Ноемврийчета 2005 - 13

• 15 552
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
  • Димитровград
Хм,ние сме в криза на отричане на яслата.Още като отвори очи и започва да надува гайдата,че не иска на ясла.Освен това се държи като "седмак",изобщо не иска да чака за каквото и да било.Като поиска яйце например и трябва да го сваря,докато стане яйцето пищи-"кокииии,кокиииии".Пък като се сетя,че още 4 зъба трябва да изникнат ooooh!.

# 181
  • София
Оле, майче, аз съм силно притеснена от нея да не се получи някоя лигла - пикла. С Боян не ме беше страх, защото той милия нямаше друга алтернатива и го гледахме мнооого строго.
Нооо, майка ми скоро беше в къщи (apropo тя смята, че децата ми са добрички), дори тя каза, че Калина има склонност към лигавене. Обаче милата Калинка никак не е познала и тя седи цяла вечер наказана в мокрото помещение (светло, топло, широко).
Надявам се това да е някаква фаза, но ето случката от снощи, която не е изолиран случай. Купихме сладолед за десерт и се уговорихме, че ще се яде след като приключат с лещата. Боян си изяде всичко и получи десерт. Калина каза, че няма да яде леща, аз и обяснявам: няма леща, няма десерт, съгласна лис и и тя се тръшна, започна да крещи и да се въргаля, направо нетърпимо. Пратих я в детската да се нареве. Като млъкна идва и казва, аз вече не плача, може ли сладолед. Аз пак обяснявам, сладолед след лещата. Хайде отново рев, крясъци, въргаляне по земята пак в стаята. И така три пъти, докато накрая не изяде тъпата леща и получи сладолед. Обаче изнерви всички вкъщи. Всеки ден се разиграват подобни сцени.  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 09:20 от Elspet

# 182
  • Карлово
Мартина е с някакъв обрив. Ей тук съм пуснала тема с подробности, ако някой има идея, ще се радвам да ми я сподели, че ше откача от нерви до следобяд, когато ще я водим в Пловдив.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287133.msg7279880#msg7279880

# 183
И в др. тема писах, снимка не мога да отворя, но веднага се сетих за Фенистил гел, да я мажеш през извесно време по пъпките, ефекта му е охлаждащ и детето забравя , че го сърби, Крис и е била нахапвана, полазвана и какво ли още не от глава до пети и винаги само с Фенистилчето със се оправяла..Стискам палци да не е алергия, бъди търпелива скоро ще разбереш! Peace

# 184
Майче, не се притеснявай- при всички явно е така. Все пак те са в етап на осъзнаване на границите и "главнокомандващите" и няма да се дадат лесно  Twisted Evil
Яна също се лигави- реагирам различно- игнорирам лигавщината й, докато не осъзнае, че така няма да получи каквото иска; угаждам й, ако ситуацията наистина не изисква да наложа моето мнение; ако прекали обяснявам спокойно, че минава всякакви граници (е не точно с тези думи  Wink ), опитвам се да я залисам с нещо друго и ако не става отново я оставям, а когато и на мен ми дойде твърде много и си изпусна нервите крясвам, което никак не харесвам в себе си, ама и аз човек  Embarassed

Като цяло не си слагам много на сърце, че се лигави- няма лошо да са малко глезени- те да не са войници  Laughing А и от друга страна родителите често сме склонни да приемаме като лигавене простото нежелание да се направи нещо- ние самите не винаги искаме да ядем или да правим еди какво си, но имаме избора. Те също трябва да го имат, но просто не са се научили как да изразяват несъгласието си с нещо- ако не е нещо наистина важно и решаващо за здравето им на пример, моят подход е, че просто се съобразявам с нея и бързо приключва проблема.

Но с две деца сигурно е доста по- трудно, така че не мога да дам конкретен съвет, освен да не си го слагаш на сърце, Майче- свиркай си и се прави, че не я виждаш  Whistling  Grinning

Микки, ама лекарят как така не може да разбере какво е?!? Наистина и на мен някои от пъпките ми приличат на варицела....Няма ли друг лекар за второ мнение?

# 185
Майче споко и Ния постоянно излиза и влиза в "кризи на растежа", разбирай тръшкане. Милейди е описала методите, които и аз прилагам. Милейди не си сама, понякога и аз не мога да сдържа нервите си и крясвам, колкото и да не ми е приятно. Има мигновен ефект, обаче ми е толкова неприсъщо да крещя, че се случва много, много рядко.
Иначе ние сме се отдали на пътуване всеки уикенд. Свърши седенето в къщи. Да се учи чавето как се живее. 2 уикенда бяхме в Сливен, миналия бяхме в Орешака, този заминаваме пак в Сливен, защото братовчедите холандци се прибират днес и ще падне голяма игра Simple Smile
Така хем на Ния й е интересно, хем ние се разнообразяваме и виждаме други хора Simple Smile

# 186
Ей, живна темата малко.
Лигавенето го има и при нас, но няма да давам съвети, zащото строгост при мен няма и грам. Може би не е правилно, но аz съм си такава. Ще се научи, няма къде да ходи.

# 187
  • София
Мики като се върнете да пишеш как сте?

СЛед малко, ако намеря повече време ще ви разкажа как Калина изпи 30 витамина - Animals. Изкарах си акъла.

