Пролет най-прекрасна грейнала сега, във очичките на майските слънца!

• 18 360
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Неде, ЧЕСТИТО х 2! Здраво и сладко племенниче през декември, а за графика с прахусмукачката смятам да се възползвам от предимството за бременни  newsm53 и да ме пишеш първа, че и без това се бяхме засилили да търсим фирма за такова чистене.

# 196
  • София
За за яслите вече всичко очаквам  Rolling Eyes взех да се замислям дали вместо на частна да не се организираме с още 2-3 мами и да си наемем обща гледачка. У нас има достатъчно място за 3-4 деца, ще им намерим добра лелка, ще им поръчаме храна от някоя частна кухня... абе може да се измисли, да си направим една собствена мини група.

# 197
Пловдивчанките/под формата на моя милост/ с най-голямо удоволствие ще съпроводят и разведат г-жа Елф-че из магазините за играчки/стига тя да благоволи да дойде насам,де/....то,не знам дали има нещо по-различно из нашите магазини,но най-малкото трябва да се провери за да се направи сравнение/но пък със сигурност имаме повече и по-хубави кръчми Mr. Green/
Неде,това дето си го писала за настойчивостта на дистрибуторите си е даже малко смекчено/на мен малко на сектанти ми приличат-ама хората така се надъхват в офисите,че може да ти стане страшно...имам кратък трудов опит в пловдивския им офис-е не издържах на набиването на едно и също в канчетата пък и трябваше и аз да го правя/...иначе съм сагласна,че чистят добре....ама тая цена нещо не ме устройва поне в момента/пък и видях,че в темата за Рейнбоу,ЛаДиДа беше споделила,че си я е поръчала през нет-а и излезло много по-евтино/...но да знаеш,че за визитата с чистене  си оставам в списъка/макар,че нещо бременните взеха да пререждат Wink/
За подаръците и органицзацията на РД-то,аз още съмв процес на "крадене" на идеи...ама нали сме от последните...та сега чета и попивам...
Руми/дано не си се обидила от майтапа в скобите,ама така е,кой как се уреди...аз като се моткам още Sad/,идеята ти не е лоша/казвам си мнението,щото и аз търся варианти за Ивайло/-даже знам за няколко мами които така /на резменни начала / си гледат децата-например едната гледа през деня,другата ако работи-вечерно време....за съжеление нямам подходяща мама за сега.....но това е по-малко стресиращо за децата,отделно,че когато са две/или повече/ деца на сходна възраст-се гледат едно от друго и няма много лиготии/относно ядене,заспиване..и т.н/,а и всичок става под формата на игра с приятелчето.....
Ръш/не съм те забравила/ за плей групите-това са доброволни сдружения на родители които си събират децата и ги занимават според интересите и възрастовите им особености.Например -обявява се тема/или задача/ и един родител подготвя едно занимание,другия път-друг....и така...не е като яслите,но е вариант за деца които не посещават детско заведение-заради социалните контакти/но и това за съжеление го няма в Пловдив/
Харесва ми и варианта на Катето-та ще я помоля да ни даде малко повече инфо-дали е минавала специална подготовка,как процедира при болно детенце,какви са условията за да ги гледа децата/един вид да краднем малко ноу-хау/
Тия дни намерих няколко детски центъра в П-в ,които предлагат и целодневни грижи....ама пък незнам как процедират с болните деца/което най-ме притеснява/Тук да си кажа пак/с риск да подразня някой/,но понеже изпуснах да пиа за сополите-според мен всичко опира до имунитета и е факт ,че постоянно сме в контакт с причинители на болести-въпроса е дали сме склонни да  се разболеем,така,че проблема не е в контактите с болните деца....а и сополите/както и другите разни прояви/са оздравителен процес-етапа на който организма вече се бори с проблема.....Не мислете ,обаче,че си водя децата болни да контактуват с други деца/но пък не ги спирам да играят със сополиви,че и покашлящи/......,защото знам как реагират/и коментират после/ това другите мами.....,но лично за мен проблемите се крият другаде.Пък и все някога ще тръгна на работа/която едва ли ще ми позволява да съм нон-стоп в болнични/ и тогава ще има да ме плюят че съм заразител.......

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 13:27 от Анонимен

# 198
  • София
Люба, пускай инфо, ако намериш. Ще е много полезно, ако Катя сподели опит!
На мен ми хрумна идеята сега, докато четях за поредните яслени проблеми, но все повече се навивам! Е, трябва и със съпружеството да я обсъдим най-паче.
Идеята за отделни занимания, подготвени от родителите, може да се взаимства от плейгрупите, но за мен е важно да си имат квалифицирана възпитателка - аз поне не мога да занимавам редовно толкова деца целодневно.

