Перник-9

• 18 921
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
Аааайде, бе Боби, притесних се за теб! Много се изгуби! Дано си си починала добре!
Милена, поздрави и от мен на Роксет. Що не пише тая сладурана? Като ви е много работата дано да е приятна!
Кое време е, а Калоян още спи  Shocked В неделя се сдобихме с нова кола и ми е бръмнала главата. Вчера бяхме при нотариус, за КАТ не остана време и днеска пак... Whistling
Билка, как си днес?
Ани, избледня ли синьото?

# 151
Е Ели да ти е честита новата кола.Все такива новина да се четат в нашата темичка.

# 152
Ели, честита нова кола. Да си я карате безаварийно и все на хубави места да ви вози. Hug
Каква марка е? И какъв цвят.

# 153
Ели, честита нова кола. Да си я карате безаварийно и все на хубави места да ви вози. Hug

# 154
Честито  car003

# 155
ДОБРО УТРО.ДА ПОЧЕРПЯ ПО КАФЕНЦЕ
И ПО СЛУЧАЙ 5 МЕСЕЧИНКА НА ГАЛЯ
[/quote]

# 156
Здравейте, момичета!

Ели, честита ви кола - безаварийно да си я карате и да й се радвате, а тя да ви слуша дъъълго и да не се разваля  Heart Eyes.
А мойто синьо още не е минало - сега е червено по-скоро. Кажете с какво да го мажа, че да минава.

Боряна, да ти е жива и здрава Галка. Ей, ама какви вкусотии си наредила...

Боби, къде се загуби, бе човек? Да не си била на море? Айде разказвай и снимки може да пуснеш. Аз от време на време мяркам сестра ти с малкия Деянчо, а тебе никаква те няма.

Милена, много работите - я по-спокойно.

Айде приятен и спокоен ден, мацки!

# 157
Добро утро Hug
Честита 5 месечинка на Галка  bouquet
Работя какво да правя, налага се Tired
Не ми пращайте поздрави за Роксет, няма да бъдат предадени Crossing Arms

# 158
Благодаря ви.
А по повод издържането на бебо в гърне или легенче -да споделите как става.Има ли бебоци които вече са без памперс,че на тея жеги  аз мисля да започна да я издържам ама как ще се справя незнам.Знам че се слага след спане и преди ядене и се казва пишшшш а и намерих една темичка.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=296168.160

# 159
 Привет на всички !!!

Честит рожден ден на Калоянчо !!!!! Да е жив и здрав и много щастлив и да слуша мама. Laughing Laughing
 Светле , чакаме снимки на рожденника.
 Билка , чакаме с нетърпение да пишеш за малкото юнче в пернишкия отбор.
 Ние вече окончателно се прибрахме от дългата екскурзия и сега ще пиша по често.

Хайде приятен ден и после още. Laughing Laughing Laughing

# 160
Дибрютро и от мен.
Ани, на никакво море бе съм била Tired Еееех...мечти. Колегата имаше да ми връща няколко дни и така. Ходих си на моето село, много обичам там. Ама за беля ни размаза от дъжд и студ. Close
А по повод издържането на бебо в гърне или легенче -да споделите как става.Има ли бебоци които вече са без памперс,че на тея жеги  аз мисля да започна да я издържам ама как ще се справя незнам.Знам че се слага след спане и преди ядене и се казва пишшшш а и намерих една темичка.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=296168.160
Да споделя нашият опит. Свекърва ми започна да издърба Вики над леген още преди да е направил 40 дни. Ей така, при смяната на памперса го издържахме за малко. Не се дърпал, не му е било неприятно. На гърне не сме го слагали почти, защото го беше страх и плачеше много. Цялата работа я вършеше в легенче, в което сме сипали малко вода Grinning Като направи една годинка започнах да го държа през деня без памперс, като през петнайсетина минути го "пробвах" да пишка. Е, не винаги успявахме, но се научи и свикна. Mr. Green

# 161
BORQNA ERININA, многооо сте малки за такива дейности. Има много по темата във форума и в сайта. На мен лично ми допада тази статия - http://www.bg-mamma.com/site/content/view/303/51/ . Писала съм и на други места във форума по темата, ако искаш и на лс ще споделя.

Ели, честито! Записвам се за панорамно кръгче като дойда в Перник. Wink
Ани, всяка неделя ходя, но мноооого за бързо.