# 188
Подхванали сте болната ми тема. Аз също не обичам да викам но започна да ми се случва. Само така успява да разбере че  е сбъркала.
В Петък ходихме по магазините цял ден с нея и направо ме побърка. Не престана да казва думата искам за всичко което я заобикаля. Като се има предвид че получи повчето от това което поиска, но не спря да хленчи през цялото време. Е в края на деня като се прибирахме не издържах и се развиках в колата. Казах й че повече няма да я водя с мен и ще върна покупките. Еми веднага млъкна - да на мен ми стана криво щото не се бях чувала досега така да й викам. Но определено имаше ефект. На следавщият ден излизахме пак с баща й и опрелено имаше промяна в поведението й.

Та лигавенето явно е повсеместно.

Да се оплача за нещо друго. Ако си спомняте преди новогодишните празници се запали къщата на родителите ми на село. Тъй като тя е съсобственост с една братовчедка на майка ми, тя сега е завела иск срещу родителите ми за нанесени щети вследствие на пожара. Та сега предстои ходене по мъките. Направо съм бясна. Като че ли родителите ми нарочно са запалили пожара. Но по закон са отговорни и се счита че са виновни. В смисъл че закона ги приема за виновни, ако те не докажат обратното.
А на всичкото отгоре едва намерихме адвокат, който да се занимава с това дело. Явно за малки дела няма желаещи.

така оплаках се..........

Поне одита по ИСО ми мина та да не се занимавам и с него.

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 14:58 от gerygirl

# 189
микки  - какво казаха в Пловдив???

Малко се поуспокоих - че в отбора на хленчещите има и други. Вече си мислих, че само Ники се глези. Няма да описвам как мърнка, плаче и се тръшка за всичко - то е като при всички писали преди мен. Тотално съм изнервена и едвам стискам зъби. Аз още не съм се сещала да я наказвам, но днес за първи път и се разсърдих и цял ден ми е криво Sad, но ще видя разбрала ли е нещо, като я взема от ясла. Вече свикнах, като ходя по улиците хората да се обръщат след мен и да се чудят, какво толкова го правя това дете, че крещи и плаче като лудо. ooooh!, да не говоря за всички баби и дядовци, който ме предлагат да я вземат, щом плачела при мен #Cussing out

След малко, ако намеря повече време ще ви разкажа как Калина изпи 30 витамина - Animals. Изкарах си акъла.
- онзи ден мъжът ми тъкмо ми обясняваше как като бил малък направил същият номер, защото хапченцата(витамини) били много сладки, а майка му викала бърза помощ, щото и се взело акъла.

# 190
Гери, аз съм много боса по право (макар да съм с отлични оценки в УНСС по тази дисциплина  Twisted Evil - радвайте се, че няма да ставам адвокат  Laughing ), но как така се приемат за виновни по закон?!?! Не трябва ли да се доказва вината им и няма ли становище от пожарната какво е причинило пожара?

Sissa , аз също не наказвам- много ми е не присъщо да направя нещо такова, но и аз се сърдя. Дано при вас не е така, но при нас това рядко има ефект  Wink Ти ще кажеш после.
А за крещенето- Яна ужасно се натъжава, когато й кресна и това ме разбива още повече. Никога с крясък не съм постигала нищо, освен собственото си неодобрение. Тя само става още по- разстроена  Confused

# 191
Деян имаше кофти период с много тръшкане наскоро. Тръшкаше се само навън, почти само по повод, че не иска да си тръгва отнякъде. За друго още не се е усетил. Доста нерви похабих, но в края на краищата и той омекна  Laughing , и аз захитрях  Laughing  Laughing та сега сме в мир. За съжаление се налага често да злоупотребявам с режима му.
Но той все още категорично ми вярва, като кажа, че играчките си живеят в магазина, че шоколад и бонбони той не яде  и т.н. - нещо, които почват да му хващат окото навън. Ето предимството на това, че не говори Simple Smile няма "искам", няма "дай".

Веднъж обаче го заплаших, че ще изхвърля играчките в боклука, и вместо да се стресне, той го прие много добре - започна да ги събира и още малко и щеше сам да ги понесе към контейнерите. Въпреки че много добре знае какво е боклук.
днес сме свършили много работа с него и накрая се наградихме - аз с панталон, той с нова шапка Simple Smile

# 192
Милейди, исках да кажа че в този случай вината се предполага по закон а не са невинни до доказване на противното. Не знам дали ме разбрахте.

Пожарната е записала необезопасен комин като причина. Който комин е в нашата част на къщата. Вината им е че на са предвидили че от него може да възникне пожар.

# 193
лошо е,ч е не сте били застраховани. филков мнали е маниак на тема застраховки, та имаме всички видове, касаещи всичко, включително и вреди, причинени на 3ти лица. дано ви се размине по някакъв начин...

# 194
Истерии то аз като пиша, че крясвам имам предвид нещо от сорта "Ния престани" и толкова. Нямам сили за повече, най много ако не помогне някой шамар по дупето да отнесе.
Иначе наказвам в стаята, защото тя от сърдене не разбира.
Особено строго наказвам когато Ния ме удря или щипе в яда си  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт