Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Карти ТАРО

 • 103 486
 • 593
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 3 830
Откъде могат да се закупят карти Таро?

# 31
 • Мнения: 684
Откъде могат да се закупят карти Таро?

Ако си в София, бях видяла Таро в езотеричен магазин Инти близо до женския пазар.

# 32
 • Мнения: 101
Откъде могат да се закупят карти Таро?
Прегледай и книжарниците, вече в много книжарници се продават, ако си в София - със сигурност има в книжарница Сиела в МОЛ-а, даже има избор!

# 33
 • Мнения: 3 830
Откъде могат да се закупят карти Таро?
Прегледай и книжарниците, вече в много книжарници се продават, ако си в София - със сигурност има в книжарница Сиела в МОЛ-а, даже има избор!

Ще проверя да си взема и аз.
В този сайт изтеглих една карта и ми се падна "The High Priestess"


The High Priestess

Briefly: Mystical studies may also appeal to you at this time, and you could take up the study of subjects such as astrology, tarot or other esoteric knowledge. Incredible gifts await for you. All you have to do is acknowledge that within lies all knowledge. This is a card of wisdom and intelligence.

 Simple Smile

Какъв е този избор, който се предлага? Различен изглед на самите карти или?
Искам да си взема такива, които да изглеждат възможно по-достоверни като карти Таро. Wink

# 34
 • Мнения: 101
Да, правилно си ме разбрала, картите са рисувани от различни художници и са с различни картинки. Освен това има с различна големина, а също се продават и съкратени колоди, само с главните аркани. Всичките са си Таро карти, остави на интуицията ти да избере, вземи тези, които най ти допадат и ти харесват, така може би дори ще ти е по-лесно да ги разчиташ. Май най-разпространена е колодата на Уейт, аз когато си купих моите още нямаше такъв избор, сега обмислям дали да не си взема други, които по-ми допадат, но пък какво да правя със старите се чудя...

# 35
 • Мнения: 793
В по-добре заредените книжарници има - колодата на Уейт се препоръчвала за начинаещи -  аз затова си взех такава  Grinning

# 36
# 37
Да, наистина курсовете са скъпи, бях чела къде мога да ги изкарам, но като че ли са само в София. Дали провеждат такива във Варна все още не знам. А картите Таро могат да се закупят от книжарниците.

# 38
 • Мнения: 4 380
Приемете още една начинаеща в компанията. Ще се учим заедно. Grinning

Аз онзи ден си купих най-страхотното тесте Таро, което някога съм виждала в живота си. След дълго търсене в продължение на месеци, когато нищо не ме грабваше, случайно го видях и се влюбих окончателно. Купих без да се замислям за цена и нямам търпение да си го получа. Hug

Та докато си чакам аз тарото на мечтите, се заех с разучаване на материала и мога да кажа, че прочетох уйма литература.

За сигнификатора...

Първо, той далеч не винаги е необходим. Второ, далеч не винаги се избира по някакви лични данни. Понякога случайно изтеглена от тестетто карта или посочена в разложените вече карти, от този на когото се гледа, може да се явява сигнификатор.
Има различни начини за определянето му. Като правило, Рамбо, вярно си посочил един от начините, но има и други. Може в определянето да включиш примерно зодията на дадения човек като обвържеш със съответната карта. Определянето на сигнификатор зависи от това по какъв повод се гледа и какво е положението на човека в контекста.  Може да бъде определена и друга карта в зависимост от ситуацията. Ако гледате на студент във връзка с училището, избираме паж, ако темпераментът на човека или положението, ситуацията ви говори нещо, избира се съответната карта. Примерно, човекът го разиграват и водят за носа- той ще е шутът. Ако се гледа по повод изчезнало животно, се избира картата отговаряща на това животно. Ако се гледа по повод любовна връзка, сигнификатор може да бъде картата на влюбените. Абе с една дума...мислете малко и включвайте интуиция за символизъм! Така или иначе, ако вие си наречете някоя карта за олицетворение на човекът, на когото се гледа, картите няма да излъжат. Те следват вашата логика и подсъзнанието на този за когото се гадае.

п.с. Курсове по таро звучи супер глупаво като идея. Mr. Green Има толкова литература по въпроса, колкото не можете да изчетете всико.

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 11:06 от xenia

# 39
 • Мнения: 101
xenia   Hug добре дошла!
Би ли споделила от къде и какви карти Таро си купи? Искам да си купя нови, а също приемам съвети какво да правя със старите?? Просто да ги прибера някъде може би... ???

# 40
 • Мнения: 4 380
xenia   Hug добре дошла!
Би ли споделила от къде и какви карти Таро си купи? Искам да си купя нови, а също приемам съвети какво да правя със старите?? Просто да ги прибера някъде може би... ???

Разбира се. Някои хора имат по 20 тестета. Не знам дали ползват всички, но със сигурност гледачки ползват най-различни варианти. Някои тестета се "наричат" за конкретни определени ситуации и въобще...хората си следят кое тесте  в какъв случай е най-добро.

Аз трябва да кажа, че по Коледа се бях влюбила в едно златно тесте TZAR, което е с православни икони и също е много красиво. Но ми се стори сложно за начинаеща, пък и тогава не бях запозната с разните му видове. Ще го купя и него обаче някой ден...По-късно реших, че първото ще бъде универсално на Уайт, но разбрах, че има какви ли не красиви варианти, много по-красиви от този на Уейт, но абсолютно същите като структура. Така открих моето красиво таро на Сiro Мarchetti

http://www.ciromarchetti.com/

Тарото на мечтите също е много хубаво, но аз се спрях на Позлатеното таро- то е МОЕ. Grinning Купих го он-лайн и си го чакам.

# 41
 • Мнения: 641
Здравей и от мен, Ксения  Hug
Чела съм те в няколко теми.Особено ми направи впечатление в темата с тълкуването на сънищата с починали хора.

Ще се радвам  заедно всички да обменяме знания за ТАРО.
Скоро не съм си гледала, защото по празници не го правя.Мисля, че не е редно, но ако пак ми познаят нещо ще споделя с вас.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 16:16 от Рамбо Силек

# 42
 • Мнения: 4 380
А знаеш ли Рамбо, че съществуват специални подреждания и начини на гледане на Таро за разтълкуване на сънища? Mr. Green Сега ще видиш какво става само да си получа тестето... Mr. Green

За какви празници говориш? Не минаха ли? Принципно по празници и в неделя не се гледа.

# 43
 • Мнения: 793
Принципно по празници и в неделя не се гледа.
А защо?

# 44
 • Мнения: 4 380
Принципно по празници и в неделя не се гледа.
А защо?

Грях е.И картите лъжат и не е добре за енергетиката на гледащия. Има и особенни мнения за критичните дни при жените.

Общи условия

Активация на акаунт