаразитяват зелените площи, но ефектът е краткотраен.
   Моят Лъчо също мноооого мрази къпането. Всъщност името му е Лъки, но като го заведохме на ветеринар за пръв път, и той един майтапчия, и вика : Абеее какъв Лъки, я го виж какъв е голям българин,  Joy Лъчезар е !  Laughing И оттогава така му остана.  Wink
   Иначе го къпя 3-4 пъти годишно. Напоследък мъжът ми се заема с тая работа, и след дългата борба и вой откъм банята, после го мрази 2-3 дни и го гледа накриво.  hahaha Инструкциите са точни  Naughty - 2 пъти с шампоан и накрая от мойта маска за коса. Много лесно се сресва след това, а как миришееееееее...  Flutter Не мога да спра да го гушкам.  Heart Eyes

# 358
и накрая от мойта маска за коса. Много лесно се сресва след това, а как миришееееееее...  Flutter Не мога да спра да го гушкам.  Heart Eyes
hahaha
Az kypah Рижо с моя шампоан и милия получи алергия. То не стига че го стресирах, първо, с къпането, после с алергията, ами и накрая карането с колата до ветеринарите и срещата с тях, но се оправи Hug

# 359
 newsm78 Верно ли ? Как разбра, че има алергия - какво му става ?
 Аз отдавна така правя, ако е имало нещо да му става, да е станало досега. Търсила съм някакви балсами за котки, дори и до борсата съм ходила - няма, само шампоани ми предлагат.

Общи условия

Активация на акаунт