# 199
  • Велико Търново
Добър ден и от мен,не,че за мен и Божа деня е добър де.
Айде пак да се изкажа аз,за мен здравите деца сополи нямат.До момента лечението на Божидара ми излиза около 150 лв. + прегледи и таксита и като сложим отпуснатата Божа и разни други екстри положението е,че в момента аз пия бира вместо кафе Mr. Greenуж да се успокоя де,не ,че ми се пие CrazyСмело мога да твърдя,че Божидара е имала доста социални контакти с деца,които ходят на у-ще и градини,но не се е разболявала,ама както и да е.Категорична съм,че това чудо повторили се още два пъти и ще я гледам докато се омъжи Mr. GreenЕдна приятелка вика то не останало още 16 години,а викам аз с грешка си поне още 28-това е в кръга на майтапа.Това е от мен по тази тема!

Rush,ако този тест и същия за който си мисля и струва около 1000 лв. един приятелски съвет проучи по -обстойно PeaceВ КМ имаше тема и там се твърдеше,че са меко казано измамници.С отслабването ти желая успех и аз на същия огън се пека Blush

Моята сватя Имар май леко е пропуснала,че съм Телец Mr. Green

Неде,честита ви придобивка със здраве да я ползва Деян и ако имаш свекърва дето няма работа можеш да и намериш Mr. GreenМоя приятелка има такава и като идва да чисти у нас ми взе 100 лв. за няма 5-6 часа без да е прала килими и разни такива.Танче,не са обемисти прахосмукачките според мен PeaceА за дистрибурите им е меко казано,че са найстойчиви Rolling Eyes

По предложението на Анна,лично аз поддържам мнението на Олчето.Ако,някой иска нещо да направи купува и праща Peace

За подарък за РД на Божана идеи нямам.Преди няколко дена баща и я завел в Хиполенд да си избере нещо да и купи за яслата,но за пореден път се е увенчал с провал опита ни да сближим Божа с играчките Mr. GreenДайте и на нея животни по възможност кучета и котки.

Това е от мен за сега!Като се наспи Божа отиваме на поредната инжекция и дано да спре да вдига температура вече,че ми писна няма да казвам на какво!
Ванилка ми се губи напоследък newsm78
Хубав ден!

# 200
за рождения ден много са ме впечатлили едни колички тип Флинстоун-ниски с педали,които се бутат с крачета.Струва ми се че децата ги карат с голямо удоволствие и най-вече изразходват енергия,а за тези акумулаторните си мисля це като седне може и да подремне какъвто е спокоен Laughing

# 201
  • Велико Търново
Гери,ти с Експрес ли си в близки и топли отношения?

# 202
Руми, идеята ти е страхотна за гледането на дечицата!
Но не знам дали някоя гледачка ще се навие да гледа 5 -6 деца едновременно... Просто нямам идея как стоят нещата.
Но ще трябва да се обмисли доста детайлно: къде да спят децата на обяд - креватчетата са обемисти и едва ли ще могат да се напъхат в апартамента ви, колкото и място да има.  Wink Пък и в твоето положение ми се струва, че ще ти трябва повечко спокойствие, вместо няколко разбеснели се терминатора.

И аз съм си мислила за такъв вариант, но тук в квартала няма майки, които да споделят идеята ми. Всички си дават децата на ясли, пък и честно казано не ни се покриват възпитателните подходи.

Гери, и аз си мислех първоначално да вземем на Никола такава кола, ама не знам дали ще я кара сам или ще трябва да го подритвам до парка и обратно.  Mr. Green

# 203
Добър ви ден и от мен,

Забравих да похваля хубавата прическа на Миленка. Много и ходи и наистина изглежда като момиченце.
Недка завижда благородно на Иночка за пътешествието, а аз и на двете. Wink Че скоро нито Рейнбоу ще видя, нито пък Майорка. (Иночка дано успеете да отидете, сигурно ще бъде незабравимо) Недче, да взема да се наредя и аз на опашката. То наближава лятото, така че може да съчетаем полезното с приятното. Хем ще ни направите едно гости, хем ще оставим мъжете да изявят и да почистят. Simple Smile
Руми, много ми хареса идеята ти. Ако бяхме в Сф с удоволствие щях да се присъединя. Аз също от известно време съм се замислила за нещо такова. Свекърва ми не работи, а на моята приятелка майка й също (а тя е и педагог по образование). Децата са на една възраст, а и имаме още доста такива познати дечица. За сега ще видя как ще тръгнат нещата с фирмата, но скоро може и една мини детска ясла да спретнем.
За подаръка на Сиси и аз съм в голяма дилема. Исках да питам Ани дали взеха на Ивко дъската за рисуване (за Коледа) и дали той се занимава с нея. На майка ми и на брат ми мислех да поръчам люлеещо слонче/конче или количка тип Флинстоун, а на приятелите ни (понеже те често вземат общ подарък когато са повечко и питат какъв да е той) - акумулаторна количка. Имам още няколко дни да помисля. Това е за сега от мен.
Продължавам да пиша данъчни декларации.
Хубав ден. Heart Eyes

# 204
Гери,ти с Експрес ли си в близки и топли отношения?
Да за него става въпрос,но даже не се и познаваме.Просто и двамата пишем в Старозагорската тема-нищо повече.Още снощи изрично казах,че няма такова нещо и наистина не зная от къде се прокраднаха тези идеи за близост.Моля ви недейте така,че жена му ако се окаже ревнива иди после обяснявай че нямаш сестра hahaha

# 205
Ники, дъска на Ивко не успяхме да вземем защото нямаха в наличност. Но все още ми се иска да му вземем, защото сяда на кухненската маса да си рисува или на столчето си за хранене. Мисля си че ще му е интересно да я има. Ако не за РД от някого, ще се опитам пак да му я поръчам за Коледа.