# 162
Статията, дето Котето я е дала е много хубава. Без да съм я чела преди( когато имах голяма нужда от такава информация Tired), съм се доближила доста до  посочените там методи bowuu  Laughing Но съм допускала и много грешки. С кой акъл съм се карала на детето за разни глупости. Ама абсолютни глупости ooooh! Embarassed.
Коте, да те питам как се казваше онзи учител по рисуване в кварталО, дето водехте Ванко при него? Ти ми каза преди, ама съм забравила. Старост-нерадост.. Whistling

# 163
  • Перник
Здравейте момичета. Чета ви редовно, откакто разбрах за темичката, но детето не ме ставя да пиша, а и мен си ме домързява. Та реших да се включа относно издържането или по-точно за моята липса на опит. Първо да кажа, че статията по-горе е много хубава. Вече сме на годинка, но все още не ползваме гърне, а и над легенче не се издържаме, но не смятам, че е болка за умирачка. Не го издържам, защото много ми тежи, а на гърнето седи 1 мин. и започва да реве. Два пъти го държах на тоалетната чиния, седнал пред мен и свършихме работа. Но и тогава всичко беше свързано с доста сълзи и доста продължително. Честно казано не виждам смисъл детето да се подува от рев. Поне аз няма как да хвана точния момент. Сега съм решила, когато се затопли времето да го оставям без памперс в къщи. Дано този вариант да проработи. Всичко опира до един парцал. Всъщност имахме един такъв ден. Цял ден се дебнехме с гърнето, е само 1 път стигнах навреме. Та такива работи.Може и да не съм права, незнам.
Честито за колата на Ели, за 5те месеца на Галка и разбира се за рождения ден на Калоян.   bouquet

# 164
Здрасти, банда!
Честита месечинка на Галя!
Почерпката е страхотна! Бейлис е любимото ми питие. Рядко си го позволявам, затова мнооого ми се услади, благодаря! Grinning
Момичета, благодаря за честитките! Няма проблем да пожиткаме за панорамно кръгче. Ама аз като казах нова имах в предвид, че сме сменили старата  Embarassed Взехме я втора ръка, но е с 8 годинки по-млада от стария таралясник. Марката е Тойота, модела карина, цвета - светло сив металик, година на производство 1997г.  Rolling Eyes Embarassed Ми много са скъпи по-младите за нашите възможности, пък и след 2000г. повечето фирми влошиха качеството на производство. Та така, още не сме я покарали и не сме я "водили на доктор". Дано не сме сбъркали и да ни служи вярно някоя друга годинка.
Милена, скарани ли сте с Роксет? ОК! Няма да я споменавам  Peace
По въпроса с бебешката хигиена. Чела съм статията, която е дала Котето, за темата нямам време. Някои неща в статията ми се виждаха попресилени, но сега като я препрочитам си давам сметка, че всъщност моя Коко си е бил готов за отказване на памперса. Свалихме го в началото на миналото лято /около 1год. и 2-3мес./ Но беше проходил на 9мес., изкачваше стълби с помощ, вършех си работата в тоалетната на отворена врата  Embarassed Rolling Eyes , защото дребчо искаше да знае къде е мама, какво прави и с голям кеф гледаше как пускам водата, даже искаше той да я пуска. Приучването към чистота, обаче не става от раз. Започнах да го слагам на гърне, когато започна да седи. За него си беше едно столче. Когато свършеше някоя работа казвахме браво и пляскахме с ръчички. Когато реших да махна съвсем памперса, беше само за през деня. Моя опит показва, че лятото не е подходящия сезон. По-скоро през пролетта и лятото вече да диша дупето без пампа. Веднага обяснявам защо. През пролетта децата все още носят гащи и дълъг панталон или чорапогащи. Като се подмокрят дрехите попиват и по-рядко пишаното отива в пантофките и на килима. Аз лично ползвах и тензухени пелени останали от каката. Сгъвах ги на правоъгълно парче и ги слагах между крачетата в гащите. Така се гледаха децата преди 12год., когато излезнаха първите памперси и за повечето хора бяха лукс. Въпреки всичко съм прала килима в хола безброй пъти  Whistling Сега има на пазара ето това http://www.bambinomio.com/v06/nap/usr.cgi , а в повечето бебешки магазини все още се намират и обикновени пелени. Аз лично използвам и подложки и чаршафи за еднократна употреба. Нощното напикаване се преодолява по-трудно, но и с него се справихме успешно.
BORQNA ERININA, и моята свекърва започна да издържа дъщеря ми още на 1-2мес. Слагаше топла водичка в легена и от парата бебка се отпускаше и веднага пишкаше. Не мога да кажа, дали това и е помогнало да се научи по-бързо, защото усилията ни бяха стопирани, когато на 6мес. се наложи да носи "каишите на Павлик" и ползването на памперс беше задължително. На 1год. и 2-3мес. вече беше без пелени. Олях се... Embarassed Сори  Wink

Общи условия

Активация на акаунт