Сисе, Божи май доста сериозно се е разболяла. Аз си мислех че  е нещо по леко. Дано по скоро да се оправи и да ти мине спеченото настроение и най-вече да не я повтаря. Че това си е наистина основателна причина едно дете да не посещава ясла,колкото и добре да се чувства там. Като стана въпрос за ясла, да се похваля че Ивко вече няма проблеми с ходенето там. Дори е много щастлив. Вече дори и лелките са забелязали че е веселушко, казват че голям смях пада като е с децата. Днес дори остана да спи там (спал е без биба учудващо за мен) и като си го взех беше много впечатлен че е спал там до Вали. А яденето му била любимата част. Помагал и на по злоядите си другарчета по маса.  Laughing

# 206
Здравейте момичета

Аз напоследък има ужасно много работа и не ми остава много време за форума.

Влезнах само да кажа на Rush, че такова изследване на кръвта и определяне на храните в момента се прави в клуб МАКСИ на Симеоновско шосе. Струва 100лв. Аз щях да си правя, но лекарката която го прави в деня на моя преглед и не случи нещастие и отмени всички прегледи, и после така и не намерих време да си запиша пак час.

Бройте и мен за срещата по женски.

За сополите и кашлицата и аз съм от "лошите майки"  Simple Smile. Ралица от около 2 месеца си кашля и е постоянно със сополи. Като станат прозрачни я пускам на ясла, а вечерта или на другия ден като я взема от яслата вече е с жълти. Там си е един постоянен развъдник на бацили. Гърдите и са чисти, температура не ми е вдигала от предната среща по женски. И така аз си я водя на ясла. Като станат жълти сополите и я спирам, станат ли пак прозрачни я пускам.
Напоследък много ме нервираха в яслата и спрях да я водя. Съвсем свалиха контрола и очевидно болни деца се водеха в групата и естествено Ралица все беше със жълти сополи. За последния месец да е била най-много 5 дни на ясла.  Имаше и варицела в групата,
 но нас ни подмина.

Искам да поздравя всички които са имали поводи за празнуване.  Hug   bouquet

На болните дечица пожелавам бързо оздравяване.  Praynig

Ох.. пак ми свърши свободното време преди да успея да пиша за всичко което сте коментирали .

# 207
  • Русе
   Привет от ветровито Русе!
   Гледам пак цари мир и любов във нашата темичка, страстите са се уталожили.  Simple Smile
   Докато Дарито спинка мисля да взема и аз отношение по дискутираните теми, а именно:
   - подарък за РД - колкото и банално да звучи ние ще вземем на Дарито кукла. Тя има само една платнена, но от скоро си играе с куклите, останали от мен(когато ходим при моите родители). Мислим да съчетаем РД с кръщене, ще поканим гости, ще отидем на ресторант и това ще е от нас.
   Във връзка с кръщаването може ли да ми кажете-задължително ли е и родителите да са кръстени? Понеже моят мъж не е и се е навил да се кръсти заедно с бъдещия кръстник на Дарито-най-добрият му приятел. Но наскоро ни казаха, че за родителите няма такова изискване и той взе да се разубеждава...
   За люлеещото слонче/конче - Фи, купихме на Дари такова животно за първия РД, тя много му се радваше, даже сяда там, когато се храни, но от 2-3 месеца започна много да се засилва и почти успя да се преобърне с него, та сега сме му махнали люлеещата част и си е само на колелца, което пак е интересно за нея. Ако може да го пробвате в някой клуб преди да го вземете, за да видиш дали и Сиси няма да се опита да се преобърне с него.
   - за зодиите - аз съм рак, а мъжът ми е скорпион, разбираме се чудесно! Наистина той е много упорит и не отстъпва от това, което е решил да направи, но иначе е много спокоен и добър човек. С "рибите" също се чувствам чудесно - това са хора, с които винаги мога да намеря общ език.
   Сисе, пожелавам ти положението на Божи да се подобри в най-скоро време!
   На Недка честито за племенничето и за новата супер прахосмукачка!
   Ето най-новите снимки на Дарито, че скоро май не съм ви я показвала:
   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=49764&view=1&photo=137

# 208
  • София
......... да се похваля че Ивко вече няма проблеми с ходенето там. Дори е много щастлив. Вече дори и лелките са забелязали че е веселушко, казват че голям смях пада като е с децата.  Laughing

много се радвам!! колко бързо само стана!!

за подаръците това мисля аз:
http://igrachko.elect-bg.com/Igrachki_2_ImitacModul.htm#

# 209
Девойки,
Дайте да уточним на коя дата ще си направим женската раздумка! И имате ли предпочитание за конкретно заведение?
За сега изявилите желание: Имар, Руми, Анна, Уна, моя милост.

Общи условия

Активация на акаунт